Συνάντηση Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) στις εισόδους της Πτολεμαΐδας από το Δήμο Εορδαίας.
December 20, 2020
Αναστολή λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας στις 23-12-2020.
December 21, 2020

Συνάντηση Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

ptolemaios

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα, 20-12-2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας Μιχάλη Δεληκώστα, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι στήριξης του εμπορικού κόσμου της Εορδαίας, ο οποίος πλήττεται εκ νέου με την απόφαση για εφαρμογή αυστηρότερου lock down, η οποία τέθηκε σε ισχύ από χθες.

Διαπιστώθηκε απόλυτη σύγκλιση απόψεων, ενώ ο Παναγιώτης Πλακεντάς τόνισε ότι ο Δήμος Εορδαίας θα σταθεί έμπρακτος αρωγός στον επιχειρηματικό κλάδο της περιοχής μας, που δοκιμάστηκε κατ’ επανάληψη όλη την φετινή χρονιά. Η δημοτική αρχή Εορδαίας, στην προσπάθεια της να στηρίξει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο δήμο και επλήγησαν οικονομικά, θα προτείνει μέσω ολοκληρωμένης εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, την πλήρη απαλλαγή τους από την καταβολή δημοτικών τελών, για το τρίμηνο Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2020. Ανάλογες προτάσεις για στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων θα κατατεθούν εισηγητικά για λήψη απόφασης, στα Διοικητικά Συμβούλια των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων του Δήμου Εορδαίας.

Τέλος συμφωνήθηκε να αποσταλεί κοινή επιστολή του Δημάρχου Εορδαίας και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας προς τo Υπουργείo Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία  θα ζητείται η άμεση λήψη σειράς μέτρων ειδικής μέριμνας για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις της περιοχής.

 

Accessibility
Κλείσιμο