Συμβεβλημένοι
ΙατροίΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ


ΒΛΑΣΤΗ

Τοπική Κοινότητα Βλάστης


ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ολυμπιάδος 

 


Σταθμοί
περιβαλλοντικών
μετρήσεων

  

 Κεντρική ιστοσελίδα    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

                                                                                                             
 

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΣΜΟΥ  ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

 

    Με ιδιαίτερη κατάνυξη   παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη   ,εκπροσώπων της Πολιτείας ,άλλων    αρχών και δεκάδων πιστών πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή η Αποκαθήλωση του Κυρίου, μία από τις πιο ιερές στιγμές της Χριστιανοσύνης, η κορυφαία τελετή του Θείου Δράματος.

    Τα λατρευτικά εγκώμια, η Ζωή εντάφω, Ω γλυκύ μου Έαρ και το Άξιον Εστί, ακουγόταν στην περιφορά του επιταφίου, που συνόδευαν με θρησκευτική ευλάβεια και περισυλλογή οι πιστοί.

    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι ενορίες της  Πτολεμαΐδας συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, συναντήθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης, όπου με βαθιά κατάνυξη και συγκίνηση, μέσα σε μια πένθιμη ατμόσφαιρα, με το άρωμα των επιταφίων ν’ απλώνεται παντού και όλους τους ιερείς να ψάλλουν δεήσεις μικροί και μεγάλοι κρατώντας στα χέρια της αναμμένες λαμπάδες συμμετείχαν στην «κορυφαία» αυτή εκκλησιαστική τελετή, στην οποία χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Νικηφόρος Μανάδης  και πλαισίωσε  ο  Σύλλογος Ιεροψαλτών Εορδαίας ψάλλοντας  τα εγκώμια της Μ. Παρασκευής.

    Η βραδιά της Ανάστασης ήταν από τις ομορφότερες βραδιές της φετινής Άνοιξης.

Πλήθος κόσμου, παρουσία και των τοπικών αρχόντων, συγκεντρώθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας Πτολεμαΐδας, αλλά και σ’ όλες τις εκκλησίες της περιοχής, για ο χαρμόσυνο Μήνυμα της Ανάστασης, το «Χριστός Ανέστη».

    Ένα από τα βασικότερα τελετουργικά στοιχεία της Ανάστασης είναι το αναστάσιμο φως, με κορυφαία στιγμή την πρόσκληση του ιερέα «Δεύτε λάβετε φως». Το αναστάσιμο φως  οι πιστοί μετέφεραν στα σπίτια τους, ανανεώνοντας το φως του καντηλιού.

    Όταν ο ιερέας έψαλλε το «Χριστός Ανέστη», η ατμόσφαιρα άλλαξε με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα και τους πιστούς να ανταλλάσουν ευχές τσουγκρίζοντας τα κόκκινα αυγά.

     Την Κυριακή του Πάσχα ζωντάνεψαν και έλαμψαν όλες οι εκκλησίες της Πτολεμαΐδας, με την Διπλανάσταση .

   Το καθοριστικό χρώμα της γιορτής το έδωσαν οι καμπάνες, που ήχησαν χαρμόσυνα και κάλεσαν τους πιστούς να ξαναζήσουν την Ανάσταση του Κυρίου μας μέσα σε μια ατμόσφαιρα, που μοσχοβολούσε ανοιξιάτικους ανθούς και λιβάνι.

    Με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη οι συμπολίτες μας παρακολούθησαν την διπλή Ανάσταση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδας, που τελέστηκε, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Θεοκλήτου παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών.


                                       

                                                 

 

αναρτήθηκε  04-05-2016


                                                                                 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ:  4-5-2016

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                              ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:  13710

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

 

 

Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η    Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Σ

                            

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

 

 

Διακηρύττει ότι στις  16-5-2016 , ημέρα Δευτέρα , και ώρα 10:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας ,  του Δήμου Εορδαίας , θα διεξαχθεί ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  με σφραγισμένες προσφορές και  κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη προσφορά επί του συνόλου των ειδών, για την «Προμήθεια Θερινών Στολών Του Ειδικού Ένστολου Προσωπικού  Της  Δημοτικής Αστυνομίας Του Δήμου Εορδαίας», συνολικού πρ/σμού 14.255,58 Ευρώ.

Η εγγύηση συμμετοχής  στο  διαγωνισμό  για το σύνολο των προς προμήθεια ειδών ορίζεται στο πόσο 231,80€, ποσοστό 2% επί της συνολικής προϋπολογισθείσης δαπάνης χωρίς   το Φ.Π.Α..  

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και ενώσεις προμηθευτών, εφόσον γι’ αυτές συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 8 του ΕΚΠΟΤΑ (Έλληνες ή Αλλοδαποί).

Η κατακύρωση της προμήθειας θα γίνει στον προμηθευτή που θα προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή για το σύνολο των ειδών, εφόσον κριθεί ότι η προσφορά του πληρεί τις  τεχνικές προδιαγραφές.

Ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών ορίζεται η Δευτέρα 16/5/2016 και ώρα  10:00 π.μ.

Για πληροφορίες και τα σχετικά έντυπα του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στο Γραφείο Προμηθειών του Δήμου Εορδαίας, (αρμόδια υπάλληλος κ.Κεσίδου Παρασκευή & Δεπάστα Ευαγγελία , τηλέφωνο-φαξ 2463350113 email:grprom1@ptolemaida.gr) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.ptolemaida.gr .

 

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  04-05-2016


 

 

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

 ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ       ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

ΚΑΙ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΕΟΡΔΑΙΑΣ  

 

 

     Με κόκκινα αυγά ευχήθηκαν «ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ» στο Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη οι Πρόσκοποι της Τοπικής Εφορίας Πτολεμαϊδας ,   που  τον  επισκέφθηκαν στο Γραφείο του το πρωί της Μ. Πέμπτης .

    Υποδεχόμενος με χαρά τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες ο κ. Ζαμανίδης αντάλλαξε μαζί  τους ευχές για το Πάσχα  ,τους συνεχάρη για την προσφορά τους στον προσκοπισμό και στον εθελοντισμό,  τους ευχήθηκε καλή πρόοδο στα μαθήματά τους και να γίνουν καλύτεροι  άνθρωποι στην κοινωνία.  

    Η επίσκεψη στον Δήμαρχο την Μ. Πέμπτη αποτελεί θεσμό για την Τοπική Εφορία Προσκόπων σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γλυκεράκη  που συνόδευε τα παιδιά, τα οποία στη συνέχεια επισκέφτηκαν άλλους φορείς της Πόλης και προσέφεραν κόκκινα αυγά στους οδηγούς με την ευχή για αναίμακτο Πάσχα. 

αναρτήθηκε  28-04-2016


ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

 

     Μια ακόμα μεγάλη αθλητική διοργάνωση πανελλαδικής εμβέλειας φιλοξένησε το Σάββατο 23 Απριλίου 2016  η Πτολεμαϊδα σε μια γιορτή του αθλητισμού, που παρακολούθησε πολύς κόσμος.

     Ήταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων Ελευθέρας και Ελληνορωμαϊκής  Ολυμπιακής Πάλης  που  συνδιοργάνωσαν η Ελληνική  Ομοσπονδία  Πάλης και η ΔΕΗ Α.Ε. ως μέγας χορηγός,  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας, το οποίο διεξήχθη στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο Πτολεμαϊδας «Γεώργιος Χαλκίδης».

    Υποδεχόμενος τους παρισταμένους , ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης  επισήμανε ότι ο Δήμος δίνει μεγάλη σημασία στη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων που αναδεικνύουν και τιμούν τον τόπο, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες αθλητές. 

    Την κήρυξη των αγώνων έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης , συγχαίροντας  όλους τους  συντελεστές της  μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας  Πάλης και Ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Θάνος ευχαρίστησε τη ΔΕΗ, την Περιφέρεια και  το Δήμο Εορδαίας  για την αμέριστη συμπαράσταση και υλοποίηση του πρωταθλήματος.

     Για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που τιμά την περιοχή έκανε λόγο ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ ΑΕ Δημήτρης Καρέλης  τονίζοντας         την καλή  συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

     Η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης απένειμε τιμητικές πλακέτες σε όλους τους συνδιοργανωτές. 

       Το πρωτάθλημα τίμησε με την παρουσία του ο Ολυμπιονίκης  Γεώργιος Ποζίδης , ενώ τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Παλαιστικός Σύλλογος Εορδαίας με Προπονητή τον Ολυμπιονίκη Ιορδάνη Κωνσταντινίδη.

αναρτήθηκε  27-04-2016


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                               ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ  26-4-2016

ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ                            Αριθ. πρωτ.   3027

 ΕΟΡΔΑΙΑΣ

25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 90 ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

ΤΗΛ.2463027456 FAX 2463053682

Περίληψη διακήρυξης πρόχειρου επαναληπτικού διαγωνισμού

 

ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ «ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΗΜΕΙΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ (ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ, ΠΗΓΩΝ) ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΕΟΡΔΑΙΑΣ»

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΕ

 

   Προκηρύσσει πρόχειρο  μειοδοτικό διαγωνισμό με κλειστές  προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς για την Παροχή Υπηρεσίας «Αδειοδότησης σημείων υδροληψίας (γεωτρήσεων, πηγών) πόσιμου ύδατος κυριότητας Δ.Ε.Υ.Α. ΕΟΡΔΑΙΑΣ» προϋπολογισμού  59.947,00 € πλέον  Φ.Π.Α. 23% 13.787,81 €  σύνολο  73.734,81 € σύμφωνα με τους όρους της υπ’αρίθμ 3026/26-4-2016 διακήρυξης.   Ο  τρόπος  διεξαγωγής  της δημοπρασίας και εκτέλεσης της προμήθειας διέπονται  από  τις διατάξεις του Π.Δ 28/80.

   Αντικείμενο της παροχής υπηρεσίας είναι:

   151 σημεία υδροληψίας(γεωτρήσεις-πηγές) για τις οποίες πρέπει να εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες:

1. Η τοπογραφική αποτύπωση του χώρου των σημείων υδροληψίας (γεωτρήσεων-πηγών) πόσιμου ύδατος κυριότητας ΔΕΥΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

2. Επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος όλων των περιοχών χρήσης των σημείων υδροληψίας με σκοπό τη μεταβίβαση της κυριότητας στη ΔΕΥΑΕ.

3.  Παράδοση φακέλλων σε τρία (3) αντίγραφα (και σε ηλεκτρονική μορφή) για υποβολή αδειοδότησης των σημείων υδροληψίας.

      Ανάδοχος  ανακηρύσσεται  αυτός που προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή.

        Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους προμηθευτές για εξήντα (60) ημέρες από την ημερομηνία της διενέργειας του διαγωνισμού.

    Οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να προσφέρουν όλες  τις εργασίες και σε αριθμό που ορίζεται στον προυπολογισμό της παροχής υπηρεσίας. Δεν θα λαμβάνεται υπόψη (με ποινή αποκλεισμού) προσφορά η οποία θα δίδεται για μέρος μόνο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

   Η σύμβαση που θα υπογραφεί θα είναι ισχύος ενός (1) έτους από την υπογραφή της  καθ΄όλη τη διάρκεια της οποίας οι τιμές της δημοπρασίας που θα προταθούν θα παραμείνουν σταθερές.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας θα γίνει από  τον ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

   Δεν προβλέπεται χορήγηση προκαταβολής.

   Το αποτέλεσμα της δημοπροσίας θα εγκριθεί από το Δ.Σ της ΔΕΥΑΕ.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία της ΔΕΥΑΕ (Δ/νση: 25ης Μαρτίου 90, Πτολεμαΐδα)  στις 9-5-2016 ημέρα Δευτέρα από  ώρα 011.30 έως ώρα  12,00 λήξη παραλαβής προσφορών. Μετά το πέρας αυτής της ώρας λήγει η προθεσμία παραλαβής των προσφορών, και θα συνεχιστεί μόνο σε περίπτωση που εξακολουθεί η παράδοση χωρίς διακοπή από διαγωνιζόμενους. Όσες προσφορές κατατεθούν μετά την λήξη της διαδικασίας, θεωρούνται εκπρόθεσμες και επιστρέφονται. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία της αποσφράγισης των προσφορών.

   Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί όσοι έχουν δικαίωμα σύνταξης εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων σύμφωνα με ΥΠΕΚΑ ΔΤΕ/β/34285/375/24-9-2010

- Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί  Ν.4663/1930

- Πολιτικοί Μηχανικοί  Ν.4663/1930

- Πολιτικοί Υπομηχανικοί  Β.Δ 769/1972

- Πτυχιούχοι Τοπογραφίας των Τ.Ε.Ι  Ν.2916/2001

   Η εγγύηση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ορίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί του ποσού του προϋπολογισμού χωρίς το   Φ.Π.Α.   Ειδικότερα η εγγύηση συμμετοχής που πρέπει να κατατεθεί από κάθε ενδιαφερόμενο θα ανέρχεται στο ποσό των  1.199,00 ευρώ.

   Ο προμηθευτής στον οποίο θα γίνει η κατακύρωση του διαγωνισμού υποχρεούται να καταθέσει κατά την υπογραφή της σύμβασης εγγύηση καλής εκτέλεσης για ποσό ίσο με το 5% του προυπολογισμού της σύμβασης χωρίς το Φ.Π.Α.

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν  τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από την έδρα της Υπηρεσίας 25ης Μαρτίου 90 Πτολεμαΐδα, μέχρι την Πέμπτη  5-5-2016  από το ταμείο της ΔΕΥΑΕ.

   Πληροφορίες ως προς τα τεχνικά για το διαγωνισμό παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑ Εορδαίας Ταχ. Δ/νση  Μιαούλη 1, αρμόδιος  υπάλληλος .Καλαίτζόπουλος Ευθύμιος,   τηλεφ. και φαξ 2463023563 .

Πληροφορίες ως προς τα τεύχη του διαγωνισμού παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (8.00πμ εως 13.00μ.μ. από το γραφείο προμηθειών της ΔΕΥΑ Εορδαίας αρμόδια υπάλληλος,  Ιντζέπελη Αρίστη τηλ 2463027456 )

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΕ

 

 

 

ΦΩΤΙΟΣ  ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  27-04-2016


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                Πτολεμαΐδα  22-4-2016

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                                Αριθμ. πρωτ. 13017

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

Π  Ρ  Ο  Σ

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Δήμου Εορδαίας

 

      Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας την Τρίτη 26-4-2016 και ώρα 10.00 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

1. Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού του έργου με τίτλο: ««Εργασίες συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης διαμερισμάτων 1ου , 3ου & 5ου ορόφου του κληροδοτήματος Δημ. Γ. Τσίρου επί της οδού Ολύμπου 30 στη Θεσσαλονίκη».

2. Εγκριση της μελέτης και κατάρτιση όρων διακήρυξης του πρόχειρου διαγωνισμού για το έργο με τίτλο: « Αντικατάσταση κεραμικών πλακιδίων δαπέδων σε αίθουσες διδασκαλίας και στο διάδρομο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας» , αριθμ μελέτης 1/2016 προϋπολογισμού 37.700,00 ευρω.

3. Εγκριση της μελέτης και κατάρτιση όρων διακήρυξης του πρόχειρου διαγωνισμού για το έργο με τίτλο: «Εργασίες συντήρησης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας», αριθμ μελέτης 2/2016 προϋπολογισμού 18.000,00 ευρώ.

4. Εγκριση της μελέτης 3/2016 , για τα είδη που δεν προέκυψε κατακύρωση, για την προμήθεια « Εξοπλισμός σχολικών μονάδων Δήμου Εορδαίας»

5. Εγκριση της τεχνικής περιγραφής του έργου : « Εργασίες αποκατάστασης πλακοστρώσεων στην Τ.Κ.Ερμακιας», προϋπολογισμού 3.655,56, ορισμός αναδόχου, ψήφιση της σχετικής πίστωσης.

6. Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού του έργου με τίτλο: « Αντικατάσταση κεραμικών πλακιδίων δαπέδων σε αίθουσες διδασκαλίας και στο διάδρομο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας»

7. Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού του έργου με τίτλο: «Εργασίες συντήρησης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας», αριθμ μελέτης 2/2016

8. Εγκριση της τεχνικής περιγραφής του έργου: «Συντήρηση του αυλειου  χώρου του 6ου Νηπιαγωγείου Πτολεμαΐδας» , προϋπολογισμού 6.871,70 ευρώ , ορισμός αναδόχου, ψήφιση της σχετικής πίστωσης.

