ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ «ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ»

ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
December 19, 2016
ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ (ΔΑΚ) ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
December 22, 2016

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ «ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350138
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  19-12-2016

            Συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 19-12-2016 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Εορδαίας το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων υπό την Προεδρία του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη , παρουσία των Δημάρχων Κοζάνης Ελευθέριου Ιωαννίδη  και Αμυνταίου Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη .

      Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης , σύμφωνα με το Δήμαρχο Εορδαίας , περιελάμβαναν την  ψήφιση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2017, ενώ αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης σχετικά  με το εξασθενές χρώμιο που προέρχεται   από την τέφρα και τις επιπτώσεις του στον υδροφόρο ορίζοντα. Επίσης αποφασίσθηκε η έκδοση μιας διαμαρτυρίας προς τη ΔΕΗ σε σχέση με τις δηλώσεις του προέδρου της αναφορικά με τη χαοτική διαφορά μεταξύ της τιμής χρέωσης της θερμικής μονάδας από τη ΔΕΗ και της τιμής χρέωσης  στον  καταναλωτή.

      Στα πλαίσια αυτής της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ακόμη μία συνάντηση με την παρουσία των εκπροσώπων των τηλεθερμάνσεων Αμυνταίου, Κοζάνης και Πτολεμαϊδας, προκειμένου να βρεθεί «κοινός τόπος» και να προχωρήσει το θέμα της υπογραφής σύμβασης με τη ΔΕΗ για την παροχή θερμικής ενέργειας.

      Αναφερόμενος στο θέμα αυτό  ο κ. Ζαμανίδης επεσήμανε: «Πρόκειται για μία διαδικασία που ξεκίνησε πριν από αρκετό καιρό, ενώ το τελευταίο διάστημα διαπιστώνουμε ότι υπάρχει διάθεση να συγκλίνουμε και να συμφωνήσουμε τόσο από την πλευρά μας όσο και από την πλευρά της ΔΕΗ σε συγκεκριμένα σημεία που αφορούν την εξωαστική  χρήση της τηλεθέρμανσης, την τιμή της θερμικής μονάδας, τη διάρκεια της σύμβασης και την αναδρομικότητά της. Επιπλέον συζητήσαμε τη δυνατότητα της αναπροσαρμογής του τιμήματος αλλά και της παράτασης της σύμβασης ειδικά για το Αμύνταιο και την Πτολεμαϊδα αφού το 2019 προβλέπετε ότι ο ΑΗΣ Καρδιάς και ο ΑΗΣ Αμυνταίου θα σταματήσουν τη λειτουργία τους σύμφωνα με τις εγκεκριμένες ώρες . Πιστεύουμε ότι η αντιπρόταση που θα κατατεθεί θα είναι τέτοια, που θα δίνει τη δυνατότητα, μετά από τη ρύθμιση κάποιων λεπτομερειών που απομένουν, να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης με τη ΔΕΗ για την παροχή θερμικής ενέργειας».

          

 

Accessibility
Κλείσιμο