Μήνυμα Προέδρου Κοινότητας Πτολεμαϊδας επί των Ελευθερίων της πόλεως Πτολεμαϊδας

Πρόγραμμα Εορτασμού 15ης Οκτωβρίου 2020 – Ελευθέρια Πτολεμαϊδας από τον τουρκικό ζυγό.
October 13, 2020
Δ.Ε.Υ.Α.Ε – Ορθή επανάληψη Πινάκων Κατάταξης και Βαθμολογίας της ΣΟΧ 1/2020
October 20, 2020

Μήνυμα Προέδρου Κοινότητας Πτολεμαϊδας επί των Ελευθερίων της πόλεως Πτολεμαϊδας

ptolemaios

 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Η 15η Οκτωβρίου αποτελεί για την πόλη της Πτολεμαΐδας ημέρα συγκίνησης, μνήμης και περηφάνιας. Δίχως την λαμπρότητα των προηγουμένων ετών και υπό καθεστώς παγκόσμιας αβεβαιότητας τιμούμε την ιστορία της πόλης μας, τους αγωνιστές που με αυτοθυσία, αυταπάρνηση και ηρωισμό πολέμησαν για να αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας το ζωογόνο αέρα της ελευθερίας. Η ανιδιοτελής αγάπη τους για την πατρίδα εκπέμπει το καλύτερο μήνυμα εντός και εκτός συνόρων, απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως έθνος. 

Οι λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας γράφτηκαν με ενότητα, ομοψυχία και ανιδιοτέλεια. Οφείλουμε  να δίνουμε καθημερινό αγώνα για τις ανθρώπινες αξίες και να περιφρουρούμε το αγαθό της ελευθερίας και της υγείας όλων μας. 

Ως ελάχιστο αντίδωρο και παρά τις δύσκολες συνθήκες, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη χαρμόσυνη ημέρα υψώνοντας τη γαλανόλευκη στα σπίτια τους. 

Ας γίνει η 15η Οκτωβρίου εφαλτήριο παράδειγμα για όλους τους Πτολεμαϊδιώτες νέων προσπαθειών για να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της φιλοπατρίας.

Χρόνια πολλά στην Πτολεμαΐδα μας. 

Χρόνια πολλά σε όλους τους Πτολεμαϊδιώτες και Πτολεμαϊδιώτισσες.

Ισαάκ Α. Νικολαΐδης

Πρόεδρος Κοινότητας Πτολεμαΐδας

Accessibility
Κλείσιμο