«Ιστορίες στον αέρα», συνεχίζεται η ραδιοφωνική εκπομπή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας.

Ενημέρωση Δήμου Εορδαίας σχετικά με την επέκταση λειτουργίας του χώρου της λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας και της στάθμευσης οχημάτων στις συγκεκριμένες οδούς.
March 11, 2021
Απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους και πλύσεις κάδων απορριμμάτων από το Δήμο Εορδαίας.
March 12, 2021

«Ιστορίες στον αέρα», συνεχίζεται η ραδιοφωνική εκπομπή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας.

ptolemaios

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα, 12-03-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ιστορίες στον αέρα», συνεχίζεται η ραδιοφωνική εκπομπή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας.

 

Οι «Ιστορίες στον αέρα» ή stories on air συνεχίζουν να εκπέμπουν από το web radio της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας στη διεύθυνση του storiesonair.gr,  με τον Αργύρη Παφίλη και τη Σοφία Καλμανίδου, υποστηρίζοντας το ετήσιο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας 2021 από την Τετάρτη 17 Μαρτίου και κάθε Τετάρτη στις 6.00 το απόγευμα.

Τη φετινή σχολική χρονιά, μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή, θα επιχειρηθούν τρεις παράλληλες σκυταλοδρομίες ανάγνωσης, δημιουργικής γραφής και εικονογράφησης αντίστοιχα. Βραβευμένοι συγγραφείς και εικονογράφοι βιβλίων για παιδιά και  νέους,  θα συμμετάσχουν στη «Σκυταλοδρομία Ανάγνωσης-Γραφής-Εικονογράφησης»,  δίνοντας  τη σκυτάλη  ο ένας στον άλλο. Παράλληλα τα παιδιά και οι νέοι της πόλης αλλά και των απομακρυσμένων αναγνωστικών κοινοτήτων θα γράφουν και θα εικονογραφούν ιστορίες τις οποίες θα ταχυδρομούν, συμμετέχοντας στη «Σκυταλοδρομία Ανάγνωσης-Γραφής-εικονογράφησης»  με ιστορίες που θα προκύπτουν από τις ραδιοφωνικές εκπομπές.

Την έναρξη του προγράμματος και των κύκλων του, θα τιμήσουν συγγραφείς που έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή της Εορδαίας,

Έξω από την βιβλιοθήκη θα συνεχίσει να υπάρχει το  γραμματοκιβώτιο του «Χαριστικού Ταχυδρομείου»  ενώ αργότερα θα προστεθεί και το «Περίπτερο ιδεών» για να μπορούν τα παιδιά και οι νέοι να αφήνουν εκεί τις ιστορίες και τις ιδέες τους. Το Ταχυδρομείο θα ανοίγει και οι ιστορίες των παιδιών θα ανταλλάσσονται οργανωμένα από το Χαριστικό Ταχυδρομείο ενώ το «Περίπτερο ιδεών» θα συνδεθεί με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να διαδώσει τις ιδέες και  τις ιστορίες του.

Την ραδιοφωνική εκπομπή «Ιστορίες στον αέρα!» θα παρακολουθούν παράλληλα ομάδες παιδιών από την Θράκη, την Κεντρική & Δυτική Μακεδονία,  την Αθήνα, την Μεσσηνία, την Λέρο, την Κρήτη και την Κύπρο.

Παρακαλούνται όσα παιδιά ή αναγνωστικές ομάδες επιθυμούν να λάβουν μέρος να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Ιστορίες στον αέρα» στη σελίδα https://www.facebook.com/storiesonairptolemaida ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 246 305 51 79 & 246 302 11 54 για περισσότερες πληροφορίες.

 

Accessibility
Κλείσιμο