Συνάντηση του Δημάρχου Εορδαίας με τους Προέδρους του Εργατικού Κέντρου και του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Εορδαίας για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
March 23, 2021
Συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας στη Διαδημοτική Έκθεση από Βιβλιοθήκες για την Επανάσταση του 1821.
March 24, 2021

Συνάντηση του Δημάρχου Εορδαίας με τους Προέδρους του Εργατικού Κέντρου και του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

ptolemaios

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα, 23-03-2021

 

Συνάντηση του Δημάρχου Εορδαίας με τους Προέδρους του Εργατικού Κέντρου και του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

 

Τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά επισκέφθηκαν στο γραφείο του σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας Αναστάσιος Τσιλφίδης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης Μιχάλης Δεληκώστας.

Στην συνάντηση που ακολούθησε συζητήθηκαν κυρίως θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την απολιγνιτοποίηση και διαπιστώθηκε συμφωνία για κατάρτιση κοινού πλάνου δράσεων, μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών των τριών φορέων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που θα καταβληθεί για την μεταφορά του ορίζοντα διατήρησης όλων των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, σε χρόνο τέτοιο ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός κι εφαρμογή εναλλακτικών κατευθύνσεων στην οικονομία και την ενεργειακή κατανάλωση.

Οι 3 άνδρες ταυτίστηκαν πλήρως στην άποψη ότι η ενεργειακή μετάβαση της περιοχής μας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ελληνικής οικονομίας και εφόσον δεν υλοποιηθεί, με όρους που θα διασφαλίζουν την ομαλότητα, θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή.

Επίσης στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με την επιβεβλημένη ενίσχυση του εμπορικού κόσμου της Εορδαίας και τη διεκδίκηση ειδικής μέριμνας, από πλευράς της Πολιτείας, για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις της περιοχής μας καθώς και για την μείωση της ανεργίας. Παράλληλα υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα θωράκισης του ενεργειακού χαρακτήρα του δήμου με απόλυτη ταύτιση και κοινή δέσμευση για περαιτέρω συνεργασία στα συγκεκριμένα ζητήματα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο τόπος μας δεν θα πάει σε βίαιη απολιγνιτοποίηση, αλλά σε μια δίκαιη μετάβαση.

 

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς, στο κλείσιμο της συνάντησης, υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, τον εμπορικό κόσμο και το εργατικό δυναμικό της Εορδαίας με κύριο ζητούμενο την ανάπτυξη, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την οικονομική ευμάρεια της περιοχής μας.

 

Accessibility
Κλείσιμο