Διοικητική και εκλογική αυτοτέλεια με νόμο για τις Κοινότητες Κομάνου και Μαυροπηγής του Δήμου Εορδαίας.

Υπογραφή της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης για το έργο: «Κατασκευή χώρων Διημέρευσης-Ημερήσιας φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες και στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση στο Δήμο Εορδαίας».
December 14, 2021
Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 η εκδήλωση του Δήμου Εορδαίας για την παρουσίαση του βιβλίου «Παραμύθια του λεπτού».
December 20, 2021

Διοικητική και εκλογική αυτοτέλεια με νόμο για τις Κοινότητες Κομάνου και Μαυροπηγής του Δήμου Εορδαίας.

ptolemaios

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  16-12-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διοικητική και εκλογική αυτοτέλεια με νόμο για τις Κοινότητες Κομάνου και Μαυροπηγής του Δήμου Εορδαίας.

Κατοχυρώθηκε και με νομοθετική ρύθμιση η διοικητική και εκλογική αυτοτέλεια Κομάνου και Μαυροπηγής του Δήμου Εορδαίας και έτσι οι δύο Κοινότητες θα έχουν τη δυνατότητα να εκλέξουν και στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές Κοινοτικά Συμβούλια.

 Πιο συγκεκριμένα, με νόμο που ψηφίστηκε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 προβλέπεται ως πληθυσμός για τις εν λόγω Κοινότητες, όπως αυτές υφίστανται πριν της μετεγκαταστάσεως τους για την εφαρμογή του άρθρου 4 του ν. 4804/2021, αυτός που εμφανίζεται στους οικείους εκλογικούς καταλόγους όπως αυτοί ισχύουν σήμερα.

Για να φτάσουμε σε αυτή την πολύ θετική για τις δύο Κοινότητες εξέλιξη, σε ένα ζήτημα το οποίο προέκυψε με αφορμή την απογραφή του 2021 από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, προηγήθηκε επικοινωνία του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, στον οποίο τέθηκε αναλυτικά το αντικειμενικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω της προφανούς έλλειψης κτιρίων, σε δύο οικισμούς που απαλλοτριώθηκαν τελώντας υπό καθεστώς μετεγκατάστασης και από τον Υφυπουργό Μεταφορών και βουλευτή του Νομού Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλο. Ακολούθως το όλο ζήτημα αποτέλεσε θέμα συζήτησης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Εορδαίας, στην οποία  προσεκλήθησαν οι βουλευτές του Νομού Κοζάνης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης και οι Πρόεδροι των υπό μετεγκατάσταση οικισμών. Να σημειωθεί ότι στο όλο εγχείρημα, το οποίο μετουσιώθηκε πλέον σε νόμο του Κράτους, συνέβαλλε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή του πρώην Πρόεδρου του και συντοπίτη μας Βασίλη Τσιώτσια.

Κατόπιν τούτου το δίκαιο αίτημα των Προέδρων των δύο Κοινοτήτων ικανοποιήθηκε, ενώ ο Δήμος Εορδαίας θα συνεχίσει να είναι αρωγός και να στηρίζει με κάθε τρόπο τις διεκδικήσεις των υπό μετεγκατάσταση οικισμών που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια.

Accessibility
Κλείσιμο