Συμβεβλημένοι
ΙατροίΒΛΑΣΤΗ

Τοπική Κοινότητα Βλάστης 

 


Σταθμοί
περιβαλλοντικών
μετρήσεων

  

 Κεντρική ιστοσελίδα    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

                                                                                                              \

 

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

ΠΡΟΣ: ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

 

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Εορδαίας και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Περδίκκα σας ευχαριστούν θερμά για τη δωρεά δύο Η/Υ και ενός βιντεοπροβολέα συνολικής αξίας 1378,43 €.

Η δωρεά σας αποτελεί πολύτιμη βοήθεια για το σχολείο μας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΗΛΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΠΡΟΣ: ΚΩΤΣΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

 

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Μουρικίου σας ευχαριστούν θερμά για τη δωρεά του ποσού των 300,00 €.

Η δωρεά σας αποτελεί πολύτιμη βοήθεια για το σχολείο μας.

 

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΠΡΟΣ: ΤΜΗΜΑ MARKETING ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANK

 

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας σας ευχαριστούν θερμά για τη δωρεά ενός Η/Υ και 1 οθόνης ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η δωρεά σας αποτελεί πολύτιμη βοήθεια για το σχολείο μας.

 

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΟΛΑΧΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

ΠΡΟΣ: ΟΜΙΛΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας σας ευχαριστούν θερμά για τη δωρεά δύο Η/Υ και 2 οθονών ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η δωρεά σας αποτελεί πολύτιμη βοήθεια για το σχολείο μας.

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΟΛΑΧΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

αvaρτήθηκε  28-05-2015

 


 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ  ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ Η 17Η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

    Πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων στη 17η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Εορδαίας οι πύλες της οποίας άνοιξαν την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 το απόγευμα στο χώρο της λαϊκής αγοράς με τον καθιερωμένο Αγιασμό από τον πατέρα Αναστάσιο και με τη συμμετοχή πλήθους επισκεπτών.

   Στη φετινή διοργάνωση, η οποία είναι αναβαθμισμένη ποιοτικά και αισθητικά ,  συμμετέχουν  παραγωγοί-μέλη του Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Κεντρικής Μακεδονίας    με μια μεγάλη ποικιλία φυτών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, σε προσιτές τιμές.

   Εγκαινιάζοντας την έκθεση  ο  Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης ευχαρίστησε τους εκθέτες και τους επισκέπτες για τη συμμετοχή τους,  ενώ συνεχάρη τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και τις Αντιδημαρχίες   για τη συμβολή τους στην συνέχιση του θεσμού , που όπως τόνισε, «αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους, ζωντανεύει την Πόλη , δίνει την ευκαιρία στους επαγγελματίες να προωθήσουν τα προϊόντα  τους αλλά και στους νέους  μας   να γνωρίσουν ένα διαφορετικό αντικείμενο , έναν άλλο τομέα στον οποίο θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν».

   Υποδεχόμενος από την  πλευρά του τους συμμετέχοντες στην Έκθεση ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιάννης   Τσοκτουρίδης  , εξέφρασε την ικανοποίησή  του  για το θετικό  αποτέλεσμα της όλης διοργάνωσης που προέκυψε μέσα από μία καλή συνεργασία  , τονίζοντας πως στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η διατήρηση και η   αναβάθμιση της Έκθεσης καθώς συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των νέων , σχετικά με  την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη  του πρασίνου.     

   Από την πλευρά του ο Πρόεδρος  του διοικητικού συμβουλίου του Ανθοκομικού συνεταιρισμού Κεντρικής Μακεδονίας  Κωνσταντίνος Κεχαγιάς επισήμανε ότι η έκθεση αποτελεί θεσμό για την περιοχή, στον οποίο με χαρά ανταποκρίνονται οι παραγωγοί σε τιμές χονδρικής, ευχαριστώντας τον Δήμο Εορδαίας και τους Δημότες ,που επί 17 χρόνια στηρίζουν το θεσμό.

   Μία ξεχωριστή νότα στην όλη διοργάνωση έδωσε η «μπάντα» του Μουσικού Σχολείου της Πτολεμαίδας , ντύνοντας μουσικά την εκδήλωση των εγκαινίων .

   Όσο για τους επισκέπτες μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το υπέροχο θέαμα των πολύχρωμων λουλουδιών, κατακλύζοντας όλους τους χώρους.

   Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά και όλες τις ώρες  μέχρι την Τρίτη  26 Μαΐου.

 

αvaρτήθηκε  25-05-2015


ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΟΥΦΑ» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ  ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ  

 

    Σε κλίμα συγκίνησης 108 χρόνια μετά ,ο Δήμος  Εορδαίας και η Τοπική Κοινότητα Φούφα ,τίμησαν τους πεσόντες Μακεδονομάχους , που πολέμησαν υπερ πίστεως και πατρίδος κατά τον Μακεδονικό Αγώνα με μπροστάρη τον Ζαχαρία Ανδρούτσο ή Καπετάν Φούφα , του οποίου το όνομα φέρει το χωριό.

    Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου, παρουσία των τοπικών , πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

    Ακολούθησε πομπή προς την Πλατεία του χωριού , όπου στο Μνημείο Πεσόντων και στην προτομή του Μακεδονομάχου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΟΥΦΑ» τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Επιμνημόσυνη Δέηση ,με προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

    Στο χρονικό της θυσίας των Μακεδονομάχων , στον ηρωισμό του Καπετάν Φούφα και στο διαχρονικό μήνυμα του Μακεδονικού Αγώνα  αναφέρθηκε με στόμφο και παραστατικότητα ο Δημοσιολόγος Αναστάσιος Μπέλλος , κατά την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας.

    Στην θυσία των Μακεδονομάχων και στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας επικεντρώθηκαν στα μηνύματά τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεόκλητος , ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης , ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς , ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Φούφα   Νικόλαος Βόρσιας ,οι Βουλευτές Χάρης Κάτανας και Γιώργος Κασαπίδης , ο π. Υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Απογόνων Μακεδονομάχων.

    Ιδιαίτερη ήταν  η στιγμή της απόδοσης ύμνων ,ποιημάτων και αφιερωμάτων στον Καπετάν Φούφα και στους συμπολεμιστές του από το Σύλλογο Γυναικών Φούφα και από εκπροσώπους άλλων φορέων.

    Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση μαθητών Σχολείων, Μακεδονομάχων και Προσκόπων , προ των επισήμων.      

αvaρτήθηκε  25-05-2015


 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

 

   Τον Υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ υποδέχθηκε την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης , στο Δημοτικό Κατάστημα Εορδαίας , στο πλαίσιο της επίσκεψης του κυβερνητικού στελέχους στην Π.Ε. Κοζάνης. 

