ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ : 2ος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ “ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΣΘΝΕΙΑΣ”

ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 15- 1 -2019 ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
January 14, 2019
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/01/2019
January 15, 2019

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ : 2ος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ “ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΣΘΝΕΙΑΣ”

%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%b5%ce%b9%cf%83

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 23 (2ος ΟΡΟΦΟΣ) , ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Τηλέφωνο : 246 305 30 35

 

2ος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ:

“ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ”

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει, ενημερώσει και κινητοποιήσει την κοινωνία διεξάγει τον 2ο Εκπαιδευτικό Κύκλο Ομιλιών με τίτλο «Υγεία δεν είναι μόνο η απουσία ασθένειας». Ο 1ος κύκλος είχε τίτλο «Σύγχρονα ζητήματα γύρω από την ασθένεια του καρκίνου» και κάλυπτε σύγχρονα θέματα που σχετίζονται με τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της ασθένειας του καρκίνου, τόσο στον/ην ίδιο/α τον/ην ασθενή όσο και στο περιβάλλον του/ης. Αφού, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος, ένας άλλος έρχεται με επίκεντρο την υγεία και την ασθένεια. Τι είναι τελικά η υγεία και τι η ασθένεια; είναι η ασθένεια ένα αμιγώς βιολογικό ζήτημα; ή μήπως αμιγώς ψυχολογικό; ή μήπως ένα κράμα αυτών των δυο;

Ο 2ος κύκλος επικεντρώνεται γύρω από τις έννοιες της υγείας και της ασθένειας, τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις που συνοδεύουν την κάθε μια αλλά και τους τρόπους διαχείρισης και ανάπτυξη δεξιοτήτων για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Σκοπός του εκπαιδευτικού κύκλου είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν πως υγεία μπορεί να υπάρξει παρά την παρουσία ασθένειας, να τους κινητοποιήσει να προβαίνουν σε προληπτικούς ελέγχους και να συνειδητοποιήσουν την πολύτιμη σημασία τους αλλά και να εκπαιδευτούν επάνω σε χρήσιμες τεχνικές και δεξιότητες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ως εργαλείο όταν έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες και στρεσογόνες καταστάσεις.

Είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου το στρες αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, η καθημερινότητα αλλάζει, οι χρόνιες ασθένειες γίνονται μέρος της ζωής και της ρουτίνας, να μπορούμε να διαχειριστούμε όλες αυτές τις αλλαγές. Ο Σύλλογος μας θέλουμε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, να παροτρύνει και να κινητοποιήσει τον κόσμο να ενημερωθεί, να ζήσει μια ζωή που θα νιώθει καλά μέσα σε αυτή και να φροντίσει την ψυχική και σωματική του υγεία.

Οι ομιλίες δεν απευθύνονται μόνο στα μέλη του συλλόγου αλλά είναι ανοικτές προς το κοινό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινώνησε στο 246 305 30 35 ή στο 690 692 88 43

Accessibility
Κλείσιμο