Συμβεβλημένοι
ΙατροίΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ


ΒΛΑΣΤΗ

Τοπική Κοινότητα Βλάστης


ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ολυμπιάδος 

 


Σταθμοί
περιβαλλοντικών
μετρήσεων

  

 Κεντρική ιστοσελίδα    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

                                                                                                             

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ   

 

 

    Έκτακτη σύσκεψη με θέμα: «Εκμίσθωση αποθέσεων ΔΕΗ σε αγρότες» , συγκαλεί ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης. 

    Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 και ώρα 7,30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Δ.Ε. Αγίας Παρασκευής στην Τ.Κ. Αγίου Χριστοφόρου, ενώ κλήθηκαν να παρευρεθούν οι  Βουλευτές  της Π.Ε. Κοζάνης, ο  Περιφερειάρχης  Δυτικής Μακεδονίας , ο Πρόεδρος  και Διευθύνων  Σύμβουλος  της ΔΕΗ, ο Διευθυντής  Εκμετάλλευσης ΛΚΔΜ και τα Μέλη  του Δ.Σ. της ΔΕΗ κ.κ. Καραλευθέρης  και Βατάλης .   

    Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη με το ίδιο θέμα της χρήσης των απαλλοτριωμένων εκτάσεων στα ορυχεία  , που προηγήθηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας προεδρεύοντος του Δημάρχου, εκφράστηκε η έντονη διαφωνία της Δημοτικής Αρχής , των Προέδρων και των αγροτών των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Αγίας Παρασκευής , αναφορικά με τον τρόπο κατανομής αυτών των εκτάσεων , κάνοντας λόγο για κατάφορη αδικία των δικαιωμάτων της περιοχής .αναρτήθηκε  03-08-2016 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                Πτολεμαΐδα  28-7-2016

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                                Αριθμ. πρωτ. 25510

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Π  Ρ  Ο  Σ

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Δήμου Εορδαίας

      Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας την Τρίτη 2-8-2016  και ώρα 10.00 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

 

 1. Κατακύρωση ή μη των πρακτικών της δημοπρασίς για την εκμίσθωση χρήσης δημοτικών χώρων για την λειτουργία Λούνα-Παρκ, κατά την τέλεση της Εμποροπανήγυρης της Τοπικής Εορτής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Τ.Κ Άρδασσας.
 2. Κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού για το έργο : «Εργασίες αποκατάστασης φθορών στο 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας», προϋπολογισμού 54.237,24 ευρώ. Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμου για το έργο : «Εργασίες αποκατάστασης φθορών στο 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας».
 3. Έγκριση της τεχνικής περιγραφής του έργου: «Σκυροδετηση οικοδομικών τετραγώνων  και διευθέτηση θέσεων ενταφιασμού εντός των νέων κοιμητηρίων  νεκροταφείων», ψήφιση της σχετικής πίστωσης , ορισμός αναδόχου.
 4. Ψήφιση πιστώσεων.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  01-08-2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σας ενημερώνουμε ότι το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ), στα πλαίσια του 1oυ Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων και Αγροτικών Μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας (Agrofest), διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

«Startup γεωργικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων στην Προγραμματική Περίοδο 2014-2020» και εισηγητή τον κ. Θεόδωρο Σιόγκα, Πρόεδρο Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00 μ.μ. στο χώρο του Φεστιβάλ, στο καμένο (τούρκικο) σχολείο Σερβίων.

Με εκτίμηση

--

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Πανδώρας 2 , Κοζάνη 50100
τηλ/fax: 2461026443αναρτήθηκε  27-07-2016 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                    ΑΔΑ:6ΨΕ7ΩΡ6-ΩΝ3

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

                                                                  Πτολεμαϊδα  27-7-2016

                                                                 Αριθμ.πρωτ.  25402

E Μ Π Ο Ρ Ο Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Η

ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΣΤΗΝ  ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΕΤΟΥΣ 2016

                    

Ο Δήμαρχος Εορδαίας προσκαλεί :

 A. Στην κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής για τις θέσεις πώλησης προϊόντων όπως αναφέρονται στο τοπογραφικό διάγραμμα, στις 09/8/2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 09:00-11:00 π.μ  στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Εορδαίας ενώπιον της Επιτροπής Εμποροπανήγυρης , όπως συγκροτήθηκε με την υπ’αριθμ 170/2016 ΑΔΣ & την 15/2016 απόφαση της Δ.Ε Πτολεμαΐδας με δικαίωμα χρήσης τεσσάρων(4)  ημερών από 27-8-2016 μέχρι και 30-8-2016 ( μέχρι το μεσημέρι ώρα 12.00 μ.μ.)

      Καθορίζεται ως χώρος ο δρόμος πίσω από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη (Μικράς Ασίας) μέχρι το πάρκο του Χατζηευστρατίου, όπως περιγράφεται στο συνημμένο τοπογραφικό, εκτός του πεζοδρομίου του ναού. Η οριοθέτηση θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους κάθετους δρόμους.

   Ο χώρος αυτός θα διατεθεί, με δικαίωμα χρήσης τεσσάρων (4) ημερών από 27-8-2016 μέχρι και 30-8-2016 (μέχρι το μεσημέρι, ώρα 12.00μ.μ.)  σύμφωνα   με τις προτεινόμενες παρακάτω τιμές:

                                        

Βιοτέχνες-Έμποροι                                                              30,00 € /m2

 

Καντίνες                                                                          170,00  € κατά αποκοπή

Ψησταριες

 

Τραπεζοκαθίσματα καντινών                                    5 ευρώ/m2 έως 20m2 παραπλεύρως

Τραπεζοκαθισματα ψησταριών                                 5 ευρώ/m2 έως 40m2 παραπλεύρως

Ταβέρνες ψησταριές υγειονομικού ενδιαφέροντος δύναται να  τοποθετήσουν τραπεζοκαθισματα στην πρόσοψη του καταστήματος σύμφωνα με το ισχύοντα κανονισμό με την προϋπόθεση την ελεύθερη πρόσβαση πεζών και οχημάτων εκτάκτων αναγκών, ήτοι 3,5 μ                                                    5ευρώ /m2

Παραδοσιακά προϊόντα                                                        35 ευρώ το τρέχον μέτρο.

 Οι άδειες θα έχουν ισχύ τεσσάρων -4- ημερών ήτοι από 27-8-2016 μέχρι και 30-8-2016, ημέρες κατά τις οποίες θα πραγματοποιείται η εμποροπανήγυρη ενώ μία μέρα νωρίτερα η εγκατάσταση και μία μέρα αργότερα η απομάκρυνση αντίστοιχα των πάγκων και των εμπορευμάτων.

Αιτήσεις για συμμετοχή στην Εμποροπανήγυρη θα υποβάλλονται στην ημέρα και ώρα που ορίζεται στην παρούσα διακήρυξη ενώπιον της Επιτροπής Διενέργειας Εμποροπανήγυρης ,συνοδευμένες από τα δικαιολογητικά όπως αυτά ορίζονται ανά κατηγορία στο αρ 3 της αναλυτικής διακήρυξης. Η μη προσκόμιση των ζητούμενων δικαιολογητικών θα αποκλείει τον ενδιαφερόμενο από τη διαδικασία χορήγησης των αδειών.

Οι θέσεις θα διατεθούν κατόπιν αιτήσεως και σύμφωνα με το τοπογραφικό διάγραμμα και την δήλωση θέσης από τους ενδιαφερομένους. Στην περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων, είναι μεγαλύτερος του αριθμού των διαθέσιμων θέσεων ή αιτούνται την ίδια θέση, θα διεξαχθεί δημόσια κλήρωση για την επιλογή των ενδιαφερομένων και την τοποθέτησή τους, από την Επιτροπή Εμποροπανήγυρης .

   Οι χώροι πώλησης διατίθενται και κατακυρώνονται, με την καταβολή εφάπαξ όλου του αναλογούντος τέλους χρήσης, στο Ειδικό Ταμείο του Δήμου Εορδαίας. Οι εναπομείνασες θέσεις διατίθενται με ευθύνη της Επιτροπής Εμποροπανήγυρης.

Α1. Η συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη για την κατοχύρωση χώρου πώλησης προϊόντων γίνεται με:

1. Κατάθεση σχετικής αίτησης – δελτίου συμμετοχής (έντυπο Υπηρεσίας) που θα περιλαμβάνει τα στοιχεία:

– Ονοματεπώνυμο ή την Επωνυμία του αιτούντος

– Όνομα Πατρός

– Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή θεωρημένο διαβατήριο για αλλοδαπούς, με την αντίστοιχη άδεια παραμονής σε ισχύ

– Διεύθυνση κατοικίας

– ΑΦΜ και ΔΟΥ

– Ακριβή θέση του χώρου

– Αριθμό τηλεφώνου και ηλεκτρονική διεύθυνση αν υπάρχει

– Πωλούμενο είδος

2. Απόδειξη Ταμειακής μηχανής.

3. Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια ΔΟΥ

4. Δημοτική Ενημερότητα από τον Δήμο Εορδαίας (άρθρο 285 Δ.Κ.Κ.).

5.Υπευθυνη Δήλωση με την οποία δηλώνουν ότι έλαβαν γνώση και αποδέχονται ανεπιφύλακτα τους παρόντες όρους 

Κατ’ εφαρμογή του αρ26 του Ν4264/2014 «Επιτρέπεται η συμμετοχή και σε κατόχους άδειας επαγγελματία πωλητή βιομηχανικών ειδών των λαϊκών αγορών σε ποσοστό 20%..... Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτούντων υπερβαίνει το ανωτέρω ποσοστό διενεργείται κλήρωση …..»

Α2 Οι θέσεις για λουκουμάδες , χαλβάδες κλπ υπάγονται στην κατηγορία «επιχειρήσεις μαζικής εστίασης … σε προσωρινό χώρο»σύμφωνα με την Υγειονομική διάταξη Υ1γ/96967/7-8-2012 και θα πρέπει να έχουν την αντίστοιχη άδεια.

 Θα τοποθετηθούν στις θέσεις που ορίζονται στο τοπογραφικό διάγραμμα. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις είναι περισσότερες των θέσεων θα διενεργηθεί κλήρωση από την Επιτροπή Εμποροπανήγυρης σε ημερομηνία και ώρα που θα καθορίσει η Επιτροπή.

1 Κατάθεση σχετικής αίτησης – δελτίου συμμετοχής (έντυπο Υπηρεσίας) που θα περιλαμβάνει τα στοιχεία:

– Ονοματεπώνυμο ή την Επωνυμία του αιτούντος

– Όνομα Πατρός

– Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή θεωρημένο διαβατήριο για αλλοδαπούς, με την αντίστοιχη άδεια παραμονής σε ισχύ

– Διεύθυνση κατοικίας

– ΑΦΜ και ΔΟΥ

– Ακριβή θέση του χώρου

– Αριθμό τηλεφώνου και ηλεκτρονική διεύθυνση αν υπάρχει

– Πωλούμενο είδος

2. Απόδειξη Ταμειακής μηχανής.

3. Άδεια υπαιθρίου εμπορίου καντίνες - ψησταριές

4. Δημοτική Ενημερότητα από τον Δήμο Εορδαίας (άρθρο 285 Δ.Κ.Κ.).

Επίσης θα κατατεθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να γνωμοδοτήσει η Δ.νση Δημόσιας Υγείας Ν. Κοζάνης προκειμένου να χορηγηθεί η άδειας λειτουργίας επιχείρησης μαζικής εστίασης.

 Οι εκθέτες- πωλητές των ανωτέρω κατηγοριών ( Α1,Α2), μεριμνούν με ιδία ευθύνη την ηλεκτροδότηση των χώρων τους  με τη χρήση γεννήτριας.

    Η Περίληψη θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και θα τοιχοκολληθεί στο πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος Εορδαίας κατ’εφαρμογή του Π.Δ.270/81.

      Για περισσότερες πληροφορίες και τους όρους της δημοπρασίας οι ενδιαφερόμενοι ν’ απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες , στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας, τηλ 2463350110 πληρ : Σιταρίδης Ιωαννης- Τσακμάκη Αναστασία.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  27-07-2016 


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ :   25-7-2016

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                           ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:   25087                                

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

 

 

Περίληψη διακήρυξης ανοικτού  ηλεκτρονικού  διαγωνισμού

 

για την « ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ»  ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ.

 

                                                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

Προκηρύσσει Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό για την προμήθεια : «ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ & ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ» με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή επί του  συνόλου ή για κάθε ομάδα Ν.Π. ξεχωριστά  

Η προμήθεια είναι προϋπολογισμού 84.010,29 ευρώ (με Φ.Π.Α.),

Η προμήθεια θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ (ΥΑ11389/ΦΕΚ Β/185/23-3-1993) , του Ν.2286/95 , του Ν.3463/2006 , του Ν.3852/2010, την Τεχνική Μελέτη και τη σχετική διακήρυξη .

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν:

·   Όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι μέλη εμπορικού ή βιομηχανικού επιμελητηρίου και ασκούν συναφές επάγγελμα στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή

·   Ενώσεις ή κοινοπραξίες εφόσον πληρούν τους όρους που καθορίζονται στο άρθρο 8 της ΥΑ 11389/93

·   Συνεταιρισμοί

τα οποία πληρούν τους όρους που καθορίζονται στους όρους της αναλυτικής διακήρυξης.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί  με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος, ύστερα από κανονική προθεσμία  τουλάχιστον είκοσι (20) ημερών , από την ημερομηνία δημοσίευσης περίληψης της διακήρυξης αυτής στο Τεύχος Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και στον Ελληνικό Τύπο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 της ΥΑ Π1/2390/2013.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ

 ΕΣΗΔΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΏΝ

Διαδικτυακή  πύλη www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ

 

 

27-7-2016  

 

25-8-2016  

30-8-2016

 

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και ώρας δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.

Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ)- Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr  ακολουθώντας την διαδικασία εγγραφής.

 Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής ανέρχεται στο  2% επί του προϋπολογισμού της δαπάνης προ ΦΠΑ,  σε  ευρώ. Για τους προμηθευτές που ενδιαφέρονται να δώσουν προσφορά μόνο για μία ομάδα, το ποσό της εγγυητικής θα αντιστοιχεί στο 2% της προϋπολογισθείσας δαπάνης, χωρίς το Φ.Π.Α μόνο της ομάδας αυτής

Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους προμηθευτές για ενενήντα   (90) ημερολογιακές ημέρες από την επόμενη ημέρα της διενέργειας του διαγωνισμού. Προσφορά που ορίζει χρόνο μικρότερης ισχύος του παραπάνω αναφερόμενου απορρίπτεται ως απαράδεκτη.

 Η διακήρυξης του διαγωνισμού θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου  www.ptolemaida.gr και στον  δικτυακό τόπο www.diavgeia.gov.gr 

Περιληπτική διακήρυξη θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ/Τεύχος Δ.Δ.Σ και στον τύπο σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3584/07 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ. Επιπλέον θα αποσταλεί σε Επιμελητήρια και λοιπούς φορείς

Το έξοδα δημοσίευσης  θα βαρύνουν τον ανάδοχο.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τις υπηρεσίες του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες , αρμόδιοι υπάλληλοι Κεσίδου Παρασκευή και Δεπάστα Ευαγγελία, τηλέφωνο επικοινωνίας και φαξ 2463350113 , email : grprom1@ptolemaida.gr.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  26-07-2016 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   Πτολεμαϊδα   25-7-2016

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                             Αριθμ.Πρωτ. 25196

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                          ΑΔΑ: 76Ψ2ΩΡ6-3ΓΠ

Αριθμ. Αποφ. 356

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

 

ΘΕΜΑ: «Μετάθεση ημερομηνίας διεξαγωγής ανοικτού διαγωνισμού του έργου: «Ανακατασκευή – συντήρηση δρόμων του Δήμου Εορδαίας »

 

                                      Ο Δήμαρχος Εορδαίας

Έχοντας υπόψη του :

 

1. Τις  διατάξεις του Ν 3852/2010 « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»

2. Τις διατάξεις του Ν 3669/2008 « Κύρωση της Κωδικοποίησης της Νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων»

3. Τις διατάξεις του Π.Δ. 171/87     

4. Την υπ’αριθμ 115/2016 ΑΟΕ καθώς και την υπ’αριθμ 20993/22-6-2016 Διακήρυξη του έργου « Ανακατασκευή – συντήρηση δρόμων του Δήμου Εορδαίας » αριθμ μελέτης 5/2016 & προϋπολογισμού δαπάνης 252.016,13 ευρώ χωρίς ΦΠΑ

5. την υπ’αριθμ 136/2016 ΑΟΕ , περί μετάθεσης ημερομηνίας διεξαγωγής του διαγωνισμού του εν λόγω έργου.