   Ήταν μία άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση εργασίας κατά την οποία επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η διάθεση και η ανάγκη συνεργασίας για τα ζωτικής σημασίας ζητήματα της Εορδαίας. 

   Ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε   στον Υπουργό την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την έγκαιρη κατασκευή της νέας  Μονάδας Πτολεμαίδα 5 , που αποτελεί έργο πνοής για τον τόπο, ενώ μετέφερε  το αίτημα για την άμεση επαναλειτουργία της Μονάδας 3 του ΑΗΣ  Πτολεμαΐδας, τονίζοντας τις δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή αλλά και στην λειτουργία της Τηλεθέρμανσης.    

   Εκτός από τα ενεργειακά ζητήματα ο κ. Ζαμανίδης ενημέρωσε τον κ. Κουίκ και για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας με την υποστελέχωση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και την υποβάθμισή του από την Ελληνική πολιτεία με την  μείωση των κλινών του από 250  σε 200 , ζητώντας την αποκατάσταση αυτής της αδικίας, ενώ αναφέρθηκε και στη δημιουργία ενός Κέντρου Υγείας στην περιοχή.   

   Χαρακτηρίζοντας σαφή και τεκμηριωμένη την καταγραφή των  βασικών θεμάτων της περιοχής από τον Δήμαρχο , ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την προώθησή τους  στους αρμόδιους Υπουργούς.  

   «Από σήμερα έχουμε έναν ακόμα συμπαραστάτη για την διευθέτηση των προβλημάτων   της περιοχής μας» υπογράμμισε ο κ. Ζαμανίδης εκφράζοντας την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Υπουργού, με τον οποίο συνδέεται φιλικά από το παρελθόν.  

   Στον κ. Κουίκ ,τον οποίο συνόδευαν ο Βουλευτής Χάρης Κάτανας και τοπικά στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ.  , ο Δήμαρχος Εορδαίας προσέφερε το βιβλίο «Εορδαία ένας αιώνας» του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πατρός Νικηφόρου Μανάδη.       

αvaρτήθηκε  22-05-2015


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            Πτολεμαΐδα, 22/05/2015

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                   Αριθμ. Πρωτ.: 20357

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Γραφείο Ανθ/νου Δυναμικού

Υγ/νής & Ασφ/ας Εργαζομένων  

Ταχ.Δ/νης.: 25ης Μαρτίου 15

Πτολεμαΐδα ΤΚ 50200                                            

Πληροφ.: Κ.Πατσίκας, Δ.Σουφερλή

e-mail:kpatsikas@ptolemaida.gr

Tηλέφ.:2463350130,2463350131

FAX:2463350131

                                                                                                                       

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2015

για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

Ανακοινώνει

 

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα τεσσάρων (34) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Εορδαίας, που εδρεύει στην Πτολεμαΐδα, 25ης Μαρτίου 15 και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης)

Κωδικός

θέσης

Υπηρεσία

Έδρα υπηρεσίας

Ειδικότητα

Διάρκεια σύμβασης

Αριθμός

ατόμων

101

Δήμος Εορδαίας

Πτολεμαΐδα

ΔΕ Οδηγοί Απορριμματοφόρων & Φορτηγών Αυτ/του

 (Με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)

 

  8 μήνες

 

 

 

       4

 

 

102

Δήμος Εορδαίας

 

Πτολεμαΐδα

 

ΥΕ

Εργάτες –Εργάτριες καθαριότητας

8 μήνες

30

 

ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

 

αvaρτήθηκε  22-05-2015


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

αvaρτήθηκε  22-05-2015


ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Πολιτικής Πολιτιστικής

Ανάπτυξης & Παιδείας» 

Παράρτημα Παιδικών Σταθμών

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΈΤΟΣ 2015 – 16

 

            Οι εγγραφές βρεφών και νηπίων για το Σχολ. Έτος 2015 – 16 στους Δ.Π.Σ & Δ.Β.Σ. του Δήμου Εορδαίας θα γίνουν από 2-06-2015 έως 24-06- 2015.

Απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά :   

 1. Αίτηση (δίνεται από την υπηρεσία)
 2. Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του παιδιού
 3. Βεβαίωση εργοδότη της μητέρας.
 4. Βεβαίωση Παιδιάτρου για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού (το έντυπο που θα συμπληρώσει ο Παιδίατρος) δίνεται από την υπηρεσία).
 5. Αντίγραφο Εκκαθαριστικού εφορίας τρέχοντος έτους.
 6. Υπεύθυνη Δήλωση (δίνεται από την υπηρεσία)
 7. Για την εγγραφή του παιδιών αλλοδαπών γονέων στον σταθμό, εκτός των προηγουμένων δικαιολογητικών απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

 

Πληροφορίες & εγγραφές στο γραφείο του Β΄  Παιδικού Σταθμού Πτολ/δας, κα Τσιώμπρα Φανή Δ/τρια Δ.Π.Σ

Καραζάνου 1 (πίσω από την Αγία Σκέπη), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9.00 έως 12.00 π.μ.

Τηλέφωνο  επικοινωνίας: 24630 24638

O Πρόεδρος

Κατσίνας  Χρήστος

αvaρτήθηκε  22-05-2015


 

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

 

Εν όψει της διεξαγωγής της 17ης Ανθοκομικής Έκθεσης Πτολεμαίδας , παρακαλούνται οι πολίτες να μην σταθμεύουν  τα οχήματά τους στο  χώρο της Λαϊκής Αγοράς από  21-5-2015 και ώρα 9 π.μ. έως  τη λήξη λειτουργίας της Έκθεσης .

αvaρτήθηκε  21-05-2015


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 18/05/2015
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 19586

ΠΡΟΣ
Μέλη Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
Κοιν: κο. Δήμαρχο

ΘΕΜΑ: «Σύγκληση Δ.Σ. Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Εορδαίας»

   Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Εορδαίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/05/2015 και ώρα 12:30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εορδαίας, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.    Αίτημα παραχώρησης αμφιθεάτρου Μουσικού Σχολείου από το Σύλλογο Μικρασιατών

2.    Αίτημα παραχώρησης αίθουσας εκδηλώσεων 4ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας από τον ιδιωτικό παιδικό σταθμό «Λιλιπούπολη»

 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΠ

ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

 

 

αvaρτήθηκε  21-05-2015


 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

 

Σε συνέχεια προηγούμενων εκκλήσεών μας για την επαναλειτουργία της Μονάδας 3 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και επειδή μέχρι σήμερα δεν λάβαμε καμία σαφή απάντηση από πλευράς της ΔΕΗ, επανερχόμαστε , για να σας επισημάνουμε εκ νέου τις άμεσες, δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στην πόλη και την περιοχή μας, αλλά και για να σας αναλύσουμε τις επισφάλειες που δημιουργούνται σε μία από τις μεγαλύτερες υποδομές της περιφέρειάς μας που είναι η λειτουργία της τηλεθέρμανσης.