9. Κατάρτιση όρων δημοπρασίας για την υλοτομία στην Τ.Κ.Μηλοχωρίου έτους 2016

10. Κατάρτιση όρων δημοπρασίας για την υλοτομία στην Τ.Κ.Αναρραχης έτους 2016

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  22-04-2016


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   Πτολεμαϊδα   21-4-2016

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                             Αριθμ.Πρωτ. 12897

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                          ΑΔΑ:77Φ7ΩΡ6-ΒΚ7

Αριθμ. Αποφ. 272

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

ΘΕΜΑ: «ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ « ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Πτολεμαΐδας »

 

                                      Ο Δήμαρχος Εορδαίας

Έχοντας υπόψη του :

 

1. Τις  διατάξεις του Ν 3852/2010 « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτ/σης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»

2. Τις διατάξεις του Ν 3669/2008 « Κύρωση της Κωδικοποίησης της Νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων»

3. Τις διατάξεις του Π.Δ. 171/87     

4. Τις υπ’αριθμ 61 & 62/2016 ΑΟΕ καθώς και την υπ’αριθμ 6766/23-2-2016 Διακήρυξη

5. την υπ’αριθμ 82/2016 ΑΟΕ , περί μετάθεσης ημερομηνίας διεξαγωγής του διαγωνισμού του εν λόγω έργου.         

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

 

Ο διαγωνισμός του έργου με τίτλο: ««Συντήρηση 1ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας» θα διεξαχθεί  την 10-5-2016 ημέρα Τρίτη και ώρα λήξης υποβολής των προσφορών τις 10π.μ. 

 

Στον διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν όσοι έλαβαν τα τεύχη δημοπράτησης, ενώ μπορούν να ζητήσουν και να λάβουν τεύχη του διαγωνισμού και να συμμετάσχουν σ’ αυτόν , ενδιαφερόμενοι που δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον την προηγουμένη φορά. Στην περίπτωση αυτή, τα τεύχη θα παρέχονται στους ενδιαφερόμενους μέχρι τις 5-5-2016 ημέρα Πέμπτη.

 

Η παρούσα θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του Δήμου ενώ θα αποσταλεί στους ενδιαφερόμενους που έλαβαν τεύχη δημοπράτησης.

 

Ο Δήμαρχος

Σάββας Ζαμανίδης

αναρτήθηκε  22-04-2016


 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΕΥΧΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΥΠΟΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΕΥΧΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΕΥΧΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΕΡΙΩΝ - ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΦΙΑΛΩΝ


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΕΥΧΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟΜΟΝΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΛΕΙΔΩΝ - ΒΑΛΒΙΔΩΝ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΕΥΧΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΟΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΑΓΩΓΩΝ & ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ - ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ & ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ - ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

αναρτήθηκε  21-04-2016


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ

 

    Με στόχο την ανάδειξη των  δημιουργών που «γέννησε» η γη της Εορδαίας , η Διοίκηση του Μουσείου Πτολεμαϊδας διοργανώνει στις 28 Μαΐου  2016 μία διαφορετική Έκθεση με έργα ντόπιων καλλιτεχνών .

    Καλούνται οι πολίτες , οι οποίοι εκφράζουν το ταλέντο και τις ανησυχίες τους μέσα από διάφορες μορφές τέχνης , να δηλώσουν συμμετοχή στην Έκθεση έως τις 10 Μαΐου  , εφόσον το επιθυμούν , απευθυνόμενοι στο τηλ. 24630 54444 του Μουσείου  για περισσότερες πληροφορίες.αναρτήθηκε  19-04-2016


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                     Πτολεμαϊδα  19-4-2016

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                               Αριθμ.πρωτ. 12568

                                                             ΑΔΑ: Ω0ΥΦΩΡ6-ΘΙΡ     

 

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ   ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

      Προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους σε φανερή-προφορική-πλειοδοτική δημοπρασία σε εκτέλεση της υπ’αριθμ. 32/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας και σύμφωνα με τους παρακάτω όρους δημοπρασίας που συνέταξε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Εορδαίας με την υπ’αριθμ. 81/2016 απόφασή της, για την εκποίηση λιπάσματος που βρίσκεται στο χώρο της ΑΕΒΑΛ.

Η δημοπρασία πλειοδοτική-φανερή-προφορική και αφορά την εκποίηση λιπάσματος που βρίσκεται στο χώρο της ΑΕΒΑΛ, θα διεξαχθεί στο Δημοτικό κατάστημα Πτολεμαΐδας, Δ/νση 25ης Μαρτίου 15, στις 10 Μαΐου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ ενώπιον της Επιτροπής Διαγωνισμού, όπως ορίστηκε με την 373/2014 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ποσότητα του λιπάσματος που εκποιείται, θειϊκής  αμμωνίας υποβαθμισμένης ποιότητας και σε μορφή πετρώδη,  ανέρχεται σε 40 περίπου τόνους. Οι ποσότητες δεν είναι ακριβείς και μπορεί ν’ αυξομειωθούν. 

 Για να συμμετέχει κάποιος στη δημοπρασία θα πρέπει να καταβάλει ως εγγύηση το ποσό των 80,00 ευρώ σε γραμμάτιο κατάθεσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τράπεζας ή χρηματικό ποσό.

Ο τελευταίος πλειοδότης που θα αναδειχθεί υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας, καθιστάμενος αλληλέγγυος και σε ολόκληρο υπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση της σύμβασης.

 Ελάχιστο όριο πρώτης  προσφοράς ορίζεται   το ποσό των 0,02 ευρώ/κιλό,   παραδοτέα επί τους εδάφους στο χώρο αποθήκευσής της  του εργοστασίου της ΑΕΒΑΛ.

Οι ποσότητες και ο ρυθμός παραλαβής θα καθορίζεται από τον αγοραστή και η διάρκεια της παραλαβής του συνόλου της ποσότητας μπορεί να γίνει και σε χρονικό διάστημα μέχρι δύο (2) έτη από την υπογραφή της σύμβασης.

Περίληψη της διακήρυξης θα αναρτηθεί  στο δημοτικό κατάστημα και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.ptolemaida.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και τους όρους της διακήρυξης οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Δημοτικό κατάστημα Πτολεμαΐδας, στο γραφείο της Οικονομικής Επιτροπής, στους αρμόδιους υπαλλήλους κα. Τσακμάκη Αναστασία και κ. Σιταρίδη Ιωάννη, τηλ/φαξ 2463350110.

                                               

 

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

 


αναρτήθηκε  19-04-2016


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας συμμετέχει και φέτος

στο 7ο Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης 13- 24 Απριλίου

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Παραστάσεων αφήγηση

 

Παρασκευή 22 Απριλίου Ώρα: 6.00 μ.μ.

«Όταν τα ζώα είχαν μιλιά η θάλασσα ήταν γλυκιά»

Αφήγηση: Στέλιος Πελασγός, Μαρία Σόφτση

 

Παραμύθια και θρύλοι από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο για όσους ξέρουν ή θέλουν να μάθουν να μιλούνε με τα ζώα. Ο Στέλιος Πελασγός ταξιδεύει τα παιδιά σε έναν κόσμο συναρπαστικών αφηγήσεων: “ Ποτέ δεν έμεινες μονάχος και αβοήθητος. Κι η μάνα σου αν γίνονταν λάμια και σε εγκατέλειπε στο δάσος ήταν πάντα στο σταυροδρόμι μια αλεπού με ένα χρυσό κλειδί στο στόμα…”

 

Σάββατο 23 Απριλίου  Ώρα:11.30 π.μ.

«Παραμύθια πρόσφορα… Αγάπης»

Αφηγούνται  μαθητές του 8ου Δημοτικού σχολείου Πτολεμαΐδας

Επιμέλεια : Σοφία Καλμανίδου

 

Παράσταση αφήγησης λαϊκών παραμυθιών για την προσφορά και την αλληλεγγύη μέσα από τα μάτια των παιδιών. Τα παραμύθια που θα ακουστούν έχουν γραφτεί συλλογικά από παιδιά και συνδυάζονται με άλλα γνωστά παραμύθια της λαϊκής παράδοσης.
αναρτήθηκε  19-04-2016


                  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΑΛΗΣ

                                                                               ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

                                                                               ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

                                                                               ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

   Σας προσκαλούμε  να παραβρεθείτε  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων

    ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΑΛΗΣ που θα διεξαχθεί το

    Σάββατο  23 Απριλίου 2016 στο κλειστό γυμναστήριο  Δ.Α.Κ  «Γεώργιος Χαλκίδης» στην Πτολεμαϊδα.

 

        Έναρξη αγώνων 10:00 - 14:00

        Τελετή έναρξης και τελικοί 17:00

 

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ  ΔΕΗ Α.Ε

 

                                                                                                                      ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ

ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 

 αναρτήθηκε  19-04-2016


«Που είναι η μάνα σου μωρή;»

 της Δήμητρας Πέτρουλα

με την Βέρα Κρούσκα

στην Πτολεμαΐδα

Σε συνδιοργάνωση με τον σύλλογο Γυναικών Πτολεμαΐδας

στο Πνευματικό Κέντρο την Κυριακή 24 Απριλίου στις 21:00

 

Εκείνο το κρύο πρωινό του Γενάρη του 1946, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι τους, δολοφονούνται ομαδικά τα περισσότερα μέλη της οικογένειας Πέτρουλα, από τις ένοπλες συμμορίες της "Χ". Το τρίχρονο κοριτσάκι της οικογένειας που επέζησε της σφαγής  κατέγραψε αργότερα τα φοβερά εκείνα γεγονότα της εξόντωσης της μάνας της, των αδελφιών της, των άλλων συγγενών της, σαν μνημόσυνο για τους σκοτωμένους, σαν σιωπηλό μοιρολόι, σαν κλάμα που σταλάζει όμως από την ψυχή της ελπίδα, σαν ξέσπασμα στο παράπονο γιατί αναγκάστηκε να περάσει τόσο δύσκολα παιδικά χρόνια και να ζήσει «τρέχοντας» κι όχι αργά και φυσιολογικά.

«Πίστεψα» -σημειώνει η Δήμητρα Πέτρουλα- «πως είχα υποχρέωση να το γράψω σαν ελάχιστη ανταπόδοση στην πολύτιμη και συνάμα βαριά κληρονομιά που μου αφήσανε οι σκοτωμένοι μου γονείς και τ' αδέρφια μου. Τη ζωή τους τη χαρίσανε όπου εκείνοι πιστεύανε πως έπρεπε. Αδιαφιλονίκητο δικαίωμα τους. Σε μένα όμως, είτε το 'θελα είτε όχι, αφήσανε το σκοτωμό τους. Έτσι αποφάσισα να γράψω ρωτώντας κι όλους όσοι δεχτήκανε και δέχονται την ίδια με μένα κληρονομιά, όπου κι αν βρίσκονται, είτε στην πατρίδα μου είτε στη Χιλή είτε στη Νικαράγουα είτε στο Λίβανο είτε στην Αφρική, ή όπου αλλού. Τι θα την κάνουμε αυτή μας τη βαριά κληρονομιά; Μέτρο να μετράμε το μίσος, αίμα να ποτίζουμε την εκδίκηση, ή μαχητή ακούραστο και φύλακα ακοίμητο της Ειρήνης»; Εβδομήντα χρόνια μετά, το έργο είναι επίκαιρο όσο ποτέ, και αναγκαίο για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας (της άρνησης της λήθης), σε μια εποχή που ιδεολογικοί απόγονοί των παραπάνω, επιδιώκουν μια συνειδητή παραχάραξη της ιστορίας, εξυμνώντας τους ως «πατριώτες».

Εβδομήντα χρόνια μετά και γίνεται τραγικά επίκαιρο, καθώς οι ιδεολογικοί απόγονοι των Ναζί προσπαθούν να βρουν κοινωνικά ερείσματα, εκμεταλλευόμενοι την  εντεινόμενη κρίση και τις συνέπειες της.

Τραγικά επίκαιρο καθώς γινόμαστε μάρτυρες του δράματος των ανθρώπων που οι εμφύλιοι, οι ξένες επεμβάσεις και οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και την Αφρική ξεριζώνουν από τον τόπο τους. 

Εβδομήντα χρόνια μετά και το μήνυμα της πολύπαθης γενιάς είναι χαραγμένο στο μνημείο των εκτελεσμένων, που ευλαβικά έστησε η Δήμητρα Πέτρουλα: «Διαβάτη αντί μνημόσυνο/ ιστόρισε την ερημιά/ που άφησε πίσω ο διχασμός/ σαν πέρασ' απ' τη Μάνη. / Είθε ο δικός μας σκοτωμός/ και το δικό μας αίμα/ να γίνει για τους ζωντανούς/ μήνυμα συμφιλίωσης/ και προσταγή ενότητας/ ομόνοιας και ειρήνης/ να μη ρημάξει η Ελλάδα μας/ ως ρήμαξε η Μάνη».

Συντελεστές:

Με την Βέρα Κρούσκα

Παίζουν επίσης: Ορνέλα Λούτη και Αγάπη Παπαθανασιάδου.

Θεατρική διασκευή: Σοφία Αδαμίδου

Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Ένκε Φεζολλάρι

Σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνας Κωστέα

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

 

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6932-040527

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ :

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00

 

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

 13 € κανονικό & 10 € φοιτητικό-άνεργοι 

 

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΛΕΚΤΩΡ, ΠΟΝΤΟΥ 11, Τ. 2463053250αναρτήθηκε  19-04-2016Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΑ  ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ “LETS DO IT GREECE

 

      Στη δράση Lets do it Greece  συμμετείχε  , όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Εορδαίας την   17η      Απριλίου 2016. Η δράση είχε ως στόχο τον καθαρισμό και τον εξωραϊσμό των χώρων της Πόλης  όπου ζούμε και δραστηριοποιούμαστε και την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στο περιβάλλον.

     Για το λόγο αυτό ο Δήμος Εορδαίας , η Αντιδημαρχία  Καθαριότητας και η Δημοτική Ενότητα Πτολεμαϊδας  προχώρησαν εφέτος  στον εξωραϊσμό των τεσσάρων εισόδων της Πόλης της Πτολεμαϊδας  , με τη συμμετοχή μαθητών , συλλόγων και εθελοντών  της Εορδαίας.

     Ήταν μία ακόμα  περιβαλλοντική  δράση   ,  με το σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε τον τόπο που ζούμε καθαρό» , η οποία στέφθηκε με επιτυχία , ενώ ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Κοσμάς Σιδηρόπουλος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαϊδας Αναστασία Μωϋσιάδου ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες , ανανεώνοντας το «ραντεβού» τους για την επόμενη ανάλογη πρωτοβουλία.  

αναρτήθηκε  14-04-2016


ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ –ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΑΛΗΣ   

 

      Η Πόλη της  Πτολεμαϊδας  θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων –Νεανίδων Ελευθέρας και Ελληνορωμαϊκής Ολυμπιακής Πάλης, που θα διεξαχθεί το  Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στο Κλειστό Γυμναστήριο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ» του Δήμου Εορδαίας. 

    Το πρωτάθλημα συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και η ΔΕΗ , με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας.

    Πρόκειται για μία ακόμα μεγάλη αθλητική διοργάνωση που αναδεικνύει και τιμά τον τόπο μας , ο οποίος  ανέδειξε στο άθλημα της Πάλης δύο Ολυμπιονίκες τους Γεώργιο Ποζίδη και Ιορδάνη Κωνσταντινίδη ,     όπου   καλούνται να δώσουν το «παρών» οι φορείς και οι πολίτες τόσο  σε τοπικό, όσο  και σε περιφερειακό επίπεδο.   

     Έναρξη αγώνων 10:00 – 14:00

     Τελετή έναρξης και τελικοί 17:00     
αναρτήθηκε  14-04-2016

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

 

     Ο Δήμος Εορδαίας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  Δυτικής Μακεδονίας για συμμετοχή  σε δράση κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και μετανάστες, απευθύνθηκε στα Σχολεία της Εορδαίας, προκειμένου να συμβάλλουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των προσφύγων της Λευκόβρυσης .  

    Η πρώτη αποστολή με μέρος των συγκεντρωθέντων ειδών από Σχολεία της Πτολεμαϊδας αναχώρησε σήμερα για την Λευκόβρυση , συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας Γεώργιο Θεοδοσιάδη , ο οποίος τα παρέδωσε στην αρμόδια επιτροπή του κέντρου υποδοχής , παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου.

    Ανάλογες αποστολές θα πραγματοποιηθούν και τις επόμενες μέρες , σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Απόστολο Καϊδη , ο οποίος ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς , τους μαθητές και τους γονείς τους για την άμεση ανταπόκριση και έμπρακτη υποστήριξή τους  σε μία  δράση ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης .        

αναρτήθηκε  14-04-2016


 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          Πτολεμαΐδα :  14 - 4 -2016

ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                          Αριθμ. Πρωτ. :  12155                                                                                  

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                 

……………………………….                                       

Γραφείο Προέδρου  Δ.Σ.                                                      

Τηλέφωνο : 24633 50111

                                                                         ΠΡΟΣ

 

 

1.    Το Δήμαρχο

2.    Τακτικά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

3.    Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας

4.    Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου

 

 

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

 

     Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Πτολεμαΐδας την 20  Απριλίου   2016  ημέρα  Τετάρτη  και ώρα  7 μ.μ.  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης :

 

1.    Αποδοχή ποσού από πιστώσεις ΣΑΕΠ της  ΠΔΜ  - Τροποποίηση Προϋπολογισμού – Τεχνικού Προγράμματος – τρόπος εκτέλεσης έργου.

