ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΡΠΥΣΤΡΙΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» στην Πτολεμαϊδα
October 29, 2016
ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ «ΠΡΟΦΙΛ» Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΤΟ
October 31, 2016

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΡΠΥΣΤΡΙΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350138
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα, 28-10-2016

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ  ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ  ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΡΠΥΣΤΡΙΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 

 

     Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016  και μετά το πέρας της παρέλασης , ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης  πραγματοποίησε  τα αποκαλυπτήρια του ερπυστριοφόρου οχήματος, που βρίσκεται στον περίβολο του Παλαιοντολογικού και Ιστορικού Μουσείου Πτολεμαϊδας , παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Υποδεχόμενος τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων ο Δήμαρχος Εορδαίας  αναφέρθηκε στη σημαντικότητα  αυτού του μνημείου της Πόλης, το οποίο επιτάχθηκε και χρησιμοποιήθηκε από τον Ελληνικό Στρατό κατά το «Έπος του 40». Οκ. Ζαμανίδης τόνισε την ανάγκη μετατροπής του χώρου σε εκθεσιακό , προκειμένου να προστατευθεί το όχημα αλλά και να υπάρξει η ανάλογη επισκεψιμότητα ,προσθέτοντας ότι η Δημοτική Αρχή  βρίσκεται στην κατεύθυνση της ανάδειξης και άλλων ιστορικών στοιχείων του τόπου.

Από την τελετή των εγκαινίων δεν θα μπορούσε να λείψει ο πρωτεργάτης για την ανακάλυψη και ανάδειξη του ιστορικού αυτού ερπυστριοφόρου ο ευπατρίδης «δάσκαλος» Αναστάσιος Μακρίδης , ο οποίος συγκλόνισε με την μεστή αναφορά του στην τεράστια  προσφορά της μπουλντόζας όχι μόνο στην περιοχή ,αλλά και στη χώρα τονίζοντας «Είμαστε υπερήφανοι που η Πόλη μας έστειλε αυτό το εργαλείο στην πρώτη γραμμή του πολέμου», ενώ ευχαρίστησε το Δήμαρχο Εορδαίας και όσους εκτίμησαν την αξία του οχήματος.

Αναλυτική και εμπεριστατωμένη ήταν η παρουσίαση της ιστορίας της μπουλντόζας , που ανήκε στις οικογένειες Παυλίδη και Αδαμόπουλου της Πτολεμαϊδας ,  από την υπεύθυνη του Μουσείου Βαρβάρα Γκέκα , σύμφωνα με στοιχεία που της κατέθεσε ο ένας εκ των ιδιοκτητών του οχήματος ο εκλιπών Νικόλαος Παυλίδης .

Όσους συνέβαλλαν στην ανάδειξη του σημαντικού αυτού εκθέματος , συνεχάρη ο εκπρόσωπος της εταιρείας του οχήματος «ΚΑΤΕΡΠΙΛΑΡ», ενώ με μήνυμά της  που ανέγνωσε ο συντονιστής της εκδήλωση Κοσμάς Τσισμαλίδης, χαιρέτησε την τελετή η Μιράντα Παυλίδου .         

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανάλογα της ημέρας χορωδιακά τραγούδια και με την  καθιερωμένη δεξίωση του Δημάρχου , στο χώρο του Μουσείου .

Accessibility
Κλείσιμο