ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΑΒΒΑ ΖΑΜΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 19η ΜΑΪΟΥ

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ – ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
May 17, 2018
ΑΝΑΒΟΛΗ 20ης ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
May 21, 2018

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΑΒΒΑ ΖΑΜΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 19η ΜΑΪΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +30 246 335 01 38
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  18-05-2018

Μήνυμα του Δημάρχου Εορδαίας  Σάββα Ζαμανίδη  για τη 19η Μαΐου

   «  Η 19η Μαΐου είναι ημέρα τιμής και μνήμης για κάθε Έλληνα. Είναι εθνικό χρέος να μην επιτρέψουμε να περάσει στη συλλογική λήθη, η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων και να μεταβιβαστεί στις επόμενες γενιές.

Η περιοχή της Εορδαίας είναι ένα ζωντανό μωσαϊκό σε ότι αφορά στην πολιτιστική διαστρωμάτωση. Ζούμε και συνυπάρχουμε σε έναν τόπο, ο οποίος φιλόξενα μας δέχεται και αφήνουμε πάνω του τα διαφορετικά πολιτισμικά μας αποτυπώματα. Στον τόπο αυτό οι Έλληνες του Πόντου μόχθησαν, δούλεψαν και πρόκοψαν, αποτελώντας παράδειγμα για το τι μπορούμε να καταφέρουμε όταν παλεύουμε ενωμένοι, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Εορδαία ήταν πρωτοπόρος στην  προσπάθεια για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη Βουλή των Ελλήνων, η οποία έχει επιτευχθεί εδώ και χρόνια.

Οφείλουμε όλοι με σεβασμό να τιμούμε τη 19η Μαΐου, ημέρα  ορόσημο για την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για τη Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας που διαπράχθηκε εις βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ως Δήμος συμμετέχουμε στις  εκδηλώσεις μνήμης , που διοργανώνουν τα Ποντιακά Σωματεία της Εορδαίας , τιμώντας τα χιλιάδες  αθώα θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού».

 

Accessibility
Κλείσιμο