Μήνυμα Αντιδημάρχου Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού Ρούλας Σεβαστού, για την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού.

Storiesonair.gr/ Webradio στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας «Ιστορίες στον αέρα», φοράνε τα γιορτινά τους, κι υποδέχονται τα Χριστούγεννα!
December 4, 2020
Ενημέρωση για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας 9-12-2020.
December 7, 2020

Μήνυμα Αντιδημάρχου Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού Ρούλας Σεβαστού, για την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού.

ptolemaios

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  04-12-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μήνυμα Αντιδημάρχου Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού Ρούλας Σεβαστού, για την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού.

 

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στα εκατομμύρια των εθελοντών παγκοσμίως, οι οποίοι συχνά με κίνδυνο της ζωής τους προσφέρουν ανιδιοτελώς τον χρόνο τους, τις γνώσεις και τις υπηρεσίες τους χωρίς καταναγκασμό για χρήσιμες δράσεις και προς όφελος των συνανθρώπων τους.

Με αφορμή λοιπόν αυτής της επετείου, ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε όλους τους εθελοντές και όλες τις άτυπες και μη εθελοντικές ομάδες του τόπου μας, που επί σειρά ετών και με δική τους πρωτοβουλία δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για την φύση, τον τόπο τους και κυρίως για τον συνάνθρωπό τους. Η εκτίμηση και η ευγνωμοσύνη μας στην πολύτιμη προσφορά τους είναι απεριόριστη.

Ο εθελοντισμός δεν έχει όρια ούτε φραγμούς. Είναι ποικιλόμορφος και θέλουμε να είναι και διαχρονικός. Γι’ αυτό στον Δήμο Εορδαίας μαζί θα χαράξουμε την πορεία και το μέλλον του.

Με οδηγό μας την ανάγκη για προσφορά και την αγάπη, με αισιοδοξία και πίστη στην δύναμη του “Εμείς” έχουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να θέσουμε τις βάσεις της αμοιβαιότητας και της αλληλεγγύης με στόχο τη μεγαλύτερη κοινωνική ωφέλεια για μία Εορδαία που μας αξίζει να ζούμε.

Για να απαλύνουμε τον πόνο και να γεμίσουμε τον κόσμο χαμόγελα.

Μαζί με τους εθελοντές χρειάζεται η οργανωμένη φροντίδα του Δήμου για να στηρίξει, να κατευθύνει και να συντονίσει το έργο τους. Και επειδή οι υποσχέσεις είναι καλό να δίνονται πρέπει όμως και να υλοποιούνται, οι εθελοντές του Δήμου μας θα αποκτήσουν ταυτότητα.

Ήδη στον Δήμο Εορδαίας δημιουργήθηκε το Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Εορδαία Εμείς» το οποίο θα λειτουργεί μέσω του Γραφείου Εφαρμογής Κοινωνικών Πολιτικών και Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας.

Υπάρχουν επίσης οι προϋποθέσεις για την εγγραφή στο Δίκτυο Εθελοντών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είμαστε σε αναμονή νομοθετικής παρέμβασης όπως επισήμως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, κατά την οποία θα συμπεριλαμβάνεται ειδική μέριμνα για τον εθελοντισμό στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε επόμενο διάστημα πρόκειται να είμαστε έτοιμοι για τις υπόλοιπες ανακοινώσεις και τον προσδιορισμό των “Βημάτων” που θα πρέπει να κάνει όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στο οργανωμένο Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου μας.

Ο εθελοντισμός είναι ικανός να ενδυναμώσει την κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά και να ενισχύσει την ενεργή συμμετοχή και δράση, προσδίδοντας νόημα και νέο περιεχόμενο στην καθημερινότητα μας. Ας ενεργοποιήσουμε όλοι τον εθελοντή που υπάρχει μέσα μας και ας μάθουμε και στα παιδιά μας τις αρχές και τις αξίες του.

 

Accessibility
Κλείσιμο