ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΔΕΛΦΙΝΙΑ» ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
March 9, 2018
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΑΒΒΑ ΖΑΜΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΙΔΟΥ
March 12, 2018

ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +30 246 335 01 38
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  12-03-2018

 

ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ  «ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

 

            Συνεδρίασε το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018  στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Εορδαίας το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων υπό την Προεδρία του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη , παρουσία των Δημάρχων Κοζάνης Ελευθέριου Ιωαννίδη , Φλώρινας Ιωάννη Βοσκόπουλου ,  Αμυνταίου Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη και Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλου , καθώς και των  εκπροσώπων  της ΔΕΗ  Χρήστου Παπαδόπουλου και της ΑΝΚΟ  Αναστασίου Σιδηρόπουλου. .

      «Είναι μία συνεδρίαση που γίνεται παρουσία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και υπό το φως των διαφόρων εξελίξεων , που έχουν να κάνουν με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων , ενώ στα πλαίσια αυτά θα συζητήσουμε για το θέμα ανάδειξης της Βιομηχανικής Κληρονομιάς και με τη συμμετοχή του εκπροσώπου της ΔΕΗ»  τόνισε στην έναρξη της διαδικασίας ο κ. Ζαμανίδης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος  εισηγούμενος το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης επεσήμανε ότι λόγω των ραγδαίων εξελίξεων μετά και από τις αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, απαιτείται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της διάσωσης και της αξιοποίησης  των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, σε περιοχές που έχουν θιχτεί από τις δραστηριότητες εκμετάλλευσης του λιγνίτη.

Ο κ. Ζαμανίδης υπογράμμισε: «Η εξεύρεση άλλων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, τόσο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μιας και είναι η μοναδική περιφέρεια που δεν έχει θάλασσα, όσο και στο Δήμο Μεγαλόπολης, ο οποίος βρίσκεται και αυτός σε ηπειρωτική περιοχή, θα επέλθει μέσα από την ανάδειξη της βιομηχανικής μας κληρονομιάς. Για να γίνει μια σωστή προετοιμασία προτείνεται να σχεδιαστεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο, από ειδική ομάδα τεχνοκρατών, οι οποίοι με τις δικές μας κατευθύνσεις να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη και προς υλοποίηση, πρόταση».

  Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν και οι τοποθετήσεις επί του θέματος όσων έλαβαν το λόγο, ενώ υπήρξε σύγκλιση απόψεων .

  Επιπλέον αποφασίστηκε ομόφωνα ο προγραμματισμός  μιας συνάντησης  με την ηγεσία της ΔΕΗ πριν από το Πάσχα, για το σχεδιασμό ανάδειξης της Βιομηχανικής Κληρονομιάς στις περιοχές που σταμάτησε η δραστηριότητα της ΔΕΗ.

Accessibility
Κλείσιμο