ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019 ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Ι. Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
January 4, 2019
ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 8-1-2019 ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
January 7, 2019

ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350138
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  06-01-2019

ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟ   ΤΟ   ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

 

    Με θρησκευτική κατάνυξη και ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και ο καθαγιασμός  των υδάτων στο Δήμο Εορδαίας.

    Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν και εφέτος το υπερσύγχρονο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Πτολεμαΐδας όπου συγκεντρώθηκαν μικροί και μεγάλοι πολίτες , για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των τοπικών, πολιτικών και  στρατιωτικών  αρχών .

     Οι μικροί  κολυμβητές , μέλη της Ακαδημίας, βούτηξαν στα νερά της θερμαινόμενης πισίνας για να πιάσουν το Σταυρό που έριξε ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Χρυσόστομος   , ενώ οι τυχεροί  οι οποίοι  ανέσυραν  το  Σταυρό ήταν οι  μαθητές  Παρασκευάς , Παναγιώτης και Χρήστος .   

     Μεταφέροντας το μήνυμα του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου για υγεία, φώτιση και δύναμη , ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος ευχήθηκε ο Θεός να βοηθήσει τους Έλληνες να σταθούν και πάλι   στα πόδια τους, φωτίζοντας και  τους τοπικούς άρχοντες

    «Ο νέος χρόνος να φέρει φώτιση σε όλους και μία καινούργια και ελπιδοφόρα σελίδα για τον τόπο και για την πατρίδα μας», ευχήθηκε   στον χαιρετισμό του ο  Δήμαρχος  Εορδαίας Σάββας  Ζαμανίδης , ο οποίος και ως Πρόεδρος της τοπικής Ομάδας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιτυχίες της ,ευχόμενος και νέες πρωτιές .

      Από την πλευρά του   ο Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης τόνισε τη σημασία της Ημέρας στέλνοντας  μήνυμα αισιοδοξίας, ενώ αναφερόμενος στο νόημα του εορτασμού ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης επεσήμανε «Είναι μία Άγια ημέρα φώτισης για όλους μας ,γιατί  χρειαζόμαστε φως και ενότητα».     

     Να σημειωθεί ότι η όλη διοργάνωση στο κολυμβητήριο ήταν άψογη, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις για τον καθαγιασμό των υδάτων πραγματοποιήθηκαν στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας, όπου πολλοί νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού.

 

Accessibility
Κλείσιμο