ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ – ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ”

75 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΓΩΝ
May 14, 2019
ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η 20η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
May 17, 2019

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ – ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +30 246 335 01 38
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  14-05-2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελέστηκε  από το Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητο ο Αγιασμός του έργου «Κατασκευή χώρων Κέντρου Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με  Νοητική Υστέρηση»

 

      Παρουσία του  Δημάρχου   Εορδαίας Σάββα  Ζαμανίδη , εκπροσώπων φορέων και πολιτών   τελέστηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης –Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο  συνεπικουρούμενου από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως  Νικηφόρο Μανάδη και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εορδαίας Αυγουστίνο Αυξωνίδη  ,  ο   Αγιασμός  του έργου « Κατασκευή χώρων Κέντρου Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με  Νοητική Υστέρηση» , σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου 2019 στο χώρο του κτηρίου.  

      Συγχαίροντας το Δήμαρχο Εορδαίας για την αποτελεσματικότητά του ,αναφορικά με την υλοποίηση του έργου , ο Σεβασμιώτατος έδωσε στοιχεία για το ιστορικό του κτηρίου , που θα λειτουργούσε ως Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Εορδαίας , ενώ ευχήθηκε να φανεί χρήσιμο στο μέλλον  φιλοξενώντας άτομα και παιδιά με ειδικές ανάγκες.

  Ανταποδίδοντας τις ευχαριστίες στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης εξέφρασε τη συγκίνηση και την πλήρη ικανοποίησή του  ,για τη θετική  αυτή εξέλιξη, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία  ιδιαίτερα σημαντική κοινωνική  δομή  , που διεκδικούσε εδώ και πολλά χρόνια το αναπηρικό κίνημα και  θα στεγαστεί στο υπάρχον  κτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης –Πρεσπών και Εορδαίας , το οποίο ανεγέρθη ως γηροκομείο πλησίον του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας .

     Δίνοντας κάποια στοιχεία για την πορεία του  έργου ο κ. Ζαμανίδης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας υπέβαλλε την πρόταση στο ΕΣΠΑ για την ένταξη αυτού  του έργου , που διαχρονικά  ήθελε να υλοποιήσει ο Δήμος. Χρειάστηκε μεγάλη προετοιμασία και καταβλήθηκε σημαντική  προσπάθεια από τις Υπηρεσίες του Δήμου για να ξεπεραστούν κάποια μελετητικά θέματα  αναφορικά με  τον αριθμό των ωφελούμενων  που καταφέραμε, ερευνώντας την ανάλογη  Νομοθεσία, να φτάσουμε από τα 11 , στα 50 άτομα , ενώ εξασφαλίσαμε και    όλες τις αδειοδοτήσεις . Παρά το γεγονός ότι οι υποβληθείσες προτάσεις στο ΕΣΠΑ υπερέβαιναν το συνολικό προϋπολογισμό του μέτρου , εν τούτοις, η πρόταση του Δήμου για το Κέντρο Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με  Νοητική Υστέρηση αξιολογήθηκε από τη Διαχειριστική  Αρχή με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, ώστε να   υπογράψουμε  τον περασμένο Δεκέμβριο τη σύμβαση  του έργου με την ανάδοχο εταιρεία και σήμερα τελούμε τον Αγιασμό του.  Νιώθουμε πράγματι  δικαιωμένοι  για το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας».

    Εμφανώς συγκινημένοι οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων ΑΜΕΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ( Σύλλογος Γονέων ,Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ Περ. Δυτ. Μακ. και Σύλλογος ΑΜΕΑ Π.Ε. Περ. Δυτ.Μακ. )κ.κ. Στέλιος Αντωναρίδης και Μιχάλης Μήγγος αντίστοιχα  , καθώς και οι Διευθυντές  του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Γεώργιος Παπαδόπουλος και του ΕΕΕΕΚ Πενταβρύσου  Αναστασία Τσισμαλίδου  ,  ευχαρίστησαν ιδιαίτερα το Δήμαρχο Εορδαίας  και όλους όσους συνέβαλλαν στην επίτευξη  αυτού του στόχου.

   Υπενθυμίζεται ότι  Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών συντήρησης   και βελτίωσης  των χώρων του  υπάρχοντος κτηρίου,   ο  αρχικός  προϋπολογισμός του οποίου  ανέρχεται στο ποσό των 3.712.877,67 Ευρώ , ενώ ο τελικός προϋπολογισμός της σύμβασης είναι 1.098.854,34 Ευρώ  πλέον ΦΠΑ 263.725,04 Ευρώ.

     Ο  συμβατικός χρόνος περαίωσης της εργολαβίας είναι είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Accessibility
Κλείσιμο