´

Δ.Δ. Γαλάτειας

 

Με την  ιστοσελίδα αυτή, επιθυμούμε οι επισκέπτες της να γνωρίσουν την ιστορία του Δ. Διαμερίσματος μας, τα έθιμα , να δουν φωτογραφίες από την Γαλάτεια  και την ευρύτερη περιοχή.

Γυμνή από πράσινο και άγονη ή περιοχή της. Αθλία και πρωτόγονη η κατάσταση, πού κληροδότησαν οι Τούρκοι, φεύγοντας από τον τόπο κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών. Τα στοιχειωδέστερα μέσα έλειπαν για όλους εκείνους, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν εδώ, μετά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Παρά τις δυσχέρειες και τις ελλείψεις, ο τόπος αναπτύχθηκε. Δημητριακά και καπνά τα κύρια προϊόντα από την αρχή της εγκατάστασής τους.

Η κτηνοτροφία έγινε τελευταία το σημαντικότερο εισόδημα τους.

Μνημεία: Ένα λαμπρό μνημείο είναι στημένο σε ανάμνηση όλων εκείνων, πού έπεσαν στους υπέρ πατρίδος Εθνικούς αγώνες. Μεταξύ των ηρωικών νεκρών της Γαλάτειας συγκαταλέγεται ο Γεώργιος Ορφανίδης, ο οποίος δολοφονήθηκε από αυτονομιστές της ΝΟΦ κατά το έτος 1945.

Υψόμετρο: 650 μ.     Πλη­θυσμός: 530 κατ.

 

 

Η ιστοσελίδα αυτή θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται συνεχώς και μαζί με τη συνεργασία* σας θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την προβολή του τόπου μας και την επικοινωνία με τους συνδημότες μας, αλλά και τους φίλους του Δ. Διαμερίσματος μας σε όλο τον κόσμο.

 

 

*Συνδημότες (σες), Επιστήμονες, Καθηγητές, Δημοδιδάσκαλοι, Μαθητές. συνδράμετε στον εμπλουτισμό των Δ.Δ. ιστοσελίδων, με Ιστορικά  γεγονότα, έθιμα, και με διάφορα ενδιαφέροντα θέματα τα οποία νομίζετε πως είναι χρήσιμα να τα γνωρίσουμε στους επισκέπτες μας.

 

Ομάδα δημιουργίας ιστοχώρου.

 

 

επιστροφή

 

Site map

© www.ptolemaida.gr

Web24.gr