ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

¨Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ! ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ”
March 2, 2018
ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΣΤΟ Α΄ΚΑΠΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
March 5, 2018

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +30 246 335 01 38
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  02-03-2018

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

       Ο Δήμος Εορδαίας σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ  Α.Ε. διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή 2-3-2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας  εκδήλωση , προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών-Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής σχετικά με την εφαρμογή του Προγράμματος «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» στα Σχολεία της Εορδαίας.

     Υποδεχόμενος τους Καθηγητές και τους Δασκάλους ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης αφού τους  ευχαρίστησε για την παρουσία τους αναφέρθηκε στους στόχους της εφαρμογής του εν λόγω προγράμματος τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα εφαρμόσουμε στα Σχολειά μας , για να καλλιεργήσουμε την ιδέα της ανακύκλωσης και να αυξήσουμε τα υλικά τα οποία θα διαχωρίζονται στην Πηγή τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους , όσο και για να μειώσουμε το κόστος επεξεργασίας των απορριμμάτων το οποίο έχει διπλασιαστεί και θα πρέπει ως Δήμος  να μπορέσουμε να καλύψουμε την αυξημένη δαπάνη .

Σε αυτή την κατεύθυνση είχαμε την ιδέα να διοργανώσουμε ένα Διαγωνισμό στα Σχολεία μας , ένα Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης , το οποίο θα ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος , με την απονομή των επάθλων στα διακριθέντα Σχολεία του Δήμου μας» .   

      Την πρωτοβουλία του Δήμου Εορδαίας χαιρέτησε η Κατερίνα Γιαννακούλα Περιβαλλοντολόγος και στέλεχος της ΔΙΑΔΥΜΑ , η οποία παρουσίασε το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιείται εδώ και τρία χρόνια στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Accessibility
Κλείσιμο