“ΝΕΦΕΛΟΚΟΚΚΥΓΙΑ,Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ” ΈΩΣ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΔΙΑ

ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
December 6, 2017
ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
December 10, 2017

“ΝΕΦΕΛΟΚΟΚΚΥΓΙΑ,Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ” ΈΩΣ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΔΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +30 246 335 01 38
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  07-12-2017

«Νεφελοκοκκυγία , η Πολιτεία  των Πουλιών» έως 19 Ιανουαρίου 2018 στο Μουσείο Πτολεμαΐδας

 

Παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε η   Παραστατική φωτογραφική έκθεση πουλιών της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας, των Δημητρίου  Καλιακούδα και Γεωργίου   Κωστικίδη, η οποία φιλοξενείται   στο Παλαιοντολογικό και Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαϊδας.

Πρόκειται για ένα απεικονιστικό ταξίδι στον κόσμο των βουνών, ποταμών, λιμνών και θαλασσών όπου πρωταγωνιστές είναι τα πουλιά.

Η ανακάλυψη της άγριας φύσης , της ομορφιάς της και των πλασμάτων που ως χθες αγνοούνταν ή δεν είχαν ποτέ παρατηρηθεί με προσοχή , δίνει το έναυσμα να ανοιχθούν νέοι ορίζοντες στην ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης.

Η αγάπη για τη φύση και  τη μετάδοση άμεσων φυσικών εικόνων αποτέλεσε την  έμπνευση για τους κ.κ. Κωστικίδη και Καλιακούδα ενώ    σκοπός της έκθεσης , σύμφωνα με τους αξιόλογους συμπολίτες μας δημιουργούς , είναι η μετάδοση της γνώσης για τη φύση και η διερεύνηση των τρόπων προστασίας της.

Μεταφέροντας τις ευχές του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Πολυχρονίδης στα  εγκαίνια της Έκθεσης , συνεχάρη τους δημιουργούς για την καλλιτεχνική φωτογράφιση , την επιμονή τους και την αγάπη τους προς την τέχνη ,τονίζοντας πως  αποδεικνύουν με το έργο τους  ότι είναι και φυσιοδίφες.

Η  διάρκεια της έκθεσης θα είναι  έως 19-1-2018 με ώρες λειτουργίας από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι (Δευτέρα-Παρασκευή) και από 6 το απόγευμα μέχρι 9 το βράδυ (Τετάρτη –Πέμπτη).

 

Accessibility
Κλείσιμο