Εισηγητής : O Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης.

 

2.    Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2016.

Εισηγητής : O Δήμαρχος  Σάββας  Ζαμανίδης.

3.    Αντικατάσταση μελών  διαφόρων  Επιτροπών

Εισηγητής : O Δήμαρχος  Σάββας Ζαμανίδης.

4.    Ανακατανομή ΣΑΤΑ   2014-2015.

Εισηγητής : O Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης.

5.    Τροποποίηση πρ/σμού οικ. Έτους 2016.

Εισηγητής : O Δήμαρχος Ζαμανίδης.

6.    Έγκριση απολογιστικών στοιχείων A τριμήνου οικονομικού έτους 2016.

Εισηγητής : Ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης

7.    Συγκρότηση Επιτροπών Παραλαβής διαφόρων έργων

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης

8.    Έγκριση Πρωτοκόλλου Παραλαβής  διαφόρων έργων – Προμηθειών.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης

9.    Έγκριση ΑΠΕ  διαφόρων έργων.

    Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος  Πολυχρονίδης

10.  Παραλαβή μελετών.

    Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος  Πολυχρονίδης

11. Παραχώρηση Μηχανήματος Έργου για χρήση από την  ΔΕΥΑΕ

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Πολυχρονίδης.

12.  Καθορισμός αρδευτικής περιόδου και σύσταση θέσεων υδρονομέων διανομής νερού έτους 2016.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κοκκινίδης.

13.   Κάλυψη δαπανών δημοσίων σχέσεων από προέδρους Τ.Κ.

       Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κοκκινίδης.

14.  Λήψη απόφασης διατήρησης ή κατάργησης κενωθέντος περιπτέρου.

 Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Μάρκος Βύρλιος.

15. Έγκριση οδοιπορικών εξόδων Δημάρχου εκτός έδρας .

Εισηγητής : Ο Πρόεδρος ΔΣ Γεώργιος Θεοδοσιάδης

16. Έγκριση αποφάσεων Τοπικών Κοινοτήτων

Εισηγητής : Ο Πρόεδρος ΔΣ Γεώργιος Θεοδοσιάδης

17. Έγκριση απόφασης    ΚΟΙΠΠΑΠ

Εισηγητής : Ο Πρόεδρος ΔΣ Χρήστος Κατσίνας

18.  Έγκριση απόφασης  ΔΣ    ΚΕΔΕ.

Εισηγητής : Ο πρόεδρος Δ.Σ Γιώργος Σπενδαμίδης.

 

                                                                   Ο Πρόεδρος ΔΣ

                                                             Γεώργιος  Θεοδοσιάδης

 

 

αναρτήθηκε  14-04-2016


 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ  ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει, μετά από πρόσκληση του Δήμου Εορδαίας, την Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 12.00  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Εορδαίας, εκδήλωση με θέμα: «Ο Ήλιος, το άστρο της ημέρας».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις - ομιλίες από μέλη του Συλλόγου για τις κινήσεις της Γης και τη γενικότερη επίδραση της δραστηριότητας του Ήλιου στον πλανήτη μας. Με το πέρας των παρουσιάσεων, θα ακολουθήσει παρατήρηση του Ήλιου με ειδικά ηλιακά  τηλεσκόπια μελών του Συλλόγου στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου. 

 

αναρτήθηκε  14-04-2016


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

΄΄ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΕΓΦ΄΄

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Κοζάνης ανακοινώνεται ότι:

Σύμφωνα με το άρθρο 22 του ν.4036/2012, πρέπει μέχρι τις 26/11/2016 να έχει επιθεωρηθεί κάθε εν χρήσει ΕΕΓΦ (Επαγγελματικός Εξοπλισμός Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων).

Μετά την ημερομηνία αυτή δεν επιτρέπεται χρήση ΕΕΓΦ που δεν έχει επιτυχώς επιθεωρηθεί.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση  των αγροτών/χρηστών ΕΕΓΦ, αλλά και λοιπών ενδιαφερομένων, υπάρχει η ιστοσελίδα «psekastika.minagric.gr» για την άμεση παροχή εκτενέστερων πληροφοριών και ενημερωτικού υλικού σχετικά με το θέμα.

Για τους Σταθμούς Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων (ΣΤΕΕΕΓΦ) που θα λειτουργήσουν στην Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ θα υπάρξει νέα ανακοίνωση από την υπηρεσία μας.

αναρτήθηκε  13-04-2016


 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

 

     Ο Δήμαρχος  Εορδαίας Σάββας  Ζαμανίδης  υποδέχθηκε σήμερα   Τρίτη 12-4-2016 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα τους   12 Γερμανούς  μαθητές και τους συνοδούς τους εκπαιδευτικούς , που βρίσκονται στην Πτολεμαϊδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτισμός Μνήμης :Πύργοι –Μεσόβουνο».

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα όπου μιλώντας στα παιδιά  ο κ.  Ζαμανίδης τα συνεχάρη για την συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα , καθώς και τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οι δράσεις αυτές  που αφορούν τη γνώση της ιστορίας και την αναζήτηση στοιχείων των δύο μαρτυρικών χωριών , όπου υπήρχαν πολλά θύματα κατά την περίοδο της κατοχής,   δεν έχουν μόνο συμβολικό χαρακτήρα αλλά προάγουν τη συνεργασία μεταξύ των λαών δημιουργώντας την προοπτική μείωσης των εντάσεων στην υφήλιο, που προκαλούν την παρατεταμένη  ανθρωπιστική και οικονομική κρίση. Εσείς που συμμετέχετε σε αυτή τη δράση αποτελείτε την   ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον στον πλανήτη».        

    Ο Δήμαρχος Εορδαίας ευχήθηκε καλή παραμονή στα παιδιά και καλά αποτελέσματα στην υλοποίηση  του προγράμματος.

    Στοιχεία γεωγραφικά ,πολιτιστικά και ιστορικά της περιοχής  έδωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Απόστολος Καϊδης μιλώντας στα μέλη της Γερμανικής αποστολής, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Θεοδοσιάδης αναφέρθηκε στη λειτουργία του Δήμου Εορδαίας.  

    Από την πλευρά τους ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Σχολείου Τρύφων Κεχαγιάς , η υπεύθυνη του προγράμματος από το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαϊδας Αντωνία Βαλαβάνη , η υπεύθυνη από το 2ο ΓΕΛ Γεωργία Μυλωνά , ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Ιωάννης Κουρούς και δύο Γερμανοί Καθηγητές , ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Εορδαίας για τη θερμή υποδοχή.


αναρτήθηκε  12-04-2016


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                Πτολεμαΐδα  8-4-2016

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                                Αριθμ. πρωτ. 11690

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

                                                                   Π  Ρ  Ο  Σ

 

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Δήμου Εορδαίας

 

      Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας την Τετάρτη 13-4-2016 και ώρα 13.00 μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

 

1.            Τροποποίηση του προϋπολογισμού οικ έτους 2016

2.            Κατάρτιση όρων φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας εκποίησης λιπάσματος που βρίσκεται στο χώρο της ΑΕΒΑΛ.

3.            Μετάθεση ημερομηνίας διενέργειας διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου: « Συντήρηση 1ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας».

4.            Ανάθεση επιδόσεων σε δικαστικούς επιμελητές.

5.            Εγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης  πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια των θερινών στολών του ειδικού ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Εορδαίας

6.            Εγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας της φανερές πλειοδοτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης του ακινήτου- αναψυκτηρίου στο χώρο του Παλιού Πάρκου

7.            Ανάθεση εργασιών συντήρησης φωτεινών σηματοδοτών Δήμου Εορδαίας για το έτος 2016

8.            Εξουσιοδότηση για παράσταση σε δίκη και ανάθεση σύνταξης συμβολαιογραφικών  πληρεξούσιων σε συμβολαιογράφο

9.            Εκτέλεση προϋπολογισμού Α’ τρίμηνου οικ έτους 2016

10.         Τροποποίηση προϋπολογισμού κληροδοτήματος Δημ.Γ.Τσιρου οικ.έτους 2016.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

  

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣαναρτήθηκε  11-04-2016ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                               ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ  8-4-2016

ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ                            Αριθ. πρωτ.   2553

 ΕΟΡΔΑΙΑΣ

25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 90 ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

ΤΗΛ.2463027456 FAX 2463053682

 

Περίληψη διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού

 

Παροχής Υπηρεσίας «Αδειοδότησης σημείων υδροληψίας (γεωτρήσεων, πηγών) πόσιμου ύδατος κυριότητας Δ.Ε.Υ.Α. ΕΟΡΔΑΙΑΣ»

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΕ

 

   Προκηρύσσει πρόχειρο  μειοδοτικό διαγωνισμό με κλειστές  προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς για την Παροχή Υπηρεσίας «Αδειοδότησης σημείων υδροληψίας (γεωτρήσεων, πηγών) πόσιμου ύδατος κυριότητας Δ.Ε.Υ.Α. ΕΟΡΔΑΙΑΣ» προϋπολογισμού  59.947,00 € πλέον  Φ.Π.Α. 23% 13.787,81 €  σύνολο  73.734,81 € σύμφωνα με τους όρους της υπ’αρίθμ 2514 /7-4-2016 διακήρυξης.   Ο  τρόπος  διεξαγωγής  της δημοπρασίας και εκτέλεσης της προμήθειας διέπονται  από  τις διατάξεις του Π.Δ 28/80.

   Αντικείμενο της παροχής υπηρεσίας είναι:

   151 σημεία υδροληψίας(γεωτρήσεις-πηγές) για τις οποίες πρέπει να εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες:

1. Η τοπογραφική αποτύπωση του χώρου των σημείων υδροληψίας (γεωτρήσεων-πηγών) πόσιμου ύδατος κυριότητας ΔΕΥΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

2. Επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος όλων των περιοχών χρήσης των σημείων υδροληψίας με σκοπό τη μεταβίβαση της κυριότητας στη ΔΕΥΑΕ.

3.  Παράδοση φακέλλων σε τρία (3) αντίγραφα (και σε ηλεκτρονική μορφή) για υποβολή αδειοδότησης των σημείων υδροληψίας.

      Ανάδοχος  ανακηρύσσεται  αυτός που προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή.

        Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους προμηθευτές για εξήντα (60) ημέρες από την ημερομηνία της διενέργειας του διαγωνισμού.

    Οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να προσφέρουν όλες  τις εργασίες και σε αριθμό που ορίζεται στον προυπολογισμό της παροχής υπηρεσίας. Δεν θα λαμβάνεται υπόψη (με ποινή αποκλεισμού) προσφορά η οποία θα δίδεται για μέρος μόνο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

   Η σύμβαση που θα υπογραφεί θα είναι ισχύος ενός (1) έτους από την υπογραφή της  καθ΄όλη τη διάρκεια της οποίας οι τιμές της δημοπρασίας που θα προταθούν θα παραμείνουν σταθερές.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας θα γίνει από  τον ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

   Δεν προβλέπεται χορήγηση προκαταβολής.

   Το αποτέλεσμα της δημοπροσίας θα εγκριθεί από το Δ.Σ της ΔΕΥΑΕ.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία της ΔΕΥΑΕ (Δ/νση: 25ης Μαρτίου 90, Πτολεμαΐδα)  στις 18-4-2016 ημέρα Δευτέρα από  ώρα 09.30 έως ώρα  10,00 λήξη παραλαβής προσφορών. Μετά το πέρας αυτής της ώρας λήγει η προθεσμία παραλαβής των προσφορών, και θα συνεχιστεί μόνο σε περίπτωση που εξακολουθεί η παράδοση χωρίς διακοπή από διαγωνιζόμενους. Όσες προσφορές κατατεθούν μετά την λήξη της διαδικασίας, θεωρούνται εκπρόθεσμες και επιστρέφονται. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία της αποσφράγισης των προσφορών.

   Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί όσοι έχουν δικαίωμα σύνταξης εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων σύμφωνα με ΥΠΕΚΑ ΔΤΕ/β/34285/375/24-9-2010

- Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί  Ν.4663/1930

- Πολιτικοί Μηχανικοί  Ν.4663/1930

- Πολιτικοί Υπομηχανικοί  Β.Δ 769/1972

- Πτυχιούχοι Τοπογραφίας των Τ.Ε.Ι  Ν.2916/2001

   Η εγγύηση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ορίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί του ποσού του προϋπολογισμού χωρίς το   Φ.Π.Α.   Ειδικότερα η εγγύηση συμμετοχής που πρέπει να κατατεθεί από κάθε ενδιαφερόμενο θα ανέρχεται στο ποσό των  1.199,00 ευρώ.

   Ο προμηθευτής στον οποίο θα γίνει η κατακύρωση του διαγωνισμού υποχρεούται να καταθέσει κατά την υπογραφή της σύμβασης εγγύηση καλής εκτέλεσης για ποσό ίσο με το 5% του προυπολογισμού της σύμβασης χωρίς το Φ.Π.Α.

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν  τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από την έδρα της Υπηρεσίας 25ης Μαρτίου 90 Πτολεμαΐδα, μέχρι την Πέμπτη 14-4-2016  από το ταμείο της ΔΕΥΑΕ.

   Πληροφορίες ως προς τα τεχνικά για το διαγωνισμό παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑ Εορδαίας Ταχ. Δ/νση  Μιαούλη 1, αρμόδιος  υπάλληλος .Καλαίτζόπουλος Ευθύμιος,   τηλεφ. και φαξ 2463023563 .

Πληροφορίες ως προς τα τεύχη του διαγωνισμού παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (8.00πμ εως 13.00μ.μ. από το γραφείο προμηθειών της ΔΕΥΑ Εορδαίας αρμόδια υπάλληλος,  Ιντζέπελη Αρίστη τηλ 2463027456 )

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΕ

 

 

ΦΩΤΙΟΣ  ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ


αναρτήθηκε  08-04-2016ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ
EΟΡΔΑΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: 7/4/2016
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 83

ΠΡΟΣ
Μέλη Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης
Κοιν: κ. Δήμαρχο

ΘΕΜΑ: «Σύγκληση Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Εορδαίας»

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13/4/2016 και ώρα 12:30μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εορδαίας, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.    Κλείσιμο τραπεζικού λογ/σμού της πρώην Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου Ασβεστόπετρας.

2.    Αίτηση παραίτησης από το Κυλικείο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πτολ/δας της Νιώτη Ελπίδας.

3.    Ανασυγκρότηση της σχολικής κοινότητας των 4ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Πτολεμαϊδας και τροποποίηση της υπ΄αριθ. 33/2015 Απόφασης Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής

 

ΑΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


αναρτήθηκε  08-04-2016

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Πτολεμαΐδα:  7-4-2016

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                Αριθ.Πρωτ: 11535

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Δ/ΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Ταχ.Δ/νση:        25ης Μαρτίου 15                                 

Ταχ.Κώδικας :   50200                                              

Πληροφορίες :  Κεσίδου Π., Δεπάστα Ε.                                    

Τηλέφωνο:  2463350113    

                                                         

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

                                               

      Ο Δήμος Εορδαίας ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στην συντήρηση πυροσβεστήρων  με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2016 » , με την διαδικασία  της απευθείας ανάθεσης από τον Δήμαρχο , σύμφωνα με την 13/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου , την 56/2016 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής και την 4146/11-2-2016 μελέτη της εργασίας από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών .

 

Η επιλογή του αναδόχου θα γίνει με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή στο σύνολο όπως  αναφέρεται στην σχετική τεχνική περιγραφή .

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα εξής δικαιολογητικά:

  • Βεβαίωσης εγγραφής του Επιμελητηρίου από το οποίο θα πιστοποιείται η εγγραφή τους σ’ αυτό και το ειδικό επάγγελμα τους και θα έχει εκδοθεί το πολύ έξι (6) μήνες πριν από την κατάθεση της προσφοράς.
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι τα προσφερόμενα είδη είναι σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές.
  • Γραπτή οικονομική προσφορά σε σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ».

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι και την Παρασκευή 15-04-2016 και ώρα 12:00 π.μ. στο γραφείο Προμηθειών του Δήμου Εορδαίας, 25ης Μαρτίου 15 Πτολεμαΐδα.

 

Για πληροφορίες και τις τεχνικές προδιαγραφές της εργασίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στο Γραφείο Προμηθειών του Δήμου Εορδαίας, (αρμόδιοι υπάλληλοι κ. Κεσίδου Παρασκευή και κ. Δεπάστα Ευαγγελία, τηλέφωνο-φαξ 2463350113 email:grprom1@ptolemaida.gr) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες .

 

    

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  07-04-2016


 

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

            Ο Δήμος Εορδαίας  η Αντιδημαρχία καθαριότητας & περιβάλλοντος και η Δημοτική Ενότητα Πτολεμαϊδας  συμμετέχουν και φέτος ενεργά στην μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικού καθαρισμού – εξωραϊσμού <<Lets Do It World>> και στο Ελληνικό σκέλος << Lets Do It Greece>>.

            «Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 καθαρίζουμε τις τέσσερις εισόδους  της Πόλης της  Πτολεμαΐδας και καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς της Εορδαίας  να στηρίξουν με την παρουσία τους αυτή την περιβαλλοντική δράση».

 

Τόπος συγκέντρωσης είσοδος Δημαρχείου  και ώρα 10 το πρωί.

αναρτήθηκε  06-04-2016


 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 

 

 

 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε. 3ης & 4ης Περιφ. Κοζάνης και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Εορδαίας διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο: «Παραμύθια ραμμένα με…  κλωστή».

     Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν  γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου την οποία  καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) το 1996 και από τότε κάθε χρόνο, μια χώρα ετοιμάζει ένα μήνυμα που διανέμεται σε όλο τον κόσμο. Ένα μήνυμα που τονίζει κάθε φορά την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης. Ένα μήνυμα που ενθαρρύνει την διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

    « Στον φετινό  εορτασμό  δεν θα μπορούσε να μην συμμετάσχει ο Δήμος Εορδαίας , καθώς σκοπός μας είναι να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με τα βιβλία » επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χρήστος Κατσίνας , ευχαριστώντας όσους συνέβαλλαν στην όλη διοργάνωση.

    Αναφερόμενη στη θεματολογία της εκδήλωσης η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Σοφία Καλμανίδου τόνισε ότι φέτος η Βραζιλία με την όμορφη ιστορία της μικρής Λουΐζας  μας ενθάρρυνε   να μπούμε στον κόσμο των παραμυθιών και να τον ζωντανέψουμε με το δικό μας τρόπο προσθέτοντας :  «Η κυρά –παπλωματού  μάζεψε ένα –ένα  τα παραμύθια τα ένωσε με μαγικές κλωστές  κι έφτιαξε παπλώματα παρηγοριάς για να σκεπάσει λέει  όποιον τάχει αληθινή ανάγκη.Κι ύστερα όλοι μαζί δημιουργήσαμε όμορφα, χρωματιστά, παραμυθένια παπλώματα με ζωγραφιές σε χαρτιά και  υφάσματα.

Ακούσαμε, ζωγραφίσαμε μα πάνω απ΄όλα  νιώσαμε πως τα παραμύθια  ζωντανεύουν μόνο όταν τα αφηγείται κανείς, όταν τα πιάνει στα χέρια του σα μικρά ζυμαράκια κι αρχίζει σιγά- σιγά να τα πλάθει και να τα δίνει μορφή και φωνή.Η μεγάλη αυτή  παραμυθογιορτή  σκόρπισε την χαρά και την ομορφιά της παιδικής ψυχής μα και  σπόρους, σπόρους αλήθειας,  απ’ αυτούς που όπως λέει κι ο ποιητής όπου σκορπίζονται… φυτρώνουν παραμύθια».

     Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση έμειναν ενθουσιασμένα και εντυπωσιασμένα από τα παιχνίδια , τα παραμύθια,  τις αφηγήσεις και τις εικόνες  ,ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο λειτούργησε  έκθεση σχολικών αφισών με θέμα: «Εξοικονόμηση νερού» με χορηγό την Δ.Ε.Υ.Α.Ε.

 

αναρτήθηκε  05-04-2016


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ :  5-4-2016

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                           ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:   11209                                                  

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

 

Περίληψη διακήρυξης ανοικτού  ηλεκτρονικού επαναληπτικού   διαγωνισμού

για την « Προμήθεια ειδών καθαριότητας και λοιπών αναλωσίμων παντοπωλείου για τις υπηρεσίες του Δήμου Εορδαίας & των Νομικών Προσώπων του»  με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη προσφορά.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

Προκηρύσσει Ανοικτό Ηλεκτρονικό Επαναληπτικό Διαγωνισμό για την προμήθεια : «ΕΙΔΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ & ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ» με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή επί του  συνόλου ή για κάθε ομάδα Ν.Π. ξεχωριστά  

Η προμήθεια είναι προϋπολογισμού 124.797,99 ευρώ (με Φ.Π.Α.),

Η προμήθεια θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ (ΥΑ11389/ΦΕΚ Β/185/23-3-1993) , του Ν.2286/95 , του Ν.3463/2006 , του Ν.3852/2010, την Τεχνική Μελέτη και τη σχετική διακήρυξη .

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν:

·   Όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι μέλη εμπορικού ή βιομηχανικού επιμελητηρίου και ασκούν συναφές επάγγελμα στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή

·   Ενώσεις ή κοινοπραξίες εφόσον πληρούν τους όρους που καθορίζονται στο άρθρο 8 της ΥΑ 11389/93

·   Συνεταιρισμοί

τα οποία πληρούν τους όρους που καθορίζονται στους όρους της αναλυτικής διακήρυξης.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί  με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος, ύστερα από κανονική προθεσμία  είκοσι (20) ημερών , από την ημερομηνία δημοσίευσης περίληψης της διακήρυξης αυτής στο Τεύχος Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και στον Ελληνικό Τύπο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 της ΥΑ Π1/2390/2013.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ

 ΕΣΗΔΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΏΝ

Διαδικτυακή  πύλη www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ

 

 

 6-04-2016

 

22-04-2016

28-04-2016

 

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και ώρας δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.

Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ)- Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr  ακολουθώντας την διαδικασία εγγραφής.

 Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής ανέρχεται στο  2% επί του προϋπολογισμού της δαπάνης προ ΦΠΑ,  σε  ευρώ. Για τους προμηθευτές που ενδιαφέρονται να δώσουν προσφορά μόνο για μία ομάδα, το ποσό της εγγυητικής θα αντιστοιχεί στο 2% της προϋπολογισθείσας δαπάνης, χωρίς το Φ.Π.Α μόνο της ομάδας αυτής

Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους προμηθευτές για εκατόν είκοσι   (120) ημερολογιακές ημέρες από την επόμενη ημέρα της διενέργειας του διαγωνισμού. Προσφορά που ορίζει χρόνο μικρότερης ισχύος του παραπάνω αναφερόμενου απορρίπτεται ως απαράδεκτη.

 Η διακήρυξης του διαγωνισμού θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου  www.ptolemaida.gr και στον  δικτυακό τόπο www.diavgeia.gov.gr 

Περιληπτική διακήρυξη θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ/Τεύχος Δ.Δ.Σ και στον τύπο σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3584/07 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ. Επιπλέον θα αποσταλεί σε Επιμελητήρια και λοιπούς φορείς

Το έξοδα δημοσίευσης  θα βαρύνουν τον ανάδοχο.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τις υπηρεσίες του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες , αρμόδιοι υπάλληλοι Κεσίδου Παρασκευή και Δεπάστα Ευαγγελία, τηλέφωνο επικοινωνίας και φαξ 2463350113 , email : grprom@ptolemaida.gr.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  05-04-2016


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΕΡΜΑΚΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ  

 

 

Χοροστατούντος  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου , παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη  των Βουλευτών κ.κ .Δημητριάδη και Ντζιμάνη, στρατιωτικών   τοπικών και περιφερειακών αρχών και πλήθους κόσμου τελέστηκε στις 3-4-2016  η πρώτη εκδήλωση μνήμης για του ολοκαύτωμα της τοπικής κοινότητας Ερμακιάς του Δήμου Εορδαίας.  

Η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των εκτελεσθέντων και σφραγιασθέντων αμάχων πολιτών από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής την Άνοιξη του 1944  τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης στο Ηρώο ,ενώ ακολούθησαν η ανάγνωση του ιστορικού της ημέρας , η ομιλία από τον Ιστορικό Δρ. Αθανάσιο Καλλιανιώτη , το προσκλητήριο νεκρών από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δημήτρη Σακελλάρη και η κατάθεση στεφάνων.   

«Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα τιμώντας τους νεκρούς μας  και στόχος μας είναι να αναγνωριστεί με Προεδρικό Διάταγμα ως μαρτυρική η Κοινότητά μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ερμακιάς.

Την εκδήλωση μνήμης πλαισίωσαν με  εμβατήρια και ψαλμούς η Φιλαρμονική του Δήμου Εορδαίας και οι Τροβαδούροι Πτολεμαϊδας.

αναρτήθηκε  04-04-2016


ΑΝΑΨΕ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ  ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ  ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ  

 

           Ο Δήμος Εορδαίας υποδέχθηκε την Δευτέρα 4-4-2016 την Ολυμπιακή Φλόγα της Μαθητιάδας , συμμετέχοντας στη μεγάλη  αθλητική και πολιτιστική γιορτή της μαθητιώσας νεολαίας .

      Η παραλαβή της φλόγας έγινε στη Νότια Είσοδο της Πτολεμαϊδας από μαθητές Δημοτικών Σχολείων ,Γυμνασίων και Λυκείων   οι οποίοι διασχίζοντας την Οδό της  25ης  Μαρτίου, συνοδεία της Τροχαίας , τη μετάφεραν στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης , όπου  πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής με την παρουσία φορέων και πλήθους κόσμου.

      «Η Πτολεμαίδα στέλνει το μήνυμα της ενότητας και της αδελφοσύνης» τόνισε εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη ,   ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού , Αθλητισμού και Παιδείας Απόστολος Καϊδης , ευχαριστώντας όλη την εκπαιδευτική κοινότητα , τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαϊδας και την Τροχαία για τη συμβολή τους στην όλη διοργάνωση.  

    Αναφερόμενος στο σκοπό της Μαθητιάδας ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης Ιωάννης Καμπούρας , παρουσία και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, επεσήμανε πως είναι η ευγενής άμιλλα και η  συμμετοχή χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης.

      Καλωσορίζοντας τη φλόγα ο υπεύθυνος σε θέματα Παιδείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  Παύλος Τσότσος υπογράμμισε ότι ο  στόχος είναι να αποτελέσει θεσμό η Μαθητιάδα , ώστε να ενισχυθεί το αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο της περιοχής. 

     Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Φλόγας κ.Παπανικολάου ευχαρίστησε  το Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανιδη  για τη θερμή υποδοχή, τον Διοικητή της Τροχαίας Σπύρο Τάσιο για την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά της φλόγας και όσους συμμετείχαν στην πραγματοποίηση της όλης διοργάνωσης.

    Ήταν μία γιορτή του αθλητισμού , του πνεύματος ,της αδελφοσύνης, της παιδείας και της χαράς . η οποία διανθίστηκε από παράλληλες δράσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων  2ου,   5ου , 8ου και 11ου με ανάλογα θέματα και παραδοσιακούς χορούς , ενώ τον επίλογο έγραψαν χορευτές του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαίδας.           

αναρτήθηκε  04-04-2016


          ΕΠΑ.Σ. Ο.Α.Ε.Δ    Μαθητείας Πτολεμαΐδας

          Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑ.Σ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ. - ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

 

          Το Γραφείο Διασύνδεση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Γ.Δ.Ε.Ε.)  με την αγορά εργασίας της  ΕΠΑ.Σ  Ο.Α.Ε.Δ. Μαθητείας Πτολεμαΐδας, σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:  Ο θεσμός της Μαθητείας στις ΕΠΑ.Σ του Ο.Α.Ε.Δ. - Ευκαιρίες και οφέλη για επιχειρήσεις και νέους

          Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00

          Πτολεμαΐδα, αίθουσα Εργατικού Κέντρου,  στην οδό Αγίας Τριάδας 27.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

19:00 – 19:15  Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί

Υ/Διευθυντής ΕΠΑ.Σ  Πτολεμαΐδας, Κασπάρης Γεώργιος

19:15 – 19:40 Παρουσίαση της Μαθητείας και της Πρακτικής Άσκησης στην ΕΠΑ.Σ του Ο.Α.Ε.Δ. Πτολεμαΐδας.

Υεύθυνος Γραφείου Διασύνδεσης και Πρακτικής Άσκησης , Γεωργιάδης Γρηγόριος

19:40 – 20:40  Καλές πρακτικές και εμπειρίες Μαθητείας από φορείς, εργοδότες και πρακτικά ασκούμενους μαθητές.

Εκπρόσωπος Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης,   Δρ. Δημήτριος Μυλωνάς.

Εκπρόσωπος Δήμου Εορδαίας.

Εκπρόσωπος ΚΠΑ Πτολεμαΐδας, Μάνου Κωνσταντίνα

Εκπρόσωπος ΔΕΤΗΠ, Λάζογλου Κωνσταντίνος

Εκπρόσωπος ΑΗΣ Καρδιάς, Σκαρλάτος Άνθιμος

Εκπρόσωπος Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας

Πρόεδρος Συλλόγου Λογιστών, Παρλάνης Δημήτριος

Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών Επισκευής Αυτοκινήτων & Μηχανημάτων Εορδαίας, Νικολαϊδης Αναστάσιος

Εκπρόσωπος Επταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας, Τουλουμενίδου Αντιγόνη

Μαθήτρια Β΄ Τάξης Βοηθών Γενικής Βρεφονηπιοκομίας, Βερίκοκου Βασιλική

20:40 – 21:00  Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις – Συμπεράσματα – Προτάσεις Ειδικοτήτων

 

         

 

αναρτήθηκε  04-04-2016


 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ

 

     Ο  Δήμος Εορδαίας συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της 12ης Μαθητιάδας του Δήμου Αμφίπολης και της 1ης Μαθητιάδας Δυτικής Μακεδονίας και προσκαλεί όλους τους Δημότες στην υποδοχή της Φλόγας , που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στην Πτολεμαϊδα. 

     Η Φλόγα θα φτάσει στις 12:30 στη Νότια είσοδο της Πόλης και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαϊδας, όπου ώρα 13:00 θα γίνει η τελετή αφής της φλόγας στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης  με δρώμενα από μαθητές Δημοτικών Σχολείων , Γυμνασίων και Λυκείων της Πτολεμαϊδας.

αναρτήθηκε  30-03-2016


 

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΤΣΗ

 

   Το Μουσείο Πτολεμαϊδας και η Δημοτική Πινακοθήκη Εορδαίας  τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου φίλου και εκλεκτού Δασκάλου της Ζωγραφικής Παναγιώτη Τέτση εκθέτουν  τα έργα του , τα οποία έχει χαρίσει ο ίδιος προσωπικά στο Μουσείο μας.  

    Η διάρκεια της έκθεσης είναι για τους μήνες Απρίλιο  και Μάιο.

  

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Κατσίνας

αναρτήθηκε  30-03-2016


 

  ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ  ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ  ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ

 

Ο Δήμος Εορδαίας θα προβεί   την Πέμπτη  31-3-2016 στη δωρεάν   διανομή μήλων, πορτοκαλιών και  λάχανων     στους δυνητικά ωφελουμένους του προγράμματος «Επισιτιστικής Βοήθειας για τους Απόρους».  

Η διανομή θα  πραγματοποιηθεί  στο χώρο της π. Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας (απέναντι από το LIDL) από  9 το πρωί έως  1  το μεσημέρι και οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο και  έντυπο εγκεκριμένης αίτησης για το ΤΕΒΑ.   

           Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 24630 81232  

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία εκτελείται από την «Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Κοζάνης» της οποίας ως εταίρος ο Δήμος Εορδαίας, παραλαμβάνει και διανέμει τα διάφορα προϊόντα .

αναρτήθηκε  29-03-2016


Με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σας προσκαλούμε στην εκδήλωση με τίτλο:

«ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΡΑΜΜΕΝΑ… ΜΕ ΚΛΩΣΤΗ»

Το Σάββατο 2 Απριλίου τα παραμύθια ζωντανεύουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη μέσα από αφηγήσεις λόγου & εικόνων. Ελάτε να ενώσουμε τις ιστορίες μας και να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα πολύχρωμο μαγικό παραμυθο- πάπλωμα.

Ώρες αφήγησης:  11.00π.μ. και 12.00π.μ.μ

 

 Στο χώρο θα  λειτουργεί έκθεση σχολικών αφισών με θέμα : «Εξοικονόμηση Νερού»

Διοργάνωση:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας

Σχολικοί Σύμβουλοι 3ης &4ης Περιφέρειας Κοζάνης

 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας

Χορηγός: Δ.Ε.Υ.Α.Ε.