Όπως σας γνωρίσαμε και σε προηγούμενη αλληλογραφία μας, το σύστημα τηλεθέρμανσης είναι από το 1993 ο αποκλειστικός τρόπος θέρμανσης της πόλης μας και παρέχει καθαρή θερμότητα σε 14.943 νοικοκυριά και επαγγελματικούς χώρους, μεταξύ των οποίων και σε 55 Δημόσια Κτίρια εμβαδού 102.000 μ2 (Σχολεία, Κολυμβητήριο, Νοσοκομείο κλπ.) , με εξαιρετικά χαμηλό κόστος, δηλαδή περίπου 30% του αντίστοιχου κόστους πετρελαίου.

Ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης επένδυσαν περισσότερα από 60 εκ. ευρώ δημόσιων και ιδίων πόρων και επιδιώκουν την περαιτέρω επέκταση του συστήματος, άμεσα στην περιοχή Εργατικών κατοικιών και Νέας Καρδιάς και μελλοντικά στις κοινότητες του Δήμου Εορδαίας.

Η Τηλεθέρμανση τροφοδοτήθηκε αρχικώς (1993) με θερμική ισχύ 50 MWth από την Μονάδα Πτολεμαΐδα ΙΙΙ, που διέκοψε την λειτουργία της , λόγω του ατυχήματος, τον Νοε.2014.

Το 2004 προστέθηκαν 25 MWth από τον ΑΗΣ ΛΚΔΜ, που, παρά την αξιόπιστη λειτουργία του και τις εκκλήσεις μας , αποσύρθηκε από την ΔΕΗ, ως ασύμφορος, τον Ιουν. 2013.

Τον Νοε.2012 η τηλεθέρμανση συνδέθηκε με τις μονάδες ΙΙΙ και IV του ΑΗΣ Καρδιάς, Συμβατικής θερμικής ισχύος 100 MWth και παρεχόμενης ισχύος στην πόλη 80 MWth.

Για την σύνδεση της Τηλεθέρμανσης με τους τρείς παραπάνω σταθμούς (αγωγοί μεταφοράς και αντλιοστάσια) δαπανήσαμε περισσότερα από 25.547.137 ευρώ, δεδομένου ότι οι επενδύσεις συμπαραγωγής και μεταφοράς θερμότητας δεν επιβαρύνουν την ΔΕΗ.

Μετά την ισχύ της περιβαλλοντικής Οδηγίας 2010/75/ΕΕ, η ΔΕΗ με την απόφαση ΔΣ υπ’αριθμ. 36/27-11-2012 ενέταξε τις Μονάδες ΙΙΙ και ΙV του ΑΗΣ Καρδιάς, στο Μεταβατικό Εθνικό Σχέδιο Μείωσης Εκπομπών (ΜΕΣΜΕ) της Χώρας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Άρθρο 32 της Οδηγίας, προφανώς για να μην εφαρμοστεί το εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του σχέδιο αποσύρσεων (ANNEX I_Decommissioning Plan, update Jan.2011). Στη συνέχεια όμως, με την υπ’αριθμ. 28/23-10-2013 νέα απόφαση ΔΣ αποφάσισε την απένταξη των Μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς από το ΜΕΣΜΕ, μόλις ένα χρόνο μετά την διασύνδεση της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας και με τον υπόψη σταθμό.

Η νέα αυτή απόφαση της ΔΕΗ συνεπάγεται ότι οι μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς την περίοδο 2016-2023 θα τεθούν σε περιορισμό 17.500 ωρών λειτουργίας ανά μονάδα , ενώ οι ώρες των αντίστοιχων θερμαντικών περιόδων είναι 42.240 ώρες (220 ημέρες ετησίως με απαίτηση θέρμανσης στην περιοχή μας), δηλαδή ακόμη και άν ο ΑΗΣ Καρδιάς λειτουργεί ΜΟΝΟ κατά την περίοδο απαίτησης θέρμανσης, ο χρόνος λειτουργίας του επαρκεί μόλις μέχρι το 2018.

Η ΔΕΗ, σε σχετικές ανησυχίες που εκφράσαμε επανειλημμένα, μας διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα επιλύσει η σύνδεση με την νέα Μονάδα Πτολεμαΐδα V που θα παρέχει θερμική ισχύ 140 MWth.

Ωστόσο η καθυστέρηση εγκατάστασης της νέας μονάδας, που σύμφωνα με το αρχικό σχεδιασμό της ΔΕΗ επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία το έτος 2016, και η έλλειψη μελλοντικών μονάδων βάσης και εφεδρείας από συμπαραγωγή, υποβάλλουν τον Δήμο , την τηλεθέρμανση και τους κατοίκους σε νέες επισφάλειες και σε μεγάλες οικονομικές πιέσεις, τόσο για την χρηματοδότηση των έργων διασύνδεσης με την νέα μονάδα, όσο και για την εξεύρεση πόρων και την εγκατάσταση πρόσθετων εφεδρειών, κόστη που εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 15 εκ. ευρώ.

Επειδή:

-         Η ΔΕΗ αποτελεί μοναδικό πάροχο και το σύστημα λιγνιτικής συμπαραγωγής στην περιοχή μας είναι ο συστατικός λόγος της τηλεθέρμανσης, για λόγους ενεργειακούς και περιβαλλοντικούς,

-         Δεν διαφαίνονται τεχνολογικά και οικονομικά ισοδύναμες και εφικτές μεγάλης κλίμακας λύσεις τροφοδοσίας της τηλεθέρμανσης από άλλες πηγές καυσίμων ή άλλους παρόχους,

-         Το θερμικό φορτίο της πόλης μας, που κατά τις κατά τις ψυχρές ημέρες είναι 140 MWth, έχει ήδη υπερβεί κατά πολύ την παρεχόμενη ισχύ των 80 MWth (100 MWth συμβατικά) από τον ΑΗΣ Καρδιάς 3+4, επομένως η Μονάδα 3 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας αποτελεί πλέον μονάδα βάσης που συμβάλλει στην επάρκεια και ασφάλεια τροφοδοσίας  της Τηλεθέρμανσης,

-         Επίκειται η άμεση εκτέλεση της επέκτασης της τηλεθέρμανσης στις περιοχές Εργατικών κατοικιών και Νέας Καρδιάς, που ανήκουν στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης και απαιτούν πρόσθετη θερμική ισχύ 7-12 MWth και σχεδιάζονται ήδη οι μελλοντικές επεκτάσεις στις κοινότητες του Δήμου Εορδαίας,

