ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΜΑΚΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: “ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ- ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ” ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
May 12, 2017
ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Α΄ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
May 15, 2017

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΜΑΚΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350138
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα, 11-05-2017

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΜΑΚΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ  ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ 

 

  Ένα πάγιο αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Ερμακιάς ,  σχετικά με την αναγνώρισή της ως μαρτυρική κοινότητα, βρίσκει τη λύση του κατόπιν πολλών προσπαθειών , συσκέψεων και ανάλογης απόφασης του  Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας.

   Η θετική εξέλιξη επετεύχθη μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Εορδαίας και  της Τοπικής Κοινότητας Ερμακιάς  για  την προετοιμασία πλήρους  φακέλου, ο οποίος  παραδόθηκε την Τετάρτη 10-5-2017  από τον ίδιο το Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη   στο  Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου η αρμόδια τριμελής Επιτροπή να αποφασίσει για την ένταξη της Ερμακιάς στις μαρτυρικές Κοινότητες.

   Ο Δήμαρχος Εορδαίας παραδίδοντας το φάκελο στο Διευθυντή Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού  του Υπουργείου Εσωτερικών  Γεώργιο Δέδε  ,  είχε την ευκαιρία και «δια ζώσης» να τεκμηριώσει όλα τα επιχειρήματα για την κατάταξη της Ερμακιάς  στον κατάλογο των μαρτυρικών κοινοτήτων τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Στην πολύπαθη περιοχή της Εορδαίας , η οποία πλήρωσε ακριβά το τίμημα της Γερμανικής  θηριωδίας  , η Τοπική Κοινότητα της Ερμακιάς έζησε με τον πιο τραγικό τρόπο και πληρώνοντας με ανθρώπινες απώλειες και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές την  εγκληματική δραστηριότητα των  στρατευμάτων κατοχής ».

   Στην παράδοση του φακέλου το παρών έδωσε ο Βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης Ιωάννης Θεοφύλακτος , ενώ οι άλλοι Βουλευτές της περιοχής  για λόγους ανεξάρτητους  της  θέλησή τους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν .

Accessibility
Κλείσιμο