αναρτήθηκε  29-03-2016


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

                                                  

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡ. ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ& ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

 

Ταχ.Δ/νση      : Δημοκρατίας 27,Διοικητήριο

Ταχ.Κωδ.        : 501 00 Κοζάνη

Πληροφορίες  : Βάμβας Γεώργιος

Τηλέφωνο       : 2461351151

FAX               : 2461047217

 

 ΘΕΜΑ: ‘Κοινοποίηση Υπουργικής Απόφασης

            για εισαγωγές μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων’

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σας ενημερώνουμε ότι με την ΥΑ με αριθμό πρωτ. Γ3Β 695/18368/12-2-2016 η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 445/Β/12016 <<Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. Οικ. 11337/Γ3Β/2365/27-05-09 (ΦΕΚ 1146/Β’/09) απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  <Απογραφή αγροτικών μηχανημάτων> , επιτρέπεται η εισαγωγή καθώς και η ταξινόμηση μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων με άδεια κυκλοφορίας από άλλη χώρα μέλος της ΕΕ, ήδη εγκεκριμένου τύπου από τη διεύθυνση Α.Ε.Ε. & Μ.Ε., χωρίς κινητήρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, μέχρι τις 31-12-2017.

Στην ίδια απόφαση προβλέπεται και η παράταση για εφοδιασμό με διατάξεις προστασίας εγκεκριμένου τύπου των ήδη κυκλοφορούντων γεωργικών ελκυστήρων μέχρι τέλους του 2020,οπότε μπορούν να γίνονται μεταβιβάσεις μέχρι την ημερομηνία αυτή.

 

 

 

Ο Διευθυντής

Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΟΥΡΔΑΣ

αναρτήθηκε  28-03-2016


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΣΙ

Παγκόσμιο Συνέδριο για το Κεράσι με τίτλο «Αειφορική διαχείριση και παραγωγή υψηλής ποιότητας κερασιών» θα πραγματοποιηθεί στις 4-8 Απριλίου 2016, στη Νάουσα και συγκεκριμένα στο Κέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς «Χρήστος Λαναράς» ΕΡΙΑ.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν συνολικά 35 χώρες από Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Ωκεανία, όπως για παράδειγμα Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Τουρκία, Αγγλία κ.ά.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών και του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Ο ΑγροΤύπος είναι Χορηγός Επικοινωνίας του Συνεδρίου.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ

Περισσότερες πληροφορίες στο website

 

αναρτήθηκε  28-03-2016


 

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Η ΣΥΝΑΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ.

 

     Το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας ενέκρινε ομόφωνα, στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασής του ,τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών-Υπουργείου Οικονομικών-Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Δήμου Εορδαίας για τη «Δημιουργία-αντικατάσταση κτιριακών εγκαταστάσεων και λοιπά θέματα συνεργασίας  σχετικά με τη λειτουργία του παραρτήματος της Σχολής Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Πτολεμαΐδα».

     Εισηγούμενος στο θέμα ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Καλούμεθα σήμερα να εγκρίνουμε το ψηφισθέν από το Περιφερειακό Συμβούλιο έγγραφο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των τεσσάρων εμπλεκομένων φορέων, στην οποία περιλαμβάνονται οι υποχρεώσεις όλων των πλευρών, ώστε να μπορέσει τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσει η λειτουργία της Σχολής»

    Υπήρξαν παρατηρήσεις αλλά και ομοφωνία στις τοποθετήσεις των επικεφαλής και των εκπροσώπων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που ακούστηκαν στη συνέχεια.

     Το «παρών» στη συνεδρίαση έδωσε ο Διευθυντής της ΑΝ.ΚΟ Γιώργος Αμανατίδης αναφερόμενος στις αναγκαίες θεσμικού και διοικητικού χαρακτήρα ενέργειες, που θα πρέπει να γίνουν καθώς ο χρόνος πιέζει ,ενώ τόνισε την καλή συνεργασία όλων των πλευρών διευκρινίζοντας ότι η Σχολή έχει προοπτική και μέλλον.

     Στην δευτερολογία του ο Δήμαρχος Εορδαίας ευχαρίστησε όλους του εμπλεκόμενους φορείς για την θετική κατάληξη αυτής της σημαντικής διεκδίκησης και συγκεκριμένα τα δύο Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη του οποίου ήταν η ιδέα για την ίδρυση της Σχολής, τον εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηλία Κάτανα για την άμεση κινητοποίησή του επί του θέματος και τις Υπηρεσίες του Δήμου Εορδαίας με  τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος , που συνέβαλλαν στο να ξεπεραστούν κάποια διαδικαστικά προβλήματα αναφορικά με την ολοκλήρωση των εργασιών στις κτηριακές εγκαταστάσεις.

    Τέλος ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί οργανωμένα και σε συνεργασία με τον κ. Περιφερειάρχη η διεκδίκηση της έδρας της Σχολής να είναι η Πτολεμαΐδα , ώστε να διασφαλιστεί η κατοχύρωσή της ,προσθέτοντας ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση και στο θέμα των προσλήψεων από το πυροσβεστικό σώμα προκειμένου να συμπεριληφθεί ο όρος της εντοπιότητας.

    Να σημειωθεί ότι το θέμα πέρασε ομόφωνα  μετά από συζήτηση δύο ωρών, ενώ ορίστηκε με πρόταση του Δημάρχου στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης να συμμετέχουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γεώργιος Χαiτίδης ως τακτικό μέλος και ο Ιωάννης Ασπράγκαθος ως αναπληρωματικό, οι  οποίοι θα παρακολουθούν επισταμένα τις όποιες εξελίξεις.   

αναρτήθηκε  25-03-2016


 

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ

 

    Με  την καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων και παλλαϊκή συμμετοχή     η Πτολεμαίδα γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου  του 1821. 

    Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας χοροστατούντος του  Αρχιερατικού Επιτρόπου  Εορδαίας Αυγουστίνου Αυξωνίδη και με τη συμμετοχή  του Ιερού Κλήρου της περιοχής.

    Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο  Πεσόντων της Κεντρικής Πλατείας της Πτολεμαίδας , υπό του ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Πρόεδρο του Συλλόγου Πτολεμαιτών Θεσσαλονίκης «Εορδαϊκή Εστία» Δικηγόρο Αναστασία Κατωτοικίδου, η οποία μέσα από  την εμπεριστατωμένη ομιλία της ανέδειξε  το σημαντικό  νόημα της διπλής γιορτής. 

    «Γιορτή της πίστεως και της πατρίδας η σημερινή και εύχομαι ο Ελληνισμός να είναι πάντα ελεύθερος και η Παναγία να σκέπει τον καθένα από εμάς» τόνισε ο Αρχιερατικός  Επίτροπος Εορδαίας , ενώ  στις αξίες και στα ιδανικά  της Εθνικής Επανάστασης αναφέρθηκαν στα μηνύματά τους ο Δήμαρχος Εορδαίας  Σάββας Ζαμανίδης , ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Ιωάννης Θεοφύλακτος  και η  Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Καρυπίδου .

    Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη δεξίωση του Δημάρχου Εορδαίας στο Δημοτικό Κατάστημα ,όπου παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας , Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών αλλά και πολίτες.  

  

αναρτήθηκε  25-03-2016


 

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δημοτικό Κατάστημα-25ης Μαρτίου 15, Τ.Κ. 50 200, Πτολεμαϊδα, τηλ.: 2463350103  fax 2463350138

e mail : d_sxeseis@ptolemaida.gr

                                                                                     

 

                                                                                                            Πτολεμαϊδα 15-3-2016

                                                                                                            Αριθμ. Πρωτ. 9088

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης  ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 θα εορτασθεί στην πόλη μας με Παλλαϊκή συμμετοχή και θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω  εορταστικές εκδηλώσεις:

Από της 8ης πρωινής της 24ης Μαρτίου 2016 και μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2016 θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά, Ιδιωτικά Καταστήματα, Ν.Π.Δ.Δ., Τράπεζες και οικίες.

Θα φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια, τα Δημοτικά Καταστήματα τα Καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ. και  των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2016.

 

ΠΕΜΠΤΗ  24  ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

          Θα αναπτυχθεί η ιστορική σημασία της επετείου από  ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Οργανισμούς.

 Ώρα 12:00 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων των σχολείων με την παρακάτω σειρά:

1. Στο μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών στην Κεντρική Πλατεία

Τα Δημοτικά Σχολεία 1ο, 3o, 7ο  και 11ο, το 1ο  Γενικό Λύκειο και το ΤΕΕ Μαθητείας.

2. Στο Μνημείο Πεσόντων της Αγίας Σκέπης

Τα Δημοτικά Σχολεία 4ο , 9ο ,   10ο , το 2ο, το 4ο Γυμνάσιο και το 3ο Γενικό Λύκειο .

3. Στο Μνημείο του Μακεδονομάχου Μπομπορά

Τα  Δημοτικά Σχολεία 5ο και 6ο , το 1ο και 5ο Γυμνάσιο, το 2ο Γενικό Λύκειο, το 1ο ΕΠΑ.Λ., Πρόσκοποι.

4. Στο Μνημείο της Αστυνομίας

Τα Δημοτικά Σχολεία 2ο, 8ο, το 3ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Γυμνάσιο , το 2ο και 3ο Ε.Π.Α.Λ.

5. Στο Ηρώο του Οικισμού Καρδιάς

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Στις 07:30 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και η Φιλαρμονική θα παιανίσει τον Εωθινό.

 Στις 08:30 το πρωί θα γίνει έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία.

Στις 10:00 το πρωί θα γίνει επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον Αρχιερατικό Επίτροπο που θα βοηθείται από τον Κλήρο στην οποία καλούνται να παρευρεθούν:

Βουλευτές Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Στρατιωτικός εκπρόσωπος της 9ης Ταξιαρχίας εκπρόσωπος Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, οι Ειρηνοδίκες Εορδαίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, πρώην Βουλευτές, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι ΤΕΙ, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι Προϊστάμενοι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου – Οργανισμών – Τραπεζών – Ν.Π.Ι.Δ., Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία κατά ιεραρχική τάξη, οι Έφοροι προσκόπων με στολή, οι Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, εκπρόσωποι αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Πρόεδροι επαγγελματικών οργανώσεων, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας, Πρόεδροι εργατικών οργανώσεων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων, καθώς και όλος ο λαός της πόλης μας. Μετά την δοξολογία θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων της Κεντρικής Πλατείας

 Στις 11:00

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους:

1)          Δήμαρχο Εορδαίας

2)          Βουλευτές

3)          Εκπρόσωπο της 9ης Ταξιαρχίας

4)          Εκπρόσωπο περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας

5)          Πρόεδρο  του Δημοτικού Συμβουλίου

6)          Πρόεδρο Δημοτικής ενότητας Πτολεμαΐδας

7)          Εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης

8)          Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας

9)          Προϊστάμενο ΤΕΙ Πτολεμαΐδας

10)       Εκπρόσωπο Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Περιφερειακής Εκπ/σης

11)       Πρόεδρο αναπήρων και θυμάτων πολέμου

12)       Πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Εορδαίας

13)       Εκπρόσωπο παραρτήματος Π.Ο.Α.Ε.Α.

14)       Πρόεδρο εφέδρων αξιωματικών

15)       Πρόεδρο Εμπορικού συλλόγου

16)       Εκπρόσωπο του  Εργατικού κέντρου

Αμέσως μετά θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Πρόεδρο του Συλλόγου Πτολεμαϊτων Θεσσαλονίκης  «Εορδαϊκή Εστία» δικηγόρο κ. Αναστασία  Κατωτοικίδου

Σιγή ενός λεπτού, Εθνικός Ύμνος.

Στις 12:00

 Έναρξη της παρέλασης προ των επισήμων, όπου θα παρελάσουν, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια, τα Γενικά Λύκεια, τα Ε.Π.Α.Λ .και  ΕΠΑΣ μαθητείας Πτολεμαϊδας, το Ειδικό Σχολείο Πτολ/δας, το Ειδικό Εργαστήρι Πτολ/δας, το τμήμα Εθελοντριών Αδελφών Νοσοκόμων Ε.Ε.Σ., η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα, ο Σύλλογος Βλατσιωτών Πτολεμαϊδας, ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας, η Θρακική Εστία Εορδαίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδιάς, ο Σύλλογος Κρητών & Φίλων Κρήτης Πτολεμαΐδας, ,  Σώματα Οδηγών και Προσκόπων, λοιποί Πολιτιστικοί και Κοινωνικοί φορείς.

Στις 18:00 θα γίνει η υποστολή της Σημαίας.

Τελετάρχη ορίζουμε τον Δημοτικό υπάλληλο κ. Ιωάννη Κυριμλίδη. Το γενικό πρόσταγμα  της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων θα έχουν οι καθηγητές φυσικής αγωγής:

     κ. Κωνσταντίνος Κυρατζής   και ο κ. Αντώνιος Σάκκος .

Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει δεξίωση στο  Δημοτικό κατάστημα.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Εορδαίας

Σάββας  Ζαμανίδης

Το πρόγραμμα αυτό έχει θέση επίσημης πρόσκλησης.

Σημείωση : Η εξέδρα των επισήμων θα βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου, απέναντι από το Δημοτικό Κατάστημα και τα τμήματα που θα παρελάσουν θα ξεκινούν από το σχολικό συγκρότημα ( 1ο & 2ο Λύκειο ) προς το κέντρο της πόλης.

 

 


 

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  24-3-2016 ΤΗ  ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΓΑΘΩΝ ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ

 

Ο Δήμος Εορδαίας ξεκινάει  την Πέμπτη  24-3-2016 τη δωρεάν   διανομή , οσπρίων ,γάλακτος εβαπορέ , ζάχαρης, λαδιού, οδοντόκρεμας και  απορρυπαντικών    στους δυνητικά ωφελουμένους του προγράμματος «Επισιτιστικής Βοήθειας για τους Απόρους».  

Η διανομή θα  πραγματοποιηθεί  στο χώρο της π. Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας (απέναντι από το LIDL) από  9 το πρωί έως  1  το μεσημέρι και οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο και  έντυπο εγκεκριμένης αίτησης για το ΤΕΒΑ.   

           Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 24630 81232  

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία εκτελείται από την «Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Κοζάνης» της οποίας ως εταίρος ο Δήμος Εορδαίας, παραλαμβάνει και διανέμει τα διάφορα προϊόντα .

 

αναρτήθηκε  23-03-2016


 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

 

     Το Σωματείο Κομμωτών   σε συνεργασία με τον Δήμο Εορδαίας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα: « Χάρισε ένα κομμάτι από τα μαλλιά σου και δώσε χαρά και ελπίδα» την Κυριακή 27 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο κλειστό γυμναστήριο Πτολεμαϊδας.

     Έργο του σωματείου είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη δωρεά μαλλιών και στη συνέχεια η δημιουργία περουκών για, γυναίκες που τις έχουν ανάγκη.

     Η παροχή περούκας αφόρα γυναίκες που μένουν στην Ελλάδα και δίνεται εντελώς δωρεάν .  

Με σύνθημα «Όταν υπάρχει αγάπη, υπάρχει τρόπος» όλοι μαζί, εθελοντές, δωρητές και κομμωτές σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

Η Πρόεδρος 

Όλγα Τσαγκαλίδου

αναρτήθηκε  23-03-2016


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              Πτολεμαΐδα :  23-3-2016

ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                              Αριθμ. Πρωτ.  10213

     ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

     ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

       ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ                                

……………………………….                                      

    Γραφείο Προέδρου                                                        

Τηλέφωνο : 24633 50151                                                                 ΠΡΟΣ

                                                                     Τα μέλη του Συμβουλίου   

                                                      Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

     Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της  Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας  , που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Πτολεμαΐδας την 28 Μαρτίου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 6:30 μ. μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης :

 

  1. Διάθεση κοινόχρηστων χώρων με περιορισμένη χρήση

      Εισηγητής : Η πρόεδρος  της Δημοτικής Κοινότητας

      Πτολεμαΐδας κ. Μωυσιάδου Αναστασία

 

2 . Προέγκριση άδειας ίδρυσης καταστημάτων

      Εισηγητής : Η πρόεδρος  της Δημοτικής Κοινότητας

      Πτολεμαΐδας κ. Μωυσιάδου Αναστασία

 

3.  Χορήγηση άδειας μουσικών οργάνων

      Εισηγητής : Η πρόεδρος  της Δημοτικής Κοινότητας

      Πτολεμαΐδας κ. Μωυσιάδου Αναστασία

 

4. Αίτηση Δημότη σχετικά με φωτισμό

     Εισηγητής : Η πρόεδρος  της Δημοτικής Κοινότητας

      Πτολεμαΐδας κ. Μωυσιάδου Αναστασία

 

Η πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας

Πτολεμαΐδας

Μωυσιάδου  Αναστασία

αναρτήθηκε  23-03-2016


 

ΜΕ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΔΡΑΣΗ Η Δ.Ε.Υ.Α.Ε. ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ  ΝΕΡΟΥ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Εορδαίας (Δ.Ε.Υ.Α.Ε.), το Σωματείο Εργαζομένων της Επιχείρησης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι 3ης και 4ης Περιφέρειας Κοζάνης σε συνεργασία με 11 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Εορδαίας και το Δημοτικό Σχολείο του Κρόκου Κοζάνης, συνδιοργάνωσαν  την  22α  Μαρτίου 2016, εκδήλωση για την απονομή βραβείων του Διαγωνισμού Αφίσας με θέμα: «Εξοικονόμηση νερού», που πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο κατάμεστο από παιδιά  Κλειστό Γυμναστήριο Πτολεμαΐδας ΔΑΚ <<Γεώργιος Χαλκίδης>>, ενώ την επιμέλεια της παρουσίασης και την υλοποίηση των δράσεων της ημέρας είχε  το Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι της ΚΕΔΕ με την υπεύθυνη Μάρθα Μαυρίδου ,  και  την ομάδα ενηλίκων του.

