Συμβεβλημένοι
ΙατροίΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ


ΒΛΑΣΤΗ

Τοπική Κοινότητα Βλάστης


ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ολυμπιάδος 

 


Σταθμοί
περιβαλλοντικών
μετρήσεων

  

 Κεντρική ιστοσελίδα    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

                                                                                                             

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ» ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

 

     Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η Ημερίδα με θέμα « Επαγγελματική εξουθένωση» στο χώρο της εκπαίδευσης, της υγείας και της πρόνοιας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.  στο Πνευματικό κέντρο Πτολεμαϊδας, με πρωτοβουλία του Π.Τ. Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας και τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, του Δήμου Εορδαίας και της  Περιφερειακής  Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας.

     Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στα ΜΜΕ τις περιοχής ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Απόστολος Καΐδης και η Πρόεδρος του Συνδέσμου  Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας Αναστασία Βαβλιάρα, αναφερθήκαν στο στόχο τις Ημερίδας, στη σημασία της και στα ωφέλει που μπορούν να αποκομίσουν οι συμμετέχοντες στις εργασίες της και στα Βιωματικά Εργαστήρια, τα οποία θα ακολουθήσουν.

   << Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο Δήμο μας το Π.Τ. του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας, στηρίζοντας τη σημαντική διοργάνωση της ημερίδας και καλούμε τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εργασίες της, που θα είναι πολύ χρήσιμες και ουσιαστικές>> τόνισε ο κ. Καΐδης.

   Παίρνοντας τον λόγο η κ. Βαβλιάρα αναφέρθηκε στο σκοπό της ημερίδας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: <<Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι, οι επαγγελματίες οι οποίοι ασχολούνται με ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη (επαγγελματίες ψυχικής υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, γιατροί, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εκπαιδευτικοί) διαρκώς είναι αντιμέτωποι με καταστάσεις και συνθήκες που συμβάλουν στην εξουθένωσή τους. ¨Ένα είδος εξουθένωσης που έχει ανησυχητικές σωματικές, ψυχοσυναισθηματικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

   Σκοπός μας μέσω της Ημερίδας είναι η ανίχνευση των συμπτωμάτων, η αναγνώρισή τους και οι αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισής τους, μέσα από την ολοκληρωμένη διεπιστημονική παρέμβαση και συνεργασία. Εκτιμήσαμε ότι θα πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι μαζί σε ένα δημόσιο διάλογο. Δε μπορούμε άλλωστε ποτέ αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες να προχωράμε μόνοι μας, θα πρέπει αντίθετα να στοχεύουμε στις συμπράξεις και στη συνεργασία>>.

   Επιπλέον η κ. Βαβλιάρα αναφέρθηκε σε όλες τις εισηγήσεις και τοποθετήσεις που θα περιλαμβάνει η ημερίδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα Βιωματικά Εργαστήρια, στα πλαίσια των οποίων θα γίνει μια προσπάθεια οπτικοποίησης των επιπτώσεων του άγχους στο σώμα και απόκτησης συνειδητότητας του τρόπου σωματοποίησης των μη εκφραζόμενων – από άλλο μέσο – συναισθημάτων και σκέψεων.
αναρτήθηκε  24-05-2016ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 18 ΗΣ  ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

    Στα πλαίσια της 18ης Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Εορδαίας , που θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 30 Μαΐου 2016 στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς Πτολεμαϊδας ,  θα λάβουν χώρα παράλληλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.  

 

-Πέμπτη 26-5-2016  ώρα 8μ.μ. εγκαίνια Έκθεσης  , Σύλλογοι Βλατσιωτών και Ηπειρωτών ώρα 8,15 μ.μ. 

-Παρασκευή 27-5 2016 Θρακική Εστία Εορδαίας και Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαϊδας ώρα 7μ.μ.

-Σάββατο 28-5-2016 Σύλλογοι Καρδιάς  και Κρητών και Φίλων Κρήτης  Εορδαίας ώρα 7μ.μ.

-Κυριακή 29-5-2016 Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαϊδας και  Σύλλογος Ερμακιάς ώρα 7μ.μ.

-Δευτέρα 30-5-2016   Ολοκλήρωση  Έκθεσης.αναρτήθηκε  24-05-2016

 

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ | ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ & ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

 
Στον γνώριμο «Διάδρομο» του Παλαιοντολογικού & Ιστορικού Μουσείου Πτολεμαΐδας, 19 καλλιτέχνες της περιοχής πραγματεύονται την ετυμολογία μιας γλώσσας που εννοεί πολλά περισσότερα από όσα δείχνει!

 

     Οι 19 καταξιωμένοι καλλιτέχνες με εργαλεία το χρώμα, τις μορφές, τα υλικά, τις διαφορετικές τεχνικές και αισθητικές και κυρίως την ανάγκη τους για διάλογο με τον θεατή συνθέτουν τον εαυτό τους «αντίποδα» ορθώνοντας ταυτόχρονα μια καινούρια «πολιτιστική γραμματική» και ο «Διάδρομος του Μουσείου», άλλοτε ως πλατφόρμα έκφρασης και άλλοτε ως εικονικό εργαστήριο φλερτάρει σοβαρά με το καινούριο, το μοναδικό και το σημαντικό εμμένοντας πεισματικά στο να δημιουργεί και να προωθεί πάντα ένα νέο τοπίο.  

 

     Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Νικόλαος Αθανασιάδης, Δημήτρης Βέτας, Βαρβάρα Γκέκα, Αφοί Γκούντρα, Γεώργιος Καλογεράκης, Ανέστης Καραφίλλης, Ανδρέας Κασπαρίδης, Κλαίρη Καρυπίδου, Όλγα Κοσκερίδου, Καίτη Μπαλτζοπούλου, Δημήτρης Παναγιώτου, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Γλυκερία Παυλίδου, Ελένη Σιούστη, Μαρία Τεντζογλίδου, Κώστας Τζαναμπέτης, Παναγιώτης Τσακίρογλου και η Τούλα Χαριτίδου.   

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βαρβάρα Γκέκα

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Παρ 27 Μαρτίου 2016, Ώρα 19:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 27 Μαρτίου 2016 έως 20 Ιουνίου 2016

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 24630 54444

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΙΝΑΣ

αναρτήθηκε  2-05-2016


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Πτολεμαΐδα 23/5/2016

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                         Αριθμ. Πρωτ. 45

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ταχ. δ/νση: 25ης Μαρτίου 15

Τηλ 24633050120

Πληροφορίες: κ. Κωστερίδου Παναγιώτα

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

(για την εκμίσθωση σχολικού κυλικείου του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαϊδας)

 

Η  Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας.

 

Ο διαγωνισμός θα γίνει στο γραφείο του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας στις 22 Ιουνίου 2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.30 μ.μ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Γραφείο του Σχολείου τηλ. 24630-25955, απ’ όπου μπορούν να παραλάβουν και τη διακήρυξη του διαγωνισμού, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Αριστερίδης Ιωάννης

 

αναρτήθηκε  23-05-2016


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

   Ο Δήμος Εορδαίας σας ενημερώνει ότι στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς θα διεξαχθεί η 18η Ανθοκομική Έκθεση , από τις 26-05-2015 έως 30-05-2015, ενώ κατ’ εφαρμογή του σχετικού τοπογραφικού σχεδίου θα χορηγηθούν άδειες για τοποθέτηση τεσσάρων (4) καντινών, έως έξι (6) για πώληση παραδοσιακών προϊόντων & μία (1) για κερματοφορα παιχνίδια- τρενακι.  Προσκαλεί  τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τις προϋποθέσεις άσκησης υπαίθριου εμπορίου, να καταθέσουν την αίτηση τους στις 24-05-2015 έως τις 12.00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας, Δ/νση 25ης Μαρτίου 15  αιθ. Δημοτικού Συμβουλίου ενώπιον της Επιτροπής .

   Η διάθεση των θέσεων θα γίνει με κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 24-05-2015 και ώρα 13.00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα .

                                               

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ  ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  20-05-2016


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 

      Με την Επιμνημόσυνη Δέηση από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο και κατάθεση στεφάνων στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαϊδας ,  κορυφώθηκαν σήμερα 19-5-2016 οι  εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαϊδας και τα Ποντιακά Σωματεία της ευρύτερης  περιοχής με τη στήριξη του Δήμου ,  παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη ,του   Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης  Μίμη Δημητριάδη , Στρατιωτικών και άλλων  αρχών.  

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε τα όσα υπέστησαν οι πρόγονοί μας στην Ποντιακή και Μικρασιατική καταστροφή , αλλά και τα αγιασμένα χώματα των αλησμόνητων πατρίδων όπου εκεί αγίασαν Πατέρες της Εκκλησίας μας» , ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Σεβασμιότατος μετά την τέλεση του μνημοσύνου.   

    Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Εορδαίας « Πρόκειται για μια ημέρα μνήμης για τους Ποντίους και για  τον Ελληνισμό συνολικά και ταυτόχρονα είναι μία ημέρα προβληματισμού για τον τρόπο με τον οποίο αναγνώρισε η Πολιτεία την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού 72 χρόνια μετά, αλλά και για τη σημερινή αμφισβήτηση από την Ελληνική Πολιτεία και τα όργανά της. Η Ελληνική αναγνώριση ήταν ένα χρέος με καθυστέρηση , το οποίο θα πρέπει να υπερασπιστεί η Πολιτεία , να το διεθνοποιήσει και όλοι μαζί ενωμένοι να απαιτήσουμε τη Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας».  

             Στο ιστορικό της Γενοκτονίας αναφέρθηκε η Συγγραφέας και Λογοτέχνης Παρθένα Τσοκτουρίδου , μέσα από την εμπεριστατωμένη ομιλία της.   

   Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία του Ποντιακού Συλλόγου ερμηνεύοντας διαχρονικά αφιερώματα στη Γενοκτονία , ενώ η φωνή του Κώστα Διαμαντίδη και η συγκλονιστική  αναφορά του στα γεγονότα του ξεριζωμού , δημιούργησε το ανάλογο κλίμα .  

    Τα συγχαρητήρια των παρισταμένων φορέων και πολιτών εισέπραξαν οι συντελεστές της  εκδήλωση μνήμης, η οποία  ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.αναρτήθηκε  19-05-2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ

 

Πτολεμαΐδα  09-05-2016

Αρ. Πρωτ.     οικ.14148

Ταχ. Δ/νση:    1ο χλμ Πτολεμαΐδας-Ασβεστόπετρας

(πρώην στρατόπεδο)

Πληροφορίες: Ηλιάνα Παπαδοπούλου

Τηλέφωνο:     2463027066 & 2463027088

ΠΡΟΣ:

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΣΤΟ Ο.Τ. 399.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Εορδαίας με την υπ΄ αριθμ. 44/2016 απόφαση του, γνωμοδότησε σχετικά με την “Τροποποίηση Ρυμοτομικού Σχεδίου Πόλεως Πτολεμαΐδας στο Ο.Τ.399”.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 17-7-23 άρθρο 3, καλούμε τους ενδιαφερόμενους να προσέρχονται στα Γραφεία της Δ/νσης Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής του Δήμου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, για να λάβουν γνώση της προτεινόμενης Τροποποίησης Ρυμοτομικού Σχεδίου, στο Ο.Τ. 399 και να υποβάλλουν σε δεκαπέντε (15) ημέρες, από την επόμενη της τελευταίας δημοσίευσης της πρόσκλησης, την ενδεχόμενη ένσταση τους.

 

Ο Δήμαρχος

Σάββας Ζαμανίδης

 αναρτήθηκε  19-05-2016


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


αναρτήθηκε  19-05-2016
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ  ΣΑΒΒΑ ΖΑΜΑΝΙΔΗ  ΓΙΑ ΤΗ 19Η ΜΑΪΟΥ

     Η 19η Μαΐου είναι ημέρα τιμής και μνήμης για κάθε Έλληνα. Είναι εθνικό χρέος να μην επιτρέψουμε να περάσει στη συλλογική λήθη, η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων και να μεταβιβαστεί στις επόμενες γενιές.

