Συνεδριάζει στην Πτολεμαΐδα αύριο Παρασκευή 1η Απριλίου το Δ.Σ. Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με θέμα την απολιγνιτοποίηση.

Στο πιλοτικό πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ο Δήμος Εορδαίας. Ξεκινούν οι εγγραφές ενδιαφερομένων αύριο 29 Μαρτίου 2022.
March 28, 2022
Συνάντηση του Δημάρχου Εορδαίας με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. Παύλο Μαρινάκη.
March 31, 2022

Συνεδριάζει στην Πτολεμαΐδα αύριο Παρασκευή 1η Απριλίου το Δ.Σ. Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με θέμα την απολιγνιτοποίηση.

ptolemaios

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +302463350148
Fax : +302463350150
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  31-03-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνεδριάζει στην Πτολεμαΐδα αύριο Παρασκευή 1η Απριλίου το Δ.Σ. Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με θέμα την απολιγνιτοποίηση.

Ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με μοναδικό θέμα την ενεργειακή μετάβαση της χώρας πραγματοποιείται, αύριο Παρασκευή 1 Απριλίου 2022, στο Ξενοδοχείο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ στην Πτολεμαΐδα. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση προκλήθηκε κατόπιν πρότασης του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, η οποία στάλθηκε το Νοέμβριο του περασμένου έτους με επιστολή και έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία της ΚΕΔΕ με την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων και το Δήμο Εορδαίας, ενώ θα παραστεί και το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προκειμένου να δημοσιοποιηθούν και οι θέσεις της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αυριανής ειδικής συνεδρίασης έχει ως εξής:

 

10:00 :    Συνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου Δημήτριου με τα μέλη της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας.

11:00 :    Καλωσόρισμα

11:05 :    Χαιρετισμοί επισήμων

11:30 :   Eισηγήσεις :

  • Παναγιώτης Πλακεντάς, Δήμαρχος Εορδαίας, «Τι είναι η Απολιγνιτοποίηση;».
  • Παναγιώτης Γραμμέλης, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του ΕΚΕΤΑ (ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ), «Απολιγνιτοποίηση: Πλαίσιο, Προκλήσεις & Δυνατότητες για μια νέα Αναπτυξιακή Πορεία».
  • Γεώργιος Δασταμάνης, Πρόεδρος ΠΕΔ, «Μεταλιγνιτική εποχή και δίκαιη μετάβαση στη Δυτ. Μακεδονία».
  • Βασίλειος Γιαννάκης, Πρόεδρος Δικτύου Ενεργειακών Δήμων «Η ετοιμότητα των ενεργειακών δήμων προς τη μεταλιγνιτική εποχή».
  • Γιώργος Αδαμίδης, Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, «Λιγνίτης: από την καταξίωση στην απαξίωση».

12:45 :   Συζήτηση.

 

Accessibility
Κλείσιμο