Υποδεχόμενος τους παρισταμένους ,παρουσία της Διευθύντριας Ησαϊας Καρακασίδου , ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ε. Φώτης Ιορδανίδης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην διοργάνωση και επιτυχία της δράσης τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν η δημιουργία μελλοντικών υπεύθυνων καταναλωτών , που θα αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα και ευθύνη το ζήτημα της προστασίας των υδάτινων πηγών και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος. Οι υπέροχες αφίσες των παιδιών θα εκτεθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαϊδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, ενώ σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΚΟΙΠΠΑΠ και το τμήμα δια βίου μάθησης της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας , τον μήνα Μάιο θα εκτεθούν και στο Μουσείο . Επίσης θα εκδοθεί ένα λεύκωμα με τις εργασίες όλων  των μαθητών , το οποίο θα προσπαθήσουμε να ετοιμάσουμε για την 5η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος».  

Ο κ. Ιορδανίδης ολοκληρώνοντας  αφιέρωσε την εκδήλωση στην εκλιπούσα Γλυκερία Καλπακίδου η οποία υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της  Δ.Ε.Υ.Α.Ε. 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α.Ε. Θωμάς Καραθωμάς ευχαρίστησε τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και για τα έργα τους , που με τα στοχευμένα μηνύματα έδειξαν ότι έχουν αντιληφθεί πλήρως τη σημαντικότητα της  χρήσης του νερού. 

Από την πλευρά της η Σχολική Σύμβουλος Ελένη Μπαμπίλα συνεχάρη την Δ.Ε.Υ.Α.Ε. για την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών σε οικολογικά και κοινωνικά θέματα , καθώς και όλα τα Σχολεία που αγκάλιασαν  τη συγκεκριμένη  δράση.  

Την ικανοποίησή  της για την όλη διοργάνωση και για τα έργα των μαθητών  εξέφρασε στον χαιρετισμό της η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης   Π.Ε. Κοζάνης κ. Σολαχίδου. 

αναρτήθηκε  22-03-2016


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          Πτολεμαΐδα :  22- 3 -2016

ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                          Αριθμ. Πρωτ. :   10038                                                                              

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                 

……………………………….                                       

Γραφείο Προέδρου  Δ.Σ.                                                      

Τηλέφωνο : 24633 50111

                                                                         ΠΡΟΣ

 

1.    Το Δήμαρχο

2.    Τακτικά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

3.    Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας

4.    Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

     Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Πτολεμαΐδας την 24  Mαρτίου   2016  ημέρα  Πέμπτη  και ώρα  7:00 μ. μ.  για τη συζήτηση και λήψη απόφασης  στο συνημμένο  θέμα    ημερήσιας  διάταξης :

  Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών- Υπουργείου Οικονομικών –Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Δήμου Εορδαίας για την «Δημιουργία – αντικατάσταση κτιριακών εγκαταστάσεων και λοιπά θέματα συνεργασίας για τη λειτουργία Παραρτήματος της Σχολής Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Πτολεμαΐδα Δήμου Εορδαίας Νομού Κοζάνης».

Εισηγητής : Ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης

 

Ο Πρόεδρος ΔΣ

Γεώργιος  Θεοδοσιάδης

αναρτήθηκε  22-03-2016


 

αναρτήθηκε  22-03-2016


 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΞΥΛΕΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. 995/2010 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΑ   ΑΡΙΘ. 134627/5835/23-12-2015 (ΦΕΚ 2872Β/29-12-2015).

Για πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕ 950/2010 οι ενδιαφερόμενοι με έδρα το νομό Κοζάνης, μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Δασών Κοζάνης ή στα Δασαρχεία Κοζάνης και Τσοτυλίου, στον δικτυακό τόπο τουΥ.Π.ΕΝ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στον ειδικό σύνδεσμο για τον Κανονισμό Ξυλείας στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας (http://www.apdhp-dm.gov.gr/eutr/html)

Εφαρμογή του Κανονισμού Ξυλείας της Ε.Ε. 995/2010 σύμφωνα με την ΚΥΑ   αριθ. 134627/5835/23-12-2015 (ΦΕΚ 2872Β/29-12-2015).

αναρτήθηκε  22-03-2016


 

22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ

 

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Εορδαίας (Δ.Ε.Υ.Α.Ε.), το Σωματείο Εργαζομένων της Επιχειρήσεις και οι Σχολικοί Σύμβουλοι 3ης και 4ης Περιφέρειας Κοζάνης σε συνεργασία με έντεκα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Εορδαίας και το Δημοτικό Σχολείο του Κρόκου Κοζάνης, συνδιοργανώνουν στις 22 Μαρτίου 2016, εκδήλωση για την απονομή βραβείων του Διαγωνισμού Αφίσας με θέμα: «Εξοικονόμηση νερού», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Την επιμέλεια της παρουσίασης και την υλοποίηση των δράσεων της ημέρας έχει αναλάβει το Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι της ΚΕΔΕ, μαζί και με την ομάδα ενηλίκων του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και  ώρα  10:00 το πρωί, στο Κλειστό Γυμναστήριο Πτολεμαΐδας ΔΑΚ <<Γεώργιος Χαλκίδης>>.

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ε.

 

αναρτήθηκε  18-03-2016


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ  Ν.Ε.Ο. ΚΟΖΑΝΗΣ - ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ 24Ο ΕΩΣ ΤΟ 26Ο ΧΛΜ.

αναρτήθηκε  18-03-2016


 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

       Το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την  14η Μαρτίου 2016  με μοναδικό θέμα συζήτησης την λειτουργία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, παρουσία όλων των φορέων του Δήμου μας, βουλευτών της Π.Ε. Κοζάνης αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Την ηγεσία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία έλαμψε δια της απουσίας της από την συνεδρίαση αυτή, παρόλο που είχε προσκληθεί έγκαιρα, χωρίς να αιτιολογήσει την απουσία της, ούτε πριν ούτε μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

      Σε μία εποχή που τα προβλήματα στον τομέα της υγείας είναι έντονα  και το δικαίωμα των πολιτών στην περίθαλψη αμφισβητείται, στα πλαίσια μιας μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζεται κατ΄ εξακολούθηση, η απουσία των υπεύθυνων οργάνων της πολιτείας αποτελεί προσβολή για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, για τον λαό της περιοχής Εορδαίας και  για  τους εργαζόμενους στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

      Κύριοι της 3ης ΥΠΕ αν δεν μπορείτε να βοηθήσετε στην επίλυση των προβλημάτων  και αρνείστε την παρουσία σας σε προσκλήσεις όπως αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου, μη ανταποκρινόμενοι στο θεσμικό σας ρόλο, τότε πιο χρήσιμο για σας και την πολιτεία θα ήταν να παραιτηθείτε.

 

Πτολεμαΐδα 16/3/2016

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

αναρτήθηκε  17-03-2016


 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Εορδαίας  στέκει αρωγός στους προβληματισμούς των νέων και διοργανώνει ενημερωτική δράση με στόχο την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των μαθητών για σχολές και επαγγέλματα.

Ο Δήμος Εορδαίας σε συνεργασία με το Μουσικό Γυμνάσιο  - Λύκειο και την υποστήριξη  του Κέντρου Ανάπτυξης Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Καριέρας Success Is Simple θα πραγματοποιήσουν ημερίδα με θέμα: «Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα» στις 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 12.00 στην αίθουσα του Μουσικού Σχολείου.

Στην ημερίδα συμμετέχουν καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί που θα αναφερθούν στις σπουδές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ,  εκπαιδευτικοί θα ενημερώσουν για θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και εξειδικευμένοι σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού θα μιλήσουν για την επιλογή επαγγέλματος αλλά και την χάραξη σταδιοδρομίας.

Στόχος είναι για ακόμη μια χρονιά γονείς και μαθητές έγκυρα και αξιόπιστα  να ενημερωθούν αλλά και να προβληματιστούν γύρω από τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Σήμερα οι νέοι  μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον όπου επικρατεί η απαισιοδοξία και η κρίση εγκλωβίζει τα όνειρά τους, ως δημοτική αρχή, ως εκπαιδευτικοί, ως σύμβουλοι, ως γονείς οφείλουμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας την αισιοδοξία, την δύναμη και το κουράγιο ότι όλα μπορούν να αλλάξουν! Οι νέοι είναι αυτοί που φέρνουν πάντα την αλλαγή και την ελπίδα οφείλουμε να τους πείσουμε ότι θα βρισκόμαστε πάντα εκεί αρωγοί στην προσπάθεια τους σαν δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Η παρουσία των μαθητών αλλά και των γονέων τους κρίνεται απαραίτητη. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν από καταξιωμένους στο χώρο επαγγελματίες σχετικά:

Ø  με τις ακαδημαϊκές σπουδές

Ø  τους δρόμους μετά το λύκειο

Ø  τον σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό και την χάραξη της σταδιοδρομίας. 

 

αναρτήθηκε  17-03-2016


Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ «ΏΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» 

Ο Δήμος Εορδαίας συμμετέχει και στηρίζει την 'ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ' κλείνοντας το Δημοτικό φωτισμό για μία ώρα το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016  από τις 7 έως τις 8 μ.μ.  στην Κεντρική Οδό της 25ης Μαρτίου και σε άλλες Οδούς της Πόλης της Πτολεμαϊδας.

    Για όγδοη   συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία του WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή, που έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον πλανήτη».
    Κάθε χρόνο η Ώρα της Γης λαμβάνει και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Το 2009, όπου οι Έλληνες συμμετείχαν με πρωτοφανή ενθουσιασμό, η εκστρατεία εστίασε τη δυναμική της στην Κοπεγχάγη. Ένα χρόνο αργότερα και μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα της Δανίας, η Ώρα της Γης ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι όταν χάνεται μια μάχη δεν χάνεται και ο πόλεμος.
 Μετά από τόσα  χρόνια όλο και πιο δυναμικής παγκόσμιας ανταπόκρισης η Ώρα της Γης έγινε  θεσμός και ένας απλός τρόπος να αποδείξουμε ότι πέρα από γεωπολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαφορές, παραμένουμε πολίτες ενός κοινού τόπου. Του πλανήτη Γη.
    Φέτος λοιπόν, το Σάββατο, 19 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., ο Δήμος Εορδαίας θα είναι «παρών»  στην παγκόσμια εκστρατεία  για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινή παγκόσμια αποστολή του WWF είναι:

    Να σταματήσει την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του πλανήτη και να προάγει ένα μέλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα ζουν σε αρμονία με την φύση, μέσω:

·         Της προστασίας της βιοποικιλότητας

·         Της προώθησης της βιώσιμης διαχείρισης των ανανεώσιμων φυσικών πόρων

·         Της μείωσης της ρύπανσης και της άσκοπης κατανάλωσης

 

αναρτήθηκε  17-03-2016


 

ΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ(17-3-2016) Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΟΡΑΣ ΤΗΣ  ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ   ΟΔΟΥΣ  Ι. ΧΡΗΣΤΙΔΗ –Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ ΚΑΙ Θ.ΣΟΦΟΥΛΗ  ΤΗΣ   ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 

          Από το Δήμο Εορδαίας ανακοινώνεται , ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης της οδού Ι. Χρηστίδη, από σήμερα  Πέμπτη 17-3-2016 και ώρα 7.00 π.μ. τέθηκε  σε εφαρμογή η απόφαση 433/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, που προβλέπει:

1.    Την αλλαγή της φοράς κίνησης των οχημάτων στην οδό Ι. Χρηστίδη στο τμήμα από την οδό Θράκης έως την οδό 25ης Μαρτίου. Η κίνηση πλέον θα γίνεται με φορά από την οδό Θράκης προς την οδό 25ης Μαρτίου.

2.    Την επαναφορά της αρχικής, προβλεπόμενης από την κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης, φοράς κίνησης των οχημάτων στις οδούς Π. Τσαλδάρη και Θ. Σοφούλη. Συγκεκριμένα, στην οδό Π. Τσαλδάρη η κίνηση θα γίνεται πλέον με φορά από την οδό 25ης Μαρτίου προς το Παλιό Πάρκο και στην οδό Θ. Σοφούλη η κίνηση θα γίνεται με φορά από το Παλιό Πάρκο προς την οδό 25ης Μαρτίου.

3.    Η εφαρμογή των παραπάνω γίνεται  σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Πτολεμαΐδας.

Παρακαλούνται οι κ.κ. οδηγοί οχημάτων να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των οργάνων της Τροχαίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και με τη νέα οδική σήμανση.

 

αναρτήθηκε  17-03-2016


 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΤΗΣ ΚΑΛΠΑΚΙΔΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ

 

   Ο Δήμαρχος Εορδαίας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη για την απώλεια της δημοτικής συμβούλου Γλυκερίας Καλπακίδου, η οποία έφυγε ξαφνικά από την ζωή.

    Ο αδόκητος χαμός της σκορπά θλίψη σε όλους εμάς που την γνωρίσαμε και είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί της.

   Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους της.

 

αναρτήθηκε  16-03-2016


3η Υ.Π.Ε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ –

Γ.Ν . «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»  - «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου   Πτολεμαϊδας σας

Προσκαλεί στην Τελετή Έναρξης της 5ης Νοσηλευτικής Διημερίδας, που θα  πραγματοποιηθεί

την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 ώρα  12:30 στον συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου  ΙΟΑΝΝΟΥ ΡΕΣΟΡΤ

  ΜΕ ΤΙΜΗ

 

             Ευδοξία Κ. Γιαννοπούλου                                                    Χρήστος Κατσίνας

 

                        Διευθύντρια                                                                Αναπληρωτής Διοικητής

              Νοσηλευτικής Υπηρεσίας                                                    Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας

 

αναρτήθηκε  16-03-2016

 


 

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ  ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

 

    Με θέμα την  απρόσκοπτη λειτουργία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαιδας συνεδρίασε εκτάκτως  την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016  το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Θεοκλήτου, τριών   Βουλευτών Π.Ε. Κοζάνης , του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και των τοπικών και περιφερειακών θεσμικών φορέων.

 

    Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη της εκλιπούσης Δημοτικής Συμβούλου Γλυκερίας Καλπακίδου. 

    Αναφερόμενος στο στόχο της ειδικής αυτής συνεδρίασης ο Δήμαρχος Εορδαίας τόνισε  ότι το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου έπρεπε να συζητηθεί, ως κατεπείγον, προκειμένου να παρθεί μια ουσιαστική απόφαση για την άμεση στελέχωσή του.

    Ο κ. Ζαμανίδης έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό του Νοσοκομείου αναφορικά με το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών ζητώντας από τους Βουλευτές να τοποθετηθούν για τα μείζονος σημασίας προβλήματα του  Νοσοκομείου και να αναλάβουν  σαφείς  δεσμεύσεις αναφορικά με την άμεση επίλυσή τους , ενώ πρότεινε και την κινητοποίηση όλων φορέων και πολιτών  προκειμένου η πίεση που θα ασκηθεί προς τους ιθύνοντες  να είναι έντονη και καταλυτική.

    Στην τοποθέτησή του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης συνεχάρη τον Δήμαρχο Εορδαίας  για την πρωτοβουλία του να φέρει το θέμα προς συζήτηση, τονίζοντας ότι η Εκκλησία θα σταθεί  αρωγός σε κάθε απόφαση στηρίζοντας  κάθε νόμιμη διεκδίκηση.

    Παίρνοντας το λόγο οι τρείς παρόντες  Βουλευτές κ.κ Δημητριάδης  ,Μουμουλίδης και Κασαπίδης, υπογράμμισαν τη σοβαρότητα του προβλήματος  και την ανάγκη της άμεσης διευθέτησής του   δεσμευόμενοι ότι   θα στηρίξουν κάθε απόφαση και παρέμβαση του Δήμου Εορδαίας σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

     Καταθέτοντας τον υγειονομικό σχεδιασμό  και τις προτάσεις της περιφέρειας για την λύση του προβλήματος του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  Θεόδωρος  Καρυπίδης επεσήμανε πως την Παρασκευή στην συνάντησή του με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο  Πολάκη θα τεθεί το θέμα της άμεσης πρόσληψης  των 10 επικουρικών γιατρών που θα στελεχώσουν το Νοσοκομείο και της προκήρυξης μόνιμου προσωπικού , ενώ  παράλληλα αναφέρθηκε και στην στελέχωση του ΕΚΑΒ με 20 πιστοποιημένους διασώστες  με οκτάμηνη σύμβαση εργασίας, που θα καλύψουν τις ανάγκες του φορέα.