     Η περιοχή της Εορδαίας είναι ένα ζωντανό μωσαϊκό σε ότι αφορά στην πολιτιστική διαστρωμάτωση. Ζούμε και συνυπάρχουμε σε έναν τόπο, ο οποίος φιλόξενα μας δέχεται και αφήνουμε πάνω του τα διαφορετικά πολιτισμικά μας αποτυπώματα. Στον τόπο αυτό οι Έλληνες του Πόντου μόχθησαν, δούλεψαν και πρόκοψαν, αποτελώντας παράδειγμα για το τι μπορούμε να καταφέρουμε όταν παλεύουμε ενωμένοι, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Εορδαία ήταν πρωτοπόρος στην  προσπάθεια για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη Βουλή των Ελλήνων, η οποία έχει επιτευχθεί εδώ και χρόνια.  

     Οφείλουμε όλοι με σεβασμό να τιμούμε τη 19η Μαΐου, ημέρα  ορόσημο για την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για τη Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας που διαπράχθηκε εις βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού.


αναρτήθηκε  18-05-2016


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δήμαρχος και το Δ.Σ. του Δήμου Εορδαίας σας προσκαλούν στα εγκαίνια της  έναρξης

της 18ης  Ανθοκομικής Έκθεσης

την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 στις 8.00 μ.μ. στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως   30 / 05 / 2016

 

O Δήμαρχος

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ
αναρτήθηκε  18-05-2016ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Τ.Κ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

 

T. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ – ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 19 Μαϊου 2016  ώρα 19:30 Πανηγυρικός Εσπερινός  Περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου.Αρτοκλασία

Παρασκευή  20 Μαϊου 2016  ώρα  07:30  Θεία Λειτουργία.

 

Η ανακοίνωση  έχει θέση πρόσκλησηςαναρτήθηκε  18-05-2016Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

αναρτήθηκε  18-05-2016
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
αναρτήθηκε  18-05-2016ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΑΒΒΑ ΖΑΜΑΝΙΔΗ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

    Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία σε όσα  παιδιά  μπήκατε  από σήμερα  Δευτέρα στη διαδικασία   των  Πανελληνίων  εξετάσεων.               Είναι και αυτή μία από τις πολλές μάχες της ζωής την οποία καλείστε να δώσετε  χωρίς όμως να είναι η μοναδική . Να ξέρετε ότι η  προσπάθεια και ο κόπος ανταμείβονται .Με δύναμη,  θάρρος και αυτοπεποίθηση  θα υπάρξουν σίγουρα καλά αποτελέσματα.

      Ως Δήμαρχος και ως Εκπαιδευτικός  η σκέψη   μου είναι μαζί σας στη σημαντική αυτή στιγμή ,  που προσπαθείτε  και αγωνίζεστε  για το μέλλον σας.αναρτήθηκε  16-05-2016


ΑΔΑ: 70ΩΗΩΡ6-ΣΨ0      Αριθμ.πρωτ:14920    Πτολεμαϊδα 16-05-2016

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Aρ.μελ.1/2016

ΕΡΓΟ:

 

 

 

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ:

 

 

«Αντικατάσταση κεραμικών πλακιδίων δαπέδων σε αίθουσες διδασκαλίας και στον διάδρομο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας»

 

ΣΑΕΠ 541 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ποσοστό 94,70%)

 

ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ(ποσοστό 5,30%)

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

 

1. Ο Δήμος  Εορδαίας, προκηρύσσει πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Αντικατάσταση κεραμικών πλακιδίων δαπέδων σε αίθουσες διδασκαλίας και στον διάδρομο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας»,με προϋπολογισμό 37.700,00 Ευρώ.

Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών:  

 Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι οι εξής: καθαίρεση των υφιστάμενων κεραμικών δαπέδων από όλο τον διάδρομο και από  τις αίθουσες διδασκαλίας(Α1,Ε1,Α2,ΣΤ2,Ε2,Δ2) καθώς και από την αποθήκη και το λεβητοστάσιο, επίστρωση των δαπέδων με αντιολισθητικά  κεραμικά πλακίδια δαπέδου group 4 ,διαστάσεων 30*30 cm μη υαλοποιημένα με μεγάλη αντοχή σε βάρη και τριβές και στο χρόνο, ομοίου χρώματος με τα υπόλοιπα που έχουν ήδη αντικατασταθεί(αίθουσες Β1,Γ1,ΣΤ1,Δ1,Β2,Γ2).

2. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν  τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού  (Διακήρυξη ΤΥΠΟΣ Β, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από το Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας, Δ/νση 25ης Μαρτίου 15, μέχρι και την προηγούμενη ημέρα του διαγωνισμού.

 Πληροφορίες στο τηλέφωνο και FAX :2463350110, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία  κ. Σιταρίδης Ιωάννης.  Για τεχνικές διευκρινίσεις αρμόδια υπάλληλος κα. Κ. Μπογδανη, Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε, τηλ. 2463027066.

3. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 24-05-2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι αυτό της προσφοράς με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης  του άρθρου 5 του Ν.3669/2008.

4. Στον διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:

Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις: 

α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ.., εφόσον ανήκουν στην Α1 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ καθώς και επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στα Μητρώα Περιφερειακών Ενοτήτων με έδρα το Νομό Κοζάνης, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις για έργα οικοδομικά.

β. Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), ή που προέρχονται από τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει διμερείς συμφωνίες σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν κυρωθεί με σχετική απόφαση του αρμοδίου οργάνου , στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.

γ.Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του ΚΔΕ όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 199, παρ. 2 γ. περ. ββ) του ν. 4281/2014 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.

Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 16 του ΚΔΕ. Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται, στην περίπτωση δε που αναγραφεί λανθασμένα, δεν επηρεάζεται το κύρος της συμμετοχής της επιχείρησης και της κοινοπραξίας. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.

Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην τάξη ……του Μ.Ε.Ε.Π. για έργα κατηγορίας …………………….., με τις προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16 του ΚΔΕ (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας)[1].

Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.

5. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 613,01 ΕΥΡΩ και ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών και 30 ημερών, από την ημερομηνία δημοπράτησης. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι 6 μήνες από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.

6.  Για την παραλαβή των τευχών, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα καταβάλλουν τη δαπάνη αναπαραγωγής τους, καθώς θα αποστέλλονται σε ηλεκτρονική μορφή ύστερα από αίτησή τους.

7.Τα έξοδα των εκ του νόμου απαραίτητων δημοσιεύσεων της αρχικής και τυχόν επαναληπτικής διακήρυξης της δημοπρασίας θα βαρύνουν τον Ανάδοχο και εισπράττονται με τον πρώτο λογαριασμό πληρωμής του έργου.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική  Επιτροπή του Δήμου Εορδαίας.

 

Ο Δήμαρχος

Σάββας Ζαμανίδης

                                                

 αναρτήθηκε  16-05-2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

αναρτήθηκε  16-05-2016


 

αναρτήθηκε  16-05-2016


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

                                                  

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡ. ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ& ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΘΕΩΡΗΣΗ ΟΓΚΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΙΤΗΡΩΝ

 

Λόγο της επικείμενης συγκομιδής των σιτηρών περιόδου 2016 η υπηρεσία μας ανακοινώνει προς τους ενδιαφερομένους Θεριζοαλωνιστές ότι θα πρέπει να θεωρήσουν τις άδειες κυκλοφορίας των ΑΜ ογκομετρικών αυτοκινήτων (ΣΙΛΟ) έγκαιρα προς αποφυγή καθυστερήσεων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των επαγγελματιών θεριζοαλωνιστών της Π.Ε Κοζάνης καλό είναι  να απευθύνονται στο σύλλογο Θεριζοαλωνιστών Κοζάνης για την έκδοση βεβαίωσης του συλλόγου που χρειάζεται για την θεώρηση των αδειών των ΑΜ οχημάτων τους.

(Πληρ. Γιαλαβουζίδης Πέτρος 6974482196 & Καραγιάννης Δημ. 6972852777)

Η έναρξη των θεωρήσεων των Ογκομετρικών αυτοκίνητων θα ξεκινήσει από  16 Μαΐου 2016

Παρακαλούνται οι Δήμοι , οι Δημοτικές Ενότητες και οι Τοπικές Κοινότητες όπως κοινοποιήσουν την ανακοίνωση προς τους θεριζοαλωνιστές της περιοχής τους.

 

Ο Δντής

Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

Αναστάσιος Δούρδας


αναρτήθηκε  16-05-2016ΑΠΕΔΩΣΕ ΚΑΡΠΟΥΣ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

 

    Θετικό ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης προσπάθειας του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας της Πτολεμαϊδας και της ευρύτερης περιοχής .

   Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12-5-2016 στο Δημοτικό Κατάστημα , ανταποκρίθηκαν πολίτες οι οποίοι διαθέτουν αρχειακό υλικό και γνώσεις ,  που αφορούν την περιοχή , ενώ αποφασίστηκε   η σύσταση Ομάδας Εργασίας για τη συλλογή , την καταγραφή και επεξεργασία σημαντικών στοιχείων σχετικών με την ιστορία του τόπου.   

   Υποδεχόμενος τους παρισταμένους ο Δήμαρχος Εορδαίας τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους , ενώ αναφερόμενος στο στόχο της προσπάθειας επεσήμανε: «Είναι μία πρώτη συνάντηση που έχει τον χαρακτήρα της διερεύνησης για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν και να παρουσιαστούν τα ιστορικά στοιχεία και οι πληροφορίες για τον τόπο μας  , τα οποία διαθέτουν κάποιοι συμπολίτες μας.

   Στόχος μας είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία να διασώσουμε και να αναδείξουμε την ιστορία μας ,ώστε να δώσουμε ως περιοχή το στίγμα μας και τη δυνατότητα ενημέρωσης και προσέλκυσης  σε όσους θελήσουν να την επισκεφθούν.   

    Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα αυτό και παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες  , θα στηρίξουμε την   Επιτροπή που θα συσταθεί άμεσα για την καταγραφή του μητρώου συμπολιτών μας  και  τον συντονισμό όλου αυτού του έργου προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς » .  

    Όσοι από τους παρισταμένους πήραν το λόγο με πρώτο τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας κ.κ. Νικηφόρο Μανάδη ,  συνεχάρησαν το Δήμαρχο Εορδαίας για το εγχείρημά  του τονίζοντας ότι πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία , που θα λειτουργήσει ως  ένα τεράστιο «προϊόν πολιτισμού» για την περιοχή.  

   Ο Δήμος Εορδαίας καλεί όσους πολίτες διαθέτουν ιστορικά στοιχεία για την Πτολεμαϊδα και την ευρύτερη περιοχή ή γνωρίζουν κάποια άτομα που έχουν στην κατοχή τους αρχειακό υλικό , να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιο Θεοδοσιάδη στα τηλ.2463350108  και 6977412477    

   αναρτήθηκε  13-05-2016


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          Πτολεμαΐδα : 12  - 5 -2016

ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                          Αριθμ. Πρωτ. : 14684                 

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                 

……………………………….                                       

Γραφείο Προέδρου  Δ.Σ.                                                      

Τηλέφωνο : 24633 50111

                                                                         ΠΡΟΣ

 

 

1.    Το Δήμαρχο

2.    Τακτικά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

3.    Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας

4.    Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

     Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Πτολεμαΐδας την  17 Μαΐου   2016  ημέρα  Τρίτη και ώρα  7 μ.μ.  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης :

 

1.    Τρόπος εκτέλεσης διαφόρων έργων.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης.

