ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – 2ο PTOLEMAIDA OPEN SENIORS ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ
April 8, 2019
ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΩΠΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠ.ΕΒΥΣ. (ΤΕΒΑ/FEAD)
April 9, 2019

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

«Διαχείριση Πένθους σε Παιδιά και Ενήλικες» ήταν το θέμα της έβδομης συνάντησης του Σεμιναρίου Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής και Προπονητική Ζωής του Πανεπιστημίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Εορδαίας

      Μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε και στην έβδομη συνάντηση του Σεμιναρίου Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής και Προπονητική Ζωής που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 7 Απριλίου στο Δήμο Εορδαίας στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Η ζήτηση για το πρόγραμμα είναι τεράστια και πολλές από τις αιτήσεις των πολιτών δεν ικανοποιήθηκαν εφέτος.

    Το πρόγραμμα αξιολογείται διαρκώς σε επίπεδο διδασκόντων, υποδομών, ψηφιακού υλικού, επικοινωνίας με τη γραμματεία και γενικότερης συμβολής στην περιοχή μας.

    Οι διδασκαλίες συνοδεύονται με πλούσιο ψηφιακό υλικό, το οποίο λαμβάνετε μέσω e-mail, είτε δια της ένταξης των επιμορφουμένων σε μυστικές ομάδες στο γνώριμο κοινωνικό δίκτυο, το Facebook.

    Η χθεσινή διάλεξη είχε θέμα: «Διαχείριση Πένθους σε Παιδιά και Ενήλικες». Ένα θέμα που μας αφορά όλους. Εισηγήτρια της έβδομης συνάντησης ήταν η κυρία Μανωλοπούλου Φιλομένη, Msc Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ειδική Παιδαγωγός.

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την Απώλεια ,

  • Θάνατος προσώπου
  • Ασθένεια
  • Χωρισμός/ Διαζύγιο

Καθώς επίσης και εκδηλώσεις του φυσιολογικού Θρήνου, Συναισθήματα

  • Σοκ
  • Λύπη
  • Θυμός
  • Ενοχές
  • Άγχος

Και γενικότερα τρόποι αντιμετώπισης.

    Σύμφωνα με την Συντονίστρια του Προγράμματος Γρηγοριάδου Βασιλική στην Πτολεμαΐδα τα μαθήματα υλοποιούνται στο Δήμο στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου μια φορά τον μήνα, ημέρα Κυριακή . Απομένουν άλλες 2 συναντήσεις για να ολοκληρωθεί το Πρόγραμμα Δωρεάν Επιμόρφωσης Του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα επόμενα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν, 19 Μαΐου και 9 Ιουνίου.

Accessibility
Κλείσιμο