-         Οι εγκαταστάσεις πρόσθετης ισχύος εφεδρείας-αιχμής με καύση πετρελαίου που διαθέτουμε, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται για παρατεταμένα διαστήματα, ως μονάδες βάσης, ως αντιοικονομικές, αλλά και διότι καταστρατηγούνται οι λόγοι ύπαρξης και τα οφέλη της τηλεθέρμανσης,

-         Οι εγκαταστάσεις εναποθήκευσης θερμότητας , υφιστάμενες και μελλοντικές, για την αντιμετώπιση αιχμών ζήτησης, προϋποθέτουν την ύπαρξη πλεονάζοντος φορτίου για την φόρτισή τους,

-         Η βίαιη απόσυρση μονάδων αποσταθεροποιεί την περιοχή μας και συρρικνώνει περαιτέρω την λιγνιτική παραγωγή στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας , που μειώθηκε ήδη σε 33% (ΑΔΜΗΕ, Ιαν-Απρ 2015), παρά την σχετική αύξηση της συνολικής ζήτησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ενεργειακό κόστος επιχειρήσεων και νοικοκυριών,

-         Η Τηλεθέρμανση και η συμπαραγωγή, παρότι είναι τοπικά συστήματα, ενισχύουν την λιγνιτική παραγωγή και την ανεξαρτησία από εισαγόμενα καύσιμα και συμβάλλουν σε εθνικούς στόχους και γενικότερα οφέλη,

-         Η αναλογούσα ενέργεια συμπαραγωγής απαλλάσσεται από τα κόστη CO2,

-         Η ΔΕΗ διαθέτει ενιαία άδεια παραγωγής, στην οποία η Μονάδα 3 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας συμπεριλαμβάνεται με έτος λήξης της άδειας παραγωγής το 2021 και με την ένδειξη «Καμμία αλλαγή» (Ανακοίνωση ΡΑΕ της 30-3-2015),

-         Προβλέπεται η παράταση της διάρκειας ισχύος των Αποφάσεων έγκρισης περιβαλλοντικών όρων μέχρι την συμπλήρωση δεκαετίας από την έκδοσή τους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.4014/2011), επομένως η προθεσμία απόσυρσης της Μονάδας 3 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας έως την 31-12-2015 δεν είναι αποκλειστική,

-         Η περιβαλλοντική οδηγία 75/2010 δεν απαγορεύει την υποβολή ή την μεταβολή των αιτημάτων ένταξης σε καθεστώς περιορισμένης διάρκειας ή περιβαλλοντικής αναβάθμισης, κατά την κρίση του αιτούντος, όπως φαίνεται και από τις προαναφερθείσες μεταβολές σε βάρος του ΑΗΣ Καρδιάς,

-         Το κόστος αποκατάστασης της Μονάδας 3 , οι διαδικασίες και τα κόστη επαναλειτουργίας της μονάδας θεωρούνται απολύτως διαχειρίσιμα για τα μεγέθη της ΔΕΗ, 

 

παρακαλούμε για τις πρωτοβουλίες σας, ώστε να υποστηρίξετε έμπρακτα την διατήρηση και ενίσχυση του ενεργειακού δυναμικού του Δήμου Εορδαίας, που πλήττεται βάναυσα και άδικα από τις ενέργειες και αποφάσεις που προαναφέραμε , από τις αστοχίες σχεδιασμού και υλοποιήσεων μεγάλων , σύγχρονων ενεργειακών επενδύσεων στην λιγνιτική παραγωγή και την εξορυκτική δραστηριότητα και την έλλειψη παράλληλων επενδύσεων για την αποκατάσταση και παραγωγική εκμετάλλευση των τεράστιων εκτάσεων των εξοφληθέντων ορυχείων.

 

Ειδικότερα παρακαλούμε, με την παρέμβαση και τις ενέργειές σας, να διαβεβαιώσετε τον λαό της Εορδαίας ότι εργάζεστε για την διασφάλιση του απειλούμενου μέλλοντός του και ότι θα επιδιώξετε  άμεσα:

 

1.    Να επανεξεταστεί ο ενεργειακός σχεδιασμός, ώστε να γνωρίζουμε, έγκαιρα και προγραμματισμένα, τις εξελίξεις στο παραγωγικό περιβάλλον του τόπου μας και να παρέχουμε στις παραγωγικές δυνάμεις τον χρόνο και τους πόρους προσαρμογής, 

2.    Να διεκπεραιωθούν όλες οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία Μονάδας 3 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, τουλάχιστο μέχρι την ολοκλήρωση κατασκευής της Μονάδας Πτολεμαΐδα 5, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και παρελκυστικές τακτικές,

3.    Να επανεξεταστεί το καθεστώς προσαρμογής των Μονάδων 3+4 του ΑΗΣ Καρδιάς στην περιβαλλοντική οδηγία, ώστε να διατηρηθούν για όλη την διάρκεια ζωής τους, διασφαλίζοντας και την ομαλή τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης,

4.    Να επισπευστούν οι διαδικασίες για την έγκαιρη κατασκευή της νέας Μονάδας Πτολεμαΐδα 5, που αποτελεί έργο πνοής διότι συναρτάται με το μέλλον της λιγνιτικής παραγωγής, με το παραγωγικό περιβάλλον της Εορδαίας , με την επιβίωσης της  τηλεθέρμανσης και την ενεργειακή αυτάρκεια και ανεξαρτησία της χώρας.

 

 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Δήμου Εορδαίας

 

Ζαμανίδης Σάββας

 

αvaρτήθηκε  20-05-2015


 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Πτολεμαΐδα  19-05-2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                  Αριθ. Πρωτ: 19793

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

          Καλούνται οι γονείς που έχουν άρρενα τέκνα που γεννήθηκαν το έτος 2014 και δεν είναι γραμμένα στον παρακάτω κατάλογο ή έχουν εσφαλμένα στοιχεία όπως αναγράφονται, να υποβάλλουν τις τυχών ενστάσεις από σήμερα έως τις 5 Ιουνίου 2015 στο τμήμα Μητρώων αρρένων,  τηλ: 2463 3 50145.