 

2.    Έγκριση παρατάσεων διαφόρων έργων.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης.

 

3.    Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής έργων

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης.

 

4.    Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής έργων.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης.

 

5.    Κατανομή ποσού στις Σχολικές επιτροπές του Δήμου Εορδαίας για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Σχολείων.

Εισηγητής : Ο Πρόεδρος της  ΔΕΠ  Καραφουλίδης Ανέστης

 

6.    Αποδοχή ποσού  για κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού ΚΗΦΗ και ΚΕΔΗΦ - Τροποποίηση προϋπολογισμού- ψήφιση πίστωσης. 

Εισηγητής : Ο Πρόεδρος ΔΣ Γεώργιος Θεοδοσιάδης

 

7.    Ορισμός εκπροσώπων στην Γενική Συνέλευση της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης

 

8.    Έγκριση αποφάσεων ΔΕΥΑΕ.

Εισηγητής: Ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΕ  Φώτης  Ιορδανίδης .

                                                                                        

9.    Επιστροφή ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Κοκκινίδης.

 

10.  Έγκριση απόφασης Τοπικής κοινότητας Εμπορίου σχετικά με την εκμίσθωση του Καστανόδασους.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Κοκκινίδης.

 

11.  Έγκριση συμμετοχής του Δήμου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Εισηγητής: Ο Πρόεδρος ΔΣ Γεώργιος Θεοδοσιάδης.

 

12.  Γνωμοδότηση ΔΣ  για χορήγηση άδειας εκσκαφής για ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού.

Εισηγητής : Ο Πρόεδρος ΔΣ Γεώργιος Θεοδοσιάδης

 

                                                                   Ο Πρόεδρος ΔΣ

 

                                                             Γεώργιος  Θεοδοσιάδης


αναρτήθηκε  13-05-2016


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ
EΟΡΔΑΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: 11/5/2016
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 89

ΠΡΟΣ
Μέλη Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης
Κοιν: κ. Δήμαρχο

ΘΕΜΑ: «Σύγκληση Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Εορδαίας»

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17/5/2016 και ώρα 12:00μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εορδαίας, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.΄Εγκριση δαπάνης για τη λογιστική υποστήριξη του γραφείου Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Εορδαίας.

2. Αποδοχή δωρεάς του Ιδρύματος Μποδοσάκη ενός διαδραστικού συστήματος για το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαϊδας.

3. Αποδοχή δωρεάς 1150€ της Δ.Ε.Υ.Α.Ε. σε 11 Δημοτικά Σχολεία για την συμμετοχή τους στον «ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΦΙΣΑΣ».

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής

ΑΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣαναρτήθηκε  12-05-2016ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ
EΟΡΔΑΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
B/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 12/5/2016

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 41

ΠΡΟΣ
Μέλη Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης
Κοιν: κ. Δήμαρχο

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση για Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Εορδαίας»

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/05/2016 και ώρα 12:30 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εορδαίας, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.΄Εγκριση δαπάνης για τη λογιστική υποστήριξη του γραφείου Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Εορδαίας.

2.Αποδοχή δωρεάς του Συλλόγου Βελβεντού FHILOPATRIA USA για το 1ο Γυμνάσιο Πτολ/δας.

3. Διακοπή τηλεφωνικής γραμμής στο 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαϊδας.

4.΄Εγκριση για προκήρυξη δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού μίσθωσης κυλικείου του 4ου Γυμνασίου Πτολ/δας.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής

ΑΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣαναρτήθηκε  12-05-2016


ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΠΡΟΣ:  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ  ΞΕΝΩΝ  ΓΛΩΣΣΩΝ

 

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου  Πτολεμαΐδας σας ευχαριστούν θερμά για τη δωρεά του ποσού των 300,00 €.

Η δωρεά σας αποτελεί πολύτιμη βοήθεια για το σχολείο μας.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΟΪΤΣΕΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ                                                 ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  12-05-2016
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Το 1994 καθιερώθηκε ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας της οικογένειας την 15η Μαΐου με θέμα την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της αλληλεγγύης των γενεών .

Βρίσκουμε όμως την ημέρα αυτή την οικογένεια και ιδιαίτερα την Πολύτεκνη , σε ακόμη χειρότερη θέση , τόσο από τη γενικευμένη φτώχεια της χώρας όσο και από σωρεία παράλογων νομοθετημάτων ( σύμφωνο συμβίωσης )

Παραγνωρίζουν οι νομοθέτες όμως ότι η οικογένεια είναι το πιο ζωντανό κοινωνικό κύτταρο που στέκει ανάμεσα και συνδέει λειτουργικά το άτομο και την κοινωνία σαν σύνολο . Αυτό που μόνο η οικογένεια , και κανένας άλλος Οργανισμός ή Οργάνωση δεν μπορεί να προσφέρει στα μέλη της είναι η οικονομική , κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη και κοινωνική εκπαίδευση ,ώστε να ενταχθούν σαν υγιείς μονάδες στην κοινωνία . « Η οικογένεια είναι ο μοναδικός θεσμός στον όποιο στρέφονται οι Έλληνες όταν αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα και χρειάζονται βοήθεια . »

Οικογένεια σημαίνει : υποστήριξη και αλληλεγγύη , αγάπη , ευτυχία και ασφάλεια .

Η φτώχεια και η ανέχεια που πλήττουν την κοινωνία μας δοκιμάζουν και τη συνοχή της οικογένειας . Η αναγκαστική μετανάστευση ( εσωτερική ή εξωτερική ) των νέων για ανεύρεση εργασίας , ο περιορισμός στις δυνατότητες των νέων για σπουδές , η ολοένα και μεγαλύτερη εξάρτηση των μεγαλυτέρων από τους νέους για επιβίωση λογω των περιορισμών των συντάξεων και τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους δημιουργούν εντάσεις και δοκιμάζουν τις σχέσεις

Είναι αυτονόητο ότι εάν οι δεσμοί των οικογενειών διαρραγούν , τότε η κοινωνία θα κλονιστεί στο σύνολο της . Και είναι απορίας άξιο που οι κυβερνώντες φορτώνουν όλο και μεγαλύτερα βάρη στην οικογένεια , ακόμη και με μέτρα που δεν έχουν οικονομικό κόστος για το κράτος .

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας με :

-          Φορολογία Εισοδήματος που αδιαφορεί για το κόστος απόκτησης και ανατροφής παιδιών , αφού έχει καταργηθεί το αφορολόγητο για κάθε παιδί .

-          Μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις , ίδιες με τον άγαμο και του πολυτέκνου με κατάργηση επιδόματος γάμου – πολυτεκνικών επιδομάτων και ισόβιας σύνταξης στην Πολύτεκνη Μάνα .

-          Φορολογία ακινήτων που δεν ενδιαφέρεται για το πόσες ψυχές ζουν στο σπίτι αυτό .

-          Αδυναμία των παιδιών των Πολυτέκνων να σπουδάσουν λογω κόστους . Αδιαφορώντας για τη στήριξη της οικογένειας , φτωχοποιούνται τα παιδία , οι γονείς καταντούν στο κοινωνικό περιθώριο , η κοινωνία γερνάει με τραγικές οικονομικές και ασφαλιστικές επιπτώσεις με νέους άνεργους που μεταναστεύουν προς εύρεση εργασίας . Η κρίση μετατρέπεται έτσι σε εθνική διάλυση .

Ο δημογραφικός κατήφορος δε σταματά με « εισαγωγή » ατόμων που δεν έχουν συνοχή μεταξύ τους και απαιτούνται τεραστία ποσά για την κοινωνική τους ενσωμάτωση .

Η προσπάθεια είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη όπως δείχνει η Διεθνής εμπειρία .

Η Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας δίνει αφορμή σε όλους , την κοινωνία και την Κυβέρνηση να ξανασκεφτούν και να αποφασίσουν για πράξεις και μέτρα που θα στηρίξουν την οικογένεια στις νέες δύσκολες συνθήκες , κάτι που το Σύνταγμα αλλά και το πλήθος Διεθνών Συμβάσεων , κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ προβλέπουν και επιτάσσουν .

Η στήριξη της οικογένειας δεν είναι δαπάνη είναι επένδυση στο μέλλον της χώρας .

Η ειδική μερίμνα της φροντίδας για την Πολύτεκνη Οικογένεια όπως επιτάσσει το Σύνταγμα πρέπει να γίνει πράξη αλλιώς δεν θα υπάρξει αύριο στην πατρίδα μας.

 

Χρονιά πολλά σε όλες τις Οικογένειες

 Το Δ.Σ. Του Συλλόγου Πολυτέκνων  

αναρτήθηκε  12-05-2016


Π.Τ ΣΚΛΕ Δυτ. Μακεδονίας, Αργυροκάστρου 13, T.K. 50100, Κοζάνη, e-mail: dmakedonia@skle.gr , τηλ επικοινωνίας: 6948463765 (Βαβλιάρα Αναστασία), 6945598348 (Γούλια Ευγενία) 

 Κοζάνη, 12/5/2016

«ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ»

«ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ»

 

Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι, οι επαγγελματίες που ασχολούνται με ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη (επαγγελματίες ψυχικής υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, γιατροί, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εκπαιδευτικοί) διαρκώς είναι αντιμέτωποι με καταστάσεις και συνθήκες που συμβάλουν στην εξουθένωση τους. Ένα είδος εξουθένωσης που έχει ανησυχητικές σωματικές, ψυχοσυναισθηματικές και κοινωνικές επιπτώσεις..

Για τον παραπάνω λόγο το Π.Τ του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας αποφάσισε να διοργανώσει Ημερίδα με τίτλο: «Επαγγελματική Εξουθένωση στο χώρο της Εκπαίδευσης της Υγείας και της Πρόνοιας» στην πόλη της Πτολεμαΐδας, στις 25/5/2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:00 στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, η οποία θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και βιωματικές ομάδες διαχείρισης άγχους.

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, του Δήμου Εορδαίας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας. Σκοπός μας μέσω της Ημερίδας είναι η ανίχνευση των συμπτωμάτων, η αναγνώριση τους και οι αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης τους, μέσα από την ολοκληρωμένη διεπιστημονική παρέμβαση και συνεργασία.

Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα βιωματικά εργαστήρια, τα οποία θα γίνουν σε κλειστές ομάδες των 15 ατόμων, παρακαλώ να δηλώσουν σύντομα τη συμμετοχή τους στο dmakedonia@skle.gr ή στο τηλ: 6948463765 (Βαβλιάρα Αναστασία).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                          Η Γεν. Γραμματέας

Αναστασία Βαβλιάρα                                    Ευγενία Γούλια
αναρτήθηκε  12-05-2016Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η
αναρτήθηκε  12-05-2016


ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

 

      Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για  την ανάδειξη της ιστορίας της Πόλης της Πτολεμαϊδας και της ευρύτερης περιοχής ,   την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 και ώρα 7μ.μ.  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.αναρτήθηκε  11-05-2016ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Πτολεμαΐδα   11/ 05/2016

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

 

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

                                                Αρ. Πρωτ.:  Δ.Υ

 

 

 

Ταχ. Δ/νση

: Τεχνική Υπηρεσία

   Πρώην Στρατόπεδο

1 χλμ. Πτολεμαΐδα - Ασβεστόπετρα

 

Ταχ. Κωδ.

: 50200 Πτολεμαΐδα

ΠΡΟΣ :

 

Δ.Ε.Η.

Δ/νση Λειτουργικής Υποστήριξης

Λιγνιτικού Κέντρου

Δ.Λ.Ε

Πληροφορίες

: Αντιδήμαρχος

 κ. Κων/νος Πολυχρονίδης

Τηλέφωνο

: 24630 53355

   6985747076

Fax

: 24630 27066  -  27088

E-mail

: kostaspolychronidis@gmail.com

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

    Ο Δήμος Εορδαίας, εκφράζει τις ευχαριστίες του για την παραχώρηση του απαραίτητου εξοπλισμού, την άψογη συνεργασία, αλλά κυρίως γιατί συμμερίζεστε το όραμά μας στην προσπάθεια που καταβάλλουμε, για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος σε όλη την περιοχή.

