ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΒΑΡΒΟΥΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ LET’S DO IT GREECE
April 1, 2019
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΖΩΗΣ
April 2, 2019

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΒΑΡΒΟΥΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Μουσική Κυριακή στο Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο

«Η μουσική αρχίζει εκεί που σταματούν οι δυνατότητες της γλώσσας.»

Jean Sibelius

 

Στα πλαίσια του 1ου Πολιτιστικού Περίπατου στην Πόλη, πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου 2019, το δεύτερο μικρό βήμα στον πολιτισμό με το  Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο σε ρόλο οικοδεσπότη και τους φίλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Φιλαρμονικής Πτολ/δας, σε ρόλο φιλοξενούμενων.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, οι πρόεδροι και τα μέλη των  Συλλόγων Φίλων Γονέων και Κηδεμόνων των πολιτιστικών δομών, το προσωπικό του Ωδείου και οι γονείς, τοποθέτησαν στο κέντρο τα παιδιά κι απόλαυσαν όλοι μαζί ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της μουσικής.

Οι δράσεις που εξελίχθηκαν στους χώρους του Ωδείου οργανώθηκαν από τους μουσικοπαιδαγωγούς του Β.Δ.Ω.Π. με ιδιαίτερη αγάπη και μεράκι κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι δραστηριότητες να ενθουσιάσουν  τους μικρούς  καλεσμένους που είχαν την ευκαιρία να δουν να ακούσουν και να μάθουν πολλές λεπτομέρειες για τη μουσική, τα μουσικά όργανα και τη λειτουργία ενός Ωδείου.

Η πρόεδρος του ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π., Μαρία Κύρκα, παραβρέθηκε στη δράση κι αφού συγχάρηκε όλους τους συντελεστές του προγράμματος δήλωσε πως «δράσεις σαν αυτή ενισχύουν την άποψη, πως ο  πολιτισμός είναι ο βασιλικός δρόμος που μπορεί να ενώσει ανθρώπους, αντιλήψεις και τόπους».

Τα χρώματα οι μουσικές και οι παιδικές φωνές σφράγισαν  την 2η Κυριακή του περίπατου που συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς τη Φιλαρμονική Δήμου Εορδαίας και το Παλαιοντολογικό Μουσείο.

Accessibility
Κλείσιμο