Πρόγραμμα ανακύκλωσης υπολειμμάτων τσιγάρου ξεκίνησε ο Δήμος Εορδαίας.

Θεματική έκθεση ζωγραφικής «Σπουδαίοι Έλληνες» του Φώτη Μανιού στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα.
May 20, 2022
Σε κυκλοφορία τα δύο τρίκυκλα φορτηγά-μοτοσυκλέτες του Δήμου Εορδαίας.
May 26, 2022

Πρόγραμμα ανακύκλωσης υπολειμμάτων τσιγάρου ξεκίνησε ο Δήμος Εορδαίας.

ptolemaios

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +302463350148
Fax : +302463350150
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  24-05-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πρόγραμμα ανακύκλωσης υπολειμμάτων τσιγάρου ξεκίνησε ο Δήμος Εορδαίας.

 

Ο Δήμος Εορδαίας ξεκίνησε πιλοτικά πρόγραμμα ανακύκλωσης υπολειμμάτων τσιγάρου και για το σκοπό αυτό προμηθεύτηκε εξοπλισμό ανακύκλωσης ειδικών προδιαγραφών για ανακύκλωση υπολειμμάτων τσιγάρου.

Πιο συγκεκριμένα από σήμερα τοποθετούνται δέκα (10)  ειδικά κυτία αποτσίγαρων, σε διάφορα σημεία της Πτολεμαΐδας, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής. Τα σημεία αυτά επιλέχθηκαν γιατί παρατηρείται μεγαλύτερος συνωστισμός και υπάρχουν συχνά υπολείμματα τσιγάρων πεταμένα στο έδαφος. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης ξεκίνησε σε πειραματικό στάδιο και ενδέχεται να προταθεί η προμήθεια επιπρόσθετων κυτίων, ώστε να καλυφθούν και άλλα σημεία της πόλης.

Τα αποτσίγαρα συλλέγονται μέσω του προγράμματος #gopafree της Cigaret Cycle, με τη χρήση ειδικών κυτίων, στη συνέχεια αποστέλλονται στο εξωτερικό, όπου διαχωρίζονται τα υπολείμματα χαρτιού – καπνού, από τα φίλτρα τα οποία με ειδική διαδικασία αποτοξικοποιούνται και  δημιουργούνται νέα ανακυκλωμένα υλικά, για χρήση σε στην παραγωγή νέων βιώσιμων προϊόντων. Τα υπολείμματα χαρτιού, καπνού και η τέφρα κομποστοποιούνται και παράγεται λίπασμα.

Μέρος των εσόδων επιστρέφει στο κοινωνικό σύνολο εκ νέου, για την αγορά γυαλιών όρασης, ακουστικών βαρηκοΐας, ή άλλων κοινωνικών προσφορών, για πολίτες που ανήκουν στα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα. Με αυτό τον τρόπο το πρόγραμμα #gopafree συμβάλλει ουσιαστικά στο να ξαναγίνουν ενεργοί οι συγκεκριμένοι πολίτες, με σκοπό την ανάκτηση των αισθήσεων και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Ο Δήμος Εορδαίας λοιπόν προτρέπει όλους τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τα κυτία ανακύκλωσης υπολειμμάτων τσιγάρου, γιατί από τη συγκεκριμένη δράση επιτυγχάνεται όχι μόνο το προφανές περιβαλλοντικό όφελος, αλλά και κοινωνική προσφορά.

Accessibility
Κλείσιμο