 

Με τιμή

 

Πολυχρονίδης Κων/νος

Αντιδήμαρχος Δήμου Εορδαίαςαναρτήθηκε  11-05-2016«Η ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΗ ΝΤΟΡΟΘΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΕΙ»

 

Το Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας, με αφορμή την λήξη των μαθημάτων, παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση «Η μαρμαρωμένη Ντόροθυ αυτοσχεδιάζει» στο Πνευματικό Κέντρο, το Σάββατο 14 Μαϊου, στις 19:00

 

Πρόκειται για μια παράσταση με τρία μέρη στα οποία τα παιδιά παρουσιάζουν δουλειές που προέκυψαν μέσα από την διαδικασία των συναντήσεών τους.

Τα μικρότερα παιδιά, από 3,5 έως 8 χρονών παρουσιάζουν μια διασκευή του παιδικού μυθιστορήματος του Πέτρου Χατζόπουλου, «Η εξαφάνιση της Ντόροθυ Σνοτ». Μια κάμπια εξαφανίστηκε και όλα τα ζώα του δάσους ψάχνουν να την βρουν. Τα μεγαλύτερα παιδιά 11-12 χρονών παρουσιάζουν «Το ηλιοβασίλεμα και η μαρμαρωμένη κόρη». Μια ιστορία η οποία προέκυψε από την φωτογραφία ενός ηλιοβασιλέματος. Η ιστορία είναι αποκλειστικά των παιδιών και παρουσιάζεται με στοιχεία σωματικού θεάτρου και κατευθυνόμενου αυτοσχεδιασμού. Τέλος, το εφηβικό τμήμα, παρουσιάζει μια σύνθεση αυτοσχεδιασμών με τον τίτλο «Αυτοσχεδιάζουμε;»  Κάθε μάθημα ένας αυτοσχεδιασμός. Ιστορίες, ρόλοι, κείμενα, μουσικές, σκηνικά και κοστούμια. Όλα μεταξύ τους, όλα δικά τους. Οι έφηβοι, όντας στην πιο δημιουργική ηλικία, χρειάζονται χώρο να εκφράσουν την φαντασία και την δημιουργική τους σκέψη. Οι αυτοσχεδιασμοί στο θέατρο παρέχουν αυτές τις δυνατότητες. Ιστορίες που δημιουργήσανε, παιχνίδια που αγαπήσανε σε ένα είδος ημικατευθυνόμενου αυτοσχεδιασμού μιας και η συνδρομή του κοινού θα είναι απαραίτητη.

Οι 8 μήνες των συναντήσεων περνούνε γρήγορα. Κι όσα θα παρακολουθήσετε δεν μπορούν να αποτυπώσουν τα εφόδια που παίρνει κανείς παρακολουθώντας συναντήσεις θεατρικού παιχνιδιού. Δίνουν όμως ένα κομμάτι της χαράς που έχουν τα παιδιά όταν συναντιούνται και αυτό θέλουμε να μοιραστούμε. Τα υπόλοιπα επί της σκηνής.
αναρτήθηκε  11-05-2016ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                Πτολεμαΐδα  9-5-2016

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                                Αριθμ. πρωτ. 14198

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

 Π  Ρ  Ο 

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Δήμου Εορδαίας

 

      Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας την Παρασκευή 13-5-2016 και ώρα 13.00 μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

 

1. Λήψη απόφασης σχετικής με την διοργάνωση της 18ης Ανθοκομικής Έκθεσης 26-30 Μαΐου στον Δήμο Εορδαίας. 

2. Εγκριση και ψήφιση πίστωσης για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες ( ΣΑΕ 055) , ορισμός αναδόχων.

3. Εγκριση τεχνικής περιγραφής και ψήφιση της σχετικής πίστωσης για την κατασκευή βάσεων από οπλισμένο σκυρόδεμα για την στήριξη των αγαλμάτων του Δήμου Εορδαίας , ορισμός αναδόχου.

4. Εγκριση ή μη του πρακτικού αποσφράγισης οικονομικών προσφορών για την: « Προμήθεια γάλακτος (φρέσκου) για τους δικαιούχους υπαλλήλους του Δήμου Εορδαίας και των Ν.Π.», ορισμός αναδόχου.

5. Εγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια τονερ- μελανακια εκτυπωτών – φωτοτυπικών μηχανημάτων του Δήμου Εορδαίας, ψήφιση της σχετικής πίστωσης.

6. Εγκριση ή μη του πρακτικού αποσφράγισης οικονομικών προσφορών για την:«Προμήθεια αγωνιστικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού ηλεκτρονικού συστήματος χρονομέτρησης και πίνακα αποτελεσμάτων για το κλειστό κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας», ορισμός αναδόχου.

7. Εγκριση ή μη του πρακτικού της επιτροπής δημοπρασίας για την εκποίηση του λιπάσματος που βρίσκεται στο χώρο της  πρωην ΑΕΒΑΛ

8. Λήψη απόφασης σχετικής με την άσκηση ή μη προσφυγής κατά της 14916/390/5-2-2016 απόφασης του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  10-05-2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Πτολεμαΐδα:  10-5-2016

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                Αριθ.Πρωτ: 14315

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Δ/ΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Ταχ.Δ/νση:        25ης Μαρτίου 15                                 

Ταχ.Κώδικας :   50200                                              

Πληροφορίες :  Κεσίδου Π., Δεπάστα Ε.                                    

Τηλέφωνο:  2463350113    

                                                         

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

                                               

      Ο Δήμος Εορδαίας ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στην ανάθεση εργασιών-υπηρεσιών    με τίτλο «Σχεδίαση και δημιουργία ιστοσελίδας για τον Δήμο Εορδαίας» , με την διαδικασία  της απευθείας ανάθεσης από τον Δήμαρχο (συλλογή κλειστών προσφορών) , σύμφωνα με την 13/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου , την 56/2016 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής και την μελέτη της εργασίας από το  Γραφείο Μηχανοργάνωσης .

 

Η επιλογή του αναδόχου θα γίνει με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή στο σύνολο όπως  αναφέρεται στην σχετική τεχνική περιγραφή .

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα εξής δικαιολογητικά:

Α) Υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβαν γνώση της μελέτης , των ειδικών όρων αυτής και των τεχνικών προδιαγραφών και ότι την αποδέχονται πλήρως.

Β) Φάκελο Τεχνικής προσφοράς.

Γ)  Φάκελο Οικονομικής προσφοράς

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι και την Τετάρτη . 18-5-2016 και ώρα 10:00 π.μ. στο γραφείο Προμηθειών του Δήμου Εορδαίας, 25ης Μαρτίου 15 Πτολεμαΐδα., με την ένδειξη : ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

Για πληροφορίες και τις τεχνικές προδιαγραφές της εργασίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στο Γραφείο Προμηθειών του Δήμου Εορδαίας, (αρμόδιοι υπάλληλοι κ. Κεσίδου Παρασκευή και κ. Δεπάστα Ευαγγελία, τηλέφωνο-φαξ 2463350113 email:grprom1@ptolemaida.gr) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες .

 

    

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  10-05-2016


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

 


αναρτήθηκε  10-05-2016

 

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΣΜΟΥ  ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

 

    Με ιδιαίτερη κατάνυξη   παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη   ,εκπροσώπων της Πολιτείας ,άλλων    αρχών και δεκάδων πιστών πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή η Αποκαθήλωση του Κυρίου, μία από τις πιο ιερές στιγμές της Χριστιανοσύνης, η κορυφαία τελετή του Θείου Δράματος.

    Τα λατρευτικά εγκώμια, η Ζωή εντάφω, Ω γλυκύ μου Έαρ και το Άξιον Εστί, ακουγόταν στην περιφορά του επιταφίου, που συνόδευαν με θρησκευτική ευλάβεια και περισυλλογή οι πιστοί.

    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι ενορίες της  Πτολεμαΐδας συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, συναντήθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης, όπου με βαθιά κατάνυξη και συγκίνηση, μέσα σε μια πένθιμη ατμόσφαιρα, με το άρωμα των επιταφίων ν’ απλώνεται παντού και όλους τους ιερείς να ψάλλουν δεήσεις μικροί και μεγάλοι κρατώντας στα χέρια της αναμμένες λαμπάδες συμμετείχαν στην «κορυφαία» αυτή εκκλησιαστική τελετή, στην οποία χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Νικηφόρος Μανάδης  και πλαισίωσε  ο  Σύλλογος Ιεροψαλτών Εορδαίας ψάλλοντας  τα εγκώμια της Μ. Παρασκευής.

    Η βραδιά της Ανάστασης ήταν από τις ομορφότερες βραδιές της φετινής Άνοιξης.

Πλήθος κόσμου, παρουσία και των τοπικών αρχόντων, συγκεντρώθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας Πτολεμαΐδας, αλλά και σ’ όλες τις εκκλησίες της περιοχής, για ο χαρμόσυνο Μήνυμα της Ανάστασης, το «Χριστός Ανέστη».

    Ένα από τα βασικότερα τελετουργικά στοιχεία της Ανάστασης είναι το αναστάσιμο φως, με κορυφαία στιγμή την πρόσκληση του ιερέα «Δεύτε λάβετε φως». Το αναστάσιμο φως  οι πιστοί μετέφεραν στα σπίτια τους, ανανεώνοντας το φως του καντηλιού.

    Όταν ο ιερέας έψαλλε το «Χριστός Ανέστη», η ατμόσφαιρα άλλαξε με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα και τους πιστούς να ανταλλάσουν ευχές τσουγκρίζοντας τα κόκκινα αυγά.

     Την Κυριακή του Πάσχα ζωντάνεψαν και έλαμψαν όλες οι εκκλησίες της Πτολεμαΐδας, με την Διπλανάσταση .

   Το καθοριστικό χρώμα της γιορτής το έδωσαν οι καμπάνες, που ήχησαν χαρμόσυνα και κάλεσαν τους πιστούς να ξαναζήσουν την Ανάσταση του Κυρίου μας μέσα σε μια ατμόσφαιρα, που μοσχοβολούσε ανοιξιάτικους ανθούς και λιβάνι.

    Με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη οι συμπολίτες μας παρακολούθησαν την διπλή Ανάσταση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδας, που τελέστηκε, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Θεοκλήτου παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών.


                                       

                                                 

 

αναρτήθηκε  04-05-2016


                                                                                 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ:  4-5-2016

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                              ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:  13710

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

 

 

Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η    Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Σ

                            

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

 

 

Διακηρύττει ότι στις  16-5-2016 , ημέρα Δευτέρα , και ώρα 10:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας ,  του Δήμου Εορδαίας , θα διεξαχθεί ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  με σφραγισμένες προσφορές και  κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη προσφορά επί του συνόλου των ειδών, για την «Προμήθεια Θερινών Στολών Του Ειδικού Ένστολου Προσωπικού  Της  Δημοτικής Αστυνομίας Του Δήμου Εορδαίας», συνολικού πρ/σμού 14.255,58 Ευρώ.

Η εγγύηση συμμετοχής  στο  διαγωνισμό  για το σύνολο των προς προμήθεια ειδών ορίζεται στο πόσο 231,80€, ποσοστό 2% επί της συνολικής προϋπολογισθείσης δαπάνης χωρίς   το Φ.Π.Α..  

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και ενώσεις προμηθευτών, εφόσον γι’ αυτές συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 8 του ΕΚΠΟΤΑ (Έλληνες ή Αλλοδαποί).