          Ο ονομαστικός κατάλογος έχει αναρτηθεί στα Κ.Ε.Π του Δήμου, στα δημοτικά καταστήματα (πρώην Δημαρχεία) των Δ.Ε του Δήμου καθώς επίσης και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχείου Εορδαίας.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας

Ζαμανίδης Σάββας

αvaρτήθηκε  19-05-2015

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Πτολεμαΐδα  14-05-2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                  Αριθ. Πρωτ: 18866

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

          Σας γνωρίζουμε ότι έχει αναρτηθεί αντίγραφο του συνταχθέντος Στρατολογικού Πίνακα γεννηθέντων αρρένων το έτος 1999, των Δημοτικών Ενοτήτων Αγίας Παρασκευής, Βερμίου, Μουρικίου, της Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαΐδας και της κοινότητας Βλάστης του Δήμου Εορδαίας, στο Δημοτικό Κατάστημα και στα πρώην Δημοτικά Καταστήματα όλων των Δημοτικών ενοτήτων.

          Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις τ υ χ ό ν  ενστάσεις τους σε κάθε εσφαλμένη εγγραφή ή παράληψη και να προσκομίσουν στοιχεία περί της διεύθυνσης, του επαγγέλματός των και των γραμματικών τους γνώσεων, στο γραφείο Στρατολογίας & Μητρώων αρρένων του Δ. Εορδαίας, έως την Παρασκευή 29/05/2015 ή στο τηλ: 2463 3 50145.

Ο Αντιδήμαρχος Εορδαίας

Κοκκινίδης Γεώργιος

αvaρτήθηκε  19-05-2015


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              Πτολεμαΐδα :  14-5-2015

ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                              Αριθμ. Πρωτ.   18862

     ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

     ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

       ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ                                

……………………………….                                      

    Γραφείο Προέδρου                                                        

Τηλέφωνο : 24633 50151

   ΠΡΟΣ

Τα μέλη του Συμβουλίου

Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας

                                   

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

     Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της  Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας  , που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Πτολεμαΐδας την 20 Μαΐου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 6:00 μ. μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης :

 

 

 

1. Προέγκριση άδειας ίδρυσης καταστημάτων

      Εισηγητής : Η πρόεδρος  της Δημοτικής Κοινότητας

      Πτολεμαΐδας κ. Μωυσιάδου Αναστασία

2.  Χορήγηση  άδεια μουσικών οργάνων

     Εισηγητής : Η πρόεδρος  της Δημοτικής Κοινότητας

      Πτολεμαΐδας κ. Μωυσιάδου Αναστασία

 1. Εισήγηση Δημοτικής Κοινότητας σχετικά με τον Κανονισμό

     Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Εορδαίας

     Εισηγητής : Η πρόεδρος  της Δημοτικής Κοινότητας

      Πτολεμαΐδας κ. Μωυσιάδου Αναστασία

 

 

 Η πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας

 Πτολεμαΐδας

Μωυσιάδου Αναστασία  

 

 

αvaρτήθηκε  18-05-2015


 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ
EΟΡΔΑΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: 15/05/ 2015
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 147

ΠΡΟΣ
Μέλη Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης
Κοιν: κ. Δήμαρχο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Σύγκληση Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Εορδαίας»

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20/05/2015 και ώρα 13.00 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εορδαίας, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.        Εκμίσθωση αγρών 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουρικίου, λόγω λήξης

2.        Εκμίσθωση αγρών Δημοτικού Σχολείου Πύργων, λόγω λήξης

3.        Εκμίσθωση αγρών Δημοτικού Σχολείου Περδίκκα, λόγω λήξης

4.        Αποδοχή δωρεάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρικίου

5.        Αποδοχή Δωρεάς στο Δημοτικό Σχολείο Περδίκκα

6.        Αποδοχή Δωρεάς στο 4ο & 10ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

7.        Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας κυλικείου 12ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

 

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής

 

ΑΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

αvaρτήθηκε  18-05-2015


 

Αριθμ.πρωτ. 18470

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

   Ο Δήμος Εορδαίας σας ενημερώνει ότι στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς θα διεξαχθεί η 17η Ανθοκομική Έκθεση , από τις 22-05-2015 έως 26-05-2015, ενώ επί της οδού Πόντου θα χορηγηθούν άδειες για τοποθέτηση πέντε (5) καντινών, πέντε (5) για πώληση παραδοσιακών προϊόντων & πέντε (5) για άλλα προϊόντα ( παιχνίδια- ψιλικά κλπ).  Προσκαλεί  τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τις προϋποθέσεις άσκησης υπαίθριου εμπορίου, να καταθέσουν την αίτηση τους  το αργότερο μέχρι της 18-05-2015 στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας, Δ/νση 25ης Μαρτίου 15,  Γραφείο Οικονομικής Επιτροπής, τηλ.2463350110.

   Η διάθεση των θέσεων θα γίνει με κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 19-05-2015 και ώρα 10:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα .

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ  ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αvaρτήθηκε  15-05-2015


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ  ΣΑΒΒΑ  ΖΑΜΑΝΙΔΗ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

    Εύχομαι από καρδιάς «καλή επιτυχία» σε όσα παιδιά  μπαίνετε σε λίγες μέρες  στη διαδικασία   των  Πανελληνίων  εξετάσεων. Είναι κι αυτή μια από τις  πολλές «μάχες» της ζωής, την οποία καλείστε να δώσετε. Δεν είναι όμως,  η μοναδική και να ξέρετε ότι η  προσπάθεια και ο κόπος ανταμείβονται.

    Στην προσπάθειά σας αυτή απαιτείται   δύναμη, αυτοπεποίθηση, θάρρος και υπομονή, ώστε να έχετε καλά αποτελέσματα και οι ελπίδες και τα όνειρά σας να πραγματοποιηθούν.

    Να ξέρετε ότι ως Δήμαρχος, αλλά και ως Εκπαιδευτικός  η σκέψη και η μέριμνά μου  είναι μαζί σας  στην σημαντική αυτή στιγμή , που προσπαθείτε και αγωνίζεστε για το μέλλον σας.

αvaρτήθηκε  15-05-2015


ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΛ:2463022857

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

 

     Παρακαλούνται, όλοι οι κτηνοτρόφοι να προσέρχονται στo Tμήμα  Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Εορδαίας, έως 31/5/2015, για να συμπληρώσουν την ανάλογη Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση Ζωικού Κεφαλαίου. Επισημαίνεται ότι η Αίτηση-Δήλωση θα συμπληρωθεί ,αφού οι κτηνοτρόφοι ολοκληρώσουν την δήλωση ΟΣΔΕ (2015) προκειμένου ο ακριβής αριθμός ζώων  που θα μας προσκομίσουν να ταυτίζεται με τη Δήλωση.

Ο

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΣΟΧΤΟΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

αvaρτήθηκε  15-05-2015


 

ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΤΗΣ 3ΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 
     

    Θετικό ήταν το αποτέλεσμα της σύσκεψης των φορέων για την άμεση επαναλειτουργία της 3ης Μονάδας του ΑΗΣ  Πτολεμαΐδας, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης στο Δημοτικό Κατάστημα με τη συνεργασία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη.

