ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ LEADER ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. – ΑΝΚΟ & ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ “Let’s Do it Greece”
April 9, 2019
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ “Ο ΠΑΟΚ ΤΟΥ ’70. ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΠΟΥ” ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
April 12, 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ LEADER ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. – ΑΝΚΟ & ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +30 246 335 01 38
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  09-04-2019

Αρκετοί εν δυνάμει επενδυτές στην ενημερωτική εκδήλωση για το LEADER  από την  Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ και

το  Δήμο Εορδαίας

 

      Με τη συμμετοχή αρκετών νέων εν δυνάμει επενδυτών πραγματοποιήθηκε η   ενημερωτική εκδήλωση,  που διοργάνωσαν η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ και ο Δήμος Εορδαίας  τη Δευτέρα 8-4-2019 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας , για τους ενδιαφερόμενους (υποψήφιους δικαιούχους) που επιθυμούν να υποβάλλουν προτάσεις στο πλαίσιο του  Υπομέτρου 19.2 «Στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)».

      Στη σημαντικότητα του ενλόγω  προγράμματος αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Εορδαίας Φώτιος Ιορδανίδης , υποδεχόμενος τους παρισταμένους.

       Βασικός εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο συντοπίτης μας Πολιτικός Μηχανικός της ΟΤΔ του LEADER  Γρηγόρης Μαυρίδης , ο οποίος ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για τις ευκαιρίες που δίνει το πρόγραμμα τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης δύναται να χρηματοδοτηθούν πράξεις ιδιωτικού χαρακτήρα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, στην ανάδειξη της ταυτότητας των τοπικών προϊόντων και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Ειδικότερα ενισχύεται η ίδρυση, η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων στους τομείς:

  • Επενδύσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων
  • Ενίσχυση επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού (καταλύματα, χώροι εστίασης και αναψυχής, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, κλπ)
  • Ενίσχυση επενδύσεων στους τομείς της βιοτεχνίας και του εμπορίου
  • Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (παιδικοί σταθμοί, χώροι αθλητισμού, κλπ)
  • Επιχειρήσεις επεξεργασίας δασικών προϊόντων
  • Οικοτεχνίες και πολυλειτουργικά αγροκτήματα

Το LEADER εφαρμόζεται στο σύνολο των Δημοτικών – Τοπικών Κοινοτήτων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Γρεβενών εξαιρουμένων των Δημοτικών Κοινοτήτων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας».

     Αναφερόμενος στο ύψος της ενίσχυσης ο κ. Μαυρίδης διευκρίνισε ότι η  Δημόσια Δαπάνη της τρέχουσας Πρόσκλησης ανέρχεται στο ύψος των 3,9 εκατ. Ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης κυμαίνεται, ανάλογα με τη δράση και το καθεστώς ενίσχυσης, από 40% για την μεταποίηση π.χ. των αγροτικών και δασοκομικών προϊόντων και μπορεί να ανέλθει μέχρι 65% για εκσυγχρονισμό υφιστάμενων επιχειρήσεων ή καινοτόμες δράσεις, επίσης επεσήμανε πως η Ημερομηνία λήξης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης είναι η 20η Μαΐου 2019 , ενώ απάντησε στα ερωτήματα που τέθηκαν από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές .

Accessibility
Κλείσιμο