Η κατακύρωση της προμήθειας θα γίνει στον προμηθευτή που θα προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή για το σύνολο των ειδών, εφόσον κριθεί ότι η προσφορά του πληρεί τις  τεχνικές προδιαγραφές.

Ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών ορίζεται η Δευτέρα 16/5/2016 και ώρα  10:00 π.μ.

Για πληροφορίες και τα σχετικά έντυπα του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στο Γραφείο Προμηθειών του Δήμου Εορδαίας, (αρμόδια υπάλληλος κ.Κεσίδου Παρασκευή & Δεπάστα Ευαγγελία , τηλέφωνο-φαξ 2463350113 email:grprom1@ptolemaida.gr) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.ptolemaida.gr .

 

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  04-05-2016


 

 

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

 ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ       ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

ΚΑΙ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΕΟΡΔΑΙΑΣ  

 

 

     Με κόκκινα αυγά ευχήθηκαν «ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ» στο Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη οι Πρόσκοποι της Τοπικής Εφορίας Πτολεμαϊδας ,   που  τον  επισκέφθηκαν στο Γραφείο του το πρωί της Μ. Πέμπτης .

    Υποδεχόμενος με χαρά τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες ο κ. Ζαμανίδης αντάλλαξε μαζί  τους ευχές για το Πάσχα  ,τους συνεχάρη για την προσφορά τους στον προσκοπισμό και στον εθελοντισμό,  τους ευχήθηκε καλή πρόοδο στα μαθήματά τους και να γίνουν καλύτεροι  άνθρωποι στην κοινωνία.  

    Η επίσκεψη στον Δήμαρχο την Μ. Πέμπτη αποτελεί θεσμό για την Τοπική Εφορία Προσκόπων σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γλυκεράκη  που συνόδευε τα παιδιά, τα οποία στη συνέχεια επισκέφτηκαν άλλους φορείς της Πόλης και προσέφεραν κόκκινα αυγά στους οδηγούς με την ευχή για αναίμακτο Πάσχα. 

αναρτήθηκε  28-04-2016


ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

 

     Μια ακόμα μεγάλη αθλητική διοργάνωση πανελλαδικής εμβέλειας φιλοξένησε το Σάββατο 23 Απριλίου 2016  η Πτολεμαϊδα σε μια γιορτή του αθλητισμού, που παρακολούθησε πολύς κόσμος.

     Ήταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων Ελευθέρας και Ελληνορωμαϊκής  Ολυμπιακής Πάλης  που  συνδιοργάνωσαν η Ελληνική  Ομοσπονδία  Πάλης και η ΔΕΗ Α.Ε. ως μέγας χορηγός,  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας, το οποίο διεξήχθη στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο Πτολεμαϊδας «Γεώργιος Χαλκίδης».

    Υποδεχόμενος τους παρισταμένους , ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης  επισήμανε ότι ο Δήμος δίνει μεγάλη σημασία στη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων που αναδεικνύουν και τιμούν τον τόπο, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες αθλητές. 

    Την κήρυξη των αγώνων έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης , συγχαίροντας  όλους τους  συντελεστές της  μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας  Πάλης και Ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Θάνος ευχαρίστησε τη ΔΕΗ, την Περιφέρεια και  το Δήμο Εορδαίας  για την αμέριστη συμπαράσταση και υλοποίηση του πρωταθλήματος.

     Για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που τιμά την περιοχή έκανε λόγο ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ ΑΕ Δημήτρης Καρέλης  τονίζοντας         την καλή  συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

     Η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης απένειμε τιμητικές πλακέτες σε όλους τους συνδιοργανωτές. 

       Το πρωτάθλημα τίμησε με την παρουσία του ο Ολυμπιονίκης  Γεώργιος Ποζίδης , ενώ τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Παλαιστικός Σύλλογος Εορδαίας με Προπονητή τον Ολυμπιονίκη Ιορδάνη Κωνσταντινίδη.

αναρτήθηκε  27-04-2016


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                               ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ  26-4-2016

ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ                            Αριθ. πρωτ.   3027

 ΕΟΡΔΑΙΑΣ

25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 90 ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

ΤΗΛ.2463027456 FAX 2463053682

Περίληψη διακήρυξης πρόχειρου επαναληπτικού διαγωνισμού

 

ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ «ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΗΜΕΙΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ (ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ, ΠΗΓΩΝ) ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΕΟΡΔΑΙΑΣ»

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΕ

 

   Προκηρύσσει πρόχειρο  μειοδοτικό διαγωνισμό με κλειστές  προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς για την Παροχή Υπηρεσίας «Αδειοδότησης σημείων υδροληψίας (γεωτρήσεων, πηγών) πόσιμου ύδατος κυριότητας Δ.Ε.Υ.Α. ΕΟΡΔΑΙΑΣ» προϋπολογισμού  59.947,00 € πλέον  Φ.Π.Α. 23% 13.787,81 €  σύνολο  73.734,81 € σύμφωνα με τους όρους της υπ’αρίθμ 3026/26-4-2016 διακήρυξης.   Ο  τρόπος  διεξαγωγής  της δημοπρασίας και εκτέλεσης της προμήθειας διέπονται  από  τις διατάξεις του Π.Δ 28/80.

   Αντικείμενο της παροχής υπηρεσίας είναι:

   151 σημεία υδροληψίας(γεωτρήσεις-πηγές) για τις οποίες πρέπει να εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες:

1. Η τοπογραφική αποτύπωση του χώρου των σημείων υδροληψίας (γεωτρήσεων-πηγών) πόσιμου ύδατος κυριότητας ΔΕΥΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

2. Επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος όλων των περιοχών χρήσης των σημείων υδροληψίας με σκοπό τη μεταβίβαση της κυριότητας στη ΔΕΥΑΕ.

3.  Παράδοση φακέλλων σε τρία (3) αντίγραφα (και σε ηλεκτρονική μορφή) για υποβολή αδειοδότησης των σημείων υδροληψίας.

      Ανάδοχος  ανακηρύσσεται  αυτός που προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή.

        Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους προμηθευτές για εξήντα (60) ημέρες από την ημερομηνία της διενέργειας του διαγωνισμού.

    Οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να προσφέρουν όλες  τις εργασίες και σε αριθμό που ορίζεται στον προυπολογισμό της παροχής υπηρεσίας. Δεν θα λαμβάνεται υπόψη (με ποινή αποκλεισμού) προσφορά η οποία θα δίδεται για μέρος μόνο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

   Η σύμβαση που θα υπογραφεί θα είναι ισχύος ενός (1) έτους από την υπογραφή της  καθ΄όλη τη διάρκεια της οποίας οι τιμές της δημοπρασίας που θα προταθούν θα παραμείνουν σταθερές.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας θα γίνει από  τον ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

   Δεν προβλέπεται χορήγηση προκαταβολής.

   Το αποτέλεσμα της δημοπροσίας θα εγκριθεί από το Δ.Σ της ΔΕΥΑΕ.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία της ΔΕΥΑΕ (Δ/νση: 25ης Μαρτίου 90, Πτολεμαΐδα)  στις 9-5-2016 ημέρα Δευτέρα από  ώρα 011.30 έως ώρα  12,00 λήξη παραλαβής προσφορών. Μετά το πέρας αυτής της ώρας λήγει η προθεσμία παραλαβής των προσφορών, και θα συνεχιστεί μόνο σε περίπτωση που εξακολουθεί η παράδοση χωρίς διακοπή από διαγωνιζόμενους. Όσες προσφορές κατατεθούν μετά την λήξη της διαδικασίας, θεωρούνται εκπρόθεσμες και επιστρέφονται. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία της αποσφράγισης των προσφορών.

   Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί όσοι έχουν δικαίωμα σύνταξης εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων σύμφωνα με ΥΠΕΚΑ ΔΤΕ/β/34285/375/24-9-2010

- Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί  Ν.4663/1930

- Πολιτικοί Μηχανικοί  Ν.4663/1930

- Πολιτικοί Υπομηχανικοί  Β.Δ 769/1972

- Πτυχιούχοι Τοπογραφίας των Τ.Ε.Ι  Ν.2916/2001

   Η εγγύηση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ορίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί του ποσού του προϋπολογισμού χωρίς το   Φ.Π.Α.   Ειδικότερα η εγγύηση συμμετοχής που πρέπει να κατατεθεί από κάθε ενδιαφερόμενο θα ανέρχεται στο ποσό των  1.199,00 ευρώ.

   Ο προμηθευτής στον οποίο θα γίνει η κατακύρωση του διαγωνισμού υποχρεούται να καταθέσει κατά την υπογραφή της σύμβασης εγγύηση καλής εκτέλεσης για ποσό ίσο με το 5% του προυπολογισμού της σύμβασης χωρίς το Φ.Π.Α.

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν  τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από την έδρα της Υπηρεσίας 25ης Μαρτίου 90 Πτολεμαΐδα, μέχρι την Πέμπτη  5-5-2016  από το ταμείο της ΔΕΥΑΕ.

   Πληροφορίες ως προς τα τεχνικά για το διαγωνισμό παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑ Εορδαίας Ταχ. Δ/νση  Μιαούλη 1, αρμόδιος  υπάλληλος .Καλαίτζόπουλος Ευθύμιος,   τηλεφ. και φαξ 2463023563 .

Πληροφορίες ως προς τα τεύχη του διαγωνισμού παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (8.00πμ εως 13.00μ.μ. από το γραφείο προμηθειών της ΔΕΥΑ Εορδαίας αρμόδια υπάλληλος,  Ιντζέπελη Αρίστη τηλ 2463027456 )

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΕ

 

 

 

ΦΩΤΙΟΣ  ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  27-04-2016


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                Πτολεμαΐδα  22-4-2016

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                                Αριθμ. πρωτ. 13017

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

Π  Ρ  Ο  Σ

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Δήμου Εορδαίας

 

      Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας την Τρίτη 26-4-2016 και ώρα 10.00 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

1. Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού του έργου με τίτλο: ««Εργασίες συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης διαμερισμάτων 1ου , 3ου & 5ου ορόφου του κληροδοτήματος Δημ. Γ. Τσίρου επί της οδού Ολύμπου 30 στη Θεσσαλονίκη».

2. Εγκριση της μελέτης και κατάρτιση όρων διακήρυξης του πρόχειρου διαγωνισμού για το έργο με τίτλο: « Αντικατάσταση κεραμικών πλακιδίων δαπέδων σε αίθουσες διδασκαλίας και στο διάδρομο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας» , αριθμ μελέτης 1/2016 προϋπολογισμού 37.700,00 ευρω.

3. Εγκριση της μελέτης και κατάρτιση όρων διακήρυξης του πρόχειρου διαγωνισμού για το έργο με τίτλο: «Εργασίες συντήρησης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας», αριθμ μελέτης 2/2016 προϋπολογισμού 18.000,00 ευρώ.

4. Εγκριση της μελέτης 3/2016 , για τα είδη που δεν προέκυψε κατακύρωση, για την προμήθεια « Εξοπλισμός σχολικών μονάδων Δήμου Εορδαίας»

5. Εγκριση της τεχνικής περιγραφής του έργου : « Εργασίες αποκατάστασης πλακοστρώσεων στην Τ.Κ.Ερμακιας», προϋπολογισμού 3.655,56, ορισμός αναδόχου, ψήφιση της σχετικής πίστωσης.

6. Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού του έργου με τίτλο: « Αντικατάσταση κεραμικών πλακιδίων δαπέδων σε αίθουσες διδασκαλίας και στο διάδρομο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας»

7. Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού του έργου με τίτλο: «Εργασίες συντήρησης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας», αριθμ μελέτης 2/2016

8. Εγκριση της τεχνικής περιγραφής του έργου: «Συντήρηση του αυλειου  χώρου του 6ου Νηπιαγωγείου Πτολεμαΐδας» , προϋπολογισμού 6.871,70 ευρώ , ορισμός αναδόχου, ψήφιση της σχετικής πίστωσης.