    Από την πλευρά  του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης διευκρίνησε ότι η λίστα με τα ονόματα των επικουρικών γιατρών, που θα επανδρώσουν το Νοσοκομείο  θα είναι έτοιμη εντός της εβδομάδας και ενόψει του ραντεβού της Αθήνας.   

     Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού συμβουλίου κυριών Βρυζίδου, Ανδρονικίδου και Χόλμπα  , της επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Γεωργίας Ζεμπιλιάδου ,των Δημοτικών Συμβούλων , του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ  Γιώργου Αδαμίδη  και των άλλων παρισταμένων  φορέων.

    Για υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν έκαναν λόγω οι Διευθυντές των τμημάτων του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, δίνοντας έμφαση στην  άμεση προκήρυξη μονίμων και επικουρικών γιατρών.  

    Τέλος μετά από μια μαραθώνια  συζήτηση διάρκειας  6 και πλέον  ωρών,  το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας  ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Δημάρχου με τις προσθήκες των επικεφαλής των παρατάξεων , ότι εφόσον αποβεί άκαρπη  η επικείμενη  συνάντηση με τον  Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας  στην Αθήνα σχετικά με τις προσλήψεις επικουρικών και μονίμων  γιατρών , να συγκαλέσει σε σύσκεψη  τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού συμβουλίου για την ανάληψη άλλων μορφών αγώνα , ώστε να προκύψουν θετικά αποτελέσματα για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.

αναρτήθηκε  15-03-2016


 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ : 15-3-2016

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                           ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:  9117                                                  

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

 

 

Περίληψη διακήρυξης ανοικτού  ηλεκτρονικού επαναληπτικού   διαγωνισμού

για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  ΓΑΛΑΤΟΣ (ΦΡΕΣΚΟΥ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ»

με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη προσφορά.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

Η προμήθεια θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ (ΥΑ11389/ΦΕΚ Β/185/23-3-1993) , του Ν.2286/95 , του Ν.3463/2006 , του Ν.3852/2010, την Τεχνική Μελέτη και τη σχετική διακήρυξη .

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν:

·   Όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι μέλη εμπορικού ή βιομηχανικού επιμελητηρίου και ασκούν συναφές επάγγελμα στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή

·   Ενώσεις ή κοινοπραξίες εφόσον πληρούν τους όρους που καθορίζονται στο άρθρο 8 της ΥΑ 11389/93

·   Συνεταιρισμοί

τα οποία πληρούν τους όρους που καθορίζονται στους όρους της αναλυτικής διακήρυξης.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί  με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος, ύστερα από κανονική προθεσμία  είκοσι (20) ημερών , από την ημερομηνία δημοσίευσης περίληψης της διακήρυξης αυτής στο Τεύχος Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και στον Ελληνικό Τύπο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 της ΥΑ Π1/2390/2013.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ

 ΕΣΗΔΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΏΝ

Διαδικτυακή  πύλη www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ

 

 

16-03-2016

 

01-04-2016

     07-04-2016

 

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και ώρας δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.

Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ)- Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr  ακολουθώντας την διαδικασία εγγραφής.

 Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής ανέρχεται στο  2% επί του προϋπολογισμού της δαπάνης προ ΦΠΑ,  σε  ευρώ.

Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους προμηθευτές για ενενήντα   (90) ημερολογιακές ημέρες από την επόμενη ημέρα της διενέργειας του διαγωνισμού. Προσφορά που ορίζει χρόνο μικρότερης ισχύος του παραπάνω αναφερόμενου απορρίπτεται ως απαράδεκτη.

 Η διακήρυξης του διαγωνισμού θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου  www.ptolemaida.gr και στον  δικτυακό τόπο www.diavgeia.gov.gr 

Περιληπτική διακήρυξη θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ/Τεύχος Δ.Δ.Σ και στον τύπο σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3584/07 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ. Επιπλέον θα αποσταλεί σε Επιμελητήρια και λοιπούς φορείς

Το έξοδα δημοσίευσης  θα βαρύνουν τον ανάδοχο.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τις υπηρεσίες του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες , αρμόδιοι υπάλληλοι Κεσίδου Παρασκευή και Δεπάστα Ευαγγελία, τηλέφωνο επικοινωνίας και φαξ 2463350113 , email : grprom@ptolemaida.gr.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  15-03-2016


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΛΛΑΓΗ ΦΟΡΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ  ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ  ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

 

          Από το Δήμο Εορδαίας ανακοινώνεται, ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης της οδού Ι. Χρηστίδη, από την Πέμπτη 17-3-2016 και ώρα 7.00 π.μ. θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση 433/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, που προβλέπει:

1.    Την αλλαγή της φοράς κίνησης των οχημάτων στην οδό Ι. Χρηστίδη στο τμήμα από την οδό Θράκης έως την οδό 25ης Μαρτίου. Η κίνηση πλέον θα γίνεται με φορά από την οδό Θράκης προς την οδό 25ης Μαρτίου.

2.    Την επαναφορά της αρχικής, προβλεπόμενης από την κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης, φοράς κίνησης των οχημάτων στις οδούς Π. Τσαλδάρη και Θ. Σοφούλη. Συγκεκριμένα, στην οδό Π. Τσαλδάρη η κίνηση θα γίνεται πλέον με φορά από την οδό 25ης Μαρτίου προς το Παλιό Πάρκο και στην οδό Θ. Σοφούλη η κίνηση θα γίνεται με φορά από το Παλιό Πάρκο προς την οδό 25ης Μαρτίου.

3.    Η εφαρμογή των παραπάνω θα γίνει σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Πτολεμαΐδας.

Παρακαλούνται οι κ.κ. οδηγοί οχημάτων να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των οργάνων της Τροχαίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και με τη νέα οδική σήμανση.

 

Από το Δήμο Εορδαίας

αναρτήθηκε  11-03-2016


 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΗ Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ Β΄ΚΑΠΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 

            Συνεχίζοντας τις δραστηριότητές της η Ομάδα Γυναικών του Β΄ΚΑΠΗ  Πτολεμαϊδας του Δήμου Εορδαίας ,διοργάνωσε μία όμορφη και λιτή εκδήλωση τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας .

      Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΑΠΗ , όπου οι γυναίκες - μέλη του, είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν και να ψυχαγωγηθούν απολαμβάνοντας τα διάφορα κεράσματα.

      Να σημειωθεί ότι στο Β ΄ΚΑΠΗ κάθε  Πέμπτη η Ομάδα Γυναικών αναπτύσει διάφορες δράσεις ,με τη συμμετοχή όλων των μελών της , ενισχύοντας έτσι τον ενεργό ρόλο της.   

 

αναρτήθηκε  11-03-2016


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                     Πτολεμαϊδα 11-3-2016

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                               Αριθμ.πρωτ. 8966

                                     ΑΔΑ: 66Ω2ΩΡ6-70Θ                   

 

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ   ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ  ΑΚΙΝΗΤΟΥ-ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ  ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

   Προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους σε φανερή-προφορική-πλειοδοτική δημοπρασία σε εκτέλεση της υπ’αριθμ. 34/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας και σύμφωνα με τους παρακάτω όρους δημοπρασίας που συνέταξε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Εορδαίας με την υπ’αριθμ. 74/2016 απόφασή της για την εκμίσθωση του  ακινήτου-αναψυκτηρίου  του Παλαιού Πάρκου Πτολεμαϊδας.

Η δημοπρασία πλειοδοτική-φανερή-προφορική και αφορά την εκμίσθωση του  ακινήτου-αναψυκτηρίου  του Παλαιού Πάρκου Πτολεμαϊδας, θα διεξαχθεί στο Δημοτικό κατάστημα Πτολεμαϊδας, Δ/νση 25ης Μαρτίου 15, στις 22 Μαρτίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 13.00 μ.μ ενώπιον της Επιτροπής Διαγωνισμού, όπως ορίστηκε με την 373/2014 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει τα παρακάτω:

 

1)    Εγγύηση συμμετοχής σε ποσοστό δέκα  επί τοις εκατό (10%) του ορίου πρώτης προσφοράς για ένα έτος, αναγνωρισμένης Τράπεζας η βεβαίωση του ΤΠΚΔ για παρακατάθεση σ’ αυτό από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στη δημοπρασίας ή απ’ αυτόν που ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζομένου, ήτοι 600 ευρώ.

 

2)    O τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή ο οποίος θα συνυπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και θα είναι αλληλέγγυος και σε ολόκληρο υπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης

 

3)    Βεβαίωση μη οφειλής από το Ταμείο του  Δήμου του  ί δ ι ο υ  και του ε γ γ υ η τ ή   τ ου.

 

4)    Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας του πλειοδότη και του εγγυητή του.

 

5)    Α.Φ.Μ του πλειοδότη και του εγγυητή του.

 

     Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε τρία (3) συν τρία (3) έτη, ήτοι από την υπογραφή της σύμβασης και ισχύει για τα έτη 2016,2017,2018,2019,2020,2021.

      Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 6.000 ευρώ ετησίως.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία έχουν όλοι εκτός των οφειλετών του Δήμου.

Περίληψη της διακήρυξης θα αναρτηθεί  στο δημοτικό κατάστημα και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.ptolemaida.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και τους όρους της διακήρυξης οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Δημοτικό κατάστημα Πτολεμαϊδας, στο γραφείο της Οικονομικής Επιτροπής, στους αρμόδιους υπαλλήλους κα. Τσακμάκη Αναστασία και κ. Σιταρίδη Ιωάννη, τηλ/φαξ 2463350110.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

 αναρτήθηκε  11-03-2016

                                           


 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΡΕΥΝΕΣ

 

 

    

αναρτήθηκε  11-03-2016


 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Καλείστε να παραβρεθείτε στη δημόσια ΕΙΔΙΚΗ Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,που θα πραγματοποιηθεί  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Εορδαίας τη Δευτέρα 14-3-2016 ώρα  19:00  με θέμα ημερήσιας διάταξης:  Λειτουργία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  10-03-2016


 

ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΤΗΝ 10-3-2016 ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΛΑΤΣΙΩΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

αναρτήθηκε  10-03-2016


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

 

αναρτήθηκε  10-03-2016


 

ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ Α΄ΚΑΠΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 

 

     Με αφορμή την 8η Μαρτίου  Παγκόσμια Ημέρα της  Γυναίκας οι υπεύθυνοι του Α΄ΚΑΠΗ  Πτολεμαϊδας του Δήμου Εορδαίας , διοργάνωσαν μία όμορφη και  ξεχωριστή γιορτή τιμώντας τις γυναίκες της Τρίτης Ηλικίας.

    Στη σημασία και στο ιστορικό της Ημέρας αναφέρθηκε η Νοσηλεύτρια κ. Σαμαρά τονίζοντας το σημαντικό –πολλαπλό ρόλο της γυναίκας και την κοινωνική της δράση , αλλά και την ανάγκη ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών της.

    Απολαμβάνοντας το τσάι και τον καφέ τους οι γυναίκες –μέλη του ΚΑΠΗ, ήρθαν πολύ  κοντά μεταξύ τους,  κουβέντιασαν για κάποια   ευχάριστα θέματα , ενώ με το «Σ΄αγαπώ γιατί είσαι ωραία» τραγουδισμένο από τα χείλη τους και κρατώντας ανθισμένα γλαστράκια ,που τους προσφέρθηκαν, ευχήθηκαν υγεία και χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες της Τρίτης Ηλικίας…      

 

αναρτήθηκε  09-03-2016

 


 

εντυπη ειδοποίηση μη καταγραφής ένδειξης μετρητή

 

Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Εορδαίας (Δ.Ε.Υ.Α.Ε.), από σήμερα καθιερώνει την  έντυπη «Ειδοποίηση μη καταγραφής ένδειξης μετρητή», η οποία θα τοποθετείται στο γραμματοκιβώτιο του διαμερίσματος ή στην οικία του καταναλωτή.

Η «Ειδοποίηση μη καταγραφής ένδειξης μετρητή» είναι ένα έγγραφο σημείωμα των υπαλλήλων της Δ.Ε.Υ.Α.Ε., οι οποίοι καταγράφουν τις ενδείξεις και με το οποίο θα ενημερώνονται οι καταναλωτές όταν:

v η πλάκα του υδρομέτρου είναι θολή

v το υδρόμετρο είναι κλειστό ή σκεπασμένο

v το υδρόμετρο είναι σταματημένο

v το υδρόμετρο είναι κατεστραμμένο

v υπάρχει διαρροή

v υπάρχει αυξημένη κατανάλωση

Με το σημείωμα «Ειδοποίηση μη καταγραφής ένδειξης μετρητή», οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα και να προβούν στην αποκατάσταση των προβλημάτων που παρατηρούνται στο υδρόμετρο και την σύνδεσή τους.

 

 

αναρτήθηκε  09-03-2016


 

Η «ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ» ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 

    «Παρόν και μέλλον-Εθνικές και Τοπικές διαστάσεις –Η εποχή μετά τον λιγνίτη», ήταν το θέμα της Ημερίδας που διοργάνωσαν στο Μουσείο Πτολεμαϊδας ο Όμιλος Πολιτικού Προβληματισμού Εορδαίας και η Ένωση Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας.

Στη διάρκεια της Ημερίδας ακούστηκαν σημαντικές εισηγήσεις σχετικά με το νέο ενεργειακό χάρτη και το μέλλον του λιγνίτη, ενώ τα συμπεράσματα που βγήκαν ήταν χρήσιμα και ουσιαστικά για όλους τους συμμετέχοντες.

    «Οι νέες οικονομικές συνθήκες στην χώρα, την Ευρώπη και τον κόσμο» ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο Οικονομολόγος τ. Ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η  επόμενη φάση της τεχνολογίας θα φέρει πιο ανταγωνιστικά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πιέζοντας τις παραδοσιακές πηγές, όπως είναι ο λιγνίτης. Επομένως η περιοχή πρέπει να βγει στρατηγικά για να μπορέσει να μεταβεί ανώδυνα  στη μεταλιγνιτική περίοδο. Αυτό θα είναι το «κλειδί» για να μπορέσει  η περιοχή να ανταπεξέλθει στη νέα κατάσταση.

Η αξιοποίηση της λιγνιτικής οικονομίας σε τοπικό επίπεδο καθώς έχει χάσει η περιοχή σημαντικό ενεργειακό απόθεμα, είναι απαραίτητη για τα επόμενα χρόνια. Επίσης  Χρειάζεται μια δυναμική στροφή στον πρωτογενή τομέα σε σχέση με τον τουρισμό».

    Ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης  , που ήταν ένας εκ των εισηγητών, αναφέρθηκε στο θέμα: «Η περιοχή μετά τον λιγνίτη» επισημαίνοντας τα εξής : «Εδώ και καιρό έχουμε δουλέψει στο Γραφείο Προγραμματισμού για το σχέδιο δράσης του Δήμου και έχουμε να καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση για το πώς πρέπει να αναπτυχθεί με βάση τα σημερινά δεδομένα η περιοχή μας κατά την μεταλιγνιτική περίοδο.

Θέλουμε να διατηρήσουμε τον ενεργειακό χαρακτήρα της περιοχής μας , που έτσι και αλλιώς επιτυγχάνεται με την κατασκευή  της 5ης Μονάδας της Πτολεμαϊδας αλλά συγχρόνως και με την προώθηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές . Παράλληλα θα πρέπει το μειονέκτημα που έχει η περιοχή μας λόγω της βιομηχανικής ανάπτυξης , να αξιοποιηθεί και να γίνει πλεονέκτημα με την ανάπτυξη του βιομηχανικού τουρισμού, που μας χαρακτηρίζει, αλλά και με  την ανάπτυξη και άλλων μορφών εναλλακτικού τουρισμού αφού  μαζικός τουρισμός δεν μπορεί να υπάρξει στην περιοχή μας. Επί πλέον  η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα με την προώθηση δυναμικών καλλιεργειών που γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να επεκταθεί , όμως   απαραίτητη προϋπόθεση για  την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα είναι η απόδοση των εδαφών που απαλλοτριώθηκαν και εξορύχτηκε ο λιγνίτης αφού προηγουμένως αποκατασταθούν. Τέλος ο δευτερογενής τομέας και η μεταποίηση θα πρέπει να στηριχθούν στην περιοχή μας στις πρώτες ύλες που παράγονται , ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να αναδειχθούν και τοπικά προϊόντα τα οποία θα μπορέσουν να πιστοποιηθούν ως προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης ή ονομασίας προέλευσης.  

Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η αναπτυξιακή κατεύθυνση για την περιοχή και φυσικά ανάλογα με τις εξελίξεις και την διαμόρφωση των συνθηκών, θα πρέπει το πρόγραμμά μας να έχει και την δυνατότητα προσαρμογής, για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη περίοδος που φτάνει».  

