Συναντήσεις του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας στις 24-1-2022
January 23, 2022
Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας στις 25-01-2022
January 24, 2022

Συναντήσεις του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

ptolemaios

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα, 24-01-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συναντήσεις του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση και τον  Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

 

Μια σειρά από πολύ σημαντικές συναντήσεις είχε ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Εορδαίας, τον οποίο συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νίκος Φουρκιώτης, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση και στην συζήτηση που ακολούθησε αναλύθηκαν θέματα που αφορούν την αξιοποίηση του χώρου που βρίσκεται το πρώην εργοστάσιο της ΑΕΒΑΛ και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να προχωρήσει αυτή, ενώ συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της  χωροθέτησης του πανεπιστημιακού Campus. Ο κύριος Παπαθανάσης ήταν απόλυτα θετικός προς τις προτάσεις του Δήμου Εορδαίας.

Επίσης ο Δήμαρχος επισκέφτηκε τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα αρδευτικά δίκτυα και στην ευρύτερη στήριξη του πρωτογενούς τομέα στην Εορδαία. Για τα συγκεκριμένα ζητήματα ο Παναγιώτης Πλακεντάς πραγματοποίησε συνάντηση και συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Κωστή Μουσουρούλη.

Τέλος ο Δήμαρχος Εορδαίας είχε συνάντηση με τον Διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας Αντιστράτηγο Αντώνιο Κονδύλη, όπου επιβεβαιώθηκε η συμφωνία για το Τοπικό Ρυμοτομικό στο πρώην στρατόπεδο της Ασβεστόπετρας, με διορθώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από πολεοδομικό συνεργάτη του ΤΕΘΑ και έτσι θα δοθεί οριστική λύση σε ένα ζήτημα το οποίο υφίσταται για περίπου 11 χρόνια.

Accessibility
Κλείσιμο