9. Κατάρτιση όρων δημοπρασίας για την υλοτομία στην Τ.Κ.Μηλοχωρίου έτους 2016

10. Κατάρτιση όρων δημοπρασίας για την υλοτομία στην Τ.Κ.Αναρραχης έτους 2016

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  22-04-2016


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   Πτολεμαϊδα   21-4-2016

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                             Αριθμ.Πρωτ. 12897

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                          ΑΔΑ:77Φ7ΩΡ6-ΒΚ7

Αριθμ. Αποφ. 272

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

ΘΕΜΑ: «ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ « ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Πτολεμαΐδας »

 

                                      Ο Δήμαρχος Εορδαίας

Έχοντας υπόψη του :

 

1. Τις  διατάξεις του Ν 3852/2010 « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»

2. Τις διατάξεις του Ν 3669/2008 « Κύρωση της Κωδικοποίησης της Νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων»

3. Τις διατάξεις του Π.Δ. 171/87     

4. Τις υπ’αριθμ 61 & 62/2016 ΑΟΕ καθώς και την υπ’αριθμ 6766/23-2-2016 Διακήρυξη

5. την υπ’αριθμ 82/2016 ΑΟΕ , περί μετάθεσης ημερομηνίας διεξαγωγής του διαγωνισμού του εν λόγω έργου.         

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

 

Ο διαγωνισμός του έργου με τίτλο: ««Συντήρηση 1ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας» θα διεξαχθεί  την 10-5-2016 ημέρα Τρίτη και ώρα λήξης υποβολής των προσφορών τις 10π.μ. 

 

Στον διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν όσοι έλαβαν τα τεύχη δημοπράτησης, ενώ μπορούν να ζητήσουν και να λάβουν τεύχη του διαγωνισμού και να συμμετάσχουν σ’ αυτόν , ενδιαφερόμενοι που δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον την προηγουμένη φορά. Στην περίπτωση αυτή, τα τεύχη θα παρέχονται στους ενδιαφερόμενους μέχρι τις 5-5-2016 ημέρα Πέμπτη.

 

Η παρούσα θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του Δήμου ενώ θα αποσταλεί στους ενδιαφερόμενους που έλαβαν τεύχη δημοπράτησης.

 

Ο Δήμαρχος

Σάββας Ζαμανίδης

αναρτήθηκε  22-04-2016


 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΕΥΧΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΥΠΟΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΕΥΧΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΕΥΧΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΕΡΙΩΝ - ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΦΙΑΛΩΝ


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΕΥΧΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟΜΟΝΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΛΕΙΔΩΝ - ΒΑΛΒΙΔΩΝ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΕΥΧΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΟΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΑΓΩΓΩΝ & ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ - ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ & ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ - ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

αναρτήθηκε  21-04-2016


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ

 

    Με στόχο την ανάδειξη των  δημιουργών που «γέννησε» η γη της Εορδαίας , η Διοίκηση του Μουσείου Πτολεμαϊδας διοργανώνει στις 28 Μαΐου  2016 μία διαφορετική Έκθεση με έργα ντόπιων καλλιτεχνών .

    Καλούνται οι πολίτες , οι οποίοι εκφράζουν το ταλέντο και τις ανησυχίες τους μέσα από διάφορες μορφές τέχνης , να δηλώσουν συμμετοχή στην Έκθεση έως τις 10 Μαΐου  , εφόσον το επιθυμούν , απευθυνόμενοι στο τηλ. 24630 54444 του Μουσείου  για περισσότερες πληροφορίες.αναρτήθηκε  19-04-2016


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                     Πτολεμαϊδα  19-4-2016

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                               Αριθμ.πρωτ. 12568

                                                             ΑΔΑ: Ω0ΥΦΩΡ6-ΘΙΡ     

 

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ   ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

      Προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους σε φανερή-προφορική-πλειοδοτική δημοπρασία σε εκτέλεση της υπ’αριθμ. 32/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας και σύμφωνα με τους παρακάτω όρους δημοπρασίας που συνέταξε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Εορδαίας με την υπ’αριθμ. 81/2016 απόφασή της, για την εκποίηση λιπάσματος που βρίσκεται στο χώρο της ΑΕΒΑΛ.

Η δημοπρασία πλειοδοτική-φανερή-προφορική και αφορά την εκποίηση λιπάσματος που βρίσκεται στο χώρο της ΑΕΒΑΛ, θα διεξαχθεί στο Δημοτικό κατάστημα Πτολεμαΐδας, Δ/νση 25ης Μαρτίου 15, στις 10 Μαΐου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ ενώπιον της Επιτροπής Διαγωνισμού, όπως ορίστηκε με την 373/2014 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ποσότητα του λιπάσματος που εκποιείται, θειϊκής  αμμωνίας υποβαθμισμένης ποιότητας και σε μορφή πετρώδη,  ανέρχεται σε 40 περίπου τόνους. Οι ποσότητες δεν είναι ακριβείς και μπορεί ν’ αυξομειωθούν. 

 Για να συμμετέχει κάποιος στη δημοπρασία θα πρέπει να καταβάλει ως εγγύηση το ποσό των 80,00 ευρώ σε γραμμάτιο κατάθεσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τράπεζας ή χρηματικό ποσό.

Ο τελευταίος πλειοδότης που θα αναδειχθεί υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας, καθιστάμενος αλληλέγγυος και σε ολόκληρο υπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση της σύμβασης.

 Ελάχιστο όριο πρώτης  προσφοράς ορίζεται   το ποσό των 0,02 ευρώ/κιλό,   παραδοτέα επί τους εδάφους στο χώρο αποθήκευσής της  του εργοστασίου της ΑΕΒΑΛ.

Οι ποσότητες και ο ρυθμός παραλαβής θα καθορίζεται από τον αγοραστή και η διάρκεια της παραλαβής του συνόλου της ποσότητας μπορεί να γίνει και σε χρονικό διάστημα μέχρι δύο (2) έτη από την υπογραφή της σύμβασης.

Περίληψη της διακήρυξης θα αναρτηθεί  στο δημοτικό κατάστημα και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.ptolemaida.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και τους όρους της διακήρυξης οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Δημοτικό κατάστημα Πτολεμαΐδας, στο γραφείο της Οικονομικής Επιτροπής, στους αρμόδιους υπαλλήλους κα. Τσακμάκη Αναστασία και κ. Σιταρίδη Ιωάννη, τηλ/φαξ 2463350110.

                                               

 

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

 


αναρτήθηκε  19-04-2016


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας συμμετέχει και φέτος

στο 7ο Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης 13- 24 Απριλίου

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Παραστάσεων αφήγηση

 

Παρασκευή 22 Απριλίου Ώρα: 6.00 μ.μ.

«Όταν τα ζώα είχαν μιλιά η θάλασσα ήταν γλυκιά»

Αφήγηση: Στέλιος Πελασγός, Μαρία Σόφτση

 

Παραμύθια και θρύλοι από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο για όσους ξέρουν ή θέλουν να μάθουν να μιλούνε με τα ζώα. Ο Στέλιος Πελασγός ταξιδεύει τα παιδιά σε έναν κόσμο συναρπαστικών αφηγήσεων: “ Ποτέ δεν έμεινες μονάχος και αβοήθητος. Κι η μάνα σου αν γίνονταν λάμια και σε εγκατέλειπε στο δάσος ήταν πάντα στο σταυροδρόμι μια αλεπού με ένα χρυσό κλειδί στο στόμα…”

 

Σάββατο 23 Απριλίου  Ώρα:11.30 π.μ.

«Παραμύθια πρόσφορα… Αγάπης»

Αφηγούνται  μαθητές του 8ου Δημοτικού σχολείου Πτολεμαΐδας

Επιμέλεια : Σοφία Καλμανίδου

 

Παράσταση αφήγησης λαϊκών παραμυθιών για την προσφορά και την αλληλεγγύη μέσα από τα μάτια των παιδιών. Τα παραμύθια που θα ακουστούν έχουν γραφτεί συλλογικά από παιδιά και συνδυάζονται με άλλα γνωστά παραμύθια της λαϊκής παράδοσης.
αναρτήθηκε  19-04-2016


                  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΑΛΗΣ

                                                                               ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

                                                                               ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

                                                                               ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

   Σας προσκαλούμε  να παραβρεθείτε  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων

    ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΑΛΗΣ που θα διεξαχθεί το

    Σάββατο  23 Απριλίου 2016 στο κλειστό γυμναστήριο  Δ.Α.Κ  «Γεώργιος Χαλκίδης» στην Πτολεμαϊδα.

 

        Έναρξη αγώνων 10:00 - 14:00

        Τελετή έναρξης και τελικοί 17:00

 

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ  ΔΕΗ Α.Ε

 

                                                                                                                      ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ

ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 

 αναρτήθηκε  19-04-2016


«Που είναι η μάνα σου μωρή;»

 της Δήμητρας Πέτρουλα

με την Βέρα Κρούσκα

στην Πτολεμαΐδα

Σε συνδιοργάνωση με τον σύλλογο Γυναικών Πτολεμαΐδας

στο Πνευματικό Κέντρο την Κυριακή 24 Απριλίου στις 21:00

 

Εκείνο το κρύο πρωινό του Γενάρη του 1946, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι τους, δολοφονούνται ομαδικά τα περισσότερα μέλη της οικογένειας Πέτρουλα, από τις ένοπλες συμμορίες της "Χ". Το τρίχρονο κοριτσάκι της οικογένειας που επέζησε της σφαγής  κατέγραψε αργότερα τα φοβερά εκείνα γεγονότα της εξόντωσης της μάνας της, των αδελφιών της, των άλλων συγγενών της, σαν μνημόσυνο για τους σκοτωμένους, σαν σιωπηλό μοιρολόι, σαν κλάμα που σταλάζει όμως από την ψυχή της ελπίδα, σαν ξέσπασμα στο παράπονο γιατί αναγκάστηκε να περάσει τόσο δύσκολα παιδικά χρόνια και να ζήσει «τρέχοντας» κι όχι αργά και φυσιολογικά.

«Πίστεψα» -σημειώνει η Δήμητρα Πέτρουλα- «πως είχα υποχρέωση να το γράψω σαν ελάχιστη ανταπόδοση στην πολύτιμη και συνάμα βαριά κληρονομιά που μου αφήσανε οι σκοτωμένοι μου γονείς και τ' αδέρφια μου. Τη ζωή τους τη χαρίσανε όπου εκείνοι πιστεύανε πως έπρεπε. Αδιαφιλονίκητο δικαίωμα τους. Σε μένα όμως, είτε το 'θελα είτε όχι, αφήσανε το σκοτωμό τους. Έτσι αποφάσισα να γράψω ρωτώντας κι όλους όσοι δεχτήκανε και δέχονται την ίδια με μένα κληρονομιά, όπου κι αν βρίσκονται, είτε στην πατρίδα μου είτε στη Χιλή είτε στη Νικαράγουα είτε στο Λίβανο είτε στην Αφρική, ή όπου αλλού. Τι θα την κάνουμε αυτή μας τη βαριά κληρονομιά; Μέτρο να μετράμε το μίσος, αίμα να ποτίζουμε την εκδίκηση, ή μαχητή ακούραστο και φύλακα ακοίμητο της Ειρήνης»; Εβδομήντα χρόνια μετά, το έργο είναι επίκαιρο όσο ποτέ, και αναγκαίο για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας (της άρνησης της λήθης), σε μια εποχή που ιδεολογικοί απόγονοί των παραπάνω, επιδιώκουν μια συνειδητή παραχάραξη της ιστορίας, εξυμνώντας τους ως «πατριώτες».

