Μουσική κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Δηλώσεις Ζωικού Κεφαλαίου
August 10, 2016
Σύγκληση Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Εορδαίας
August 19, 2016

Μουσική κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο

….ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ…
Μουσική κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο

 

mousiki02

Ο Δήμος Εορδαίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ και το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας γιορτάζουν το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου.

Μέσα σε τρεις μέρες, την ΤΕΤΑΡΤΗ 17, την ΠΕΜΠΤΗ 18 και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 Αυγούστου, τα τρία πιο φωτεινά βράδια του Αυγούστου, κάτω από το μοναδικό Αυγουστιάτικο φεγγάρι η μουσική θα γίνει συνοδοιπόρος των φιλόμουσων και όχι μόνο στη δροσερή αυλή του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας

Την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 21.00, το τριήμερο της μουσικής κάτω από το φεγγάρι ανοίγει με ένα ρεσιτάλ του χαρισματικού και βραβευμένου κιθαρίστα Χρόνη Κουτσουμπίδη σε έργα Villa-Lobos, de Lucia, Dyens και Κουτσουμπίδη.

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 21.00, συνοδεύουμε την αυγουστιάτικη πανσέληνο με την αφήγηση με μουσική του συγκλονιστικού ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος».  Ταυτόχρονα με την αφήγηση του ποιήματος από τη Μάρθα Μαυρίδου, οΛάζαρος Τσαβδαρίδης στο πιάνο και ο Μιλτιάδης Γιαννός στο βιολοντσέλο θα ακουστεί πρωτότυπη μουσική του Λάζαρου Τσαβδαρίδη βασισμένη στην ομώνυμη σονάτα του Beethoven καθώς επίσης και έργα των Satie, Saint-Saens και άλλων.

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 21.00 το τριήμερο ολοκληρώνεται με ένα ταξίδι στη μουσική και τους ήχους της Ανατολικής Μεσογείου από το σύνολο NEVA αποτελούμενη από τον Χρίστο Ψωμιάδη στην πολίτικη λύρα, το Γιάννη Παληό στο ούτι και τον Γιώτη Πολιτίδη στα κρουστά. Μαζί τους στο τραγούδι συμμετέχει η Έλενα Μουδίρη Χασιώτου

Όλες οι συναυλίες θα δοθούν στην αυλή του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας με Ελεύθερη είσοδο.

Χορηγός Επικοινωνίας: eptolemeos.gr | ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ | Εορδαϊκός Παλμός

 

Ο Αντιδήμαρχος ΠολιτισμούΟ Πρόεδρος του ΚΟΙΠΠΑΠΟ Καλλιτ. Διευθυντής ΒΔΩΠ
Λακης ΚαΐδηςΧρίστος ΚατσίναςΛάζαρος Τσαβδαρίδης

 

Accessibility
Κλείσιμο