ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
April 18, 2017
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤA ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2017
May 4, 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +30 246 335 01 38
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  03-05-2017

Το Δήμο Εορδαίας επισκέφθηκαν σήμερα Τετάρτη 3-4-2017 μαθητές του Σχολείου Integrierte Gesamtschule Osterholz της Πόλης Scharmbeck της Γερμανίας , στα πλαίσια   του εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών με τίτλο «Πολιτισμός Μνήμης :Πύργοι – Μεσόβουνο» , που υλοποιούν για δεύτερη χρονιά τα τρία Γενικά Λύκεια Πτολεμαΐδας, το εν λόγω Γερμανικό Σχολείο και τα δύο μαρτυρικά χωριά Πύργοι και Μεσόβουνο Εορδαίας.

      Η  υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από το Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη ήταν ιδιαίτερα θερμή, ενώ προηγήθηκε η ξενάγηση στο Δημοτικό Κατάστημα  από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού  Δημήτρη Πολυχρονίδη.

      Ο Δήμαρχος Εορδαίας συνεχάρη τα παιδιά για τη δράση τους να δεντροφυτεύσουν το λόφο μεταξύ των Πύργων και Μεσοβούνου με τόσα δέντρα , όσα και τα θύματα των ολοκαυτωμάτων των δύο μαρτυρικών  χωριών κατά το έτος 1944, τονίζοντας ότι ο Δήμος σχεδιάζει μία σημαντική παρέμβαση στο συγκεκριμένο λόφο με την δημιουργία ιστορικού  μνημείου, αναζητώντας τον τρόπο χρηματοδότησής του.

       Ο κ. Ζαμανίδης αφού ευχήθηκε καλή διαμονή στους μαθητές και στους καθηγητές τους , επεσήμανε : «Τα δικά μας παιδιά αλλά και αυτά  της Γερμανίας  στέλνουν με τις δράσεις τους ένα πολύ σοβαρό μήνυμα για την ΕΙΡΗΝΗ».

       Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αποστολής Καθηγητής του  Σχολείου Integrierte Gesamtschule Osterholz  με καταγωγή από την Πτολεμαϊδα Τρύφων Κεχαγιάς , ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Εορδαίας και τους συνεργάτες του για την άψογη  φιλοξενία εκφράζοντας όλη την ομάδα των επισκεπτών.

Accessibility
Κλείσιμο