Εβδομήντα χρόνια μετά και γίνεται τραγικά επίκαιρο, καθώς οι ιδεολογικοί απόγονοι των Ναζί προσπαθούν να βρουν κοινωνικά ερείσματα, εκμεταλλευόμενοι την  εντεινόμενη κρίση και τις συνέπειες της.

Τραγικά επίκαιρο καθώς γινόμαστε μάρτυρες του δράματος των ανθρώπων που οι εμφύλιοι, οι ξένες επεμβάσεις και οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και την Αφρική ξεριζώνουν από τον τόπο τους. 

Εβδομήντα χρόνια μετά και το μήνυμα της πολύπαθης γενιάς είναι χαραγμένο στο μνημείο των εκτελεσμένων, που ευλαβικά έστησε η Δήμητρα Πέτρουλα: «Διαβάτη αντί μνημόσυνο/ ιστόρισε την ερημιά/ που άφησε πίσω ο διχασμός/ σαν πέρασ' απ' τη Μάνη. / Είθε ο δικός μας σκοτωμός/ και το δικό μας αίμα/ να γίνει για τους ζωντανούς/ μήνυμα συμφιλίωσης/ και προσταγή ενότητας/ ομόνοιας και ειρήνης/ να μη ρημάξει η Ελλάδα μας/ ως ρήμαξε η Μάνη».

Συντελεστές:

Με την Βέρα Κρούσκα

Παίζουν επίσης: Ορνέλα Λούτη και Αγάπη Παπαθανασιάδου.

Θεατρική διασκευή: Σοφία Αδαμίδου

Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Ένκε Φεζολλάρι

Σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνας Κωστέα

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

 

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6932-040527

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ :

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00

 

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

 13 € κανονικό & 10 € φοιτητικό-άνεργοι 

 

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΛΕΚΤΩΡ, ΠΟΝΤΟΥ 11, Τ. 2463053250αναρτήθηκε  19-04-2016Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΑ  ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ “LETS DO IT GREECE

 

      Στη δράση Lets do it Greece  συμμετείχε  , όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Εορδαίας την   17η      Απριλίου 2016. Η δράση είχε ως στόχο τον καθαρισμό και τον εξωραϊσμό των χώρων της Πόλης  όπου ζούμε και δραστηριοποιούμαστε και την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στο περιβάλλον.

     Για το λόγο αυτό ο Δήμος Εορδαίας , η Αντιδημαρχία  Καθαριότητας και η Δημοτική Ενότητα Πτολεμαϊδας  προχώρησαν εφέτος  στον εξωραϊσμό των τεσσάρων εισόδων της Πόλης της Πτολεμαϊδας  , με τη συμμετοχή μαθητών , συλλόγων και εθελοντών  της Εορδαίας.

     Ήταν μία ακόμα  περιβαλλοντική  δράση   ,  με το σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε τον τόπο που ζούμε καθαρό» , η οποία στέφθηκε με επιτυχία , ενώ ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Κοσμάς Σιδηρόπουλος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαϊδας Αναστασία Μωϋσιάδου ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες , ανανεώνοντας το «ραντεβού» τους για την επόμενη ανάλογη πρωτοβουλία.  

αναρτήθηκε  14-04-2016


ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ –ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΑΛΗΣ   

 

      Η Πόλη της  Πτολεμαϊδας  θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων –Νεανίδων Ελευθέρας και Ελληνορωμαϊκής Ολυμπιακής Πάλης, που θα διεξαχθεί το  Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στο Κλειστό Γυμναστήριο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ» του Δήμου Εορδαίας. 

    Το πρωτάθλημα συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και η ΔΕΗ , με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας.

    Πρόκειται για μία ακόμα μεγάλη αθλητική διοργάνωση που αναδεικνύει και τιμά τον τόπο μας , ο οποίος  ανέδειξε στο άθλημα της Πάλης δύο Ολυμπιονίκες τους Γεώργιο Ποζίδη και Ιορδάνη Κωνσταντινίδη ,     όπου   καλούνται να δώσουν το «παρών» οι φορείς και οι πολίτες τόσο  σε τοπικό, όσο  και σε περιφερειακό επίπεδο.   

     Έναρξη αγώνων 10:00 – 14:00

     Τελετή έναρξης και τελικοί 17:00     
αναρτήθηκε  14-04-2016

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

 

     Ο Δήμος Εορδαίας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  Δυτικής Μακεδονίας για συμμετοχή  σε δράση κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και μετανάστες, απευθύνθηκε στα Σχολεία της Εορδαίας, προκειμένου να συμβάλλουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των προσφύγων της Λευκόβρυσης .  

    Η πρώτη αποστολή με μέρος των συγκεντρωθέντων ειδών από Σχολεία της Πτολεμαϊδας αναχώρησε σήμερα για την Λευκόβρυση , συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας Γεώργιο Θεοδοσιάδη , ο οποίος τα παρέδωσε στην αρμόδια επιτροπή του κέντρου υποδοχής , παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου.

    Ανάλογες αποστολές θα πραγματοποιηθούν και τις επόμενες μέρες , σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Απόστολο Καϊδη , ο οποίος ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς , τους μαθητές και τους γονείς τους για την άμεση ανταπόκριση και έμπρακτη υποστήριξή τους  σε μία  δράση ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης .        

αναρτήθηκε  14-04-2016


 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          Πτολεμαΐδα :  14 - 4 -2016

ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                          Αριθμ. Πρωτ. :  12155                                                                                  

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                 

……………………………….                                       

Γραφείο Προέδρου  Δ.Σ.                                                      

Τηλέφωνο : 24633 50111

                                                                         ΠΡΟΣ

 

 

1.    Το Δήμαρχο

2.    Τακτικά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

3.    Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας

4.    Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου

 

 

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

 

     Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Πτολεμαΐδας την 20  Απριλίου   2016  ημέρα  Τετάρτη  και ώρα  7 μ.μ.  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης :

 

1.    Αποδοχή ποσού από πιστώσεις ΣΑΕΠ της  ΠΔΜ  - Τροποποίηση Προϋπολογισμού – Τεχνικού Προγράμματος – τρόπος εκτέλεσης έργου.

Εισηγητής : O Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης.

 

2.    Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2016.

Εισηγητής : O Δήμαρχος  Σάββας  Ζαμανίδης.

3.    Αντικατάσταση μελών  διαφόρων  Επιτροπών

Εισηγητής : O Δήμαρχος  Σάββας Ζαμανίδης.

4.    Ανακατανομή ΣΑΤΑ   2014-2015.

Εισηγητής : O Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης.

5.    Τροποποίηση πρ/σμού οικ. Έτους 2016.

Εισηγητής : O Δήμαρχος Ζαμανίδης.

6.    Έγκριση απολογιστικών στοιχείων A τριμήνου οικονομικού έτους 2016.

Εισηγητής : Ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης

7.    Συγκρότηση Επιτροπών Παραλαβής διαφόρων έργων

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης

8.    Έγκριση Πρωτοκόλλου Παραλαβής  διαφόρων έργων – Προμηθειών.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης

9.    Έγκριση ΑΠΕ  διαφόρων έργων.

    Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος  Πολυχρονίδης

10.  Παραλαβή μελετών.

    Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος  Πολυχρονίδης

11. Παραχώρηση Μηχανήματος Έργου για χρήση από την  ΔΕΥΑΕ

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης.

12.  Καθορισμός αρδευτικής περιόδου και σύσταση θέσεων υδρονομέων διανομής νερού έτους 2016.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κοκκινίδης.

13.   Κάλυψη δαπανών δημοσίων σχέσεων από προέδρους Τ.Κ.

       Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κοκκινίδης.

14.  Λήψη απόφασης διατήρησης ή κατάργησης κενωθέντος περιπτέρου.

 Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Μάρκος Βύρλιος.

15. Έγκριση οδοιπορικών εξόδων Δημάρχου εκτός έδρας .

Εισηγητής : Ο Πρόεδρος ΔΣ Γεώργιος Θεοδοσιάδης

16. Έγκριση αποφάσεων Τοπικών Κοινοτήτων

Εισηγητής : Ο Πρόεδρος ΔΣ Γεώργιος Θεοδοσιάδης

17. Έγκριση απόφασης    ΚΟΙΠΠΑΠ

Εισηγητής : Ο Πρόεδρος ΔΣ Χρήστος Κατσίνας

18.  Έγκριση απόφασης  ΔΣ    ΚΕΔΕ.

Εισηγητής : Ο πρόεδρος Δ.Σ Γιώργος Σπενδαμίδης.

 

                                                                   Ο Πρόεδρος ΔΣ

                                                             Γεώργιος  Θεοδοσιάδης

 

 

αναρτήθηκε  14-04-2016


 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ  ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει, μετά από πρόσκληση του Δήμου Εορδαίας, την Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 12.00  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Εορδαίας, εκδήλωση με θέμα: «Ο Ήλιος, το άστρο της ημέρας».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις - ομιλίες από μέλη του Συλλόγου για τις κινήσεις της Γης και τη γενικότερη επίδραση της δραστηριότητας του Ήλιου στον πλανήτη μας. Με το πέρας των παρουσιάσεων, θα ακολουθήσει παρατήρηση του Ήλιου με ειδικά ηλιακά  τηλεσκόπια μελών του Συλλόγου στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου. 

 

αναρτήθηκε  14-04-2016


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

΄΄ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΕΓΦ΄΄

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Κοζάνης ανακοινώνεται ότι:

Σύμφωνα με το άρθρο 22 του ν.4036/2012, πρέπει μέχρι τις 26/11/2016 να έχει επιθεωρηθεί κάθε εν χρήσει ΕΕΓΦ (Επαγγελματικός Εξοπλισμός Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων).

Μετά την ημερομηνία αυτή δεν επιτρέπεται χρήση ΕΕΓΦ που δεν έχει επιτυχώς επιθεωρηθεί.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση  των αγροτών/χρηστών ΕΕΓΦ, αλλά και λοιπών ενδιαφερομένων, υπάρχει η ιστοσελίδα «psekastika.minagric.gr» για την άμεση παροχή εκτενέστερων πληροφοριών και ενημερωτικού υλικού σχετικά με το θέμα.

Για τους Σταθμούς Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων (ΣΤΕΕΕΓΦ) που θα λειτουργήσουν στην Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ θα υπάρξει νέα ανακοίνωση από την υπηρεσία μας.

αναρτήθηκε  13-04-2016


 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

 

     Ο Δήμαρχος  Εορδαίας Σάββας  Ζαμανίδης  υποδέχθηκε σήμερα   Τρίτη 12-4-2016 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα τους   12 Γερμανούς  μαθητές και τους συνοδούς τους εκπαιδευτικούς , που βρίσκονται στην Πτολεμαϊδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτισμός Μνήμης :Πύργοι –Μεσόβουνο».

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα όπου μιλώντας στα παιδιά  ο κ.  Ζαμανίδης τα συνεχάρη για την συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα , καθώς και τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οι δράσεις αυτές  που αφορούν τη γνώση της ιστορίας και την αναζήτηση στοιχείων των δύο μαρτυρικών χωριών , όπου υπήρχαν πολλά θύματα κατά την περίοδο της κατοχής,   δεν έχουν μόνο συμβολικό χαρακτήρα αλλά προάγουν τη συνεργασία μεταξύ των λαών δημιουργώντας την προοπτική μείωσης των εντάσεων στην υφήλιο, που προκαλούν την παρατεταμένη  ανθρωπιστική και οικονομική κρίση. Εσείς που συμμετέχετε σε αυτή τη δράση αποτελείτε την   ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον στον πλανήτη».        

