Οι «Ιστορίες στον αέρα», η ραδιοφωνική εκπομπή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας, γέμισαν με λέξεις και εικόνες μες τις γιορτές τον αέρα της πόλης.

Ευχαριστήριο Δήμου Εορδαίας σε όλους όσους συνεισέφεραν στις δράσεις για παροχή βοήθειας, σε πολίτες ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσα στο διάστημα των εορτών.
January 8, 2021
Ενημέρωση του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ Δήμου Εορδαίας με αφορμή την επαναλειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών.
January 10, 2021

Οι «Ιστορίες στον αέρα», η ραδιοφωνική εκπομπή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας, γέμισαν με λέξεις και εικόνες μες τις γιορτές τον αέρα της πόλης.

ptolemaios

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  08-01-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι «Ιστορίες στον αέρα», η ραδιοφωνική εκπομπή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας, γέμισαν με λέξεις και εικόνες μες τις γιορτές τον αέρα της πόλης.

 

Οι «Ιστορίες στον αέρα», «Storiesonair», απογειώθηκαν από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας στις 8 Δεκεμβρίου 2020, μέσω των ραδιοφωνικών εκπομπών που υποστήριξε το νεοσύστατο webradio της, το storiesonair.gr της, γέμισαν με λέξεις και εικόνες την περίοδο των εορτών τον αέρα της πόλης και ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους στις 7 Ιανουαρίου.

Συνταξιδιώτες και βασικοί συνεργάτες σ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι οι αγαπημένοι συγγραφείς Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου, Έλενα Αρτζανίδου, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Αλκιβιάδης Κούσης, Μαρία Παπαγιάννη,  Αντώνης Παπαθεοδούλου, Γλύκα Στόϊου και οι αφηγητές: Σάσα Βούλγαρη, Γιώργος Ευγενικός, Ανθή Θάνου,  Λίλη Λαμπρέλλη, Στέλιος Πελασγός, Δημήτρης Προύσαλης (Παραμύθια και θρύλοι στου Κενταύρου τη ράχη), Αγνή Στρουμπούλη.

Το ταξίδι εμπλούτισαν και ομόρφυναν οι ακροατές μας προσθέτοντας τις δικές τους πινελιές μέσα από τις ευχοϊστορίες τους που διακινήθηκαν μέσα από το ταχυδρομείο των ευχών.

Ένα αόρατο νήμα ένωσε ανθρώπους και τόπους σε όλη τη χώρα και έφερε κοντά αναγνωστικές κοινότητες από κάθε γωνιά της. Από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου μέχρι την Πλανόδια Χαριστική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, από την Σχολική Βιβλιοθήκη Φωταγωγός μέχρι το Δίκτυο φιλαναγνωστικό Θράκης, Μακεδονίας.

Σημαντικός σταθμός του μοναδικού αυτού ταξιδιού η απόδοση της αφήγησης των παραμυθιών στην ελληνική νοηματική γλώσσα για να μοιραστούν ως πρόσφορα αγάπης στους μη ακούοντες φίλους μας.

Οι “Ιστορίες στον αέρα” προσπάθησαν και κατάφεραν να στήσουν μια στέρεη γέφυρα πάνω στην οποία περπάτησε ο πλούτος της γραπτής λογοτεχνίας και της άυλης προφορική μας παράδοσης, για να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας. ανεξαρτήτου ηλικίας.

Όσοι ασχολήθηκαν με εγχείρημα αυτό δεν μπορούν παρά να νιώθουν χαρά και ικανοποίηση καθώς πέτυχαν τους στόχους που είχαν βάλει, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη αλλά και απαιτητική περίοδο σαν αυτή που ζούμε.

Ευχή όλων μας να ξαναβρεθούμε,  “Στην επόμενη στροφή, στον επόμενο δρόμο, στη χώρα του Μαζί”, όπως έγραψε η Μαρία Παπαγιάννη.

 

Καλή χρονιά με υγεία για όλους.

 

Accessibility
Κλείσιμο