Θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, στην παραχώρηση έκτασης κατά χρήση προς το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Μία διδακτική ώρα αργότερα η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας.
January 27, 2022
Μήνυμα Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Εορδαίας Κυριάκου Αντωνιάδη, για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.
January 29, 2022

Θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, στην παραχώρηση έκτασης κατά χρήση προς το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

ptolemaios

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +302463350148
Fax : +302463350150
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  28-01-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, στην παραχώρηση  έκτασης κατά χρήση προς το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

 

Με έγγραφό του το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) αιτήθηκε την παραχώρηση συνολικής επιφανείας 13.483,99 τ.μ., για χρονικό διάστημα τριάντα ετών με σκοπός της παραχώρησης, την  κατασκευή μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) και φωτοβολταϊκού πάρκου (ΑΠΕ), που θα εξυπηρετήσουν τις ηλεκτρικές και θερμικές ανάγκες των κτιριακών συγκροτημάτων του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, του ΕΚΕΤΑ και με υπόδειξη της δημοτικής αρχής και του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ.

Γίνεται εύκολα αντιληπτή η σπουδαιότητα της κάλυψης των προαναφερθέντων αναγκών ειδικότερα σε μία εποχή που επισκιάζεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, όπου οι δομές δημόσιας υγείας επιζητούν κάθε μορφή αρωγής και στήριξης στην προσπάθεια που καταβάλλουν.

Επίσης η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα προσθέσουν τεχνολογικό προβάδισμα στην περιοχή μας και στην χώρα αναπτύσσοντας καινοτόμα προγράμματα και τεχνολογίες, ταυτίζεται με τη στόχευση της Δημοτικής Αρχής για την ανάσχεση των επιπτώσεων της απολιγνιτοποίησης μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας και νέων τεχνολογιών.

Έχοντας αυτά τα δεδομένα ως επιχειρήματα το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Νικόλαου Φουρκιώτη, ψηφίζοντας θετικά για την παραχώρηση κατά χρήση δύο γηπέδων συνολικής επιφανείας 13.483,99 τ.μ., από το Δήμο Εορδαίας στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), για χρονικό διάστημα τριάντα ετών, με σκοπό την κατασκευή μονάδας ΣΗΘΥΑ και ΑΠΕ που θα εξυπηρετήσουν σε μέγιστο βαθμό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, τόσο από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο-το οποίο θα καταστεί ενεργειακά αυτόνομο σε ποσοστό έως 90%- όσο και από το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία.

 

Accessibility
Κλείσιμο