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

 

Ο διαγωνισμός του έργου με τίτλο: « Ανακατασκευή – συντήρηση δρόμων του Δήμου Εορδαίας » αριθμ μελέτης 5/2016 & προϋπολογισμού δαπάνης 252.016,13 ευρώ χωρίς ΦΠΑ θα διεξαχθεί  την 2-8-2016 ημέρα Τρίτη και ώρα λήξης υποβολής των προσφορών τις 10π.μ. 

 

Στον διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν όσοι έλαβαν τα τεύχη δημοπράτησης, ενώ μπορούν να ζητήσουν και να λάβουν τεύχη του διαγωνισμού και να συμμετάσχουν σ’ αυτόν , ενδιαφερόμενοι που δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον την προηγουμένη φορά. Στην περίπτωση αυτή, τα τεύχη θα παρέχονται στους ενδιαφερόμενους μέχρι τις 1-8-2016 ημέρα Δευτέρα.

 

Η παρούσα θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του Δήμου ενώ θα αποσταλεί στους ενδιαφερόμενους που έλαβαν τεύχη δημοπράτησης.

                                                                   Ο Δήμαρχος

                                                               Σάββας Ζαμανίδης

αναρτήθηκε  25-07-2016 

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ : «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ»

 

Ο Δήμος Εορδαίας προκηρύσσει Ανοικτό Ηλεκτρονικό Μειοδοτικό Διαγωνισμό για την προμήθεια : «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή ανά είδος της προμήθειας . Η προμήθεια είναι προϋπολογισμού 52.638,06 ευρώ (με Φ.Π.Α.).

Οι κωδικοί CPV της προμήθειας είναι : 30000000-9,  30213100-6,  30230000-0, 30231320-6, 30232000-4, 30232130-4, 30232150-0, 30233152-1, 30237240-3, 32324100-1, 32331300-5, 32332000-9, 32342200-4, 32552110-1, 32581200-1,  33196200-2,  38651000-3,  38651600-9,  38653400-1,  39113300-0,  42512200-0,     48952000-6

 

Η χρηματοδότηση της προμήθειας είναι  από την ΣΑΕΠ 541 Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η προμήθεια θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ (ΥΑ11389/ΦΕΚ Β/185/23-3-1993) , του Ν.2286/95 , του Ν.3463/2006 , του Ν.3852/2010, την Τεχνική Μελέτη και τη σχετική διακήρυξη .

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν:

·   Όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι μέλη εμπορικού ή βιομηχανικού επιμελητηρίου και ασκούν συναφές επάγγελμα στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή

·   Ενώσεις  εφόσον πληρούν τους όρους που καθορίζονται στο άρθρο 8 της ΥΑ 11389/93

·   Συνεταιρισμοί

τα οποία πληρούν τους όρους που καθορίζονται στους όρους της αναλυτικής διακήρυξης.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί  με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος, ύστερα από κανονική προθεσμία  είκοσι (20) ημερών τουλάχιστον , από την ημερομηνία δημοσίευσης περίληψης της διακήρυξης αυτής στο Τεύχος Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και στον Ελληνικό Τύπο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 της ΥΑ Π1/2390/2013.

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ

 ΕΣΗΔΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΏΝ

Διαδικτυακή  πύλη www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ

 

27-7-2016

20-8-2016

26-8-2016

 

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και ώρας δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.

Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ)- Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr  ακολουθώντας την διαδικασία εγγραφής.

 Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής ανέρχεται σε ποσοστό 2% επί τις συνολικής προυπολογισθείσας δαπάνης των προσφερόμενων ειδών χωρίς τον Φ.Π.Α

Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους προμηθευτές για εκατόν πενήντα  (150) ημερολογιακές ημέρες από την επόμενη ημέρα της διενέργειας του διαγωνισμού. Προσφορά που ορίζει χρόνο μικρότερης ισχύος του παραπάνω αναφερόμενου απορρίπτεται ως απαράδεκτη.

 Η διακήρυξη του διαγωνισμού θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου  www.ptolemaida.gr και στον  δικτυακό τόπο www.promitheus.gov.gr.  

Περιληπτική διακήρυξη θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ/Τεύχος Δ.Δ.Σ και στον τύπο σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3584/07 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ. Επιπλέον θα αποσταλεί σε Επιμελητήρια και λοιπούς φορείς

Το έξοδα δημοσίευσης  θα βαρύνουν τον ανάδοχο.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τις υπηρεσίες του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες , αρμόδιοι υπάλληλοι Κεσίδου Παρασκευή και Δεπάστα Ευαγγελία, τηλέφωνο επικοινωνίας και φαξ 2463350113 , email : grprom1@ptolemaida.gr.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ
αναρτήθηκε  25-07-2016 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                Πτολεμαΐδα 22-7-2016

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                                Αριθμ. πρωτ. 24933

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                                                        

 

 

   ΠΡΟΣ: Τα τακτικά μέλη

της Οικονομικής Επιτροπής

                                                                   

 

 

 

 

Πρόσκληση σε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

(Άρθρο 75 παρ. 6, Ν.3852/10)

 

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ.75 παρ.6 του Ν.3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης) σας καλούμε σε κατεπείγουσα  συνεδρίαση που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας  την 25-7-2016, ημέρα Δετρερα και ώρα 10.00 π.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά :

 

 

1. Εγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής δημοπρασίας του έργου : « Ανακατασκευή – συντήρηση δρόμων του Δήμου Εορδαίας » αριθμ μελέτης 5/2016 & προϋπολογισμού δαπάνης 252.016,13 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, λήψη σχετικής απόφασης.

 

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω του ότι το έργο θα πρέπει να εκτελεστεί άμεσα πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου .

 

 

                                                                       

 

 

                                                          Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  25-07-2016 
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Πτολεμαΐδα:22-7-2016  

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                Αριθ.Πρωτ:  24934

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Δ/ΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ                         

                                                                        Προς : Κάθε ενδιαφερόμενο

                                                                  

Ταχ.Δ/νση:        25ης Μαρτίου 15                       

Ταχ.Κώδικας :   50200                           

Πληροφορίες :  Κεσίδου Π., Δεπάστα Ε.                                    

Τηλέφωνο:  2463350113    

                                                         

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

                                               

      Ο Δήμος Εορδαίας ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στην προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια και τοποθέτηση κουφωμάτων στο νηπιαγωγείο της Τ.Κ. Γαλάτειας»    συνολικού προϋπολογισμού 2.589,12€ , με την διαδικασία  της απευθείας ανάθεσης από τον Δήμαρχο , σύμφωνα με την 60/2016 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής.   

 

Η επιλογή του αναδόχου θα γίνει με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή της προμήθειας  όπως  αναφέρεται στο συνημμένο έντυπο οικονομικής προσφοράς.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν :

1.    Υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβαν γνώση της τεχνικής περιγραφής , των ειδικών όρων αυτής και των τεχνικών προδιαγραφών και ότι την αποδέχονται πλήρως.

2.    Γραπτή οικονομική προσφορά σε σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ» μέχρι και την Παρασκευή 29/7/2016 και ώρα 12:00 μ.μ. στο γραφείο Προμηθειών του Δήμου Εορδαίας, 25ης Μαρτίου 15 Πτολεμαΐδα.

 

Με την υπογραφή της σύμβασης θα πρέπει να κατατεθεί εγγυητική καλής εκτέλεσης ύψους 5% επί της καθαρής αξίας της σύμβασης .

 

Για πληροφορίες και την τεχνική περιγραφή της προμήθειας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στο Γραφείο Προμηθειών του Δήμου Εορδαίας, (αρμόδιοι υπάλληλοι κ. Κεσίδου Παρασκευή και κ. Δεπάστα Ευαγγελία, τηλέφωνο-φαξ 2463350113 email:grprom1@ptolemaida.gr) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες .

 

    

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  22-07-2016  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ                                 Πτολεμαΐδα 22/07/2016

ΕΟΡΔΑΙΑΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Ε.)                                           Αριθ. πρωτ. 5348

-----------------------------------------                 

25ης Μαρτίου 90 - Πτολεμαΐδα 

Τηλ. 2463027456 εσωτ. 109 Fax 2463053682

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: infodeiap@gmail.com

 

 

Θέμα: <<ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ Α) ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ Β)ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. Θ. 586/ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 1/2016 ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Ε.>>

 

 

Σήμερα 22 Ιουλίου 2016, ημέρα Παρασκευή αναρτήθηκε στα γραφεία της  Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Εορδαίας με  διακριτικό  τίτλο  Δ.Ε.Υ.Α.Ε.,  25ης Μαρτίου 90 - Πτολεμαΐδα, ΤΚ  50200, στις 14:00 το μεσημέρι και στα γραφεία του Δήμου Εορδαίας 25ης Μαρτίου 15 - Πτολεμαΐδα, ΤΚ  50200, στις 14:30 το μεσημέρι, α) οι Πίνακες Κατάταξης και Βαθμολογίας και β) οι Πίνακες Απορριπτέων της υπ’ αριθ. πρωτ. Θ. 586/ 3 Ιουνίου 2016  υπ’ αριθ. ΣΟΧ 1/2016 ανακοίνωση πρόσληψης  προσωπικού,  συνολικά  τριών  (3)  ατόμων,  με  σύμβαση  εργασίας  ιδιωτικού  δικαίου ορισμένου  χρόνου  (8  μηνών), της Δ.Ε.Υ.Α. Εορδαίας

 

 Οι Πίνακες Κατάταξης και Βαθμολογίας καθώς και οι Πίνακες Απορριπτέων είναι αναρτημένοι: 

Ø  Στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ε.(πίνακας ανακοινώσεων).

Ø  Στα γραφεία του Δήμου Εορδαίας  (στην εξώθυρα).

Ø  Στην ιστοσελίδα του Δήμου Εορδαίας (μόνο οι Πίνακες Κατάταξης και Βαθμολογίας), στη διαδρομή Δημοτικές Επιχειρήσεις – Δ.Ε.Υ.Α.Ε. (http://www.ptolemaida.gr/1/D-E-Y-A-P.html) .

 

        Κατά των πινάκων αυτών επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους η άσκηση ένστασης μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής τους. Η ένσταση κατατίθεται ή αποστέλλεται με συστημένη επιστολή απευθείας στο ΑΣΕΠ – Αποκεντρωμένο Τμήμα Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65, κτίριο ZEDA, Τ.Κ. 57001 Θέρμη) και για να εξεταστεί, πρέπει να συνοδεύεται από αποδεικτικό καταβολής παραβόλου πενήντα ευρώ (50,00€),  που έχει εκδοθεί είτε μέσω της εφαρμογής του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο), βλ. λογότυπο «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ» στο διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), είτε από Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.). Ο υποψήφιος πρέπει να αναγράψει τον κωδικό/αριθμό του παραβόλου στην ένσταση και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων. Σε περίπτωση που η υποβληθείσα ένσταση γίνει δεκτή, το καταβληθέν ποσό επιστρέφεται στον ενιστάμενο.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ

ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Ε. ΦΩΤΙΟΥ Ι. ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ

Ο υπάλληλος που έκανε                                                       Οι μάρτυρες

την τοιχοκόλληση                              1. ΟΛΓΑ ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ υπάλληλος ΔΕΥΑΕ

 

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ              2. ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ υπάλληλος ΔΕΥΑΕ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΟΧ.1 ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΟΧ.1 ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ


αναρτήθηκε  22-07-2016            ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ  Η  TAKTIKH ΓENIKH ΣYNEΛEYΣH TΩN ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ

ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

          Προεδρεύοντος του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη πραγματοποιήθηκε  η  Τακτική Γενική Συνέλευση των εταίρων του Δικτύου Δήμων Περιοχών Παραγωγής Λιγνιτικής Ενέργειας  την  Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016  το απόγευμα  στο Δημοτικό Κατάστημα   Πτολεμαϊδας , με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1)            Υποβολή και έγκριση του Ισολογισμού της 31ης Δεκεμβρίου 2015, μετά της κατάστασης  Λογαριασμού Αποτελεσμάτων Χρήσεως, του πίνακα Διάθεσης των Αποτελεσμάτων, μετά των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών.

2)            Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την χρήση 2015.

3)            Ορισμός ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή για την χρήση 2016

4)            Έγκριση του ετήσιου Προϋπολογισμού Εσόδων  - Εξόδων 2016

 

     Υποδεχόμενος ο Δήμαρχος Εορδαίας  τα μέλη  του φορέα Διονύσιο Παπαδόπουλο Δήμαρχο Μεγαλόπολης, Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη Δήμαρχος Αμυνταίου , Ελευθέριο Ιωαννίδη Δήμαρχο Κοζάνης και Ιωάννη Βοσκόπουλο Δήμαρχο Φλώρινας ευχήθηκε καλή συνεργασία για την επίτευξη των στόχων του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων.  

    Εκτός από τα προγραμματισμένα θέματα συζητήθηκαν ζητήματα    , που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη πολλών  πρωτοβουλιών αναφορικά με τα ενεργειακά  ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες αρνητικές  εξελίξεις, που αφορούν κυρίως τις απολύσεις εργαζομένων από τους εργολάβους , παρά τις τελευταίες πληρωμές της ΔΕΗ προς αυτούς.   

    Επί πλέον τέθηκαν τα θέματα της μεταλιγνιτικής περιόδου και  της αποκατάστασης και επαναπόδοσης των εδαφών των ανενεργών ορυχείων , ενώ αποφασίστηκε  η πραγματοποίηση του επόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και η διοργάνωση  μιας εκδήλωσης στην Μεγαλόπολη, για  τα ενεργειακά θέματα που αφορούν την περιοχή.   

      αναρτήθηκε  21-07-2016  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

                                                                  ΑΔΑ:6ΦΣ5ΩΡ6-ΗΤΘ

                                                                  Πτολεμαϊδα  19-7-2016

                                                                 Αριθμ.πρωτ.  24490

 

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

E Μ Π Ο Ρ Ο Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Η Σ ΕΤΟΥΣ 2016

 ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ  METAMOΡΦΩΣΗΣ

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ.ΑΡΔΑΣΣΑΣ

 

Ο Δήμαρχος Εορδαίας προσκαλεί :

 Α.  σε προφορική-φανερή-πλειοδοτική δημοπρασία, σε εκτέλεση της υπ’αριθμ 169/2016 Α.Δ.Σ. και σύμφωνα με τους παρακάτω όρους που κατάρτισε η Οικονομική Επιτροπή, για την εκμίσθωση χρήσης των δημοτικών χώρων για  την λειτουργία λούνα παρκ μεγάλος χώρος και λουνα παρκ μικρός χώρος  κατά την τέλεση της Εμποροπανήγυρης του ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ  METAMOΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ.ΑΡΔΑΣΣΑΣ στις 28-7-2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Εορδαίας ενώπιον της Επιτροπής όπως αυτή ορίστηκε με την 373/2014 ΑΔΣ.

Σε περίπτωση άγονης δημοπρασίας επανάληψη της δημοπρασίας θα διενεργηθεί από την εν λόγω Επιτροπή στις 1-8-2016 ημέρα Δευτέρα   και ώρα 10.00 π.μ.

Τα δικαιολογητικά συμμετοχής στη δημοπρασία για τους χώρους του Λουνα – Παρκ, όπως αυτά αναφέρονται στην αναλυτική διακήρυξη.

 

Β. στην κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής για τις θέσεις πώλησης προϊόντων όπως αναφέρονται στο τοπογραφικό διάγραμμα, στις 28-7-2016 και ώρα 09:00-11:00 π.μ.  στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Εορδαίας ενώπιον της Επιτροπής Εμποροπανήγυρης , όπως συγκροτήθηκε με την υπ’αριθμ 169/2016 ΑΔΣ και την 4/2016 απόφαση της Τ.Κ Άρδασσας και τυχόν κλήρωσης για την παραχώρηση θέσεων στους ενδιαφερόμενους.

 

   Ως χώρος καθορίζεται ο κεντρικός δρόμος από την εκκλησία έως το τέλος του πάρκου  όπως εμφανίζεται στο τοπογραφικό διάγραμμα.

Δικαιολογητικά εκθετών:

    Οι χώροι πώλησης διατίθενται και κατακυρώνονται, με την καταβολή εφάπαξ όλου του αναλογούντος τέλους χρήσης, στο Ειδικό Ταμείο του Δήμου Εορδαίας. Οι εναπομείνασες θέσεις διατίθενται με ευθύνη της Επιτροπής Εμποροπανήγυρης.

Β1. Η συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη για την κατοχύρωση χώρου πώλησης προϊόντων γίνεται με:

1. Κατάθεση σχετικής αίτησης – δελτίου συμμετοχής (έντυπο Υπηρεσίας) που θα περιλαμβάνει τα στοιχεία:

– Ονοματεπώνυμο ή την Επωνυμία του αιτούντος

– Όνομα Πατρός

– Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή θεωρημένο διαβατήριο για αλλοδαπούς, με την αντίστοιχη άδεια παραμονής σε ισχύ

– Διεύθυνση κατοικίας

– ΑΦΜ και ΔΟΥ

– Ακριβή θέση του χώρου

– Αριθμό τηλεφώνου και ηλεκτρονική διεύθυνση αν υπάρχει

– Πωλούμενο είδος

2. Απόδειξη Ταμειακής μηχανής.

3. Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια ΔΟΥ

4. Δημοτική Ενημερότητα από τον Δήμο Εορδαίας (άρθρο 285 Δ.Κ.Κ.).

5.Υπευθυνη Δήλωση με την οποία δηλώνουν ότι έλαβαν γνώση και αποδέχονται ανεπιφύλακτα τους παρόντες όρους 

Κατ’ εφαρμογή του αρ26 του Ν4264/2014 «Επιτρέπεται η συμμετοχή και σε κατόχους άδειας επαγγελματία πωλητή βιομηχανικών ειδών των λαϊκών αγορών σε ποσοστό 20%..... Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτούντων υπερβαίνει το ανωτέρω ποσοστό διενεργείται κλήρωση …..»

Β2 Οι θέσεις για λουκουμάδες , χαλβάδες κλπ υπάγονται στην κατηγορία «επιχειρήσεις μαζικής εστίασης … σε προσωρινό χώρο»σύμφωνα με την Υγειονομική διάταξη Υ1γ/96967/7-8-2012 και θα πρέπει να έχουν την αντίστοιχη άδεια.

 Θα τοποθετηθούν στις θέσεις που ορίζονται στο τοπογραφικό διάγραμμα. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις είναι περισσότερες των θέσεων θα διενεργηθεί κλήρωση από την Επιτροπή Εμποροπανήγυρης σε ημερομηνία και ώρα που θα καθορίσει η Επιτροπή.

1 Κατάθεση σχετικής αίτησης – δελτίου συμμετοχής (έντυπο Υπηρεσίας) που θα περιλαμβάνει τα στοιχεία:

– Ονοματεπώνυμο ή την Επωνυμία του αιτούντος

– Όνομα Πατρός

– Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή θεωρημένο διαβατήριο για αλλοδαπούς, με την αντίστοιχη άδεια παραμονής σε ισχύ

– Διεύθυνση κατοικίας

– ΑΦΜ και ΔΟΥ

– Ακριβή θέση του χώρου

– Αριθμό τηλεφώνου και ηλεκτρονική διεύθυνση αν υπάρχει

– Πωλούμενο είδος

2. Απόδειξη Ταμειακής μηχανής.

3. Άδεια υπαιθρίου εμπορίου καντίνες - ψησταριες

4. Δημοτική Ενημερότητα από τον Δήμο Εορδαίας (άρθρο 285 Δ.Κ.Κ.).

Επίσης θα κατατεθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να γνωμοδοτήσει η Δ.νση Δημόσιας Υγείας Ν. Κοζάνης προκειμένου να χορηγηθεί η άδειας λειτουργίας επιχείρησης μαζικής εστίασης.

       Για περισσότερες πληροφορίες και τους όρους της δημοπρασίας οι ενδιαφερόμενοι ν’ απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες , στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαϊδας, τηλ 2463350110 πληρ : Σιταρίδης Ιωαννης –Τσακμάκη Αναστασία.

 

Ο Δήμαρχος

 

Σαββας Ζαμανιδης

                                                                      αναρτήθηκε  19-07-2016

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΠΡΟΣ:  ΩΝΑΣΕΙΟ  ΙΔΡΥΜΑ

 

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο  Διευθυντής  του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας σας ευχαριστούν θερμά για τη δωρεά τεσσάρων desktop ηλεκτρονικών υπολογιστών , ενός διαδραστικού πίνακα με projector, μιας  τηλεόρασης 42 ιντσών και ενός φωτοτυπικού μηχανήματος .

Η δωρεά σας αποτελεί πολύτιμη βοήθεια για το σχολείο μας.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΗΓΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                              ΑΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 


αναρτήθηκε  19-07-2016


ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΠΡΟΣ: Τράπεζα Eurobank  Πτολεμαϊδας

 

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής του  Δημοτικού Σχολείου Περδίκκα  σας ευχαριστούν θερμά για τη δωρεά  επίπλων γραφείου, καρεκλών γραφείου, φοριαμών  γραφείου καθώς και επίπλων βιβλιοθήκης. Η δωρεά σας αποτελεί πολύτιμη βοήθεια γιατί εμπλουτίζει τον εξοπλισμό του Σχολείου και βοηθά την εφαρμογή καινοτόμων δράσεων

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΗΛΙΑΔΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ                                               ΑΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣαναρτήθηκε  19-07-2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ :  18-7-2016

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                           ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:  24319                                             

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

 

 

Περίληψη διακήρυξης ανοικτού  ηλεκτρονικού διαγωνισμού

 «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΤΟΙΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ   ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017»    

                  με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη προσφορά.

 

                                                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

Προκηρύσσει Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό για την προμήθεια : «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΤΟΙΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ   ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016» με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή επί του  συνόλου

Η προμήθεια είναι προϋπολογισμού 122.760,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.),

                                         C.P.V.: 15894210-6.

Η προμήθεια θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ (ΥΑ11389/ΦΕΚ Β/185/23-3-1993) , του Ν.2286/95 , του Ν.3463/2006 , του Ν.3852/2010, την Τεχνική Μελέτη και τη σχετική διακήρυξη .

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν:

·   Όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι μέλη εμπορικού ή βιομηχανικού επιμελητηρίου και ασκούν συναφές επάγγελμα στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή

·   Ενώσεις ή κοινοπραξίες εφόσον πληρούν τους όρους που καθορίζονται στο άρθρο 8 της ΥΑ 11389/93

·   Συνεταιρισμοί

τα οποία πληρούν τους όρους που καθορίζονται στους όρους της αναλυτικής διακήρυξης.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί  με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος, ύστερα από κανονική προθεσμία τουλάχιστον είκοσι (20) ημερών , από την ημερομηνία δημοσίευσης περίληψης της διακήρυξης αυτής στο Τεύχος Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και στον Ελληνικό Τύπο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 της ΥΑ Π1/2390/2013.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ

 ΕΣΗΔΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΏΝ

Διαδικτυακή  πύλη www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ

 

 

20-7-2016

 

19-8-2016

 

24-8-2016

 

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και ώρας δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.

Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ)- Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr  ακολουθώντας την διαδικασία εγγραφής.

 Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής ανέρχεται στο  2% επί του προϋπολογισμού της δαπάνης προ ΦΠΑ,  σε 1.980,00 ευρώ.

Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους προμηθευτές για ενενήντα   (90) ημερολογιακές ημέρες από την επόμενη ημέρα της διενέργειας του διαγωνισμού. Προσφορά που ορίζει χρόνο μικρότερης ισχύος του παραπάνω αναφερόμενου απορρίπτεται ως απαράδεκτη.

 Η διακήρυξης του διαγωνισμού θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου  www.ptolemaida.gr και στον  δικτυακό τόπο www.diavgeia.gov.gr 

Περιληπτική διακήρυξη θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ/Τεύχος Δ.Δ.Σ και στον τύπο σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3584/07 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ. Επιπλέον θα αποσταλεί σε Επιμελητήρια και λοιπούς φορείς

Το έξοδα δημοσίευσης  θα βαρύνουν τον ανάδοχο.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τις υπηρεσίες του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες , αρμόδιοι υπάλληλοι Κεσίδου Παρασκευή και Δεπάστα Ευαγγελία, τηλέφωνο επικοινωνίας και φαξ 2463350113 , email : grprom1@ptolemaida.gr.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ


αναρτήθηκε  19-07-2016


ΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                Πτολεμαΐδα  11-7-2016

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                                Αριθμ. πρωτ. 23547

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

                                                         

 

Π  Ρ  Ο  Σ

 

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Δήμου Εορδαίας

 

 

      Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας την Δευτέρα 18-7-2016  και ώρα 10.00 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

 

1.    Προέλεγχος Απολογισμού - Ισολογισμού με τα αποτελέσματα χρήσεως οικ.έτους 2015 Δήμου Εορδαίας  και σύνταξη σχετικής έκθεσης.

2.    ΄Εκθεση απολογιστικών στοιχείων Β΄ τριμήνου του πρ/σμού οικ. έτους 2016.

3.    Κατάρτιση όρων διακήρυξης για την τέλεση της  Εμποροπανήγυρης 2016, της τοπικής εορτής του Αγίου Ιωάννη.

4.    Κατάρτιση όρων διακήρυξης για την τέλεση της  Εμποροπανήγυρης 2016, Τοπικής Εορτής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Τ.Κ.΄Αρδασσας.

5.    Κατάρτιση όρων διακήρυξης για την τέλεση της  Εμποροπανήγυρης 2016, στην Πτολεμαϊδα.

6.    Έγκριση και ανάθεση επιδόσεων δικογράφων του Δήμου Εορδαίας σε Δικαστικούς Επιμελητές.

7.    Έγκριση οδοιπορικών δαπανών υπαλλήλων του Δήμου Εορδαίας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

 15-07-2016


Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ   11-7-2016 ΤΗ  ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΔΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ  ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ

 

Ο Δήμος Εορδαίας ξεκίνησε  σήμερα Δευτέρα   11-7-2016 τη δωρεάν   διανομή διαφόρων ειδών καθαρισμού     στους  ωφελουμένους του προγράμματος «Επισιτιστικής Βοήθειας για τους Απόρους».  

Η διανομή   πραγματοποιείται καθημερινά   στο χώρο της π. Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας (απέναντι από το LIDL) από  9 το πρωί έως  1  το μεσημέρι , μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων  και οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο και  έντυπο εγκεκριμένης αίτησης για το ΤΕΒΑ.   

           Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 24630 81232  

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία εκτελείται από την «Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Κοζάνης» της οποίας ως εταίρος ο Δήμος Εορδαίας, παραλαμβάνει και διανέμει τα διάφορα προϊόντα .

αναρτήθηκε  11-07-2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Πτολεμαΐδα: 08/07/2016

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                Αριθ.Πρωτ: 23291

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Δ/ΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Ταχ.Δ/νση:        25ης Μαρτίου 15                                 

Ταχ.Κώδικας :   50200                                              

Πληροφορίες :  Κεσίδου Π., Δεπάστα Ε.                                    

Τηλέφωνο:  2463350113    

                                                         

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

                                               

      Ο Δήμος Εορδαίας ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στην προμήθεια με τίτλο μελέτης «Προμήθεια βενζινοκίνητης μηχανής κοπής γκαζόν» συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 400,00€ , με την διαδικασία  της απευθείας ανάθεσης από τον Δήμαρχο , σύμφωνα με την 232/2013 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου , την  4/2016 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής και την 23290/08-07-2016 απόφαση Δημάρχου διενέργειας της προμήθειας.

 

Η επιλογή του αναδόχου θα γίνει με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή στο σύνολο της προμήθειας που αναφέρεται στην σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος – Καθαριότητας και Ποιότητας ζωής

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα εξής δικαιολογητικά:

 • Πιστοποιητικό του οικείου Επιμελητηρίου με το οποίο θα πιστοποιείται η εγγραφή τους σ’ αυτό και το ειδικό επάγγελμα τους και θα έχει εκδοθεί το πολύ έξι (6) μήνες πριν από την κατάθεση της προσφοράς.
 • Υπεύθυνη δήλωση ότι τα προσφερόμενα είδη είναι σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές.
 • Γραπτή οικονομική προσφορά σε σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ».

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι και την Πέμπτη 14/07/2016 και ώρα 10.00 π.μ. στο γραφείο Προμηθειών του Δήμου Εορδαίας, 25ης Μαρτίου 15 Πτολεμαΐδα.

 

Για πληροφορίες και τις τεχνικές προδιαγραφές της προμήθειας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στο Γραφείο Προμηθειών του Δήμου Εορδαίας, (αρμόδιοι υπάλληλοι κ. Κεσίδου Παρασκευή και κ. Δεπάστα Ευαγγελία, τηλέφωνο-φαξ 2463350113 email: grprom@ptolemaida.gr) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες .

 

    

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ


αναρτήθηκε  08-07-2016


 

 

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


αναρτήθηκε  08-07-2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          Πτολεμαΐδα :   7-7-2016

ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                          Αριθμ. Πρωτ. : 23087                                                                                   

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                 

……………………………….                                       

Γραφείο Προέδρου  Δ.Σ.                                                      

Τηλέφωνο : 24633 50111

                                                                         ΠΡΟΣ

 

1.    Το Δήμαρχο

2.    Τακτικά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

3.    Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας

4.    Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

     Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Πτολεμαΐδας την  13η  Ιουλίου    2016  ημέρα  Τετάρτη και ώρα  7 μ.μ.  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης :

 

1.    Έγκριση  Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Επιχειρησιακού προγράμματος Δήμου Εορδαίας.

Εισηγητής :  Κατερίνα Ιτσκου Γραφείο Προγραμματισμού

 

2.    Eγκριση Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια του Δήμου Εορδαίας στα πλαίσια της υποβολής του στο σύμφωνο των Δημάρχων.

Εισηγητής :  Κατερίνα Ιτσκου Γραφείο Προγραμματισμού

 

3.    Λήψη απόφασης για την συνέχιση της λειτουργίας του υποθηκοφυλακείου   Εορδαίας .

Εισηγητής : Ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης.

 

4.    Έγκριση πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις .

Εισηγητής Ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης.

 

5.    Αποδοχή και κατανομή ΣΑΤΑ για την κάλυψη δράσεων  πολιτικής προστασίας.

Εισηγητής Ο Αντιδήμαρχος  Μάρκος Βύρλιος.

 

6.    Αποδοχή ποσού , Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος Έγκριση του Τρόπου  εκτέλεσης του έργου Εργασίες αποκατάστασης φθορών στο 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαίδας..

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης.

 

7.    Έγκριση ΑΠΕ διαφόρων έργων.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης.

 

8.    Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής  διαφόρων έργων.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης.

 

9.    Έγκριση παράτασης προθεσμίας περάτωσης εργασιών διαφόρων έργων.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης.

 

10. Αποδοχή απόφασης περί συνέχισης των πράξεων του μέτρου 321  του προγράμματος Αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας  2014-2020 ( Π.Α.Α.)

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης.

 

11. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΠΔΜ για το έργο Αγροτική Οδοποιία Δήμου Εορδαίας.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης.

 

12. Έγκριση πρακτικού επιτροπής εκτίμησης ακινήτων σχετικά με την κύρωση 1/2016 πράξης τακτοποίησης στο ΟΤ 348 στην Πτολεμαΐδα.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης.

 

13. Τέλεση εμποροπανήγυρης  Πτολεμαίδας έτους 2016 Τοπικής Εορτής Αγίου Ιωάννη και Τοπικής Εορτής Μεταμόρφωσης του Σωτήρα Τ.Κ. Αρδασσας.

      Εισηγητής Ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης.

 

14. Ορισμός εκπροσώπου στην Γενική Συνέλευση ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ

      Εισηγητής Ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης.

 

15.  Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου μας στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Πόλεων – προαγωγής Υγείας.

      Εισηγητής Ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης.

 

16. Αίτημα της κ. Κούση Αικατερίνης για επιστροφή εγγυητικής και συμψηφισμό οφειλής προς το Δήμο.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κοκκινίδης.

 

17.  Παράταση της μείωσης μισθωμάτων ακινήτων στο Εμπορικό Πολύκεντρο.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κοκκινίδης.

 

18. Εξουσιοδότηση Αντιδημάρχου για την υπογραφή σχετικών συμβολαίων σύνδεσης Ηλεκτρικού Ρεύματος με το Κτίριο Κέντρο Διάσωσης – Ανάδειξης και διάδοσης του Πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής ».

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κοκκινίδης.

 

19. Κοπή δένδρων

Εισηγητής Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Τσοκτουρίδης.

 

20. Έγκριση αποφάσεων Τοπικών Κοινοτήτων.

Εισηγητής Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Γιώργος Θεοδοσιάδης

 

21. Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου και ψήφιση οδοιπορικών εξόδων.

Εισηγητής Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Γιώργος Θεοδοσιάδης

 

22.  Έγκριση αποφάσεων Σχολικής επιτροπής Α/θμίας εκπαίδευσης.

Εισηγητής Ο Πρόεδρος του ΝΠ Ιωάννης Αριστερίδης.

 

23. Έγκριση πρακτικού επιτροπής παρακολούθησης κυκλοφοριακής μελέτης.

Εισηγητής Ο Αντιδήμαρχος Μάρκος Βύρλιος.

 

24.  Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών.

Εισηγητής Ο Αντιδήμαρχος Μάρκος Βύρλιος.

