Δ.Δ. Προαστίου

 

Με την  ιστοσελίδα αυτή, επιθυμούμε οι επισκέπτες της να γνωρίσουν την ιστορία του Δ. Διαμερίσματος μας, τα έθιμα , να δουν φωτογραφίες από το Προάστιο και την ευρύτερη περιοχή.

Γενικά : Είναι προάστιο της Πτολεμαΐδας και απέχει από αυτήν 4 .χιλ. Στα νότια δάσος από βελανιδιές, εκτάσεως 1000 στρεμμάτων, αποτελεί τον ζωογόνο πνεύμονα του χωριού.

Η υπόλοιπη περιοχή του είναι γυμνή από πράσινο και εκτιθέμενη στους βορείους ανέμους. Το υπέδαφος κρύβει πλουσιότατα κοιτάσματα λιγνίτη.

Το Προάστιο είναι κτισμένο με ρυμοτομικό σχέδιο. Θρησκευτική πανήγυρη, στην οποία συρρέουν πολλοί προσκυνητές, τελείται την 26η Οκτωβρίου

     

     

 

 

 

     

 

 

Η ιστοσελίδα αυτή θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται συνεχώς και μαζί με τη συνεργασία* σας θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την προβολή του τόπου μας και την επικοινωνία με τους συνδημότες μας, αλλά και τους φίλους του Δ. Διαμερίσματος μας σε όλο τον κόσμο.

 

 

*Συνδημότες (σες), Επιστήμονες, Καθηγητές, Δημοδιδάσκαλοι, Μαθητές. συνδράμετε στον εμπλουτισμό των Δ.Δ. ιστοσελίδων, με Ιστορικά  γεγονότα, έθιμα, και με διάφορα ενδιαφέροντα θέματα τα οποία νομίζετε πως είναι χρήσιμα να τα γνωρίσουμε στους επισκέπτες μας.

 

Ομάδα δημιουργίας ιστοχώρου.

 

επιστροφή

 

Site map

© www.ptolemaida.gr