ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
February 2, 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
February 8, 2018

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +30 246 335 01 38
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  07-02-2018

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

         Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η δράση διανυκτέρευσης με τίτλο : “Μια φορά και μια βραδιά στη βιβλιοθήκη…». Την ευθύνη της διοργάνωσης ανέλαβαν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας κι ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολ/δας».

Η Βιβλιοθήκη για μια ολόκληρη νύχτα φιλοξένησε μαμάδες και παιδιά που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία διανυκτέρευσης ανάμεσα στα βιβλία. Η βραδιά ξεκίνησε με τις μαμάδες και τα παιδιά σε συγγραφική δράση   μικρών ιστοριών με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας ήρωα. Αμέσως μετά το δείπνο των παιδιών, τα φώτα χαμήλωσαν  κι η βιβλιοθήκη πλημμύρισε με μουσικές και παραμύθια. Ακολούθησε η προβολή ταινίας στην αγκαλιά της μαμάς κι βραδιά έκλεισε με παιχνίδια στο σκοτάδι και στο φως ανάμεσα στα ράφια της βιβλιοθήκης.

Το επόμενο πρωί μετά το γεύμα ακολούθησε προβολή ταινίας κι η δράση έκλεισε με δύο κύκλους στο ίδιο κέντρο.

Μια παραμυθένια  βραδιά στη Βιβλιοθήκη ντυμένη και στολισμένη από τις μανούλες με μυρωδιές σπιτικές και ζεστές αγκαλιές μάγεψε μικρούς και μεγάλους.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν  θερμά τους άψογους φιλοξενούμενους της βραδιάς  κι όλους όσους ευγενικά βοήθησαν να πραγματοποιηθεί  αυτή η υπέροχη πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του συλλόγου Οι φίλοι της Δ.Β.Π.

Η πρόεδρος του ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π. Μαρία Κύρκα παραβρέθηκε στη δράση και δήλωσε ότι ήταν μια πρωτότυπη διοργάνωση που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. Τόνισε ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές αλλά και στους υποδειγματικούς φιλοξενούμενους της βραδιάς. Επίσης δήλωσε ότι τόσο η ίδια ως πρόεδρος όσο και το Δ.Σ. του ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π. θα βρίσκονται πάντα κοντά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη υποστηρίζοντας με τις δυνάμεις τους το έργο της.

Η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σοφία Καλμανίδου με τη σειρά της εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη διοργάνωση λέγοντας ότι: «αισθανόμαστε πραγματικά τυχεροί που αξιωθήκαμε να ζήσουμε αυτή τη μαγική βραδιά στη Βιβλιοθήκη μας. Μια φορά και μια βραδιά στη βιβλιοθήκη… έγινε ένα θαύμα!  Ήμασταν  εκεί κι είχαμε τα μάτια μας ανοιχτά».

Η πρόεδρος του συλλόγου φίλοι της Δ.Β.Π.  Αγάπη Τερζοπούλου δήλωσε πως «η νύχτα ήταν παραμυθένια, όπως οι ιστορίες που ακούσαμε από μικρούς και μεγάλους! Γλυκιά όπως οι νότες που μας ταξίδεψαν σε αγκαλιές γονιών και φίλων! Μαγική, όπως κάθε φορά όταν υπάρχει αγάπη, γέλιο, παιδιά!»

Accessibility
Κλείσιμο