25.  Μεταβίβαση άδειας επαγγελματία  πωλητή λαϊκών αγορών.

Εισηγητής Ο Αντιδήμαρχος Μάρκος Βύρλιος.

26. Έγκριση αποφάσεων ΔΣ της ΚΕΔΕ

Εισηγητής Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Γιώργος Σπενδαμίδης.

 

Ο Πρόεδρος ΔΣ

 

Γεώργιος  Θεοδοσιάδης


αναρτήθηκε  08-07-2016


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. : 3056/06-07-2016

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (Δ.Ε.ΤΗ.Π.)

προκηρύσσει

 

1.  ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: Η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (Δ.Ε.ΤΗ.Π.), οδός Εθνικής Αντίστασης, αριθμός 11, Τ.Κ. 50200 Πτολεμαΐδα, τηλ. 24630-54420, φαξ 24630-54423.

2.    Πρόχειρο Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή που αφορά την προμήθεια, φόρτωση, μεταφορά και εκφόρτωση στην αποθήκη της ΔΕΤΗΠ 1ο χλμ Ε.Ο. Πτολεμαΐδας – Κοζάνης θερμικών υποσταθμών καταναλωτών, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 9/2016 μελέτη, προϋπολογισμού μελέτης 59.600,00 € πλέον Φ.Π.Α. 24%. Δυνατότητα υποβολής προσφοράς για μέρος ή και το σύνολο των κατηγοριών ή των υποκατηγοριών: ΝΑΙ.

3.    Η προθεσμία παράδοσης είναι εξήντα (60) ημερολογιακές ημέρες (προθεσμία περάτωσης) από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης προμήθειας. Οι προσφερόμενες τιμές θα ισχύουν για ένα (1) έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης της απόφασης ανάληψης της προμήθειας.

4.    Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα γραφεία της Δ.Ε.ΤΗ.Π., Εθνικής Αντίστασης 11, 50200 Πτολεμαΐδα, τηλ. 24630-54420, φαξ 24630-54423, στις 19/07/2016, ώρα 12:00 π.μ

5.    Δεκτοί στο διαγωνισμό γίνονται φυσικά, νομικά πρόσωπα, ενώσεις προμηθευτών και συνεταιρισμοί, οι οποίοι έχουν δικαίωμα εμπορίας, διακίνησης των δημοπρατούμενων ειδών, όπως επίσης και κοινοπραξίες μεταξύ αυτών και δεν αποκλείονται για οποιοδήποτε λόγο, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

6.    ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ: Με την υπογραφή της σύμβασης θα κατατεθεί εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης 10% επί του συμβατικού τιμήματος.

7.    Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι 120 ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού.

8.    Χρηματοδότηση – πληρωμές : η χρηματοδότηση της προμήθειας θα γίνει από ίδιους πόρους της ΔΕΤΗΠ. Η εξόφληση των τιμολογίων θα γίνεται εντός 60 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα παράδοσης των υλικών και εφόσον έχουν τηρηθεί όλες οι προϋποθέσεις για την πληρωμή του αναδόχου.

9.    Πληροφορίες: Δ.Ε.ΤΗ.Π., οδός Εθνικής Αντίστασης, αριθμός 11, 50200 Πτολεμαΐδα, τηλέφωνο 24630-54420, φαξ 24630-54423, Ταχ. Κώδικας 50200, e-mail : dhptol@otenet.gr, αρμόδιος κ. Λευκόπουλος Ηλίας.

10. Ημερομηνία αποστολής της περίληψης στον τύπο: 06-07-2016

1.   

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.ΤΗ.Π.

 

ΚΑΛΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

αναρτήθηκε  06-07-2016


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ
EΟΡΔΑΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
B/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 29/6/2016

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 57

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ
Μέλη Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης
Κοιν: κ. Δήμαρχο

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση για Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Εορδαίας»

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7/7/2016 και ώρα 12:30 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εορδαίας, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1)΄Εγκριση Πρακτικού Διενέργειας Διαγωνισμού μίσθωσης κυλικείου του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαϊδας.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής

 ΑΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

αναρτήθηκε  05-07-2016


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

   Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης επισκέφθηκε την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016  το μεσημέρι   τον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη , στα πλαίσια της περιοδείας του στην  περιοχή.

   Η συνάντηση  των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε  στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαϊδας σε ένα ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο  κλίμα.  

   Ο Δήμαρχος Εορδαίας αφού περιέγραψε το προφίλ του Δήμου , ενημέρωσε τον κ Λεβέντη για τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη ΔΕΗ και τις τελευταίες εξελίξεις καθώς και  για  τις συνεχόμενες μνημονιακές πολιτικές  που καταργούν  Υπηρεσίες στην περιοχή, τονίζοντας ότι ο Δήμος Εορδαίας είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό στη Δυτική Μακεδονία και πρώτος σε δυναμική και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως έδρα περιφερειακής ενότητας και όχι ως Περιφερειακός Δήμος. 

   Επί πλέον ο κ. Ζαμανίδης αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής  , ζητώντας τη βοήθεια και τη στήριξη του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων. 

    Από την πλευρά του ο κ. Λεβέντης , αφού άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που του εξέθεσε ο Δήμαρχος Εορδαίας δήλωσε συμπαραστάτης στα προβλήματα αλλά και στα μεγάλα σχέδια της περιοχής    , ενώ με χαρά δέχθηκε τα ενημερωτικά  βιβλία για την Εορδαία τα οποία  του προσέφερε ο κ. Ζαμανίδης.
αναρτήθηκε  04-07-2016


ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ  ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ  «2016-2019»

Πτολεμαΐδα ,04-07-2016

Στο πλαίσιο εκπόνησης της Α΄ Φάσης (Στρατηγικός Σχεδιασμός) του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Εορδαίας για την περίοδο 2016-2019, αναγνωρίζοντας την ανάγκη της συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων (stakeholders) στoν καθορισμό του οράματος και της στρατηγικής για την περιοχή , ο Δήμαρχος Εορδαίας , Σάββας Ζαμανίδης , καλεί όλους τους κοινωνικούς εταίρους να συνδράμουν ενεργητικά στην Ανοιχτή Δημόσια Διαβούλευση.  Η δημόσια διαβούλευση αποσκοπεί ο Δήμος Εορδαίας να συνδιαμορφώσει και να συναποφασίσει τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και το όραμα του  για την περίοδο 2016-2019 με την ενεργητική συμμετοχή (τοπική διαβούλευση) της τοπικής κοινωνίας. Η δημόσια διαβούλευση εστιάζει στην καταγραφή των απόψεων –προτάσεων –εισηγήσεων στους εξής σημαντικούς τομείς :

Α) Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής

Β) Κοινωνική Πολιτική

Γ) Τοπική Οικονομία και  Ανάπτυξη.

Δ) Διοικητική Ικανότητα του Δήμου (εσωτερικό περιβάλλον)

Η ανοιχτή Δημόσια Διαβούλευση , ξεκινάει την Δευτέρα 04-07-2016 και λήγει την Δευτέρα 11-07-2016 .

Το σχέδιο του στρατηγικού σχεδιασμού που τίθεται προς δημόσια διαβούλευση  με την παρούσα πρόσκληση ,στο αρχικό του στάδιο έλαβε υπόψη  και ενσωμάτωσε όλα τα συμπεράσματα-παρατηρήσεις-προτεραιότητες που κατέγραψαν οι κοινωνικοί εταίροι (stakeholders) μετά τη συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου (εγκεκριμένο από τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ) καθώς επίσης και τα συμπεράσματα –εισηγήσεις που προέκυψαν από την συνεδρίαση του θεσμικού οργάνου της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Εροδαίας  . Το σχέδιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου www.ptolemaida.gr .

Ως εκ τούτου με την παρούσα πρόσκληση  καλούνται όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη  να καταθέσουν τις προτάσεις τους 

·  Είτε εντύπως απευθυνόμενα  στο Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού Οργάνωσης & Πληροφορικής του Δήμου (25ης Μαρτίου 15- 1ος Όροφος , Γραφείο 11, Δημοτικό Κατάστημα)

·  Είτε  ηλεκτρονικά στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις : pro@ptolemaida.gr ή ikatrin@ptolemaida.gr

 Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης και την αξιοποίηση-αξιολόγηση των συμπερασμάτων αυτής θα διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού το οποίο θα  ψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας σε επικείμενη συνεδρίαση

Για οποιοδήποτε θέμα χρήζει διευκρίνισης ή επεξήγησης τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να απευθύνονται στην κα. Κατερίνα Ιτσκου , υπεύθυνη του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Εορδαίας – Τηλέφωνο : 2463350105 (25ης Μαρτίου 15-1ος Όροφος ,Γραφείο 11, Δημοτικό Κατάστημα).

                                                                                               

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣαναρτήθηκε  04-07-2016

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΕΠΙΧΕΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2016-2019

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ


Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα των Ο.Τ.Α. συνιστά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής και οργανωτικής – λειτουργικής ανάπτυξης, σε εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις αναπτυξιακού σχεδιασμού σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Αφορά δηλαδή όχι μόνον στις υποδομές και στις τοπικές επενδύσεις, αλλά και στη βελτίωση της υφιστάμενης   οργάνωσης   και   λειτουργίας  των Ο.Τ.Α.,  στο πλαίσιο του γενικότερου περιβάλλοντος στο οποίο δρουν, μεριμνώντας για τη βελτίωση της διαβίωσης των πολιτών και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα εμπεριέχει ένα συνεκτικό σύνολο αξόνων προτεραιότητας για δράσεις τοπικής ανάπτυξης και αποσκοπεί στην υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού του ΟΤΑ.

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα καθορίζονται οι στρατηγικοί στόχοι και οι προτεραιότητες της τοπικής ανάπτυξης, καθώς και η οργάνωση των Υπηρεσιών του ΟΤΑ και των Νομικών Προσώπων του, και παράλληλα εξειδικεύονται οι δράσεις της τριετίας για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Θεσμικό πλαίσιο Επιχειρησιακών Προγραμμάτων

Με τα άρθρα 203-207 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006), θεσπίστηκε για πρώτη φορά, η υποχρέωση κατάρτισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων από τους πρωτοβάθμιους Ο.Τ.

Με το άρθρο 266 Ν. 852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) επιβεβαιώνεται η υποχρέωση κατάρτισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων από τους Ο.Τ.Α. α βαθμού.

Το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α) με σχετικές υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους  που  εξέδωσε έδωσε κατευθύνσεις στους ΟΤΑ α βαθμού  για  την κατάρτιση των Ε.Π., όπως με:

1. την Υπουργική Απόφαση 18183 (ΦΕΚ 534, Β, 13/4/2007) στην οποία καθορίστηκε η δομή και το περιεχόμενο των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Ο.Τ.

2.  την αρ. 45/58939/25-10-2006 Εγκύκλιο του Υφυπουργού Εσωτερικών για το σκοπό, τη διάρθρωση και τους στόχους των Ε.Π.

3.  την αρ. 66/50837/14-9-2007 Εγκύκλιο του Υφυπουργού Εσωτερικών, σχετικά με τις διαδικασίες κατάρτισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΟΤΑ α΄ βαθμού

4. το Προεδρικό Διάταγμα 185/2007 «Όργανα και διαδικασία κατάρτισης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α βαθμού» με το οποίο καθορίστηκε η διαδικασία κατάρτισης των επιχειρησιακών προγραμμάτων.

5. την Υπουργική  Απόφαση 5694/3-2-2011 σύμφωνα με την οποία τροποποιείται η ΥΑ 18183/13-4-2007

6.  το Προεδρικό Διάταγμα 89/29.9.2011με  το          οποίο τροποποιείται το ΠΔ185/2007  «Όργανα  και  διαδικασία  κατάρτισης,  παρακολούθησης και αξιολόγησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α’ βαθμού».

Κύρια χαρακτηριστικά του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου αποτελεί εργαλείο για την άσκηση του αναπτυξιακού του ρόλου, με τα εξής χαρακτηριστικά:
αναρτήθηκε  04-07-2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ:΄΄ Η σφήκα της καστανιάς Dryocosmus kuriphilus Yasumatsu΄΄

Το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ανακοινώνει για την ενημέρωση των εμπλεκομένων με την καλλιέργεια Καστανιάς, το φυλλάδιο της Δ/νσης Προστασίας Δασών και  Αγροπεριβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
αναρτήθηκε  04-07-2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                Πτολεμαΐδα  28-6-2016

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                                Αριθμ. πρωτ. 21811

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Π  Ρ  Ο  Σ

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Δήμου Εορδαίας

      Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας την Τρίτη 5-7-2016  και ώρα 13.00 μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

 

 1. Εγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής διαγωνισμού του έργου «Εργασίες συντήρησης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας», ορισμός αναδόχου.
 2. Εγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής διαγωνισμού  για την «Προμήθεια τόνερ – μελανακια εκτυπωτών – φωτοτυπικών έτους 2016 , για τις ανάγκες του Δήμου»,ορισμός αναδόχου.
 3. Κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια « Αναλωσίμων ειδών γραφικής ύλης για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας και των ΝΠΔΔ», ψήφιση της σχετικής πίστωσης.
 4. Κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια « Έτοιμου φαγητού για την σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας », ψήφιση της σχετικής πίστωσης.
 5. Εγκριση και ψήφιση πίστωσης ύψους 424,50 ευρώ από τον ΚΑ 69.7135.0063 του προϋπολογισμού οικ έτους 2016.
 6. Εγκριση και ανάθεση επιδόσεων δικογράφων του Δήμου Εορδαίας σε δικαστικούς επιμελητές
 7. Εγκριση οδοιπορικών δαπανών υπαλλήλων του Δήμου Εορδαίας.
 8. Εγκριση ή μη του πρακτικού της διενεργηθείσας  δημοπρασίας για την εκμίσθωση του για την εκμίσθωση του Δημοτικού ακινήτου συνολικής έκτασης 3.596,78 τ.μ με αναψυκτήριο 39,48 τ.μ και βοηθητικούς χώρους 28,49 τ.μ που βρίσκεται στην Τ.Κ. Εμπορίου.
 9. Ανάθεση εργασιών τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης του Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας του Δήμου Εορδαίας ( ISO:9001:2008)& ανάπτυξης συστήματος διαχείρισης κατά ISO:9001:20015 , ψήφιση της σχετικής πίστωσης.
 10. Ανάθεση εργασιών για την επαναπιστοποίηση του συστήματος διαχείρισης ποιότητας των υπηρεσιών του Δήμου κατά ΕΝ ISO 9001:2008, ψήφιση της σχετικής πίστωσης.
 11. Εξουσιοδότηση Νομικού Συμβούλου για παράσταση σε δίκη.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  04-07-2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Πτολεμαΐδα:30/06/2016  

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                Αριθ.Πρωτ:22194

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Δ/ΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Ταχ.Δ/νση:        25ης Μαρτίου 15                                 

Ταχ.Κώδικας :   50200                                              

Πληροφορίες :  Κεσίδου Π., Δεπάστα Ε.                                    

Τηλέφωνο:  2463350113    

                                                         

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

                                               

      Ο Δήμος Εορδαίας ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στην προμήθεια με τίτλο μελέτης «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 1100lt και διαφόρων ανταλλακτικών κάδων απορριμμάτων » συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 14.997,80€ , με την διαδικασία  της απευθείας ανάθεσης από τον Δήμαρχο , σύμφωνα με την 13/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου , την  56/2016 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής και την 22149/30-6-2016. απόφαση Δημάρχου διενέργειας της προμήθειας.

 

Η επιλογή του αναδόχου θα γίνει με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή στο σύνολο της προμήθειας που αναφέρεται στην σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος – Καθαριότητας και Ποιότητας ζωής

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα εξής δικαιολογητικά:

 • Πιστοποιητικό του οικείου Επιμελητηρίου με το οποίο θα πιστοποιείται η εγγραφή τους σ’ αυτό και το ειδικό επάγγελμα τους και θα έχει εκδοθεί το πολύ έξι (6) μήνες πριν από την κατάθεση της προσφοράς.
 • Υπεύθυνη δήλωση ότι τα προσφερόμενα είδη είναι σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές.
 • Γραπτή οικονομική προσφορά σε σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ».

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι και την Τετάρτη 6-7-2016 και ώρα 11.00 π.μ. στο γραφείο Προμηθειών του Δήμου Εορδαίας, 25ης Μαρτίου 15 Πτολεμαΐδα.

 

Για πληροφορίες και τις τεχνικές προδιαγραφές της προμήθειας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στο Γραφείο Προμηθειών του Δήμου Εορδαίας, (αρμόδιοι υπάλληλοι κ. Κεσίδου Παρασκευή και κ. Δεπάστα Ευαγγελία, τηλέφωνο-φαξ 2463350113 email: grprom@ptolemaida.gr) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες .

 

    

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  01-07-2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΖΑΜΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΕΗ ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

 

    Παρέμβαση για τη Στήριξη της συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας Τηλεθέρμανσης κατέθεσε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας  Ζαμανίδης  , ως Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, με αφορμή τη διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου « ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ».

    Στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου δεν περιλαμβάνονται ρυθμίσεις ενίσχυσης για τη Συμπαραγωγή  Ηλεκτρισμού και Θερμότητας που χρησιμοποιείται σε αποδοτικά συστήματα Τηλεθέρμανσης , όπως αυτά ορίζονται στον  Ν. 4342/2015,  που αφορά την ενσωμάτωση στο Ελληνικό Δίκαιο της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2012 «Για την ενεργειακή απόδοση, την τροποποίηση των Οδηγιών 2009/125/ΕΚ και 2010/30/ΕΕ και την κατάργηση των Οδηγιών 2004/8/ΕΚ και 2006/32/ΕΚ».

    Ειδικότερα η παρέμβαση των Ενεργειακών Δήμων επισημαίνει την παράλειψη στο Σχέδιο Νόμου ρυθμίσεων ενίσχυσης της Ηλεκτροπαραγωγής που εξυπηρετεί εν λειτουργία συστήματα Τηλεθέρμανσης και ζητά να ιχνηλατηθεί ΚΑΙ η ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ που δεν είναι ΣΗΘΥΑ εν συνόλω και να ενισχυθεί ΕΞΙΣΟΥ με τις ΑΠΕ και τη ΣΗΘΥΑ , λόγω της συμβολής της στην ενεργειακή απόδοση και στην εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας.

    Η ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ηλεκτρισμού και θερμότητας για τηλεθέρμανση, που δεν περιέχεται στο Σχέδιο Νόμου, τροφοδοτεί σήμερα τέσσερα δημοτικά συστήματα τηλεθέρμανσης, με θερμική ενέργεια που αθροίζεται σε 575.458 MWH ετησίως , παρεχόμενη από λιγνιτικούς ΑΗΣ της ΔΕΗ εγκατεστημένους στις παρυφές των πόλεών μας και σύμφωνα με όσα ορίζονται στον Ν. 4342/2015 και στην Οδηγία 2012/27/ΕΕ:

 1. Βελτιώνει αποδεδειγμένα την «Ενεργειακή απόδοση» των θερμοηλεκτρικών σταθμών και την «Κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας»,

2.    Παράγεται «Ωφέλιμη θερμότητα» με τη  διαδικασία συμπαραγωγής, που ικανοποιεί την «οικονομικά δικαιολογημένη ζήτηση»  για θέρμανση των πόλεών μας,

3.    Πληρεί μερικώς τα κριτήρια «Συμπαραγωγής υψηλής απόδοσης», κατά το μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για συμπαραγωγή, όπως τεκμηριώνεται στο Παράρτημα της παρέμβασης,

4.    Παρέχεται θερμότητα με συμπαραγωγή σε «αποδοτικά συστήματα τηλεθέρμανσης» που χρησιμοποιούν 95% - 100% συμπαραγόμενη θερμότητα.

 

    Η ενίσχυση της ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και όχι μόνον της ΣΗΘΥΑ προβλέπεται στις κοινοτικές οδηγίες και προτείνεται στα μέτρα ενεργειακής πολιτικής (ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ_ Οδικός Χάρτης για το 2050, Μάρτιος 2012, Ν. 4342/2015).

    Για τους λόγους που εκτέθηκαν παραπάνω, ζητείται από το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου περί νέου καθεστώτος στήριξης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε) και Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής απόδοσης (Σ.Η.Θ.Υ.Α.), να συμπεριληφθούν και οι σταθμοί που παρέχουν ωφέλιμη θερμότητα με συμπαραγωγή σε αποδοτικά συστήματα τηλεθέρμανσης, που εξυπηρετούν οικονομικά δικαιολογημένη ζήτηση.αναρτήθηκε  30-06-2016
25ης Μαρτίου 100 - 50 200 – Πτολεμαϊδα

      ΑΦΜ : 998054545 ΔΟΥ Πτολ/δας

     Τηλ. 2463081232 Φαξ 2463055276

            E-mail : kede11@otenet.gr   

Πτολεμαϊδα 30-06-2016

 

ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Διοίκηση της ΚΕΔΕ ανακοινώνει ότι στην προσεχή παράσταση της «Λίμνης των Κύκνων» (Τσαϊκόφσκι) από το   The Moscow Ballet by the Russian Ballet Theater στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης  (07-07-2016 – 21: 00) θα λάβουν μέρος έξι μικρές μπαλαρίνες - μαθήτριες της Πειραματικής Σχολής Κλασικού Χορού της ΚΕΔΕ συνοδεύοντας το βασιλικό ζεύγος (solist).

Τιμή εισόδου : 18 € και 15 € για ανέργους, φοιτητές και παιδιά κάτω των 12 ετών.

Τηλ.  επικοινωνίας για κράτηση θέσεων : 6936 701264 – Μάρθα –Δήμητρα Τασιούδη -  (Καθηγήτρια Μπαλέτου Πτολεμαϊδας).

αναρτήθηκε  30-06-2016

                                     


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ &

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ                            

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ                         

ΕΠΑ.Σ. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ        

 

 

ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 2016 2017

 

Από την ΕΠΑ.Σ. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ  Πτολεμαΐδας του ΟΑΕΔ ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2016-17 θα ξεκινήσουν από 28/6/2016 και θα εισαχθούν 128 μαθητές-τριες στις παρακάτω ειδικότητες:

 

1.  Κομμωτικής Τέχνης                                                                (22 μαθητές-τριες)                                         

2.  Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκ/σεων                  (22 μαθητές-τριες)

3.  Τεχνιτών Μηχανών &Συστημάτων Αυτ/του                    (20 μαθητές-τριες)

4.  Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών                           (20 μαθητές-τριες)

5.   Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων                         (22 μαθητές-τριες)

6.   Εγκαταστάσεων Ψυκτικών και Κλιματιστικών Έργων      (22 μαθητές-τριες)

 

 

ΣΤΙΣ ΕΠΑ.Σ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ:

1.    Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια

2.    Απαραίτητα βιβλία – βοηθήματα.

3.    Έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο.

4.    Κατά τη διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολούμενων μαθητών.

5.    Σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές

6.    Επίδομα σίτισης και στέγασης, σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις

7.    Αναβολή στράτευσης.

 

Δικαίωμα εγγραφής στην Α΄ Τάξη έχουν οι νέοι και οι νέες   

  οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΑΕΚ) και που:

  α) Κατέχουν ενδεικτικό τουλάχιστον Α΄Τάξης Λυκείου Γενικού ή Επαγγελματικού, ή Α΄Τάξης ΤΕΕ, ή Α΄Τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων ή ΤΕΛ Ή Ενιαίων Λυκείων , ή είναι κάτοχοι Πτυχίου ΤΕΕ, ή ΕΠΑΛ, ή ΕΠΑ.Σ., για την απόκτηση άλλης ειδικότητας και

 

           β) ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΑ ΕΤΗ 1993 ΕΩΣ 2000

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά για εγγραφή:

Πτυχίο, Πιστοποιητικό Γέννησης, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Ταυτότητα, Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (για πολύτεκνους), Εκκαθαριστικό Φόρου Εισοδήματος τελευταίου έτους (για εισόδημα κάτω των 9.163 ευρώ)

 

 Η φοίτηση είναι διετής

 

Τηλ. Επικ: 24630 80444, 80870 περιοχή Κουρί δίπλα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

 

          Ο Δ/ντής της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Πτολεμαΐδας

                                              

                 ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
αναρτήθηκε  30-06-2016


ΈΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΝ 01/02 ΚΑΙ 03-07-2016 ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

αναρτήθηκε  28-06-2016 

ΚΑΘΟΔΟΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ  ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 

   To ζήτημα της σύνδεσης του Οικισμού Καρδιάς και των Εργατικών Κατοικιών, με το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας   βρέθηκε στο επίκεντρο της ενημερωτικής σύσκεψης, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης την Παρασκευή 24-6-2016 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού  Συμβουλίου   Εορδαίας.  

   Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν μετά από πρόσκληση του Δημάρχου , οι Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης  Θέμης  Μουμουλίδης, Μίμης  Δημητριάδης και Γεώργιος Ντζιμάνης  , ενώ το «παρών»   έδωσαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου  , κάτοικοι του Οικισμού Καρδιάς και των Εργατικών Κατοικιών.  

   Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Εορδαίας αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου , τονίζοντας ότι έχει ολοκληρωθεί τεχνικά και το θέμα  βρίσκεται πλέον στην τελική φάση ένταξης του έργου στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  . 

   Ακολούθησε μία διαλογική συζήτηση όπου πήραν το λόγο η Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντωνία Χόλμπα , εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής Εργατικών Κατοικιών και κάτοικοι του Οικισμού Καρδιάς καταθέτοντας τις απόψεις και τα αιτήματά τους.

    Στις τοποθετήσεις τους οι παριστάμενοι Βουλευτές δεσμεύτηκαν για την υποστήριξή  τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η ενταξιακή διαδικασία του έργου . 

   Αποφασίστηκε η συνάντηση του Δημάρχου Εορδαίας , του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας , των Βουλευτών της Π.Ε. Κοζάνης και εκπροσώπων της Λαϊκής Επιτροπής Εργατικών Κατοικιών Πτολεμαϊδας με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας , προκειμένου στην επικείμενη Εξειδίκευση Έργων στο ΕΠΠΕΡΑΑ  να συμπεριληφθεί και το έργο της Τηλεθέρμανσης των Εργατικών Κατοικιών και του Οικισμού Καρδιάς.  

αναρτήθηκε  25-06-2016ΣΥΣΚΕΨΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

 

   Ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης  συγκαλεί  σύσκεψη –ενημέρωση την Παρασκευή 24-6-2016 και ώρα 7,30 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας με θέμα τη σύνδεση του Οικισμού Καρδιάς και των Εργατικών Κατοικιών , με το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης .

   Στη σύσκεψη καλέστηκαν να παρευρεθούν οι Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.αναρτήθηκε  22-06-2016


                                                                                      

Πτολεμαϊδα 22-6-2016                 Αριθμ.πρωτ:20959              ΑΔΑ: 7ΖΖΥΩΡ6-07Ω

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Aρ.μελ.6/2016

ΕΡΓΟ:

 

 

 

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ:

 

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

ΕΑΠ ΠΕΡ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

1. Ο Δήμος  Εορδαίας, προκηρύσσει ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό  για την ανάθεση του έργου « Συντήρηση πεζοδρομίων  Δήμου Εορδαίας »,με προϋπολογισμό 252.000,00Ευρώ.

Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών:  

α) καθαίρεση των επιστρώσεων (πλάκες μαρμάρου, κυβόλιθοι και ψηφιδόπλακες)  που  έχουν σπάσει ή που παρουσιάζουν φθορές, μετά του κονιάματος στρώσεως αυτών

β) κατασκευή νέων πλακόστρωτων με πλάκες μαρμάρου, κυβόλιθους και ψηφιδόπλακες ίδιας μορφής και διαστάσεων με τις υφισταμένες και επανατοποθέτηση μαρμάρων, κυβολίθων  και ψηφιδοπλακών που είναι αποκολλημένες και καθαιρέθηκαν με προσοχή

γ) αποξήλωση των φθαρμένων μαρμάρων και τοποθέτηση νέων, στα παρτέρια που βρίσκονται στις οδούς  25ης Μαρτίου,  Β. Σοφίας και Μ. Αλεξάνδρου   

δ) τοποθέτηση νέων σχαρών δέντρων, όπου απαιτείται αφού προηγηθεί ο καθαρισμός και η προετοιμασία της θέσης ώστε η σχάρα να βρίσκεται στο ίδιο υψόμετρο με την όμορή της πλακοστρωμένη επιφάνεια.

ε) φύτευση νέων δέντρων κατηγορίας Δ3 1) όπου δεν υπάρχουν, 2) όπου έχουν ξεραθεί, αφού προηγηθεί η απομάκρυνση του ξερού δέντρου και 3) στα σημεία που προϋπήρχαν και για κάποιο λόγο μπαζώθηκαν ή πλακοστρώθηκαν οι θέσεις δεντροφύτευσης

ζ) καθαίρεση και αποκατάσταση των φθαρμένων κρασπεδορείθρων και των φθαρμένων βάσεων πλακόστρωσης

      η) Αντικατάσταση κατεστραμμένων καπακιών φρεατίων παροχής, ανύψωση ή υποβιβασμός της στάθμης τους καθώς και επισκευή τους όπου απαιτείται.

2. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν  τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού ανοικτής διαδικασίας (Διακήρυξη ΤΥΠΟΣ Β, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από το Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας, Δ/νση 25ης Μαρτίου 15, μέχρι και την Πέμπτη 21-7-2016.

 Πληροφορίες στο τηλέφωνο και FAX :2463350110, αρμόδιοι υπάλληλοι για επικοινωνία  κ. Σιταρίδης Ιωάννης – Α.Τσακμακη.  Για τεχνικές διευκρινίσεις αρμόδιος υπάλληλος κ. Γ.Παπαδοπουλος Τοπογράφος Μηχανικός , τηλ. 2463027066.

3. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 26-07-2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι αυτό της προσφοράς με ενιαίο  ποσοστό έκπτωσης  του άρθρου 5 του Ν.3669/2008.

4. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί:

Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις: 

α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ.., εφόσον ανήκουν στην Α2 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας οικοδομικά

β. Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), ή που προέρχονται από τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει διμερείς συμφωνίες σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν κυρωθεί με σχετική απόφαση του αρμοδίου οργάνου , στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.

γ.  Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

               Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του ΚΔΕ όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 199, παρ. 2 γ. περ. ββ) του ν. 4281/2014 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.

               Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 16 του ΚΔΕ. Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται, στην περίπτωση δε που αναγραφεί λανθασμένα, δεν επηρεάζεται το κύρος της συμμετοχής της επιχείρησης και της κοινοπραξίας. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.

               Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην τάξη ……του Μ.Ε.Ε.Π. για έργα κατηγορίας …………………….., με τις προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16 του ΚΔΕ (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας).

                    Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.

5. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 4.064,52  ΕΥΡΩ και ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών και 30 ημερών, από την ημερομηνία δημοπράτησης. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι 6 μήνες από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.

6.  Για την παραλαβή των τευχών, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα καταβάλλουν τη δαπάνη αναπαραγωγής τους, καθώς θα αποστέλλονται σε ηλεκτρονική μορφή ύστερα από αίτησή τους.

7.Τα έξοδα των εκ του νόμου απαραίτητων δημοσιεύσεων της διακήρυξης της δημοπρασίας θα βαρύνουν τον Ανάδοχο και εισπράττονται με τον πρώτο λογαριασμό πληρωμής του έργου.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική  Επιτροπή του Δήμου Εορδαίας.

                                                                                              Ο Δήμαρχος

 

                                                                                           Σάββας Ζαμανίδηςαναρτήθηκε  22-06-2016 

Πτολεμαϊδα 22-6-2016              Αριθμ.πρωτ:20993                                      ΑΔΑ:7Τ87ΩΡ6-ΡΘΗ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Aρ.μελ.6/2016

ΕΡΓΟ:

 

 

 

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ:

 

 

Ανακατασκευή – συντήρηση δρόμων του Δήμου Εορδαίας

 

ΕΑΠ ΠΕΡ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ

 

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

 

1. Ο Δήμος  Εορδαίας, προκηρύσσει ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό  για την ανάθεση του έργου «Ανακατασκευή – συντήρηση δρόμων του Δήμου Εορδαίας»,με προϋπολογισμό 312.500,00Ευρώ.

                   Το έργο αφορά στη συντήρηση – αποκατάσταση των οδών : Δημοκρατίας, Μακεδονομάχων, Διαδόχου Παύλου, Θεμιστοκλή Σοφούλη Ορφέως, Ολύμπου, την οδό από Διοικητηρίου προς Ασβεστόπετρα και στην ανακατασκευή της οδού που βρίσκεται μεταξύ Μουσικού Σχολείου και Κοιμητηρίων, στην Πτολεμαϊδα. Πλήρης περιγραφή του προς εκτέλεση έργου γίνεται στο τεύχος της Τεχνικής Περιγραφής

2. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν  τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού ανοικτής διαδικασίας (Διακήρυξη ΤΥΠΟΣ Β, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από το Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας, Δ/νση 25ης Μαρτίου 15, μέχρι και την Πέμπτη 14-7-2016.

