ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ Β΄ΚΑΠΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
January 11, 2018
ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Α΄ΚΑΠΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
January 15, 2018

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +30 246 335 01 38
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  11-01-2018

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ    ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

    Επιμνημόσυνη δέηση υπερ αναπαύσεως των ψυχών της οικογένειας Βούλγαρη , ευεργετών της Πτολεμαΐδας , τέλεσαν  σήμερα   Πέμπτη  11-1-2018  το πρωί  στην Ιερά Μονή Αγίου  Κοσμά του Αιτωλού Αρδάσσης , οι εκτελεστές της Διαθήκης της αειμνήστου Δασκάλας Χριστίνας Βούλγαρη , που είναι   ο Δήμος Εορδαίας, ο  Αρχιερατικός  Επίτροπος  Εορδαίας Αρχιμανδρίτης  Αυγουστίνος  Αυξωνίδης και ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας.

     Το μνημόσυνο των αειμνήστων ευεργετών του τόπου  τελέστηκε  παρουσία του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης –Πρεσπών και Εορδαίας Νικηφόρου Μανάδη , του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη , των ανιψιών της εκλιπούσης Κατερίνα Γιαλετζή, Κωνσταντίνου Τασούδη και Φώτη Φραγκούδη ,του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Δημήτρη Πολυχρονίδη  ,  του Προέδρου Στέλιου Χατζηστεφάνου και σύσσωμης  της Διοίκησης    του Συλλόγου Μικρασιατών,  αλλά και των Διευθυντών του Ειδικού Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Επαγγελματικού  Γυμνασίου – Λυκείου , που στεγάζονται στο κτίριο «ΒΟΥΛΓΑΡΗ»   .

     Μετά την τέλεση του Όρθρου , της Θείας Λειτουργίας και του ετησίου Μνημοσύνου  ακολούθησε η εμπεριστατωμένη ομιλία του τέως Δημάρχου Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη , ο οποίος εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στο ιστορικό της συνεργασίας του με τη Χριστίνα Βούλγαρη , τη Δασκάλα με τη χρυσή καρδιά για τη  δημιουργία  του προτύπου  κτιρίου  «ΒΟΥΛΓΑΡΗ», όπου στεγάζονται σημαντικές εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Εορδαίας .

     Ο κ. Τσιούμαρης επικεντρώθηκε στην πολύτιμη  λειτουργία του κληροδοτήματος και στην κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών   τονίζοντας μεταξύ άλλων:

 1. 1 από τα 13 Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων της χώρας
 2. 1 ΠΥΛΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ στην ΕΛΛΑΔΑ
 3. «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»
 4. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (Ι.Δ.ΕΚ.Ε)

 Με όλες αυτές τις δομές λοιπόν με τις δράσεις και τα προγράμματά τους

 • Η Πτολεμαΐδα αναδείχτηκε Εκπαιδευτική πρωτεύουσα όχι μόνο σε επίπεδο Νομού αλλά ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας
 • Συνέβαλαν στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και κοινωνικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής
 • Έδωσαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν διπλώματα και πτυχία αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ και τις εργοδοσίες του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
 • Έδωσαν τις γνώσεις  για ν ‘ ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις και ανάγκες της κοινωνίας .
 • Παρείχαν  την ευκαιρία για απόκτηση βασικών δεξιοτήτων και αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών.
 • Δημιούργησαν θέσεις εργασίες

Ενώ σήμερα στεγάζονται

 • Το Ειδικό Εργαστήρι
 • Το Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο
 • Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο

Προσφέροντας στα παιδιά της περιοχής Την Ειδική Αγωγή-Εκπαίδευση και Ψυχαγωγία σε περιβάλλον κατάλληλο για τις ανάγκες και τις δεξιότητές τους προς αγαλλίαση  και τέρψη των ψυχών της αείμνηστης οικογένειας Θεοδοσίου Βούλγαρη».   

       Στη συνέχεια τελέστηκε Τρισάγιο κατά τον ενταφιασμό των οστών της Χριστίνας Βούλγαρη στα νέα Κοιμητήρια της Πτολεμαΐδας .

«Σημαντική η σημερινή  μέρα για την περιοχή μας , που ως γενέτειρα της αειμνήστου Χριστίνας Βούλγαρη δέχθηκε τα οστά της ευεργέτιδάς μας» επεσήμανε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης , ενώ την ανακούφισή του εξέφρασε ο ανιψιός της Κώστας Τασούδης  γιατί πλέον η θεία του  αναπαύεται στην Εορδαϊκή γη , που τόσο πολύ αγάπησε.

     Η σεμνή εκδήλωση μνήμης ολοκληρώθηκε με δεξίωση στο χώρο «Χαγιάτι» της Πτολεμαΐδας.

Accessibility
Κλείσιμο