ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΑΒΒΑ ΖΑΜΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΡΜΑΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ

ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 26-2-2018 ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
February 25, 2018
ΚΛΕΙΣΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 27-2-2018 ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
February 26, 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΑΒΒΑ ΖΑΜΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΡΜΑΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +30 246 335 01 38
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  26-02-2018

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΑΒΒΑ ΖΑΜΑΝΙΔΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΡΜΑΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ

     «Mετά από πολλές συλλογικές προσπάθειες δικαιώθηκε το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας  Ερμακιάς  του Δήμου μας , για την ένταξή της στον κατάλογο των Μαρτυρικών Χωριών. 

     Ως Δήμαρχος Εορδαίας αισθάνομαι βαθιά ικανοποίηση  από τη δικαίωση του πολύχρονου και  επίπονου αγώνα ενός ακόμα χωριού της Εορδαίας να αναγνωριστεί σαν μαρτυρική κοινότητα , που υπέστη τις συνέπειες της ναζιστικής θηριωδίας . 

   Πρόκειται για μία ιστορική δικαίωση και  θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο  Σκουρλέτη , τον Γ.Γ. του Υπουργείου Κώστα  Πουλάκη , τους Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης,  την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών και ιδιαίτερα το μέλος της  το Δήμαρχο Καλαβρύτων και Πρόεδρο του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας περιόδου 1940-1945 Γεώργιο Λαζουρά ,    που αποφάσισε ομόφωνα την ένταξη της Ερμακιάς στον κατάλογο των μαρτυρικών χωριών , τον Περιφερειάρχη  Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη  ,τον Πρόεδρο Δημήτριο Σακελλάρη  με  το Τοπικό Συμβούλιο και τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας  , για τη συνεργασία μας και όσους υπερασπίστηκαν την ιστορία του μαρτυρικού αυτού τόπου». 

Accessibility
Κλείσιμο