 Πληροφορίες στο τηλέφωνο και FAX :2463350110, αρμόδιοι υπάλληλοι για επικοινωνία  κ. Σιταρίδης Ιωάννης – Α.Τσακμακη.  Για τεχνικές διευκρινίσεις αρμόδιος υπάλληλος κ. Γ. Απατσίδου Τοπογράφος Μηχανικός , τηλ. 2463027066.

3. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 19-07-2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ , στα Γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας, στο 1ο χλμ. Πτολεμαΐδας – Ασβεστόπετρας ( πρώην στρατόπεδο Καπετάν Φούφα) και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι αυτό της προσφοράς με ενιαίο  ποσοστό έκπτωσης  του άρθρου 5 του Ν.3669/2008.

4. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί:

                 Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις: 

α.       Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του   ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ, εφόσον ανήκουν στην Α2 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας  ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ.

β.       Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), ή που προέρχονται από τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει διμερείς συμφωνίες σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν κυρωθεί με σχετική απόφαση του αρμοδίου οργάνου , στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.

γ.       Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του ΚΔΕ όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 199, παρ. 2 γ. περ. ββ) του ν. 4281/2014 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.

Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 16 του ΚΔΕ. Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται, στην περίπτωση δε που αναγραφεί λανθασμένα, δεν επηρεάζεται το κύρος της συμμετοχής της επιχείρησης και της κοινοπραξίας. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.

Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην τάξη……του Μ.Ε.Ε.Π. για έργα κατηγορίας…………………., με τις προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16 του ΚΔΕ (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας)

                       Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.

5. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 5.040,32 ΕΥΡΩ και ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών και 30 ημερών, από την ημερομηνία δημοπράτησης. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι 6 μήνες από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.

6.  Για την παραλαβή των τευχών, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα καταβάλλουν τη δαπάνη αναπαραγωγής τους, καθώς θα αποστέλλονται σε ηλεκτρονική μορφή ύστερα από αίτησή τους.

7.Τα έξοδα των εκ του νόμου απαραίτητων δημοσιεύσεων της διακήρυξης της δημοπρασίας θα βαρύνουν τον Ανάδοχο και εισπράττονται με τον πρώτο λογαριασμό πληρωμής του έργου.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική  Επιτροπή του Δήμου Εορδαίας.

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος

Σάββας Ζαμανίδης

 
αναρτήθηκε  22-06-2016


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                               ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ  17-6-2016

ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ                            Αριθ. πρωτ.   4410

 ΕΟΡΔΑΙΑΣ

25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 90 ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

ΤΗΛ.2463027456 FAX 2463053682

 

 

Περίληψη διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού

 

ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΧΗΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ»

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΕ

 

   Προκηρύσσει πρόχειρο  μειοδοτικό διαγωνισμό με κλειστές  προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς για την Παροχή Υπηρεσίας «ΧΗΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» προϋπολογισμού  52.560.00 € πλέον  Φ.Π.Α.  σύμφωνα με τους όρους της υπ’αρίθμ 4409/17-6-2016 διακήρυξης.Ο  τρόπος  διεξαγωγής  της δημοπρασίας και εκτέλεσης της προμήθειας διέπονται  από  τις διατάξεις του Π.Δ 28/80.

   Αντικείμενο της παροχής υπηρεσίας είναι:

1.          Δειγματοληψίες, μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις νερών δικτύων ύδρευσης σε επίπεδο δοκιμαστικής παρακολούθησης της ποιότητας του νερού από κάθε δίκτυο ύδρευσης όλων των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου ΕΟΡΔΑΙΑΣ (παραγρ. 1του παραρτημ. II της Κ.Υ.Α. Υ2/2600/01).

2.       Δειγματοληψίες, μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις νερών δικτύων ύδρευσης σε επίπεδο ελεγκτικής και συμπληρωματικής παρακολούθησης της ποιότητας του νερού από κάθε δίκτυο ύδρευσης όλων των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου ΕΟΡΔΑΙΑΣ (παραγρ. 2&3 του παραρτημ. II της Κ.Υ.Α. Υ2/2600/01).

3.       Δειγματοληψίες, μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις αποβλήτων της ΕΕΛ

4.       Λήψη δειγμάτων διαλύματος υποχλωριώδους νατρίου και προσδιορισμός των χλωρικών.

5.       Λήψη δειγμάτων ιλύος .

      Ανάδοχος  ανακηρύσσεται  αυτός που προσφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης σε ακέραιες μονάδες επί τοις εκατό στις τιμές του τιμολογίου.

    Οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να προσφέρουν όλες  τις εργασίες και σε αριθμό που ορίζεται στον προυπολογισμό της παροχής υπηρεσίας. Δεν θα λαμβάνεται υπόψη (με ποινή αποκλεισμού) προσφορά η οποία θα δίδεται για μέρος μόνο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

   Η σύμβαση που θα υπογραφεί θα είναι ισχύος ενός (1) έτους από την υπογραφή της  καθ΄όλη τη διάρκεια της οποίας οι τιμές της δημοπρασίας που θα προταθούν θα παραμείνουν σταθερές.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας θα γίνει από  τον ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

   Δεν προβλέπεται χορήγηση προκαταβολής.

   Το αποτέλεσμα της δημοπροσίας θα εγκριθεί από το Δ.Σ της ΔΕΥΑΕ.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία της ΔΕΥΑΕ (Δ/νση: 25ης Μαρτίου 90, Πτολεμαΐδα)  στις 28-6-2016 ημέρα Τρίτη και  ώρα 10,00π.μ λήξη παραλαβής προσφορών. Μετά το πέρας αυτής της ώρας λήγει η προθεσμία παραλαβής των προσφορών, και θα συνεχιστεί μόνο σε περίπτωση που εξακολουθεί η παράδοση χωρίς διακοπή από διαγωνιζόμενους. Όσες προσφορές κατατεθούν μετά την λήξη της διαδικασίας, θεωρούνται εκπρόθεσμες και επιστρέφονται. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία της αποσφράγισης των προσφορών.

   Στη δημοπρασία μπορούν να λάβουν μέρος αναγνωρισμένα φυσικά και νομικά πρόσωπα που διαθέτουν εργαστήριο διαπιστευμένο από τον Εθνικό Φορέα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), στον χημικό, μικροβιολογικό έλεγχο του πόσιμου νερού και την δειγματοληψία νερών και αποβλήτων.

   Η εγγύηση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ορίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί του ποσού του προϋπολογισμού χωρίς το   Φ.Π.Α.   Ειδικότερα η εγγύηση συμμετοχής που πρέπει να κατατεθεί από κάθε ενδιαφερόμενο θα ανέρχεται στο ποσό των  1.051,20 ευρώ.

   Ο προμηθευτής στον οποίο θα γίνει η κατακύρωση του διαγωνισμού υποχρεούται να καταθέσει κατά την υπογραφή της σύμβασης εγγύηση καλής εκτέλεσης για ποσό ίσο με το 5% του προυπολογισμού της σύμβασης χωρίς το Φ.Π.Α.

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν  τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από την έδρα της Υπηρεσίας 25ης Μαρτίου 90 Πτολεμαΐδα, μέχρι την Δευτέρα  27-6-2016  από το γραφείο προμηθειών της ΔΕΥΑΕ.

   Πληροφορίες ως προς τα τεχνικά για το διαγωνισμό παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑ Εορδαίας Ταχ. Δ/νση  Μιαούλη 1, αρμόδιος  υπάλληλος Καλαιτζόπουλος Ευθύμιος,   τηλεφ. και φαξ 2463023563 .

Πληροφορίες ως προς τα τεύχη του διαγωνισμού παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (8.00πμ εως 13.00μ.μ. από το γραφείο προμηθειών της ΔΕΥΑ Εορδαίας αρμόδια υπάλληλος,  Ιντζέπελη Αρίστη τηλ 2463027456 )

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΕ

ΦΩΤΙΟΣ  ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣαναρτήθηκε  21-06-2016


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      
ΔΗΜΟΣ
EΟΡΔΑΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ:17/6/2016
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 121

ΠΡΟΣ
Μέλη Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης
Κοιν: κ. Δήμαρχο

ΘΕΜΑ: «Σύγκληση Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Εορδαίας»

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/6/2016 και ώρα 11.30π.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εορδαίας, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.    Αποδοχή δωρεάς του Ωνάσειου Ιδρύματος στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαϊδας.

2.    Επιστροφή εγγυητικής επιστολής μίσθωσης του κυλικείου του 2ου Δημοτικού Σχολείου, προκήρυξη νέου διαγωνισμού και κατάρτιση όρων διακήρυξης

3.    Επιστροφή εγγυητικής επιστολής μίσθωσης του κυλικείου του Δημοτικού Σχολείου Περδίκα, προκήρυξη νέου διαγωνισμού και κατάρτιση όρων διακήρυξης.

4.    Αποδοχή δωρεάς της Τράπεζας Eurobank στο Δημοτικό Σχολείο Περδίκα

 

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής

 

ΑΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

αναρτήθηκε  21-06-2016


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ
EΟΡΔΑΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
B/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 17/6/2016

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 53

ΠΡΟΣ
Μέλη Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης
Κοιν: κ. Δήμαρχο

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση για Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Εορδαίας»

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/6/2016 και ώρα 12:30 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εορδαίας, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1)Επιστροφή εγγυητικής επιστολής της Συμεωνίδου Θεοδώρας, εκμισθώτριας του κυλικείου του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαϊδας.

2)Αίτημα έγκρισης τοποθέτησης χελώνας Δ.Ε.Η. στο Κυλικείο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαϊδας.

3)Αλλαγή πακέτου προσφοράς τηλεπικοινωνίας στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαϊδας.

 

 

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής

ΑΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

αναρτήθηκε  21-06-2016
ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ Η ΔΕΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ   ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

   Την Τετάρτη 15/06/2016 το απόγευμα  ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας , τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης , το Δήμαρχο Κοζάνης, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ και το Διευθυντή της ΑΝΚΟ, είχαν συνάντηση στην Αθήνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη.

   Στη σύσκεψη τέθηκε από τον Δήμαρχο Εορδαίας το αίτημα να σταματήσει άμεσα η διαδικασία κατεδαφίσεων των  κτιρίων του Βιομηχανικού – ΛΙΠΤΟΛ - ΔΕΗ και του ΑΗΣ  Πτολεμαΐδας.

   Επί πλέον ζητήθηκε να γίνει η αξιολόγηση όλων των ιστορικών κτιρίων της ΔΕΗ για την δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όμως και όχι με υποσχέσεις.

   Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ δεσμεύτηκε ότι θα στείλει τον ανάλογο σχεδιασμό της ΔΕΗ αναφορικά με το θέμα, ενώ είδε θετικά το αίτημα του Δημάρχου Εορδαίας σχετικά με    τη δημιουργία του Βιομηχανικού Πάρκου για την ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς του τόπου και την ανάπτυξη του Βιομηχανικού Τουρισμού.

   Την Πέμπτη 16-06-2016 το πρωί  πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες συναντήσεις  του Δημάρχου Εορδαίας με παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπου  διαπιστώθηκε ότι βλέπουν θετικά τη δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου στην περιοχή για την ανάπτυξη Βιομηχανικού Τουρισμού.  


αναρτήθηκε  17-06-2016
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

 

      Συνήλθε στις 14-6-2016  στο Δήμο Εορδαίας η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης με θέμα «Κατάρτιση προσχεδίου Επιχειρησιακού Σχεδίου Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Εορδαίας», το οποίο αφού διαμορφωθεί   θα υποβληθεί στα πλαίσια της σχετικής πρόσκλησης για την Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και σύμφωνα με όσα αυτή διαλαμβάνει ως προς τα προαπαιτούμενα και το χρονοδιάγραμμα.

      Το προσχέδιο ΕΣΣΒΑΑ σκοπεί ως χρηματοδοτικό εργαλείο  στην ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και στην εφαρμογή αναπτυξιακής στρατηγικής σε συγκεκριμένη περιοχή παρέμβασης που παρουσιάζει ένταση προβλημάτων και υποβάθμιση.

     Ο ολοκληρωτικός αυτός χαρακτήρας του εν λόγω σχεδίου πρέπει να εξασφαλίζει συμπληρωματικότητα, που διασφαλίζεται μέσα από την εταιρική σχέση και την τοπική διακυβέρνηση (διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους ).

    Ως εκ τούτου συνεδρίασε το ως άνω θεσμικό όργανο προκειμένου η περιοχή παρέμβασης και οι δράσεις σ’ αυτήν να είναι αποτέλεσμα ευρύτερης συναίνεσης αποδοχής και συναπόφασης. Ο Δήμος Εορδαίας εισηγήθηκε ως περιοχή παρέμβασης το εμπορικό κέντρο  με έμφαση στην επιχειρηματικότητα και καινοτομία.

     Το αποτέλεσμα  της διαβούλευσης ήταν αρχικά  σ’ ένα γενικό πλαίσιο ταύτιση απόψεων ως προς τις προτεραιότητες και τους στόχους του σχεδίου για ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης, η οποία προσδοκάται να επέλθει με την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσα από την καινοτομία και επιχειρηματικότητα με παράπλευρο στόχο την κοινωνική συνοχή και το δομημένο περιβάλλον στη βάση της αειφόρου προσέγγισης της αναπτυξιακής διαδικασίας.

     Διαπιστώθηκαν αποκλίνουσες απόψεις ως προς την περιοχή παρέμβασης και τις επιμέρους δράσεις .Υπήρξαν απόψεις που εστίασαν στον βιομηχανικό χαρακτήρα της πόλης και έγιναν εισηγήσεις για αντίστοιχες δράσεις ανάπτυξης βιομηχανικού  τουρισμού, απόψεις που εστίασαν στην πολιτιστική κληρονομιά με αντίστοιχες δράσεις και υποδομές που θα έχουν όμως το χαρακτήρα της καινοτομίας προκειμένου να προσελκύσουν επισκέπτες. Έγιναν εισηγήσεις για ήπιες μορφές παρέμβασης στην περιοχή για την αστική κινητικότητα όπως τη  χρήση ποδηλάτου  καθώς και εισηγήσεις να προβλεφθεί η τοποθέτηση σε διάφορα σημεία φορτιστών για την ηλεκτρική φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και αμαξιδίων ΑΜΕΑ. Επισημάνθηκε η ανάγκη όλες οι υποδομές να εξασφαλίζουν προσπελασιμότητα στα ΑΜΕΑ και να διερευνηθεί η περίπτωσης της δημιουργίας κοινωνικών συνεταιρισμών στα πλαίσια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

    Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης επιφυλάχθηκαν να καταθέσουν γραπτές εισηγήσεις εντός χρονοδιαγράμματος, που ετέθη από την ομάδα διοίκησης έργου του Γραφείου Προγραμματισμού, η οποία και θα τις  επεξεργαστεί, σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα της ανοιχτής διαβούλευσης για το εν λόγω θέμα, με όλους τους ενδιαφερόμενους (stakeholders) της τοπικής κοινωνίας.

αναρτήθηκε  16-06-2016ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

« ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ  ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ »

Πτολεμαΐδα ,16-06-2016

Εν όψει της σχετικής πρόσκλησης που έχει εκδοθεί για την Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση (Β.Α.Α.) από την Ειδική Υπηρεσία  Διαχείρισης (Ε.Υ.Δ.)  του Επιχειρησιακού Προγράμματος  (ΕΠ) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και σύμφωνα με όσα αυτή διαλαμβάνει ως προς τα προαπαιτούμενα και το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να εκπονηθεί Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης  του Δήμου Εορδαίας  . Το ως άνω Ε.Σ.Σ.Β.Α.Α. σκοπεί ως χρηματοδοτικό εργαλείο  στην ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη μιας συγκεκριμένης περιοχής παρέμβασης που παρουσιάζει ένταση προβλημάτων ,υποβάθμιση και δυσκολία στην εφαρμογή αναπτυξιακής στρατηγικής. Ο ολοκληρωτικός  χαρακτήρας του εν λόγω σχεδίου πρέπει να εξασφαλίζει  συμπληρωματικότητα που διασφαλίζεται μέσα από την εταιρική σχέση και την τοπική διακυβέρνηση (διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους). Ήδη, την 14-06-2016 συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης στα πλαίσια της οποίας ο Δήμος Εορδαίας εισηγήθηκε ως περιοχή παρέμβασης το ευρύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης δίνοντας έμφαση στην επιχειρηματικότητα ,καινοτομία και περιβάλλον . Τα αποτελέσματα  της συνεδρίασης αυτής είναι υπό επεξεργασία από την ομάδα διοίκησης έργου του Γραφείου Προγραμματισμού . Με την παρούσα πρόσκληση ο Δήμος Εορδαίας καλεί σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση όλους τους ενδιαφερόμενους (stakeholders) που να καταθέσουν τις προτάσεις τους  .To χρονοδιάγραμμα της διαβούλευσης είναι μέχρι την Παρασκευή 08-07-2016.

 

Οι προτάσεις αυτές μπορούν να κατατεθούν

·  Σε έντυπη μορφή στο Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού Οργάνωσης & Πληροφορικής του Δήμου (25ης Μαρτίου 15- 1ος Όροφος , Γραφείο 11, Δημοτικό Κατάστημα) ή

·  ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση : pro@ptolemaida.gr

Για οποιοδήποτε θέμα χρήζει διευκρίνισης κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να  απευθύνεται  στο Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Εορδαίας – Τηλέφωνο : 2463350105 (25ης Μαρτίου 15-1ος Όροφος ,Γραφείο 11, Δημοτικό Κατάστημα).

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ


αναρτήθηκε  16-06-2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                Πτολεμαΐδα  10-6-2016

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                                Αριθμ. πρωτ. 18866

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Π  Ρ  Ο  Σ

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Δήμου Εορδαίας

      Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας την Τετάρτη  15-6-2016  και ώρα 10.00 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

 

1. Κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου  με τίτλο: « Ανακατασκευή – συντήρηση δρόμων του Δήμου Εορδαίας » αριθμ μελέτης 5/2016 & προϋπολογισμό 252.032,52 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, συγκρότηση επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού, ψήφιση πίστωσης.

2. Κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου  με τίτλο: « Συντήρηση πεζοδρομίων  Δήμου Εορδαίας » αριθμ μελέτης 6/2016 & προϋπολογισμού 203.252,03 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, συγκρότηση επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού, ψήφιση πίστωσης.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  14-06-2016


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

αναρτήθηκε  14-06-2016


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Πτολεμαΐδα 13-06-2016

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                 Αριθ.Πρωτ: 19050

ΔΗΜΟΣ  ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η  ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

ΠΡΟΣ: Τα μέλη

της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Εορδαίας

 

Σας καλούμε σε επαναληπτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης  (λόγω ακύρωσης - μη απαρτία) του Δήμου Εορδαίας η οποία  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:30  στην Πτολεμαΐδα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010 για συζήτηση και διαμόρφωση προτάσεων γνωμοδοτικού χαρακτήρα σχετικά με το παρακάτω θέμα της  ημερήσιας διάταξης :

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1ο ΘΕΜΑ

¨       Κατάρτιση Προσχεδίου Επιχειρησιακού Σχεδίου Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Εορδαίας

Ο  Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

 

Ο  Δήμαρχος Εορδαίας

Ζαμανίδης Σάββας

αναρτήθηκε  13-06-2016ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΦΗΒΩΝ 2015 –ΑΝΤΙΦΥΜΑΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

αναρτήθηκε  13-06-2016


ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους σε φανερή-προφορική-πλειοδοτική δημοπρασία σε εκτέλεση της

υπ’αριθμ. 114/2016 απόφασης δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας και σύμφωνα με τους παρακάτω

όρους δημοπρασίας που συνέταξε η Οικονομική Επιτροπή δήμου Εορδαίας με την υπ’αριθμ. 112/2016

απόφασή της για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου συνολικής έκτασης 3.596,78 τ.μ με

αναψυκτήριο 39,48 τ.μ και βοηθητικούς χώρους 28,49 τ.μ που βρίσκεται στην Τ.Κ. Εμπορίου.

Η δημοπρασία πλειοδοτική-φανερή-προφορική, θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα Πτολεμαΐδας,

δ/νση 25ης Μαρτίου 15, στις 28/6/2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ ενώπιον της Επιτροπής

διαγωνισμού, όπως ορίστηκε με την 373/2014 απόφαση δημοτικού Συμβουλίου.

Η χρήση θα είναι αποκλειστικά για αναψυκτήριο-οβελιστήριο, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές

διατάξεις.

Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει τα παρακάτω:

1) Εγγύηση συμμετοχής σε ποσοστό δέκα επί τοις εκατό (10%) του ορίου πρώτης προσφοράς

για ένα έτος, αναγνωρισμένης Τράπεζας η βεβαίωση του ΤΠΚΔ για παρακατάθεση σ’ αυτό από

αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στη δημοπρασίας ή απ’ αυτόν που να ενεργεί για

λογαριασμό του διαγωνιζομένου.

2) O τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή ο οποίος θα

συνυπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και θα είναι αλληλέγγυος και σε ολόκληρο

υπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης

3) Βεβαίωση μη οφειλής από το Ταμείο του δήμου του ί δ ι ο υ και του ε γ γ υ η τ ή τ ου.

4) Φωτοτυπία της αστυνομικής του ταυτότητας.

5) Α.Φ.Μ.

Η μίσθωση ισχύει από την υπογραφή της σύμβασης και για τρία (3) συν τρία (3) έτη. Ελάχιστο

όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 150 ευρώ/μήνα.

(δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία έχουν όλοι εκτός των οφειλετών του (δήμου.

Περίληψη της διακήρυξης θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της Τ.Κ Εμπορίου και στον πίνακα

ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος και στην ιστοσελίδα του (δήμου www.ptolemaida.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και τους όρους της διακήρυξης οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο

δ(ημοτικό κατάστημα Πτολεμαΐδας, στο γραφείο της Οικονομικής Επιτροπής, στους αρμόδιους

υπαλλήλους κα. Τσακμάκη Αναστασία και κ. Σιταρίδη Ιωάννη, τηλ/φαξ 2463350110.

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΣΤΑΝΟΔΑΣΟΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  13-06-2016
«ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ» ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΗΝ 8η  ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΕΚΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Egnatia expo 2016

 
     

       Μεγάλη είναι η  επισκεψιμότητα  στο Περίπτερο του Δήμου Εορδαίας , που λειτουργεί στα πλαίσια της 8ης Γενικής Εμπορικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας Egnatia expo 2016 , η οποία πραγματοποιείται στο parking του Ξενοδοχείου Παντελίδης της Πτολεμαϊδας. 

     

     Στο καλαίσθητο Περίπτερο του Δήμου ,     ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί πλήρως για την Εορδαία , που συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα Ενεργειακά Κέντρα των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

    Η  ιστορία   της περιοχής ,η  μετάβασή της στη βιομηχανική εποχή και οι προκλήσεις του μέλλοντος  , η ανοδική πορεία της Εορδαίας των 60  και πλέον χρόνων καταγεγραμμένη σε έντυπα αλλά και ηλεκτρονικά πληροφορεί τον επισκέπτη για τη δύναμη και τις δυνατότητες της Εορδαίας  . 

    Στο καλοδουλεμένο video του Δήμου απεικονίζονται οι υποδομές του Δήμου στην  υγεία, την  πρόνοια, την  παιδεία, την άθληση, τον πολιτισμό ,τον τουρισμό καθώς και το παραγωγικό περιβάλλον του Δήμου. Στο σχετικό video της ΔΕΗ περιγράφεται η ανάπτυξη του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας ,    οι αποκαταστάσεις των ορυχείων και η επανακαλλιέργεια   των εδαφών , που προσδιορίζουν το παραγωγικό μέλλον της Εορδαίας.

    Οι ενεργειακές εξελίξεις , η επενδυτική δραστηριότητα , η βιομηχανική τεχνογνωσία, η ελπιδοφόρα ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και η προσαρμοστικότητα στις αλλαγές του παραγωγικού και φυσικού περιβάλλοντος , αναδεικνύουν την Εορδαία σε ιδανικό τόπο για την εφαρμογή νέων , καινοτόμων προτάσεων και υλοποιήσεων.

    Όπως επισημαίνεται στο μήνυμα του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη    με αφορμή την EXPO 2016 : «Με σχεδιασμό , με συνεργασίες και με συνετή ,στοχευμένη διαχείριση των πόρων , εργαζόμαστε για την περιβαλλοντική ανάταξη και για την παραγωγική προσαρμογή της περιοχής μας στη μεταβιομηχανική εποχή. Ο Δήμος Εορδαίας ισχυρό κέντρο και οικονομικός πόλος , θα συνεχίσει τη δημιουργική του παρουσία στη νέα εποχή που διαμορφώνεται στον τόπο και την Περιφέρειά μας. Οι κατακτήσεις του παρελθόντος μας εγγυώνται τις λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος».   

αναρτήθηκε  10-06-2016

1o Χλμ. Πτολ/δας - Κοζάνης

Πτολεμαΐδα,  09/06/2016

Εγκαταστάσεις  ΑΕΒΑΛ, 50200, Πτολεμαΐδα        

Αριθμ. Πρωτ.: -16-   

+30 2463027066                         

Fax:  +30 2463027066           

ΠΡΟΣ:     Τους Μετόχους της «ΒΙΟ.ΠΑ. Πτολεμαΐδας Α.Ε.»:

1.            ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

2.            ΕΚΕΤΑ – Κ.Δ., 6ο  χλμ Οδού Χαριλάου Θέρμης, Τ.Κ.: 57001, Θέρμη Θεσσαλονίκης  Fax: 2310-498180

3.            ΕΚΕΤΑ-ΙΤΕΣΚ,

1ο χλμ Πτολεμαΐδας Κοζάνης, Χώρος πρώην ΑΕΒΑΛ,

 Fax: 24630-53843 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2016

Κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Α.Ε.» και το διακριτικό τίτλο «ΒΙΟ.ΠΑ.Π.  Α.Ε.», και σύμφωνα με το άρθρο 11 του καταστατικού, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη, 30/06/2016, και ώρα        13.00 π.μ., στην έδρα της Εταιρίας «ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ Α.Ε.», στο 1ο χλμ. Πτολεμαΐδας-Κοζάνης, στον χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεως στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.    Έγκριση του Ισολογισμού και υποβολή των οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση από 01-01-2015 έως 31-12-2015, με την έκθεση του ΔΣ και την έκθεση των ελεγκτών.

2.    Απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη για την κλειόμενη διαχειριστική χρήση.

3.    Εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών ελεγκτών για την επόμενη διαχειριστική χρήση.

 

 

Για το Δ.Σ. της ΒΙΟ.ΠΑ. Πτολεμαΐδας ΑΕ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

Πρόεδρος Δ.Σ. ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας ΑΕ


αναρτήθηκε  09-06-2016

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ

 

Το 9ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης και το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλούν στο Λογοτεχνικό και Μουσικό Δρώμενο: «για σένα Μάνα μου μιλώ», την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας στις 11.30 πμ. με είσοδο ελεύθερη.

Πρόκειται για μία παρουσίαση που στηρίζεται στη σύμπραξη Μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Γυμνασίου-Λυκείου, αλλά και των ενηλίκων (μητέρες νηπίων). Πιο συγκεκριμένα κατά το σχολικό έτος 2015-2016 πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Νηπιαγωγείου δύο Ενδοσχολικές Δράσεις με αντικείμενο τη Δημιουργική Γραφή. Τα νήπια ασκήθηκαν σε τεχνικές Δημιουργικής Γραφής στα πλαίσια του Παιδαγωγικού Προγράμματος και οι μητέρες τους ακολούθησαν ένα Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στο ίδιο αντικείμενο στα πλαίσια προγράμματος Εκπαίδευσης Ενηλίκων διάρκειας 50 ωρών, που οργάνωσε γι αυτές το Νηπιαγωγείο.

Τα συγγραφικά παράγωγα των μητέρων αποτελούν και τον κειμενικό κορμό της εκδήλωσης, ενώ οι Μαθητές του Μουσικού Σχολείου αγκαλιάζουν μουσικά και ερμηνευτικά τη συλλογική αυτή δράση.

Το όλο εγχείρημα το οποίο στηρίζεται πολύπλευρα από την Περιφερειακή Διεύθυνση  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, αποτελεί μια Καινοτόμο Δράση Ενδοσχολικής και Διασχολικής υφής και αποδεικνύει πως ο χώρος του σχολείου αποτελεί ένα εξαιρετικό έδαφος δημιουργικών και πρωτότυπων συνεργασιών.   
αναρτήθηκε  09-06-2016

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

          Καλούνται οι γονείς που έχουν άρρενα τέκνα που γεννήθηκαν το έτος 2015 και δεν είναι γραμμένα στον παρακάτω κατάλογο ή έχουν εσφαλμένα στοιχεία όπως αναγράφονται, να υποβάλλουν τις τυχών ενστάσεις από σήμερα έως τις 30 Ιουνίου 2016 στο τμήμα Μητρώων αρρένων,  τηλ: 2463 3 50145.

          Ο ονομαστικός κατάλογος έχει αναρτηθεί στα Κ.Ε.Π του Δήμου, στα δημοτικά καταστήματα (πρώην Δημαρχεία) των Δ.Ε του Δήμου καθώς επίσης και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχείου Εορδαίας.

Μητρώα αρρένων 2015

Ο Αντιδήμαρχος Εορδαίας

Κοκκινίδης Γεώργιος
αναρτήθηκε  08-06-2016


 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΑΒΒΑ ΖΑΜΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΗΛΙΑΝΑ ΚΟΡΟΣΙΔΟΥ 

 

          Συγχαίρω θερμά τη συντοπίτισσά μας αθλήτρια του «ΑΙΟΛΟΥ»  Ηλιάνα Κοροσίδου , η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στη Σφυροβολία στους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου , που διεξήχθησαν στις 4 και 5 Ιουνίου στην Τύνιδα της Τυνησίας . 

   Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στον προπονητή της Κωνσταντίνο Κοροσίδη , καθώς ο κόπος  και των δύο έχει ανταμειφτεί.  

    Η αναγνώριση των προσπαθειών της Ηλιάνας δίνει προοπτική σε όλα τα νέα  παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό και αποδεικνύει τη πολύ καλή δουλειά, που γίνεται στα Αθλητικά Σωματεία του τόπου μας.αναρτήθηκε  07-06-2016ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 

 

    Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τίμησαν ο Δήμος Εορδαίας , η ΔΙΑΔΥΜΑ και η ΔΕΗ  με τη διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης , που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6-6-2016  στο Παλιό Πάρκο Πτολεμαϊδας με τη συμμετοχή Δημοτικών Σχολείων και του Ειδικού Σχολείου της Πόλης .  

  Υποδεχόμενος τους εκπροσώπους των φορέων και τους μαθητές ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης επεσήμανε : «Ο Δήμος Εορδαίας μέσω της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος μαζί μα τη ΔΙΑΔΥΜΑ και τη ΔΕΗ, συνδιοργάνωσε τη σημερινή εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που ήταν η 5η Ιουνίου. Θέλω να συγχαρώ τους συνδιοργανωτές  και να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, που με προθυμία συμμετέχουν σε αυτή την όμορφη εκδήλωση. Η προστασία και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε γιατί οι επιπτώσεις από τις ανθρώπινες δραστηριότητες επέφεραν την κλιματική αλλαγή , που σήμερα είναι ο υπ΄αριθμόν ένα φυσικός κίνδυνος.  Η επιλογή μας να απευθυνθούμε στα παιδιά της περιοχής μας έγινε γιατί πιστεύουμε ότι τα παιδιά είναι η ελπίδα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας αλλά και για να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας αρμοδίων φορέων , υπηρεσιών και πολιτών . Θα πρέπει λοιπόν να επιδείξουμε όλοι μεγαλύτερη ευαισθησία , προκειμένου να έχουμε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον».    

    Στο χαιρετισμό του ο Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ Δημοσθένης Μαυρίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το επόμενο διάστημα θα βελτιωθεί η περιβαλλοντική συμπεριφορά όλων σε πολλά επίπεδα , τονίζοντας πως οι εκπρόσωποι του φορέα έχουν ενημερώσει 4000 μαθητές για το θέμα της Ανακύκλωσης , ενώ αναμένεται η ενημέρωση άλλων 15000 μαθητών σε επίπεδο Δυτική Μακεδονίας .  

     Στέλνοντας το δικό του περιβαλλοντικό  μήνυμα ο Διευθυντής  Λειτουργικής Υποστήριξης  της ΔΕΗ.Α.Ε.-Λ.Κ.Δ.Μ. Δημήτρης Ζαραφίδης , τίμησε το παλιό στέλεχος  της ΔΕΗ Ιωάννη Ρούση  για τη συμβολή του στην αναβάθμιση του πρασίνου σε όλο το  λεκανοπέδιο , ενώ την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Μόσχος Μόσχου..  

   Τα παιδιά που κατέκλεισαν το χώρο του πάρκου είχαν την ευκαιρία να στείλουν τα δικά τους μηνύματα μέσα από διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις , ζωγραφίζοντας και φυτεύοντας λουλούδια  αλλά και να περιεργαστούν τα ανάλογα εκθέματα , που υπήρχαν στο χώρο.  αναρτήθηκε  06-06-2016ΜΑΓΕΨΕ ΤΟ ΦΙΛΟΜΟΥΣΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ 8ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΤΟΥ Β.Δ.Ω..ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 

      Η Πολυφωνική Χορωδία του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαϊδας  επέστρεψε από το 8ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου - "Μίκης Θεοδωράκης" έχοντας πραγματοποιήσει μία άρτια και καθηλωτική εμφάνιση, που καταχειροκροτήθηκε από τις παριστάμενες χορωδίες και το φιλόμουσο κοινό της Ναυπάκτου. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, αποτελούμενη από τους Στ.Μπερή (μαέστρο), Γ.Χατζηνάσιο και Χρ.Λεοντή έδωσε στην Πολυφωνική Χορωδία 221 βαθμούς, κατατάσσοντάς την στην 4 ΘΕΣΗ (ανάμεσα σε 13 χορωδίες), μόλις 9 βαθμούς πίσω από την τρίτη θέση.

     Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πολυφωνική Χορωδία, υπό τη Διεύθυνση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, ήταν η πρώτη χορωδία αποτελούμενη εξ' ολοκλήρου από ερασιτέχνες μουσικούς.
   Η εμφάνιση και η απόδοση της χορωδίας, η οποία κατέπληξε τους παριστάμενους, έρχεται ως επιβράβευση της σκληρής και λεπτομερούς δουλειάς που γίνεται εδώ και χρόνια και κατατάσσει τη Πολυφωνική Χορωδία στα σημαντικότερα χορωδιακά σύνολα της Ελλάδαςαναρτήθηκε  06-06-2016


ΔΕΥΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
αναρτήθηκε  06-06-2016MΙΑ «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ» ΕΚΘΕΣΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 

      Ενώνοντας τις δυνάμεις τους 20 καταξιωμένοι καλλιτέχνες της περιοχής ,που επικοινωνούν με το κοινό μέσα από διαφορετικούς τρόπους έκφρασης και τέχνης,  παρουσιάζουν τα έργα τους στο «Διάδρομο» του Παλαιοντολογικού και ιστορικού  Μουσείου Πτολεμαϊδας , στα πλαίσια μιας ιδιαίτερης Έκθεσης, που θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουνίου 2016. 

     Εγκαινιάζοντας την Έκθεση ο Πρόεδρος του Μουσείου Χρήστος Κατσίνας συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες δημιουργούς για τα έργα τους , που χαρακτηρίζονται από διαφορετικές μορφές ,τεχνικές και αισθητικές , ενώ τόνισε ότι προγραμματίζεται για το Φθινόπωρο μία Έκθεση μόνο Ζωγραφικής και Αγιογραφίας από τοπικούς καλλιτέχνες.

    Εκπροσωπώντας όλους τους καλλιτέχνες η Ζωγράφος Τούλα Χαριτίδου , ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Μουσείου κ. Κατσίνα για τη φιλοξενία, την κ. Γκέκα για την επιμέλεια της Έκθεσης, τον κ. Παπαδόπουλο για  το σχεδιασμό της αφίσας , το Νέο Ωδείο για τη μουσική κάλυψη της εκδήλωσης και όλους τους παρισταμένους.                       Αναφερόμενη στο χαρακτήρα της Έκθεσης η κ. Χαριτίδου επεσήμανε πως «ο κάθε καλλιτέχνης για διαφορετικούς λόγους καταπιάνεται με φυσικά υλικά, ακατέργαστα πολλές φορές  , δίνοντάς τα το  σχήμα , τη μορφή αλλά και τη χρηστικότητα  που επιθυμεί». 

      Η Έκθεση λειτουργεί καθημερινά και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν δημιουργήματα υψηλής τέχνης ή απλές κατασκευές αλλά και να αναγνωρίσουν τις ικανότητες  που μπορεί να διαθέτουν , προκειμένου να ασχοληθούν με τη δημιουργία ανάλογων έργων.  

    
αναρτήθηκε  02-06-2016


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          Πτολεμαΐδα :   1-6  -2016

ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                          Αριθμ. Πρωτ. :    16794                                                                                    

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                 

……………………………….                                       

Γραφείο Προέδρου  Δ.Σ.                                                      

Τηλέφωνο : 24633 50111

                                                                         ΠΡΟΣ

 

 

1.    Το Δήμαρχο

2.    Τακτικά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

3.    Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας

4.    Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

     Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Πτολεμαΐδας την  7  Ιουνίου    2016  ημέρα  Τρίτη  και ώρα  7 μ.μ.  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης :

 

1.    Έγκριση του Τρόπου  εκτέλεσης διαφόρων έργων – Τροποποίηση πρ/σμού 2016

Εισηγητής: ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης.

 

2.    Έγκριση παραλαβής μελετών.

Εισηγητής: ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης.

 

3.    Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής έργων & προμηθειών.

Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης

 

4.    Έγκριση διενέργειας διαφόρων προμηθειών

Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κοκκινίδης

 

5.    Παράταση μείωσης  μισθωμάτων περιπτέρων.

Εισηγητής  : Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κοκκινίδης.

 

6.    Συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων

Εισηγητής: ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Καιδης.

 

7.    Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου και ψήφιση οδοιπορικών εξόδων.

Εισηγητής: Ο Πρόεδρος Δ.Σ  Γεώργιος Θεοδοσιάδης

 

8.     Αντικατάσταση μέλους επιτροπής καταγραφής παρακολούθησης και διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας των ΟΤΑ.

Εισηγητής Ο πρόεδρος ΔΣ Γεώργιος Θεοδοσιάδης.

 

9.    Έγκριση Απολογισμών σχολικών επιτροπών Α/θμίας & Β/θμίας εκπαίδευσης Δήμου Εορδαίας

Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του ΝΠ  Ιωάννης Αριστερίδης.

 

10. Έγκριση αποφάσεων σχολικών επιτροπών  Α/θμίας & Β/θμίας  εκπαίδευσης Δήμου Εορδαίας

Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του ΝΠ Ιωάννης Αριστερίδης.

 

11. Έγκριση Απολογισμού οικ. Έτους 2015 του ΝΠ  ΚΟΙΠΠΑΠ

Εισηγητής : Ο Πρόεδρος του ΝΠ  ΚΟΙΠΠΑΠ Χρήστος Κατσίνας.

                                                                   Ο Πρόεδρος ΔΣ

                                                             Γεώργιος  Θεοδοσιάδης

αναρτήθηκε  02-06-2016ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


αναρτήθηκε  02-06-2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                Πτολεμαΐδα  1-6-2016

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                                Αριθμ. πρωτ. 16814

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Π  Ρ  Ο  Σ

 

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Δήμου Εορδαίας

 

      Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας την Δευτέρα  6-6-2016  και ώρα 14.00 μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

 

1. Προέλεγχος Απολογισμού - Ισολογισμού με τα αποτελέσματα χρήσεως οικ.έτους 2015 Δήμου Εορδαίας  και σύνταξη σχετικής έκθεσης.

2. Κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου  με τίτλο: « Ανακατασκευή – συντήρηση δρόμων του Δήμου Εορδαίας » αριθμ μελέτης 5/2016 & προϋπολογισμό 252.032,52 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, συγκρότηση επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού.

3. Εξέταση των ενστάσεων που υποβλήθηκαν κατά του πρακτικού διενέργειας του διαγωνισμού για την «Προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας για τους υπαλλήλους του Δήμου Εορδαίας» , λήψη σχετικής απόφασης.

4. Εγκριση ή μη του πρακτικού αποσφράγισης οικονομικών προσφορών για την: «Προμήθεια ειδών καθαριότητας και λοιπών αναλωσίμων για τις υπηρεσίες του Δήμου Εορδαίας και των Ν.Π.», ορισμός αναδόχου.

5. Λήψη απόφασης σχετικής με την εκπλήρωση των σκοπών του Κληροδοτήματος Δημ.Γ. Τσίρου.

6. Κατάρτιση όρων φανερής προφορικής – πλειοδοτικής - δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου (Καστανόδασος) στην Τ.Κ. Εμπορίου.

7. Εγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για το έργο «Συντήρηση 1ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας», ορισμός αναδόχου.

8. Εγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για το έργο «Αντικατάσταση κεραμικών πλακιδίων δαπέδων σε αίθουσες διδασκαλίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας», ορισμός αναδόχου.

9. Κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου  με τίτλο: « Συντήρηση πεζοδρομίων  Δήμου Εορδαίας » αριθμ μελέτης 6/2016 & προϋπολογισμού 203.252,03 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, συγκρότηση επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού.

10. Κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου  με τίτλο: « Επέκταση Εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Κομνηνών » αριθμ μελέτης 6/2014 & προϋπολογισμού δαπάνης 72.357,72 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, συγκρότηση επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού

 

Ο ΔΗΜΑΡΧ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  02-06-2016


ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΑΒΒΑ ΖΑΜΑΝΙΔΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 

 

    Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. ως «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» , με τον  φιλόδοξο στόχο να καταστήσει συνείδηση του κάθε ανθρώπου ότι η φυσική και ηθική του υπόσταση είναι συναρτημένες με το περιβάλλον, που ο ίδιος δημιουργεί για τον εαυτό του αλλά και τους συνανθρώπους του.

   Η επιβάρυνση όμως και η υποβάθμιση του φυσικού μας χώρου από τις ποικιλόμορφες παραγωγικές δραστηριότητες , καθιστούν παγκόσμια επιτακτική την ανάγκη αποκατάστασης μιας ισορροπίας  η διαταραχή της οποίας είναι συχνά ολέθρια για την ίδια τη ζωή. 

   Κοινή είναι πλέον η πεποίθηση ότι καμία αναπτυξιακή πορεία δεν είναι υποχρεωτικό να συνοδεύεται από τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. 

  Άλλωστε αυτή είναι και η δική μας αντίληψη για την περίπτωση της περιοχής μας , η επιβάρυνση της οποίας είναι γνωστή και που θα πρέπει με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και συντονισμένες δράσεις όλων μαζί  των φορέων να διασφαλιστεί η θωράκισή της, με στόχο ένα ανθρώπινο  φυσικό περιβάλλον.

   Είναι βέβαιο ότι η συλλογική αυτή προσπάθεια απαιτεί την εδραίωση μιας σύγχρονης οικολογικής συνείδησης και παιδείας , κάτι που μας αφορά όλους , για μία καλύτερη ποιότητα ζωής , όπως αρμόζει στον πολιτισμό μας.

αναρτήθηκε  01-06-2016 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Πτολεμαΐδα 31 Μαΐου 2016  

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Αριθμ. Πρωτ. 16641

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΪΑΣ

 

 

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

 

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Προς :

Επιτροπή διαβούλευσης Δήμου Εορδαίας

 

ΕΝΤΑΥΘΑ

 

 

-----------------------------

Ταχ. Δ/νση              : 25ης Μαρτίου 15 - Πτολεμαίδα

Ταχ. Κωδ.               : 502 00

Τηλέφωνο               : 2463350105

Φαξ                         : 2463350150

Ηλεκτρ. Διεύθυνση : pro@ptolemaida.gr

 

Θέμα: ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ.

 

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 10 Ιουνίου του 2016 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, εν όψη της κατάρτισης του Προσχεδίου Επιχειρησιακού Σχεδίου Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Εορδαίας στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, προκειμένου να υποβάλλεται  τις προτάσεις σας.

 

Το Προσχέδιο ΕΣΣΒΑΑ που θα υποβληθεί θα αφορά ολοκληρωμένη παρέμβαση σε αστική περιοχή της Δ.Κ. Πτολεμαίδας, με σκοπό την αποκατάσταση του οικονομικού της ιστού και τη λειτουργία της ως μοχλού ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, την αντιστροφή της κοινωνικής και περιβαλλοντικής υποβάθμισης, ιδίως περιοχών συγκέντρωσης μειονεκτικών κοινωνικών ομάδων, υποβαθμισμένων εμπορικών κέντρων και εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών/ βιοτεχνικών/ επαγγελματικών ζωνών, την άμεση αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης με αναζωογόνηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ανασυγκρότηση των κοινωνικών υποδομών και την προώθηση της σύνδεσης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο αστικό περιβάλλον.

 

Πληροφορίες για το ΕΣΣΒΑΑ διατίθεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΥΔ ΕΠ/ΠΔΜ www.pepdym.gr ΝΕΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ημερομηνία 20-04-2016, η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας

Σάββας Ζαμανίδης

αναρτήθηκε  01-06-2016


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο ετήσιος εκπαιδευτικός κύκλος Δημιουργικής Γραφής που διοργανώθηκε από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία  με το Μ.Π.Σ. Δημιουργικής Γραφής Παν.Δυτ.Μακεδονίας, τους Σχολικούς Συμβούλους 3ης&4ης Περιφέρειας Κοζάνης και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας.

Ετήσιος Κύκλος  Δημιουργικής Γραφής

 «Παίζοντας με τις λέξεις»

Εισαγωγή στη Δημιουργική Γραφή. Ασκήσεις/ Λεκτικά παιχνίδια .

Εισηγήτρια: Σοφία Καλμανίδου/ Βιβλιοθηκονόμος, Φοιτήτρια Μ.Π.Σ. Δημιουργικής Γραφής Παν.Δυτ.Μακεδονίας

«Η Δημιουργική Γραφή πάει σχολείο»

Η Δημιουργική γραφή στο σχολείο στα αναλυτικά προγράμματα και στις ασκήσεις των σχολικών εγχειριδίων.

Εισηγήτρια: Άννα Βακάλη/ Φιλόλογος, Διδάκτωρ Δημιουργικής Γραφής

«Χτίζοντας έναν ήρωα»

Αφήγηση – Χαρακτήρες – Πλοκή

Εισηγητές: 1. Γεώργιος Γεωργιάδης/ Φιλόλογος, Φοιτητής Μ.Π.Σ Δημιουργικής Γραφής Παν.Δυτ.Μακεδονίας

Γιώργος Σπυράκης / Συγγραφέας , Φοιτητής Μ. Π. Δημιουργικής Παν.Δυτ.Μακεδονίας

«Εικονοαφηγήσεις και Δημιουργική Γραφή»

Παρουσίαση προγράμματος παραγωγής ιστοριών μέσα από εικόνες.

Εισηγήτρια: Έλενα Αρτζανίδου / Συγγραφέας παιδικών βιβλίων

«Το κατάλληλο ρούχο»

Διήγημα – Δημιουργική ανάγνωση και γραφή

Αφήγηση – Εστίαση- Τεχνικές

Εισηγητές: Μιχάλης Πιτένης / Συγγραφέας

Σοφία Καλμανίδου/ Βιβλιοθηκονόμος, Φοιτήτρια Μ.Π.Σ Δημιουργικής Γραφής Παν.Δυτ.Μακεδονίας

«Το δέντρο που έδινε… παραμύθια»

«Ψίθυροι της φύσης… ιστορίες της ζωής»

Παραμύθι- Δομή- Τεχνικές αφήγησης

Εισηγητές:  Σοφία Καλμανίδου/ Βιβλιοθηκονόμος, Φοιτήτρια Μ.Π.Σ. Δημιουργικής Γραφής Παν.Δυτ.Μακεδονίας

Ελένη Μπαμπίλα / Σχολική Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης

 

Ο Πρόεδρος Χρήστος Κατσίνας  και το Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ( ΚΟΙΠΠΑΠ) ευχαριστούν θερμά όλους τους εισηγητές, που υποστήριξαν με τη συμμετοχή τους το πρόγραμμα.
αναρτήθηκε  31-05-2016


ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

     Σύσκεψη με θέμα το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει το  κλείσιμο Ολοήμερων Νηπιαγωγείων , Σχολείων και άλλων τμημάτων ένταξης, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας , με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σάββα Ζαμανίδη, όπου συμμετείχαν Διευθυντές Σχολείων και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολικών Μονάδων της Εορδαίας.

     Προηγήθηκε η ανάλογη εισήγηση επί του θέματος από τον Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Πολυχρονίδη , που  εκπροσώπησε τον Δήμαρχο  ο οποίος αναχώρησε εσπευσμένα στην Αθήνα για θέματα του Δήμου και στη συνέχεια  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Γεώργιος Θεοδοσιάδης έδωσε το λόγο στην   επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντωνία Χόλμπα και στον  εκπρόσωπο της μείζονος αντιπολίτευσης  Δημοτικό Σύμβουλο Ιωάννη Ασπράγκαθο.   

    Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των παρισταμένων εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο κλεισίματος Σχολείων της περιοχής.   

     Αφού εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα αποφασίστηκε η κατάθεση υπομνήματος ,  προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής  Μακεδονίας, με  το οποίο    εκφράζεται  η  αντίθεση  της Εκπαιδευτικής Κοινότητας  για το Νομοσχέδιο , που προβλέπει ρύθμιση λαιμητόμο η οποία   θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδες Νηπιαγωγεία .     αναρτήθηκε  30-05-2016