Οι «ιστορίες» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας ταξίδεψαν στην Τήλο.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά για το θάνατο του Αθανάσιου Μέμτσα.
July 5, 2021
Υπογραφή σύμβασης για το έργο: «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Κοινοτήτων Δήμου Εορδαίας».
July 12, 2021

Οι «ιστορίες» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας ταξίδεψαν στην Τήλο.

ptolemaios

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  08-07-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι «ιστορίες» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας ταξίδεψαν στην Τήλο.

Μακρύ αλλά όχι ακατόρθωτο το ταξίδι των “ιστοριών” της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας μέχρι το όμορφο και φιλόξενο νησί της Τήλου.

Διασχίζοντας κάμπους και βουνά, στεριά και θάλασσα, έδωσαν το στίγμα τους και σ’ αυτή την γωνιά του Αιγαίου, δημιουργώντας μια ακόμα γέφυρα μ’ ένα μέρος μακρινό που πλέον είναι πολύ κοντά μας.

Τα εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής και θεατρικού παιχνιδιού με τίτλο “Ιστορίες στον αέρα της Τήλου” ήταν μια απ’ τις παράλληλες δράση για παιδιά στο πλαίσιο του προγράμματος  “No Man is an Island – Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί”, που διοργάνωσε η ΑΜΚΕ «Εσύ στην Ευρώπη», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος European  Solidarity Corps.

Στην Τήλο, μικρή και μεγάλοι, ένωσαν τις δημιουργικές δυνάμεις και την φαντασία τους, καταφέρνοντας να δημιουργήσουν συνθετικές ιστορίες και  καινούριες πατρίδες, όπου άνθρωποι και τόποι αλληλεπιδρούν χωρίς περιορισμούς και προκαταλήψεις.

Κεντρικός στόχος των εργαστηρίων ήταν  οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν την Δημιουργική Γραφή και το Θεατρικό Παιχνίδι, όχι ως απλησίαστες μορφές Τέχνης, αλλά ως χρήσιμα εργαλεία ψυχικής ενδυνάμωσης κι εναλλακτικής επικοινωνίας με τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας και οι άνθρωποι της εκφράζουν τις θερμές τους  ευχαριστίες στον Δήμο Τήλου για την φιλοξενία του προγράμματος και στην οργάνωση της ΑΜΚΕ «You in Europe» για την πολύτιμη αυτή ευκαιρία να συμμετάσχει σ’ ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα, μέσα απ’ το οποίο ήρθε σ’ επαφή και γνωρίστηκε με ανθρώπους που πλέον θα θεωρούν την Πτολεμαΐδα και όλη την περιοχή μας ως ένα μέρος δικό τους, ένα μέρος που θα έχει πάντα κάτι να τους πει .

 

Accessibility
Κλείσιμο