Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» στην Πτολεμαϊδα

75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΒΟΥΝΟΥ
October 24, 2016
ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΡΠΥΣΤΡΙΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
October 29, 2016

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» στην Πτολεμαϊδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350138
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα, 28-10-2016

Οι εκδηλώσεις για την  επέτειο του «ΟΧΙ» στην Πτολεμαϊδα

      Με λαμπρότητα, παρά την συνεχή απειλή της βροχής , γιορτάστηκε στην Πτολεμαϊδα η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940, με κεντρικό μήνυμα «ότι οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων μας αποτελούν την πολυτιμότερη παρακαταθήκη του ελληνικού γένους».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 27-10-2016 με τον Πανηγυρικό εσπερινό και τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου στον εορτάζονται Ιερό  Ναό της Αγίας Σκέπης χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου        , ενώ  νωρίς το πρωί της Παρασκευής 28-10-2016 τελέστηκε  επίσημη Αρχιερατική  Δοξολογία από τον Αρχιεπίσκοπο  Ιόππης κ.κ. Δαμασκηνό και τον Ιερό κλήρο της περιοχής , παρουσία  πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου.                  Ακολούθησε στο Μνημείο των ηρώων για το έπος του 40  που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού,  τρισάγιο προς τιμή των χιλιάδων στρατιωτών που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδας στο αλβανικό μέτωπο και στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Πτολεμαϊδας Ελένη Βασιλείου , η οποία  με μια ξεχωριστή ομιλία εντυπωσίασε το κοινό, τονίζοντας τις θυσίες και τους αγώνες των ηρώων μας για το υπέρτατο αγαθό, την ελευθερία.

Στέλνοντας το μήνυμα της ημέρας ο  Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης  τόνισε ότι «είναι έντονη η συγκίνηση και ο εθνικός παλμός και ιδιαίτερα σήμερα που τον χρειαζόμαστε καθώς αναπτερώνεται το ηθικό με την ιστορία της πατρίδας μας και τους αγώνες των προγόνων μας», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα και αυτή τη φορά  θα βγει από το αδιέξοδο.

Τη διαχρονικότητα του «ΟΧΙ» υπογράμμισαν στις δηλώσεις τους ο  εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Βουλευτής Θέμης Μουμουλίδης  και  ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αντιπεριφερειάρχης  Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος .

     Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση προ των επισήμων , υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Εορδαίας.

Accessibility
Κλείσιμο