ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΔΙΚΚΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
January 4, 2017
ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 9-1-2017 ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
January 8, 2017

ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Γραφείο Τύπου

Τηλέφωνο – Fax : +302463350138
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα, 8-01-2017

 

ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟ  ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Με θρησκευτική κατάνυξη και ιδιαίτερη λαμπρότητα , παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ,   γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και ο καθαγιασμός  των υδάτων στο Δήμο Εορδαίας.

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν και εφέτος το υπερσύγχρονο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Πτολεμαΐδας όπου συγκεντρώθηκαν  Ιερείς και πιστοί  των ενοριών, για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των τοπικών, πολιτικών, στρατιωτικών  αρχών και πλήθους πολιτών.

Οι 28  κολυμβητές , μέλη της Ακαδημίας, βούτηξαν στα νερά της θερμαινόμενης πισίνας για να πιάσουν το Σταυρό που έριξε ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Χρυσόστομος   , ενώ ο τυχερός ο οποίος ανέσυρε τον Σταυρό ήταν ο δεκαπεντάχρονους  μαθητής  του 2ου ΓΕΛ  Πτολεμαΐδας Δημήτρης Μούτσος .

Να σημειωθεί ότι η όλη διοργάνωση στο κολυμβητήριο ήταν άψογη, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις για τον καθαγιασμό των υδάτων πραγματοποιήθηκαν στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας, όπου πολλοί νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού.

 

Accessibility
Κλείσιμο