ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: “ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ” ΣΤΟ Α’ ΚΑΠΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
December 20, 2017
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΞΥΛΙΝΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΣΛΑΝΙΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΕΩΣ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
December 20, 2017

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: “ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ” ΣΤΟ Α’ ΚΑΠΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +30 246 335 01 38
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  20-12-2017

Ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: «Πρόληψη της Άνοιας και έγκυρη αντιμετώπιση των συνεπειών της» στο Α΄ΚΑΠΗ Πτολεμαϊδας

 

 Ο Δήμος Εορδαίας, το Α΄  & Β ΄ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας και το Π.Τ Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας, την Δευτέρα & Τρίτη 18 – 19/12/2017  συνδιοργάνωσαν με επιτυχία εκδήλωση με τίτλο: «Πρόληψη της Άνοιας και έγκυρη αντιμετώπιση των συνεπειών της», στην αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ  & Β΄ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας αντίστοιχα.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας «Οργάνωση και Ανάπτυξη Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – Ηπιόνη», με θέμα ««Πρόληψη της Άνοιας και έγκυρη αντιμετώπιση των συνεπειών της». Το αναφερόμενο πρόγραμμα έχει εθνική εμβέλεια και πιλοτικό χαρακτήρα, προκειμένου να διαμορφωθούν τα δίκτυα των συνεργαζόμενων φορέων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και να εδραιωθούν οι διαδικασίες εκείνες που θα θεμελιώσουν την καθιέρωση και συνέχισή του για τα επόμενα έτη με διαφορετικό θέμα κάθε έτος. Το κεντρικό μήνυμα του προγράμματος για τη φετινή χρονιά είναι «Μη με ξεχνάς» (Remember Me)

Το πρόγραμμα αφορά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ατόμων Γ’  ηλικίας αλλά και του ευρύτερου πληθυσμού σχετικά με τη νόσο αλλά και την άρση του στίγματος και της παραπληροφόρησης που περιβάλει την άνοια.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Προστασίας κος Πολυχρονίδης Δημήτριος και η κα Βαβλιάρα Αναστασία Πρόεδρος του  ΣΚΛΕ, Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν η  κα  Κυριακή Α. Βαρδανίκα, Κοινωνική Λειτουργός Α΄ ΚΑΠΗ,  με θέμα «Κοινωνική Εργασία στην Τρίτη ηλικία. Οι ασθενείς με Άνοια»

Η κα Ηλίου Καλλιόπη Ψυχίατρος  – Ψυχοθεραπεύτρια με θέμα «Ψυχικές Διαταραχές στη Νόσο  Alzheimer»

Η κα Θεοδώρα Γ. Γρηγοριάδου Ψυχολόγος Α΄ & Β΄ ΚΑΠΗ με θέμα «Το Alzheimer από την οπτική του φροντιστή».

Η κα Μητρούδη Χαρίκλεια & κα  Στεργιοπούλου Άννα, Φυσιοθεραπεύτριες, Τμήμα Φυσιοθεραπειας  Γ. Ν. Πτολεμαΐδας  «Μποδοσάκειο» με θέμα «Γεροντική Άνοια».

Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση, τόσο από τα  μέλη του ΚΑΠΗ όσο και από τους δημότες που την παρακολούθησαν. Οι παρευρισκόμενοι βρήκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τις παρουσιάσεις. Οι εισηγητές  προσέγγισαν τα θέματα τους με εξαιρετική επιστημονική κατάρτιση, κάνοντας κατανοητές τις γνώσεις τους στους ακροατές. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή προετοιμασία που υπήρξε από το σύνολο των εργαζομένων των ΚΑΠΗ  που συνέβαλαν τα μέγιστα στην διοργάνωση της εκδήλωσης.

Accessibility
Κλείσιμο