    Ήταν μία πολύωρη διαδικασία όπου έδωσαν το «παρών» και τοποθετήθηκαν επί του θέματος  ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας Νικηφόρος Μανάδης μεταφέροντας την συμπαράσταση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ.Θεοκλήτου , ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης ,οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαίδας-Εορδαίας  ,  της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, της ΕΤΕ-ΔΕΗ , του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ , της ΕΝΩΣΗΣ, του ΣΕΕΝ, των Σωματείων  Συνταξιούχων της ΔΕΗ, του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας ,της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Εορδαίας  κ.ά.

     Ανοίγοντας τις εργασίες της σύσκεψης ο Δήμαρχος Εορδαίας ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την ανταπόκριση στο κάλεσμα  αναφορικά με τη διεκδίκηση επαναλειτουργίας της Μονάδας 3, καθώς και όσους απέστειλαν μηνύματα συμπαράστασης τους Βουλευτές Π.Ε.  Κοζάνης κ.κ. Κασαπίδη, Ουζουνίδου και Κάτανα, τον  Βουλευτή Σερρών κ. Μαθιόπουλος και των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της  ΔΕΗ κ.κ. Καραλευθέρη και Φωτόπουλο.

   Ο κ. Ζαμανίδης αναφέρθηκε στις γενικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν με την κατάργηση της εν λόγω Μονάδας καθώς έχουν να κάνουν με την μείωση  του εργατικού δυναμικού της περιοχής, την αποδυνάμωση της τοπικής οικονομίας και τον τοπικό πόρο, αλλά και στις μετρήσιμες επιπτώσεις που αφορούν  τη βασική   λειτουργία της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας και την τροφοδοσία της με θερμική ενέργεια.  

    «Αδιαπραγμάτευτο» χαρακτήρισε το αίτημα για την  επαναλειτουργία της 3ης Μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, καλώντας όλους τους φορείς και την τοπική κοινωνία στο αγώνα να μην επιτραπεί η απαξίωση των, ζωτικής σημασίας, ζητημάτων  της περιοχής .

   Επι πλέον ο κ. Καρυπίδης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού  σχεδίου δράσης και  ενιαίου μετώπου σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας  για τη συλλογική  διεκδίκηση όλων ,όσων δικαιούται η περιοχή.

    Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν  οι τοποθετήσεις και οι προτάσεις  των αυτοδιοικητικών πρώτου και δευτέρου βαθμού που πήραν το λόγο.  

   Επιστέγασμα της πολύωρης  διαδικασίας ήταν ένα  «άτυπο» καθολικό  ψήφισμα συμπαράστασης όλων των φορέων της περιοχής για την άμεση επαναλειτουργία της 3ης Μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας , που σύμφωνα με τον Δήμαρχο Εορδαίας είναι ένας από τους τρεις διεκδικητικούς πυλώνες της περιοχής Εορδαίας μαζί με την επαναπόδοση εδαφών και την άμεση κατασκευή της Μονάδας 5.   Επί πλέον αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν εκ νέου συναντήσεις με τις ηγεσίες της ΔΕΗ και του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για τα παραπάνω αιτήματα  ,  ενώ  το αποτέλεσμα αυτών των επαφών θα καθορίσει την περεταίρω στάση των φορέων .          

αvaρτήθηκε  14-05-2015


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

17ης ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 

αvaρτήθηκε  14-05-2015


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

αvaρτήθηκε  13-05-2015


 

Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

αvaρτήθηκε  13-05-2015


ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

    Με 3 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη και σε κλίμα συναίνεσης συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Εορδαίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Εισηγούμενος το πρώτο θέμα , που αφορούσε τη διαμόρφωση Ερωτηματολογίου ενόψει της κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου για την πενταετία 2015-2019 , ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης  έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κατάθεση προτάσεων, παρατηρήσεων  και ερωτήσεων από τα μέλη της Επιτροπής προκειμένου να καταγραφούν και να αξιολογηθούν με βάσει τον σχεδιασμό , που εκπόνησε το Γραφείο Προγραμματισμού.   

   Παρουσία πολλών Καταστηματαρχών της Πτολεμαΐδας , συζητήθηκε το δεύτερο θέμα της συνεδρίασης το οποίο  αφορούσε   τον Κανονισμό Παραχώρησης Κοινοχρήστων Χώρων , που απασχόλησε πολύ το Δήμο στην προσπάθειά του να βάλει μία τάξη στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα της Πόλης.

   «Πρέπει να συμφωνήσουμε και να καταλήξουμε σε έναν Κανονισμό , που θα τον εφαρμόσουμε με την βοήθεια όλων» ,επεσήμανε ο Δήμαρχος Εορδαίας .     

   Τους  στόχους  του, εν λόγω, Κανονισμού παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας Μάρκος Βύρλιος , ο οποίος ζήτησε από τους συμμετέχοντες να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του θέματος.

   «Στρατηγική ανάπτυξης με επένδυση στην Εκπαίδευση, στην Καινοτομία και στην Πληροφορική παιδεία» ήταν το τρίτο θέμα που ανέπτυξε τεκμηριωμένα και παραστατικά ο  Καθηγητής Χαράλαμπος Ζαραφίδης , προτείνοντας συγκεκριμένες δράσεις. 

   Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Εορδαίας και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης  αφού  άκουσε τις τοποθετήσεις και τις παρατηρήσεις όσων έλαβαν το λόγο, τόνισε πως  «οι  προτάσεις γίνονται σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του καθενός  και στόχος μας είναι να φτάσουμε να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα έτσι ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όσα περισσότερα έργα μπορούμε».     

    Μετά από μία διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα: Να εγκριθεί  Ερωτηματολόγιο, στο οποίο  να συμπεριληφθούν όλες οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις των μελών της   Επιτροπής, να αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου προς ενημέρωση των Δημοτών , ώστε οι πολίτες και οι τοπικοί   φορείς να συνδράμουν ενεργητικά στη διαμόρφωση του 5ετους Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου 2015-2019.

αvaρτήθηκε  12-05-2015


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

   Ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Εορδαίας  λειτουργεί στο νέο του χώρο, που βρίσκεται  επί της Οδού Νοσοκομείου 21 στην Πτολεμαΐδα.

