Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ

ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ”
March 19, 2019
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
March 27, 2019

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +30 246 335 01 38
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  25-03-2019

   Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στην Εορδαία

 

    Με  την καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων και παλλαϊκή συμμετοχή  η Πτολεμαίδα γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου  του 1821.

    Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας χοροστατούντος του  Αρχιερατικού Επιτρόπου  Εορδαίας Αυγουστίνου Αυξωνίδη και με τη συμμετοχή  του Ιερού Κλήρου της περιοχής , παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

    Ακολούθησαν  η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο  Πεσόντων της Κεντρικής Πλατείας της Πτολεμαίδας , υπό του ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαϊδας Παύλο Ταγτεβερενίδη ,  ο  οποίος  μέσα από  την εμπεριστατωμένη ομιλία του  ανέδειξε με στόμφο και παλμό   το σημαντικό  νόημα της διπλής γιορτής.

    «Διπλή Γιορτή της πίστεως και της πατρίδας η σημερινή και εύχομαι ο Ελληνισμός να είναι πάντα ελεύθερος και η Παναγία να σκέπει τον καθένα από εμάς» τόνισε ο Αρχιερατικός  Επίτροπος Εορδαίας , ενώ  στις αξίες και στα ιδανικά  της Εθνικής Επανάστασης αναφέρθηκαν στα μηνύματά τους ο εκπρόσωπος του  Δημάρχου  Εορδαίας  Σάββα Ζαμανίδη, Αντιδήμαρχος Ιωάννης Αριστερίδης   και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας   Αντιπεριφερειάρχης Παύλος Τσότσος .

    Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη  δεξίωση του Δημάρχου Εορδαίας στο Δημοτικό Κατάστημα ,όπου παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας , Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών αλλά και πολίτες.

     Να σημειωθεί ότι ανάλογες επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας.

Accessibility
Κλείσιμο