Ο Δήμος Εορδαίας για την 14η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

Ενημέρωση από το Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου Δήμου Εορδαίας για τις εργασίες συντήρησης δεντροστοιχίας, στο δρόμο για το Μποδοσάκειο νοσοκομείο.
November 13, 2020
Ο Δήμος Εορδαίας για την 47η επέτειο από την φοιτητική εξέγερση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
November 16, 2020

Ο Δήμος Εορδαίας για την 14η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

ptolemaios

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα, 13-11-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο Δήμος Εορδαίας για την 14η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη καθιερώθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου για το σακχαρώδη διαβήτη, με απήχηση σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε περισσότερες από 160 χώρες.

Ο μήνας Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη, ενώ η 14η Νοέμβρη επελέγη με κριτήριο το γεγονός ότι αποτελεί την ημέρα των γενεθλίων του Καναδού ιατρού Sir Frederick Grant Banting, ο οποίος μαζί με τον  Charles Best, ανακάλυψαν την ινσουλίνη και τιμήθηκαν από κοινού με το Νόμπελ ιατρικής.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι μια ωδή στο νοσηλευτικό προσωπικό, στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές, οι οποίοι διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της ασθένειας και έχουν συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με σακχαρώδη διαβήτη. Το ελπιδοφόρο μήνυμα είναι ότι ο διαβήτης είναι μια νόσος που μπορεί  να προληφθεί με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ενώ ακόμη και στην περίπτωση που η νόσος εκδηλωθεί, το άτομο μπορεί να την αντιμετωπίσει με σωστές πρακτικές, διατηρώντας μια καλή ποιότητα ζωής.

Ο Δήμος Εορδαίας ευαισθητοποιημένος σε θέματα που άπτονται της υγείας των πολιτών και σε συνεργασία με το Σύλλογο Διαβητικών Νομού Κοζάνης «Διαβητική Πορεία», με έδρα την Πτολεμαΐδα, είχαν προγραμματίσει εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Όμως οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν, λόγω της υγειονομικής κρίσης που βιώνει ο πλανήτης εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, οδήγησαν στην ματαίωση τους. Ελπίζουμε τον επόμενο χρόνο να έχουν αρθεί όλοι οι σημερινοί περιορισμοί και να μπορέσουμε να διοργανώσουμε εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών μας, σχετικές με την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.

 

 

«Ο Διαβήτης μας αφορά όλους.

Η σωστή ενημέρωση προστατεύει.»

Accessibility
Κλείσιμο