ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ – ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
July 2, 2018
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
July 3, 2018

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΩΝ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΞΕΝΩΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ

Μαραθώνος 36,ΤΚ.56 431, Θεσ/νικη

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΩΝ

24-25 Αυγούστου στο Στρατόπεδο Παύλου Μελα

Συνδιοργάνωση: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

 

Με πολύ αγάπη για την Θεοσκέπαστη Καππαδοκία μας και με βαθύ σέβας στην διατήρηση – τη διάσωση και την διάδοση της Καππαδοκικής μας Πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά  και σε πείσμα των καιρών, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι ενέργειες της οργάνωσης του Παγκόσμιου Ανταμώματος Καππαδοκών- Καραμανλήδων.

 

Η  Πρωτεύουσα της ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ, η Μητρόπολη των Βαλκανίων, η ομορφότερη πόλη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης,  η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μας,  υποδέχεται  φέτος για πρώτη φορά στη διάρκεια των 20 ετών το Παγκόσμιο Αντάμωμα Καππαδοκών «το 20ο  Γαβούστημα».

Το 20ο Γαβούστημα θα πραγματοποιηθεί στο Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» του Δήμου Παύλου Μελά,  Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Αυγούστου 2018.

 Σε κάθε μας αντάμωμα  συμμετέχουν περίπου 14.000-15000 Καππαδόκες και Καππαδοκικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και όλο τον πλανήτη!!!

Η λέξη «γαβούστημα»  προέρχεται από το ρήμα γαβουστίζω που σημαίνει συναντιέμαι- ανταμώνω. 

Πρόκειται για την μοναδική και  κορυφαία συνάντηση  των απανταχού Καππαδοκών εντός και έκτος της Ελλάδος, με στόχο την διαχρονική και συλλογική απότιση φόρου μνήμης και τιμής στις πατρογονικές μας ρίζες της Αγιοτόκου και Αγιοτρόφου Καππαδοκίας.

 

 

 «Η ευθύνη της ανάληψης, η επιμέλεια της οργάνωσης αλλά  και η  επιτυχία του  20ου  Γαβουστήματος,  αποτελεί για τον Σύλλογό μας- τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αξενών Καππαδοκίας, μια μεγάλη πρόκληση κι ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να το κερδίσουμε για την ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΜΑΣ» δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αξενών Καππαδοκίας κ. Κωνσταντίνος Αβανίδης, καλώντας όλους τους  Καππαδόκες – Καραμανλήδες να είναι παρόντες  στη Θεσσαλονίκη  γιατί στο Γαβούστημα της Θεσσαλονίκης θα εορτασθεί  έκτος όλων των άλλων και η μεγάλη μας επέτειος των  20 ετών.

Το Γαβούστημα  είναι η μοναδική αφορμή να έρθουν στην ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, οι Καππαδόκες – οι Καραμανλήδες , της 4ης και 5ης γενιάς Ελλήνων της Διασποράς.

 

 

Να γνωρισθούν οι νέοι μας – μεταξύ τους- να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να μιλήσουν καραμαλίδικα, να χαρούν, να νιώσουν περήφανοι συνεχιστές της λαμπρής και μακραίωνης   ιστορίας μας – που κρατάει από την αλησμόνητη πατρίδα μας την πανέμορφη και θεοσκέπαστη, αγιοτόκο και αγιοτρόφο  Καππαδοκίας μας.

 Γι αυτό άλλωστε  και  καθιερώσαμε  το ΓΑΒΟΎΣΤΗΜΑ ΜΑΣ να γίνεται πάντα καλοκαίρι ώστε να είναι και αφορμή διακοπών για τους Καππαδόκες της Διασποράς.

Φέτος θα υποδεχθούμε  Καππαδόκες- Καραμανλήδες  της Διασποράς από τον Καναδά, την Αυστραλία, την Αμερική την Ελβετία, την Γαλλία και την Γερμανία.

Στοχεύοντας στην πατρογονική αφύπνιση της 3ης και 4ης γενιάς Καππαδοκών και λοιπών Μικρασιατών Προσφύγων  , στο  πρόγραμμα  του Γαβουστήματος  εντάσσουμε πληθώρα ποιοτικών παραδοσιακών πολιτιστικών εκδηλώσεων : τέχνης, λόγου, θεάτρου, αναβίωσης καππαδοκικών εθίμων  μουσικής  και χορού, πάντα σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Συλλόγων Ελλάδος

Για αυτό και

σας παρακαλούμε θερμά για την προβολή των δελτίων τύπου που θα σας αποστέλλουμε.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

                                                                                                                                  Με τιμή

 

Πληροφορίες:

 

Κωνσταντίνος Αβανίδης

Πρόεδρος  Πανελλήνιου Συλλόγου Αξενών  Καππαδοκών   

Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ενωσης Καππαδοκικών Σωματείων

Τηλ.:69 777 00 420 Email: abanidis@hotmail.com

 

 Νίκη Στρατηλάτη-

Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου – Εκτελεστικής Οργάνωσης & Δημοσίων Σχέσεων

Τηλ.697 787 76 98  Email: stratilatiniki@hotmail.com

 

Accessibility
Κλείσιμο