    Ο Δήμαρχος Εορδαίας ευχήθηκε καλή παραμονή στα παιδιά και καλά αποτελέσματα στην υλοποίηση  του προγράμματος.

    Στοιχεία γεωγραφικά ,πολιτιστικά και ιστορικά της περιοχής  έδωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Απόστολος Καϊδης μιλώντας στα μέλη της Γερμανικής αποστολής, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Θεοδοσιάδης αναφέρθηκε στη λειτουργία του Δήμου Εορδαίας.  

    Από την πλευρά τους ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Σχολείου Τρύφων Κεχαγιάς , η υπεύθυνη του προγράμματος από το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαϊδας Αντωνία Βαλαβάνη , η υπεύθυνη από το 2ο ΓΕΛ Γεωργία Μυλωνά , ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Ιωάννης Κουρούς και δύο Γερμανοί Καθηγητές , ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Εορδαίας για τη θερμή υποδοχή.


αναρτήθηκε  12-04-2016


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                Πτολεμαΐδα  8-4-2016

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                                Αριθμ. πρωτ. 11690

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

                                                                   Π  Ρ  Ο  Σ

 

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Δήμου Εορδαίας

 

      Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας την Τετάρτη 13-4-2016 και ώρα 13.00 μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

 

1.            Τροποποίηση του προϋπολογισμού οικ έτους 2016

2.            Κατάρτιση όρων φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας εκποίησης λιπάσματος που βρίσκεται στο χώρο της ΑΕΒΑΛ.

3.            Μετάθεση ημερομηνίας διενέργειας διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου: « Συντήρηση 1ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας».

4.            Ανάθεση επιδόσεων σε δικαστικούς επιμελητές.

5.            Εγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης  πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια των θερινών στολών του ειδικού ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Εορδαίας

6.            Εγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας της φανερές πλειοδοτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης του ακινήτου- αναψυκτηρίου στο χώρο του Παλιού Πάρκου

7.            Ανάθεση εργασιών συντήρησης φωτεινών σηματοδοτών Δήμου Εορδαίας για το έτος 2016

8.            Εξουσιοδότηση για παράσταση σε δίκη και ανάθεση σύνταξης συμβολαιογραφικών  πληρεξούσιων σε συμβολαιογράφο

9.            Εκτέλεση προϋπολογισμού Α’ τρίμηνου οικ έτους 2016

10.         Τροποποίηση προϋπολογισμού κληροδοτήματος Δημ.Γ.Τσιρου οικ.έτους 2016.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

  

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣαναρτήθηκε  11-04-2016ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                               ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ  8-4-2016

ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ                            Αριθ. πρωτ.   2553

 ΕΟΡΔΑΙΑΣ

25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 90 ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

ΤΗΛ.2463027456 FAX 2463053682

 

Περίληψη διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού

 

Παροχής Υπηρεσίας «Αδειοδότησης σημείων υδροληψίας (γεωτρήσεων, πηγών) πόσιμου ύδατος κυριότητας Δ.Ε.Υ.Α. ΕΟΡΔΑΙΑΣ»

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΕ

 

   Προκηρύσσει πρόχειρο  μειοδοτικό διαγωνισμό με κλειστές  προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς για την Παροχή Υπηρεσίας «Αδειοδότησης σημείων υδροληψίας (γεωτρήσεων, πηγών) πόσιμου ύδατος κυριότητας Δ.Ε.Υ.Α. ΕΟΡΔΑΙΑΣ» προϋπολογισμού  59.947,00 € πλέον  Φ.Π.Α. 23% 13.787,81 €  σύνολο  73.734,81 € σύμφωνα με τους όρους της υπ’αρίθμ 2514 /7-4-2016 διακήρυξης.   Ο  τρόπος  διεξαγωγής  της δημοπρασίας και εκτέλεσης της προμήθειας διέπονται  από  τις διατάξεις του Π.Δ 28/80.

   Αντικείμενο της παροχής υπηρεσίας είναι:

   151 σημεία υδροληψίας(γεωτρήσεις-πηγές) για τις οποίες πρέπει να εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες:

1. Η τοπογραφική αποτύπωση του χώρου των σημείων υδροληψίας (γεωτρήσεων-πηγών) πόσιμου ύδατος κυριότητας ΔΕΥΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

2. Επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος όλων των περιοχών χρήσης των σημείων υδροληψίας με σκοπό τη μεταβίβαση της κυριότητας στη ΔΕΥΑΕ.

3.  Παράδοση φακέλλων σε τρία (3) αντίγραφα (και σε ηλεκτρονική μορφή) για υποβολή αδειοδότησης των σημείων υδροληψίας.

      Ανάδοχος  ανακηρύσσεται  αυτός που προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή.

        Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους προμηθευτές για εξήντα (60) ημέρες από την ημερομηνία της διενέργειας του διαγωνισμού.

    Οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να προσφέρουν όλες  τις εργασίες και σε αριθμό που ορίζεται στον προυπολογισμό της παροχής υπηρεσίας. Δεν θα λαμβάνεται υπόψη (με ποινή αποκλεισμού) προσφορά η οποία θα δίδεται για μέρος μόνο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

   Η σύμβαση που θα υπογραφεί θα είναι ισχύος ενός (1) έτους από την υπογραφή της  καθ΄όλη τη διάρκεια της οποίας οι τιμές της δημοπρασίας που θα προταθούν θα παραμείνουν σταθερές.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας θα γίνει από  τον ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

   Δεν προβλέπεται χορήγηση προκαταβολής.

   Το αποτέλεσμα της δημοπροσίας θα εγκριθεί από το Δ.Σ της ΔΕΥΑΕ.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία της ΔΕΥΑΕ (Δ/νση: 25ης Μαρτίου 90, Πτολεμαΐδα)  στις 18-4-2016 ημέρα Δευτέρα από  ώρα 09.30 έως ώρα  10,00 λήξη παραλαβής προσφορών. Μετά το πέρας αυτής της ώρας λήγει η προθεσμία παραλαβής των προσφορών, και θα συνεχιστεί μόνο σε περίπτωση που εξακολουθεί η παράδοση χωρίς διακοπή από διαγωνιζόμενους. Όσες προσφορές κατατεθούν μετά την λήξη της διαδικασίας, θεωρούνται εκπρόθεσμες και επιστρέφονται. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία της αποσφράγισης των προσφορών.

   Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί όσοι έχουν δικαίωμα σύνταξης εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων σύμφωνα με ΥΠΕΚΑ ΔΤΕ/β/34285/375/24-9-2010

- Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί  Ν.4663/1930

- Πολιτικοί Μηχανικοί  Ν.4663/1930

- Πολιτικοί Υπομηχανικοί  Β.Δ 769/1972

- Πτυχιούχοι Τοπογραφίας των Τ.Ε.Ι  Ν.2916/2001

   Η εγγύηση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ορίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί του ποσού του προϋπολογισμού χωρίς το   Φ.Π.Α.   Ειδικότερα η εγγύηση συμμετοχής που πρέπει να κατατεθεί από κάθε ενδιαφερόμενο θα ανέρχεται στο ποσό των  1.199,00 ευρώ.

   Ο προμηθευτής στον οποίο θα γίνει η κατακύρωση του διαγωνισμού υποχρεούται να καταθέσει κατά την υπογραφή της σύμβασης εγγύηση καλής εκτέλεσης για ποσό ίσο με το 5% του προυπολογισμού της σύμβασης χωρίς το Φ.Π.Α.

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν  τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από την έδρα της Υπηρεσίας 25ης Μαρτίου 90 Πτολεμαΐδα, μέχρι την Πέμπτη 14-4-2016  από το ταμείο της ΔΕΥΑΕ.

   Πληροφορίες ως προς τα τεχνικά για το διαγωνισμό παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑ Εορδαίας Ταχ. Δ/νση  Μιαούλη 1, αρμόδιος  υπάλληλος .Καλαίτζόπουλος Ευθύμιος,   τηλεφ. και φαξ 2463023563 .

Πληροφορίες ως προς τα τεύχη του διαγωνισμού παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (8.00πμ εως 13.00μ.μ. από το γραφείο προμηθειών της ΔΕΥΑ Εορδαίας αρμόδια υπάλληλος,  Ιντζέπελη Αρίστη τηλ 2463027456 )

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΕ

 

 

ΦΩΤΙΟΣ  ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ


αναρτήθηκε  08-04-2016ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ
EΟΡΔΑΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: 7/4/2016
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 83

ΠΡΟΣ
Μέλη Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης
Κοιν: κ. Δήμαρχο

ΘΕΜΑ: «Σύγκληση Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Εορδαίας»

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13/4/2016 και ώρα 12:30μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εορδαίας, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.    Κλείσιμο τραπεζικού λογ/σμού της πρώην Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου Ασβεστόπετρας.

2.    Αίτηση παραίτησης από το Κυλικείο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πτολ/δας της Νιώτη Ελπίδας.

3.    Ανασυγκρότηση της σχολικής κοινότητας των 4ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Πτολεμαϊδας και τροποποίηση της υπ΄αριθ. 33/2015 Απόφασης Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής

 

ΑΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


αναρτήθηκε  08-04-2016

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Πτολεμαΐδα:  7-4-2016

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                Αριθ.Πρωτ: 11535

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Δ/ΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Ταχ.Δ/νση:        25ης Μαρτίου 15                                 

Ταχ.Κώδικας :   50200                                              

Πληροφορίες :  Κεσίδου Π., Δεπάστα Ε.                                    

Τηλέφωνο:  2463350113    

                                                         

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

                                               

      Ο Δήμος Εορδαίας ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στην συντήρηση πυροσβεστήρων  με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2016 » , με την διαδικασία  της απευθείας ανάθεσης από τον Δήμαρχο , σύμφωνα με την 13/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου , την 56/2016 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής και την 4146/11-2-2016 μελέτη της εργασίας από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών .

 

Η επιλογή του αναδόχου θα γίνει με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή στο σύνολο όπως  αναφέρεται στην σχετική τεχνική περιγραφή .

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα εξής δικαιολογητικά:

  • Βεβαίωσης εγγραφής του Επιμελητηρίου από το οποίο θα πιστοποιείται η εγγραφή τους σ’ αυτό και το ειδικό επάγγελμα τους και θα έχει εκδοθεί το πολύ έξι (6) μήνες πριν από την κατάθεση της προσφοράς.
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι τα προσφερόμενα είδη είναι σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές.
  • Γραπτή οικονομική προσφορά σε σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ».

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι και την Παρασκευή 15-04-2016 και ώρα 12:00 π.μ. στο γραφείο Προμηθειών του Δήμου Εορδαίας, 25ης Μαρτίου 15 Πτολεμαΐδα.

 

Για πληροφορίες και τις τεχνικές προδιαγραφές της εργασίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στο Γραφείο Προμηθειών του Δήμου Εορδαίας, (αρμόδιοι υπάλληλοι κ. Κεσίδου Παρασκευή και κ. Δεπάστα Ευαγγελία, τηλέφωνο-φαξ 2463350113 email:grprom1@ptolemaida.gr) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες .

 

    

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  07-04-2016


 

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

            Ο Δήμος Εορδαίας  η Αντιδημαρχία καθαριότητας & περιβάλλοντος και η Δημοτική Ενότητα Πτολεμαϊδας  συμμετέχουν και φέτος ενεργά στην μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικού καθαρισμού – εξωραϊσμού <<Lets Do It World>> και στο Ελληνικό σκέλος << Lets Do It Greece>>.

            «Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 καθαρίζουμε τις τέσσερις εισόδους  της Πόλης της  Πτολεμαΐδας και καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς της Εορδαίας  να στηρίξουν με την παρουσία τους αυτή την περιβαλλοντική δράση».

 

Τόπος συγκέντρωσης είσοδος Δημαρχείου  και ώρα 10 το πρωί.