Τα όρια της υπομονής των 50 χιλιάδων κατοίκων της Εορδαίας έχουν εξαντληθεί. Απαιτούμε ξεκάθαρες εξηγήσεις.

Προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας, για το Δήμο Εορδαίας. Σε πλήρη ετοιμότητα προσωπικό και μηχανήματα των υπηρεσιών του επιχειρησιακού σχεδίου Πολιτική Προστασίας.
February 12, 2021
Μήνυμα του Δήμου Εορδαίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας. «Κανένα παιδί απόν από το μέλλον…»
February 15, 2021

Τα όρια της υπομονής των 50 χιλιάδων κατοίκων της Εορδαίας έχουν εξαντληθεί. Απαιτούμε ξεκάθαρες εξηγήσεις.

ptolemaios

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα, 12-02-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα όρια της υπομονής των 50 χιλιάδων κατοίκων της Εορδαίας έχουν εξαντληθεί. Απαιτούμε ξεκάθαρες εξηγήσεις.

 

Σήμερα ημέρα Παρασκευή 12-2-2021, ο Δείκτης Μολύνσεων 14ημέρου Covid-19 στο Δήμο Εορδαίας, βρίσκεται στις 123 μολύνσεις ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Το όριο που έχει θέσει η Επιτροπή Λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για να βρίσκεται η κάθε περιοχή στην κατηγορία κόκκινου επιπέδου, είναι 150+ μολύνσεις ανά 100 χιλιάδες κατοίκων. Εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι ο Δήμος Εορδαίας βρίσκεται στο πορτοκαλί επίπεδο που σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων Δήμων, αυτό σήμαινε αυτόματα την έξοδό τους από το καθεστώς των σκληρών περιοριστικών μέτρων.

Απαιτούμε λοιπόν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να μας εξηγήσει, επαρκώς και όχι κατά το δοκούν, γιατί παραμένει ο Δήμος Εορδαίας στην κατηγορία κόκκινου επιπέδου με περίπου 30 λιγότερες μολύνσεις ανά 100 χιλιάδες κατοίκους στον προαναφερόμενο Δείκτη. Επίσης ζητούμε να μας εξηγηθεί γιατί ενώ επί 4 μήνες ο Δήμος Εορδαίας βρίσκεται υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα, δεν υπήρξε καμία επίσκεψη από τους αρμοδίους αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα, ή έστω από μέλη της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων.

Η υπομονή μας έχει όρια τα οποία έχουν πλέον ξεπεραστεί. Μια ολόκληρη περιοχή, η οποία ζει με την δαμόκλειο σπάθη μιας μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή που έχει σχεδιαστεί χωρίς αυτή να ρωτηθεί, βιώνει για περισσότερο από 4 μήνες ένα ανεξήγητο και απολύτως αναποτελεσματικό lockdown, του οποίου η χρησιμότητα – αποδεδειγμένα πλέον – δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ βάση.

Μια ολόκληρη περιοχή, ένας δήμος περίπου 50 χιλιάδων κατοίκων, καταδικάστηκε σε οικονομική καταστροφή, σε προβλήματα ψυχικής υγείας που αναπόφευκτα έχει επιφέρει ο υποχρεωτικός εγκλεισμός και μία κυβέρνηση η οποία δεν έχει ανακοινώσει απολύτως κανένα ειδικό μέτρο στήριξης των κατοίκων της Εορδαίας, της μοναδικής περιοχής στον πλανήτη Γη που βρίσκεται επί 120 ημέρες υπό περιοριστικό καθεστώς.

Οι 50 χιλιάδες κάτοικοι της Εορδαίας περιμένουν και απαιτούν μία απάντηση στο ερώτημα :

Γιατί καταδικάζετε σε οικονομική καταστροφή και σε ψυχική κατάρρευση την περιοχή μας;

 Κλείνοντας να  ευχαριστήσουμε τους πολίτες της Εορδαίας για τη συνετή στάση τους όλο αυτό το δύσκολο διάστημα, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας του δήμου μας, να συστήσουμε τη συνέχεια της προσπάθειας για την ατομική προστασία αλλά και την προάσπιση του αγαθού της Δημόσιας Υγείας και να τονίσουμε ότι ο Δήμος Εορδαίας, θα επικεντρώσει τις προσπάθειες του στην κατεύθυνση προστασίας των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων όλων των δημοτών του, που απορρέουν από το εδάφιο 1 του άρθρου 4 του Συντάγματος των Ελλήνων, όπου ρητά αναφέρεται ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

 

 

Accessibility
Κλείσιμο