ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ “ΟΧΙ” ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
October 25, 2017
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ»
October 29, 2017

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ “ΟΧΙ” ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +30 246 335 01 38
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  28-10-2017

 

 Με λαμπρότητα, παρά τη βροχόπτωση  που έγινε αιτία να ματαιωθεί η παρέλαση  , γιορτάστηκε στην Πτολεμαϊδα η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940, με κεντρικό μήνυμα «ότι οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων μας αποτελούν την πολυτιμότερη παρακαταθήκη του Ελληνικού γένους».

    Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή  27-10-2017 με τον Πανηγυρικό εσπερινό και τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου στον εορτάζονται Ιερό  Ναό της Αγίας Σκέπης χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου        , ενώ  νωρίς το πρωί του Σαββάτου  28-10-2017 τελέστηκε  επίσημη Αρχιερατική  Δοξολογία από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εορδαίας Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο  και τον Ιερό κλήρο της περιοχής , παρουσία  πολιτικών και  στρατιωτικών αρχών και πλήθους κόσμου.

      Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε, εντός του Ιερού Ναού λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών , η Φιλόλογος Καθηγήτρια  του 1ου   Γυμνασίου Πτολεμαϊδας Ελένη Χουρπουλιάδη  , η οποία  με μια ξεχωριστή ομιλία εντυπωσίασε το κοινό, τονίζοντας τις θυσίες και τους αγώνες των ηρώων μας για το υπέρτατο αγαθό, την ελευθερία.

         Ακολούθησε στο Μνημείο των ηρώων για το έπος του 40  που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού,  τρισάγιο προς τιμή των χιλιάδων στρατιωτών που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδας στο αλβανικό μέτωπο και στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων και  η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Εορδαίας

      Στέλνοντας το μήνυμα της ημέρας ο  Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης  τόνισε ότι «είναι έντονη η συγκίνηση και ο εθνικός παλμός και ιδιαίτερα σήμερα που τον χρειαζόμαστε καθώς αναπτερώνεται το ηθικό με την ιστορία της πατρίδας μας και τους αγώνες των προγόνων μας . Εύχομαι ενωμένοι πάντα να αντιταχθούμε στα σημερινά προβλήματα και να είμαστε και πάλι νικητές  ».

     Τη διαχρονικότητα του «ΟΧΙ» υπογράμμισαν στις δηλώσεις τους ο  εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Ιωάννης Θεοφύλακτος    και  ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Φώτης Κεχαγιάς .

     Η καθιερωμένη δεξίωση δόθηκε στα Γραφεία της ΔΕΥΑΕ.

Accessibility
Κλείσιμο