75 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΓΩΝ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ “ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ”
May 13, 2019
ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ – ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ”
May 14, 2019

75 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΓΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +30 246 335 01 38
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  12-05-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

75 χρόνια συμπληρώθηκαν από το ολοκαύτωμα των Πύργων  

      Συμπληρώθηκαν φέτος 75 χρόνια από το ολοκαύτωμα της 23ης Απριλίου 1944 των Πύργων του Δήμου Εορδαίας με εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν  στην  ηρωική Τοπική Κοινότητα  , παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου, του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη  εκπροσώπων  του  Προξενείου της   Γερμανίας ,Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών.

      Στο ολοκαύτωμα των Πύργων   χάθηκαν 359 αθώες ψυχές  από τα Γερμανικά  στρατεύματα κατοχής .

     Οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι κάτοικοι της περιοχής τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων στο μνημείο των πεσόντων με Αρχιερατικό Μνημόσυνο που τελέστηκε όπως πάντα  από το Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο, ενώ σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα  ακούστηκε το προσκλητήριο πεσόντων από νέα παιδιά  του χωριού . Στο μνημείο κατέθεσαν στεφάνια αυτοδιοικητικοί, πολιτικοί, στρατιωτικοί, εκπρόσωποι των μαρτυρικών κοινοτήτων και αντιστασιακές οργανώσεις.

       Αίσθηση προκάλεσε η εμπεριστατωμένη και από καρδιάς ομιλία για το ιστορικό της Ημέρας από τον Ιστορικό Λάζαρο Βασιλειάδη ,υποψήφιο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

      Στη σημασία της εκδήλωσης μνήμης αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους  οι Βουλευτές Π.Ε. Κοζάνης κ.κ. Δημητριάδης , Μουμουλίδης  και Κασαπίδης .

Accessibility
Κλείσιμο