    Τις «πολιτικές για την ενέργεια και τις νέες τεχνολογίες» , παρουσίασε η Καθηγήτρια Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ  Νιόβη Παυλίδου, αναφερόμενη στην σημερινή κατάσταση σε σχέση με τα ενεργειακά θέματα και στα έξυπνα ενεργειακά δίκτυα που θα πρέπει να αναπτυχθούν στην Ευρώπη , τα οποία θα αλλάξουν τις ενεργειακές ανάγκες χαράσσοντας και την εθνική μας στρατηγική. 

    Η κ. Παυλίδου έκανε λόγο και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε συνδυασμό με τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας , τονίζοντας την καλή εξοικονόμηση ενέργειας που θα πρέπει να γίνεται. 

    Ήταν μία άκρως ενδιαφέρουσα Ημερίδα της εργασίες της οποίας συντόνισε ο Δημήτρης Σιόλιος.    

 

αναρτήθηκε  08-03-2016


 

Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Το «προσφυγικό» ζήτημα  τέθηκε στην  έκτακτη σύσκεψη των φορέων , που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης τη Δευτέρα 7-3-2016 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας .

  Ευχαριστώντας τους εκπροσώπους όλων των φορέων  για την άμεση ανταπόκριση   στο κάλεσμά του ο κ. Ζαμανίδης , επεσήμανε  από την αρχή ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με δική του πρωτοβουλία και  σκοπό την ετοιμότητα του Δήμου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, εφόσον αυτό  προκύψει , διευκρινίζοντας πως δεν υπήρξε καμία πίεση ή πρόταση από πουθενά.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Εορδαίας τόνισε: « Ο λόγος της συνάντησης είναι ένας και μοναδικός να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι εάν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της έλευσης προσφύγων στην περιοχή μας . Μέχρι στιγμής  δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη , ούτε όχληση από κάποια υπηρεσία για φιλοξενία μεταναστών στον Δήμο μας. Όσα δημοσιεύτηκαν σχετικά με την ΑΕΒΑΛ είναι έωλα και αναλυθεί , καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης κατάλληλων χώρων , για τη φιλοξενία προσφύγων. Παρ όλα αυτά και μετά από τα διάφορα γενικότερα σενάρια που κυκλοφορούν,   εμείς θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και συντονισμένοι για κάθε ενδεχόμενο.  

Θα πρότεινα λοιπόν, για την πιθανή περίπτωση αντιμετώπισης φιλοξενίας προσφύγων , τη δημιουργία ενός ευέλικτου και πλήρους Συντονιστικού Οργάνου από εξειδικευμένα άτομα, που να μπορούν άμεσα  να ανταποκριθούν σε ανάλογες καταστάσεις».

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης –Πρεσπών  και Εορδαίας Νικηφόρου Μανάδη , των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων των θεσμικών φορέων της περιοχής.

Ολοκληρώνοντας ο Δήμαρχος Εορδαίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν θα  υπάρξει, σύντομα τουλάχιστον, ανάγκη φιλοξενίας προσφύγων , επαναλαμβάνοντας ότι δεν ενδείκνυται  χώρος στην  περιοχή σήμερα, που να διασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης .         

 

αναρτήθηκε  08-03-2016


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                Πτολεμαΐδα 8-3-2016

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                                Αριθμ. πρωτ. 8515

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                                                        

 

ΠΡΟΣ: Τα τακτικά μέλη

της Οικονομικής Επιτροπής

                                                 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

(Άρθρο 75 παρ. 6, Ν.3852/10)

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ.75 παρ.6 του Ν.3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης) σας καλούμε σε κατεπείγουσα  συνεδρίαση που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας  την 9-3-2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.30 μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά :

 

1)    Εγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών ασφάλισης των οχημάτων του Δήμου Εορδαίας, ορισμός αναδόχου.

2) Εγκριση κατάθεσης προσφυγής κατά απόφασης του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας και εξουσιοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Εορδαίας σε παράσταση  κατά τη συζήτηση αυτής.

 

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα διότι, απαιτείται η άμεση ασφάλιση των οχημάτων ( απορριμματοφόρα κλπ) των οποίων τα ασφαλιστήρια συμβόλαια λήγουν ενώ για το δεύτερο θέμα υπάρχει ο λόγος της έγκρισης της ήδη κατατεθείσας προσφυγής και εξουσιοδότησης του νομικού συμβούλου κατά τη συζήτηση αυτής.

                             

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  08-03-2016


ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Κομνηνών «φίλοι του βουνού», θα γιορτάσει και εφέτος τα κούλουμα πραγματοποιώντας εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016, στο λόφο του Αγίου Ραφαήλ.

Ο Πρόεδρος το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και όλα τα μέλη προσκα- λούν όλους τους συγχωριανούς και φίλους του Ομίλου να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.                       

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Το πέταγμα του χαρταετού.

Την καθιερωμένη φασολάδα του Ανέστη, με νηστίσιμα εδέσματα.

Άφθονο κρασί και τσίπουρο από δικούς μας παραγωγούς.

Ποντιακή μουσική με τοπικούς καλλιτέχνες.

Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει «αλεξίπτωτα πλαγιάς» , ένα ωραιότατο θέαμα, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Θα σας περιμένουμε να έρθετε να γιορτάσουμε μαζί, να πιούμε κρασί και τσίπουρο, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε.

αναρτήθηκε  08-03-2016


 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2016-2017

 

 

Πληροφορούμε τους ενδιαφερομένους για σύνδεση με την Τηλεθέρμανση ότι για κτίρια που έχουν φρεάτιο Τηλεθέρμανσης, για τεχνικούς λόγους η καταληκτική προθεσμία σύναψης συμβολαίου είναι για την περίοδο λειτουργίας 2016-2017, η 31η Mαΐου  2016.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι  να προσέλθουν έγκαιρα εντός της παραπάνω προθεσμίας.

 

Για τη Δ.Ε.ΤΗ.Π.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Κάλφας Γεώργιος

αναρτήθηκε  08-03-2016

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          Πτολεμαΐδα :  4 - 3 -2016

ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                          Αριθμ. Πρωτ. :   8264                                                                                  

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                 

……………………………….                                       

Γραφείο Προέδρου  Δ.Σ.                                                      

Τηλέφωνο : 24633 50111

                                                                         ΠΡΟΣ

 

 

1.    Το Δήμαρχο

2.    Τακτικά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

3.    Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας

4.    Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

     Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Πτολεμαΐδας την 9  Mαρτίου   2016  ημέρα  Τετάρτη και ώρα  6:30 μ. .μ.  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης :

 

1.    Υποβολή πρότασης του Δήμου Εορδαίας στο Ε.Π της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020  με τίτλο Δράσεις  ανάπτυξης και αναβάθμισης υποδομών σχολικής εκπαίδευσης που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΤΠΑ.

Εισηγητής : Ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης

2.    Συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας στο Hori zon were programe 2016-2017

Εισηγητής : Ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης

3.    Τροποποίηση Σχεδίου πόλεως στο ΟΤ 399

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Πολυχρονίδης Κωνσταντίνος

4.    Αποδοχή  ποσού και   κατανομή  ΣΑΤΑ

Εισηγητής : Ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης

5.    Αποδοχή ποσού από πιστώσεις ΣΑΕ 055 του ΥΠΕΣ για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Βύρλιος Μάρκος

6.    Έγκριση παρατάσεων προθεσμίας περάτωσης εργασιών διαφόρων έργων.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Πολυχρονίδης Κωνσταντίνος

7.    Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής διαφόρων έργων.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Πολυχρονίδης Κωνσταντίνος

8.    Έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής και ποιοτικής παραλαβής  διαφόρων προμηθειών.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Πολυχρονίδης Κωνσταντίνος

9.    Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέν.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Κοκκινίδης Γεώργιος

10. Έγκριση πρακτικού επιτροπής παρακολούθησης κυκλοφοριακής μελέτης.

Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Βύρλιος Μάρκος

11. Έγκριση αποφάσεων Σχολικών επιτροπών Α/θμίας & Β/θμίας εκπαίδευσης. Δήμου Εορδαίας .

Εισηγητής : Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Ιωάννης Αριστερίδης.

Ο Πρόεδρος ΔΣ 

Γεώργιος  Θεοδοσιάδης

 αναρτήθηκε  05-03-2016


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΗΛΙΑΣ

«ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ»

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Σας προσκαλούμε στον αποκριάτικο χώρο μας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 και ώρα 08:30μ.μ. στην ταβέρνα ΧΑΓΙΑΤΙ 3ο χλμ Πτολεμαΐδας – Γαλάτειας.

Η παρουσία όλων μας θα είναι χαρά και ευκαιρία για διασκέδαση και επικοινωνία.

 


 

’’ΒΟΥΛΙΑΞΕ’’ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 

 

Δημιουργώντας ένα γιορταστικό – αποκριάτικο και συγχρόνως παραδοσιακό σκηνικό, οι 13 Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Πτολεμαΐδας, προσέφεραν μία ξεχωριστή «Τσικνοπέμπτη» στους κατοίκους της Εορδαίας που πλημμύρισαν την Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Πρόκειται για την καθιερωμένη εκδήλωση, που διοργανώνουν τα πολιτιστικά ‘’κύτταρα’’ της περιοχής σε συνεργασία με τον Δήμο Εορδαίας και με τη χορηγία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Υποδεχόμενος μικρούς και μεγάλους ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας  Ζαμανίδης ευχήθηκε καλή αποκριά και καλή σαρακοστή και τους ευχαρίστησε που στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία και δράση της πόλης ενώ συνεχάρη και τους 13 Πολιτιστικούς Συλλόγους για την υπέροχη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ο κ. Ζαμανίδης τόνισε την καλή συνεργασία με τους Πολιτιστικούς φορείς του Δήμου, σε όλους τους τομείς και πρόσφατα στον τομέα της υγείας, επισημαίνοντας ότι όταν είναι ενωμένες οι δυνάμεις της περιοχής αντιμετωπίζονται όλα τα τοπικά ζητήματα.

Η καλή συνεργασία με την Δημοτική Αρχή τονίστηκε και από τον εκπρόσωπο των 13 Πολιτιστικών Συλλόγων Ηπειρωτών, Κρητών, Ποντίων, Κλεισουριέων, Βλατσιωτών, Ερμακιάς, Θρακιωτών, Καρδιάς, Μικρασιατών, Σουρμενιτών, Τροβαδούρων και Κομάνου, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «ο Σωτήρας» Ισαάκ Νικολαΐδη, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες σ’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

Η μουσική μπάντα του Κώστα Βουτυρά συνόδευσε τα βήματα όλων στο χορό, που στήθηκε στο κέντρο της πλατείας, ενώ οι σύλλογοι προσέφεραν εδέσματα άφθονο κρασί, που συνόδευαν το γλέντι, που παρά την βροχή, συνεχίστηκε επί πολλές ώρες.

 αναρτήθηκε  05-03-2016


ΞΕΦΑΝΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Β΄ΚΑΠΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 

Τηρώντας το έθιμο της ‘’Τσικνοπέμπτης’’ το Β΄ΚΑΠΗ του Δήμου Εορδαίας ξεφάντωσε στο χώρο του, όπου οι υπεύθυνοι έστησαν ένα υπέροχο αποκριάτικο σκηνικό.

Με ζωντανή μουσική, διάφορα πλούσια εδέσματα και πολύ κέφι τα μέλη του Β΄ΚΑΠΗ, πέρασαν μία αξέχαστη τσικνοπέμπτη, που περιελάμβανε πολλές εκπλήξεις με ένα εντυπωσιακό Θεατρικό δρώμενο και παραδοσιακά – διαχρονικά τραγούδια, που ερμήνευσαν οι γυναίκες του ΚΑΠΗ.

Ήταν μία όμορφη εκδήλωση όπου οι ‘’Έφηβοι της Τρίτης Ηλικίας’’ έδωσαν το δικό τους στίγμα, ενώ κοντά τους βρέθηκαν και συνδιασκέδασαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Καΐδης και Κοκκινίδης μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου Εορδαίας κ. Σάββα Ζαμανίδη, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Στεργιούλης.

 αναρτήθηκε  05-03-2016


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                Πτολεμαΐδα 4-3-2016

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                                Αριθμ. πρωτ. 8192

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                                                        

   ΠΡΟΣ: Τα τακτικά μέλη

της Οικονομικής Επιτροπής

                                                                   

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

(Άρθρο 75 παρ. 6, Ν.3852/10)

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ.75 παρ.6 του Ν.3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης) σας καλούμε σε κατεπείγουσα  συνεδρίαση που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαΐδας  την 4-3-2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.30 μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά :

1. Ανάθεση εκπόνησης  μελέτης  ενεργειακής απόδοσης, κατά ΚΕΝΑΚ , για την πληρότητα των απαιτούμενων

τευχών μελέτης του έργου «Κατασκευή 12/θεσιου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή ΚΕΠΤΣΕ Πτολεμαίδας», 

 ψήφιση της σχετικής πίστωσης.

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα διότι θα πρέπει να εκπονηθεί η ανωτέρω σχετική μελέτη ώστε να υποβληθεί η πρόταση του Δήμου Εορδαίας για την ένταξη του έργου: «Κατασκευή 12/θεσιου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή ΚΕΠΤΣΕ Πτολεμαΐδας» μέχρι τις 15-3-2016 στην ΕΑΔ  της  ΠΔΜ σύμφωνα  με την υπ’αριθμ 06 Α/Α ΟΠΣ 1238 πρόσκληση με τίτλο «Δράσεις ανάπτυξης και αναβάθμισης υποδομών σχολικής εκπαίδευσης»  και ως εκ τούτου  απαιτείται η πληρότητα του φακέλου άμεσα.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

αναρτήθηκε  04-03-2016

 

ΑΠΕΔΩΣΕ ΚΑΡΠΟΥΣ Η  ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ  ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΕΟΡΔΑΙΑΣ 

 

     Άμεση ήταν η ανταπόκριση όλων των φορέων στη σημερινή  σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας , σε συνεννόηση με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου και Υπεύθυνο Υγείας του Δήμου  Χρήστο Κατσίνα, μετά το κλείσιμο των ΤΕΠ και της Παθολογικής Κλινικής, λόγω έλλειψης  γιατρών.   

   Η σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου , ξεκίνησε με την αναλυτική αναφορά του κ. Κατσίνα στα χρονίζοντα λειτουργικά  προβλήματα του Μποδοσάκειου , αλλά και στα σημερινά που υφίστανται εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού , τονίζοντας τις μέχρι τώρα συνεχείς προσπάθειες για τη στελέχωση των υπολειτουργούντων κλινικών.  

    Περιγράφοντας την σημερινή εικόνα του Νοσοκομείου ο Υποδιοικητής της 3 ης ΥΠΕ Αγάπιος Γαβριηλίδης επεσήμανε την ανάγκη βελτίωσης της λειτουργίας του , όχι με «μπαλώματα» αλλά με την πρόσληψη μονίμων γιατρών.

     Αναφερόμενος στην κρισιμότητα της κατάστασης ο Δήμαρχος Εορδαίας ζήτησε την δέσμευση για την προκήρυξη θέσης Διευθυντή στην Παθολογική Κλινική , απαίτησε να δοθεί άμεση λύση στα σημερινά προβλήματα των ΤΕΠ και της Παθολογικής ,τόνισε την αναγκαιότητα  ένταξης της περιοχής στις άγονες γραμμές και επεσήμανε την άσκηση δυνατής πίεσης όλων των φορέων προς τους ιθύνοντες προτείνοντας, ως πρώτο βήμα,  τη συμβολική κατάληψη του Νοσοκομείου.

    Καταλυτική όμως ήταν η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη προκειμένου  να δοθεί μία άμεση λύση στο σημερινό πρόβλημα του Νοσοκομείου ,καθώς στην τοποθέτησή του δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια αναλαμβάνει το κόστος χρηματοδότησης  ιδιωτών γιατρών αλλά  και επικουρικών , για να καλυφθούν  τα κενά του Νοσοκομείου.

    Στο γενικό κυβερνητικό σχεδιασμό για την υγεία  αναφέρθηκε ο Βουλευτής Μίμης Δημητριάδης ,ο οποίος  έδωσε το «παρών» στη σύσκεψη, που συντόνισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Κωτσίδης ,ενώ  ακούστηκαν και   οι τοποθετήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Γιαννακίδη , του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας Αναστάσιου Τσιλφίδη ,του Προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας Α. Αγγελόπουλου   και των εκπροσώπων των παρισταμένων φορέων.   

    Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την υλοποίηση της πρότασης του Δημάρχου Εορδαίας , για τη συμβολική κατάληψη της εισόδου του Νοσοκομείου.          

      

 

αναρτήθηκε  03-03-2016


 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

     Ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης και ο εκτελών χρέη Αναπληρωτή Διοικητή του Μποδοσάκειου  Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας και Υπεύθυνος Υγείας του Δήμου Χρήστος Κατσίνας , σας καλούν την Πέμπτη 3-3- 2016 και ώρα 12:00 σε σύσκεψη  στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου με θέμα: «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ».