Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στις 9:15 η έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας.
March 3, 2022
Λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας.
March 8, 2022

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ptolemaios

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           Πτολεμαΐδα   8-3-2022
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                       Αριθμ. Πρωτ    4944
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                

 

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Εορδαίας   με την με την 25/2022 απόφασή του ενέκρινε κατά πλειοψηφία  το παρακάτω ψήφισμα που αφορά την απερίφραστη καταδίκη για την φρίκη που προκαλεί η αδικαιολόγητη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Δυστυχώς οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν  και η φρίκη του Πολέμου  βρίσκετε πλέον ξανά σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η αδικαιολόγητη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία έγινε η αιτία θανάτου αθώων ανθρώπων και η αιτία δημιουργίας  ενός προσφυγικού κύματος αμάχων. Έννοιες όπως “ΕΙΡΗΝΗ ” ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ” ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΞΑΡΤΗΣΙΑ ” και ” ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ” παραβιάστηκαν κατάφωρα.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας αισθανόμαστε την ανάγκη να δηλώσουμε απερίφραστα ότι καταδικάζουμε όλη την στρατιωτική  επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία  και να εκφράσουμε την ειλικρινή συμπαράσταση προς τον ουκρανικό λαό , απαιτώντας παράλληλα  την πλήρη εφαρμογή των συμβάσεων του διεθνούς δικαίου.

Ο Πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφος πρέπει να αποτελεί απλώς μακρινή δυσάρεστη ανάμνηση και οδηγός προς αποφυγή οποιωνδήποτε νέων συρράξεων. Ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών με διαπραγματεύσεις  που χαρακτηρίζονται  από τη δικαιοσύνη είναι η μόνη ορθή επιλογή.

Το παραπάνω ψήφισμα να αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου μας .

Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Ιωάννης Χαρακτσής

Accessibility
Κλείσιμο