 

αvaρτήθηκε  11-05-2015


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          Πτολεμαΐδα :   11-5-2015

ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                          Αριθμ. Πρωτ. :     17563           

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                

……………………………….                                       

Γραφείο Προέδρου  Δ.Σ.                                                      

Τηλέφωνο : 24633 50111

 

 ΠΡΟΣ

 

1.    Το Δήμαρχο

2.    Τακτικά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

3.    Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας

4.    Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου

                         

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

     Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Πτολεμαΐδας την  Παρασκευή 15  Μαΐου   2015   και ώρα  7:00 μ..  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης :

 

1.    Πρόταση θέσεων για μετεγκατάσταση Αναργύρων

Εισηγητής : Ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης.

 

2.    Ενημέρωση για την μετεγκατάσταση Μαυροπηγής

  Εισηγητής : Ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης.

 

3.    Έγκριση έκθεσης απολογιστικών στοιχείων Α τριμήνου του πρ/σμού οικ. Έτους 2015.

      Εισηγητής : Ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης.

 

4.    Τροποποίηση πρ/σμού οικ. Έτους 2015.

Εισηγητής : Ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης.

 

5.    Έγκριση παράτασης προθεσμίας περάτωσης εργασιών διαφόρων έργων

Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος  Κων/νος Πολυχρονίδης.

 

6.    Έγκριση Α.Π.Ε. διαφόρων έργων.

Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος  Κων/νος Πολυχρονίδης.

  Ο Πρόεδρος ΔΣ

Γεώργιος  Θεοδοσιάδης

 

αvaρτήθηκε  11-05-2015


 

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Δ/νση ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ                                          

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

«ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ»

 

Σας ενημερώνουμε ότι  με την ΥΑ με αριθμό πρωτ. Γ3Β 12578/35586/27-3-2015 η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 613/Β/15-4-2015<<Τροποποίηση  της υπ΄αριθμ. Οικ. 11337/Γ3Β/27-05-29 (ΦΕΚ 1146/Β΄/09) απόφασης του Υπουργού επιτρέπεται η εισαγωγή καθώς και η ταξινόμηση μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων με άδεια κυκλοφορίας από άλλη χώρα μέλος της ΕΕ, ήδη εγκεκριμένου τύπου από τη διεύθυνση  Α.Ε.Ε. & Μ.Ε., χωρίς κινητήρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, μέχρι τις 31-12-2015.

 

Ο

αντιδημαρχοσ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΟΚΤΟΥΡΙΔΗΣ

αvaρτήθηκε  11-05-2015


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 Παρακαλούνται οι καλλιεργητές ΣΙΤΗΡΩΝ,  ΨΥΧΑΝΘΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ  του Δήμου ΕΟΡΔΑΙΑΣ, που οι καλλιέργειες  τους επλήγησαν από τον παγετό να προσέλθουν στους κατά τόπους Ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Εορδαίας,  όπου σύμφωνα με την αριθμ. 64/30-4-2015 Απόφαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ αποφασίσθηκε η υποβολή δηλώσεων ζημίας από 06-05-2015 έως & την Δευτέρα 18-5-2015   κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες  για να υποβάλλουν δήλωση ζημίας.

 Το αντίτιμο για την  δήλωση σιτηρών είναι 0,50€ το στρέμμα και

Το αντίτιμο για την δήλωση ψυχανθή είναι 1,00€ το στρέμμα.

 Οι ανωτέρω για την συμπλήρωση της δήλωσης ζημίας πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους :

  Αντίγραφο της Δ.Κ.Ε. του 2015 εφόσον έχει υποβληθεί ή  

  Αντίγραφο της Δ.Κ.Ε  του 2014

     Χωρίς τα ανωτέρω δικαιολογητικά δεν θα συντάσσεται η δήλωση ζημίας

 

ΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΛΓΑ

 

αvaρτήθηκε  11-05-2015

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                       ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

         

                                     

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων  Γονέων και ο Δήμος Εορδαίας σας προσκαλούν  στην ανοιχτή γιορτή για μαμάδες και παιδιά που ετοίμασαν για σας την Πέμπτη 14 Μαΐου ώρα 6 μ.μ στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

 

 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
   
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΚΑΛΑΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ     ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

                                                       αvaρτήθηκε  11-05-2015


 

                                                            

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 

Π  Ρ  Ο  Σ 

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Δήμου Εορδαίας

 

      Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας την Τρίτη 12-5-2015 και ώρα  12.00 μ.μ για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

 

1. Λήψη απόφασης σχετικά με την εξέλιξη του διαγωνισμού προμήθειας «Αναρροφητικού σαρώθρου με κάδο χωρητικότητας 2 m3», αρ διακ/ξης 8214/25-2-2014.

2. Εγκριση διεξαγωγής 17ης Ανθοκομικής Έκθεσης Δήμου Εορδαίας , καθορισμός τρόπου διεξαγωγής.

3. Επανακαταρτιση – αναδιατύπωση όρων διακήρυξης της προμήθειας με τίτλο: « Εξοπλισμός κτιρίου κέντρου διάσωσης – ανάδειξης και διάδοσης του πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής», προϋπολογισμού 113.639,70 ευρώ.  

4. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ έτους 2015

5. Εξουσιοδότηση Νομικού Συμβούλου .

6. Κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Αγροτική οδοποιία στην Τ.Κ. Πύργων Δήμου Εορδαίας» «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α. 2007-2013) –Μέτρο 321 αρ.μελ.Δ/νσης Τ.Υ 1/2015 ,προϋπολογισμού 615.000,00 ευρώ. Συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού.

7. Κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Αγροτική οδοποιία στην Τ.Κ. Μηλοχωρίου Δήμου Εορδαίας» «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλαδας 2007-2013» (Π.Α.Α. 2007-2013) –Μέτρο 321 αρ.μελ.Δ/νσης Τ.Υ2/2015 ,προϋπολογισμού 470.000,00 ευρώ. Συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού.

 

                          Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

                            ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

 

αvaρτήθηκε  08-05-2015


 

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ "ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

   
   

αvaρτήθηκε  05-05-2015


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΟ

 

   Ο Δήμος Εορδαίας , το Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα  και η Τοπική Κοινότητα Μεσοβούνου , σας προσκαλούν στο ετήσιο Μνημόσυνο των 3 στρατιωτών του Σοβιετικού Στρατού και των 450 θυμάτων των Πύργων και του Μεσοβούνου της 23ης Απριλίου του 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής , που θα τελεστεί την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015  και ώρα 11 το πρωί στο Μνημείο Πεσόντων του Σοβιετικού Στρατού  , χοροστατούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Εορδαίας Πατρός Νικηφόρου Μανάδη.

   Θα ακολουθήσουν η  κατάθεση στεφάνων και  ομιλίες  για το ιστορικό της Ημέρας από τον Γενικό Πρόξενο της Δημοκρατίας της Ρωσίας στη  Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπώφ και από εκπρόσωπο του Δήμου Εορδαίας.

