Μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού από τον Δήμο Εορδαίας.

Αύριο Τετάρτη 4-3-2020 η δεύτερη διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ 2018-2019» από τον Δήμο Εορδαίας.
March 3, 2020
Αναστολή λειτουργίας διαφόρων δομών του Δήμου Εορδαίας.
March 11, 2020

Μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού από τον Δήμο Εορδαίας.

ptolemaios

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  04-03-2020

Μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού από τον Δήμο Εορδαίας.

Σε μια σειρά από προληπτικά μέτρα και ενέργειες προστασίας κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού προχωράει ο Δήμος Εορδαίας. Πιο συγκεκριμένα:

  • Διανομή αντισηπτικών υγρών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.
  • Διανομή συσκευασιών με αντισηπτικά μαντηλάκια στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.
  • Προγραμματισμός ενημερώσεων από ιατρούς στις σχολικές μονάδες.
  • Ήδη τοποθετήθηκαν μηχανισμοί με αντισηπτικά υγρά σε όλες τις δομές και τις υπηρεσίες του Δήμου Εορδαίας, με μέριμνα του ιατρού εργασίας.
  • Συνεννόηση και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Συνεργασία Δημάρχου Εορδαίας με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Ηλία Τοπαλίδη, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα συντονισμού και ενημέρωσης σε όλα τα επίπεδα.
  • Επαφή με ειδικά συνεργεία απολύμανσης από όπου μας γνωστοποιήθηκε ότι για να προχωρήσουν σε απολύμανση, πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος και ότι η προληπτική απολύμανση είναι ουσιαστικά χωρίς νόημα. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η προεργασία σε επίπεδο διαδικασιών, για να γίνουν άμεσα εργασίες απολύμανσης αν και εφόσον χρειαστεί.

Τονίζουμε προς τους δημότες μας ότι λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας, απαιτείται όμως από όλους μας να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και να ενεργούμε με υπευθυνότητα αλλά και ψυχραιμία. Ο Δήμος Εορδαίας θα λάβει οποιοδήποτε άλλο μέτρο χρειαστεί για την προστασία των συμπολιτών μας, αναλόγως των δεδομένων που προκύπτουν και πάντα με βάση τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

 

Accessibility
Κλείσιμο