Η Πρέσβης της Αυστρίας επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Εορδαίας.

Συνάντηση του Δημάρχου Εορδαίας με την πρώην επιτροπή αγώνα για την παρακολούθηση του χρονοδιαγράμματος της μετεγκατάστασης του νέου οικισμού Μαυροπηγής.
July 16, 2021
Ο Δήμος Εορδαίας διαθέτει κλιματιζόμενους χώρους στην Πτολεμαΐδα, για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τον καύσωνα.
July 27, 2021

Η Πρέσβης της Αυστρίας επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Εορδαίας.

ptolemaios

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  17-07-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Πρέσβης της Αυστρίας επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Εορδαίας.

 

Τον  Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά επισκέφθηκε η Πρέσβης της Αυστρίας Hermine Poppeller, σήμερα το απόγευμα, στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαος Φουρκιώτης και η Πρόεδρος του ΚΟΙΠΠΑΠ και δημοτική σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Βλάστης Αναστασία Πράπα.

Την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε, απασχόλησαν κυρίως ζητήματα που είχαν να κάνουν με θέματα αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής μας μέσω προσέλκυσης επενδύσεων.

Να θυμίσουμε ότι η Αυστρία και κυρίως η Βιέννη την εποχή της Τουρκοκρατίας υπήρξε προορισμός αρκετών Ελλήνων καταγόμενων από την Βλάστη Εορδαίας, οι οποίοι μεγαλούργησαν στους τομείς της πολιτικής, των τεχνών, της διπλωματίας και του εμπορίου, όντας ευεργέτες του Αυστριακού κράτους.

Την κυρία Poppeler συνόδευαν μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Βλατσιωτών Λάρισας, αφού η ίδια έπειτα από τη συνάντηση της με τον Δήμαρχο Εορδαίας μετέβη στην ιστορική Κοινότητα όπου και θα διανυκτερεύσει ως φιλοξενούμενη του συλλόγου, τιμώντας τον τόπο καταγωγής των ευεργετών Ελλάδας και Αυστρίας Κωνσταντίνου Βέλλιου, Στέργιου και Νικόλαου Δούμπα.

Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα μεταξύ του Δημάρχου και της Πρέσβεως.

Accessibility
Κλείσιμο