   Η εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια των 70 χρόνων από τη λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

 

 

αvaρτήθηκε  05-05-2015


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                   

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                               

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ταχ. Δ/νση: 25ης Μαρτίου 15                                              .

Τηλ. : 2463350120                                                          

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ     Πτολεμαΐδα  05/05/2015   Αρ. Πρωτ.: 130

 

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ

 

Σύμφωνα με το υπ’ αρίθμ. 67184/Δ2/29-04-2015 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των κυλικείων των Δημόσιων σχολείων βρίσκεται υπό εξέταση και κατά το διάστημα αυτό δεν θα πρέπει να διενεργηθούν διαγωνισμοί εκμίσθωσης σχολικών κυλικείων.

  Κατόπιν τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στην προσωρινή αναστολή του διαγωνισμού μίσθωσης του κυλικείου του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας έως ότου υπάρχει ενημέρωση εκ νέου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Ιωάννης Αριστερίδης

αvaρτήθηκε  05-05-2015


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                         ΑΔΑ: 77ΨΛΩΡ6-8ΕΟ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                   Πτολεμαϊδα 4/5/15

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                  Αριθμ.πρωτ. 16486

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ   ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

   Προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους σε  φανερή-προφορική-πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση του Δημοτικού ακινήτου-καταστήματος με τον αύλειο χώρο στην Τ.Κ Γαλάτειας

    Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαϊδας, Δ/νση 25ης Μαρτίου 15, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στις  19-05-2015, ημέρα  Τρίτη και ώρα   13:00 μ.μ.

Η διάρκεια της μίσθωσης θα ισχύει για το διάστημα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του μισθωτού για τρία (3) συν τρία  (3) χρόνια.

Στην δημοπρασία κατά προτεραιότητα συμμετέχουν οι δημότες της Τ.Κ Γαλάτειας.

Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 100 ευρώ /μηνιαίως.

   Δικαίωμα συμμετοχής στην δημοπρασία έχουν όλοι εκτός των οφειλετών του Δήμου Εορδαίας με την επίδειξη δημοτικής ενημερότητας για αυτούς και τους εγγυητές των.

Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας εγγύηση συμμετοχής σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) του ορίου πρώτης προσφοράς ενός έτους αναγνωρισμένης Τράπεζας ή βεβαίωση του ΤΠΚΔ για παρακατάθεση σ΄αυτό από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στην δημοπρασία ή από αυτόν που ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζόμενου και που αντιστοιχεί στο ποσό των 120 ευρώ.

    Περίληψη της διακήρυξης θα δημοσιευθεί στο κοινοτικό κατάστημα Γαλάτειας στην Γαλάτεια και στο Δημαρχείο Εορδαίας στην Πτολεμαίδα με τοιχοκόλληση, καθώς και σε μία (1) τοπική εφημερίδα.

Τα έξοδα δημοσίευσης και τυχόν επαναληπτικής δημοπρασίας βαρύνουν τον πλειοδότη.

   Για περισσότερες  πληροφορίες και τους όρους της διακήρυξης οι ενδιαφερόμενοι ν’ απευθύνονται στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαϊδας, Δ/νση 25ης Μαρτίου 15, Γραφείο Οικονομικής Επιτροπής, αρμ. υπαλ. κ.Σιταρίδης Ιωάννης,  τηλ. και φαξ 2463350110.

Ο  Δήμαρχος

Ζαμανίδης Σάββας

αvaρτήθηκε  05-05-2015

 


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 42Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ

 
     

   Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 42ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων , που συνδιοργάνωσαν η Ε.Ο.Κ. ,η Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ., ο Δήμος Εορδαίας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η ΔΕΗ στο Κλειστό Γυμναστήριο Πτολεμαΐδας από 29-4  έως 3-5-2015, όπου νικητής αναδείχθηκε 0 Παναθηναϊκός.

    Στην  τελετή λήξης, που είχε πανηγυρικό χαρακτήρα , ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γεώργιος Βασιλακόπουλος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη  εκφράζοντας τις ευχαριστίες του και  την πλήρη ικανοποίησή του για την άψογη φιλοξενία του Πρωταθλήματος από το οποίο αναδείχθηκε το πόσο καλά είναι θεμελιωμένο το επίπεδο του αθλητισμού στην περιοχή.

   Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Εορδαίας συνεχάρη όλες τις συμμετέχουσες Ομάδες ,ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές και τους φιλάθλους που «ζωντάνεψαν» το Κλειστό Γυμναστήριο Πτολεμαΐδας το οποίο όμως αποδείχθηκε μικρό για τόσο πολύ κόσμο, γεγονός που οδηγεί την Δημοτική Αρχή στη δημιουργία μιας μεγαλύτερης υποδομής.

   Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Κ. Αριστείδης Γολέμης τίμησε τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Εορδαίας Απόστολο Καϊδη για την συνεισφορά του στην όλη διοργάνωση

αvaρτήθηκε  04-05-2015


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Πτολεμαΐδα 30-04-2015

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                 Αριθ.Πρωτ:16149  

ΔΗΜΟΣ  ΕΟΡΔΑΙΑΣ

                                                                                                                                   

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

                                                ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

   Σας καλούμε στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης  του Δήμου Εορδαίας   η οποία  θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 και ώρα 6:00 μ.μ. στην Πτολεμαΐδα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010   για συζήτηση και διαμόρφωση προτάσεων γνωμοδοτικού χαρακτήρα σχετικά με το παρακάτω θέμα της  ημερήσιας διάταξης :

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1ο ΘΕΜΑ

 • Διαμόρφωση ερωτηματολογίου ενόψει της κατάρτισης του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου για την πενταετία 2015-2019. Εισηγητής ο Δήμαρχος Εορδαίας κ. Ζαμανίδης Σάββας

2ο ΘΕΜΑ

 • Κανονισμός παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής & πολιτικής προστασίας κ. Βύρλιος Μάρκος.

3ο ΘΕΜΑ

 • Στρατηγική ανάπτυξης με επένδυση στην εκπαίδευση, στις νέες τεχνολογίες την καινοτομία και την πληροφορική παιδεία. Εισηγητής ο κ. Ζαραφίδης Χαράλαμπος

              

Ο  Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Ο  Δήμαρχος

Ζαμανίδης Σάββας

αvaρτήθηκε  04-05-2015


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ         ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

         

                                     

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων  Γονέων και ο Δήμος Εορδαίας σας προσκαλούν  στην ανοιχτή γιορτή για μαμάδες και παιδιά που ετοίμασαν για σας την Κυριακή 10 Μαΐου ώρα 11πμ στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
   
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΚΑΛΑΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αvaρτήθηκε  04-05-2015