Η ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
November 22, 2018
ΣΥΛΛΟΓΟΣ “Η ΜΕΡΑ” ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ
November 22, 2018

Η ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας ενισχύει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας

   Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας αξιοποιώντας την απόφαση διαμόρφωσης πολιτικής για τη διάθεση των πολλαπλών αντιτύπων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος προχώρησε στην υποβολή σχετικού  αιτήματος  προς την Ε.Β.Ε. με το υπ’  αριθμ. 1035/30-7-2018 έγγραφο, στο οποίο ανταποκρίθηκε θετικά το Εφορευτικό Συμβούλιο στην  55η Συνεδρίαση, 7-11-2018, αποφασίζοντας την αποστολή πεντακοσίων εβδομήντα εννέα (579) βιβλίων προς ενίσχυση της συλλογής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολ/δας.

Στις 19 Νοεμβρίου, τα βιβλία παραδόθηκαν στην εξουσιοδοτημένη εκπρόσωπο της Δ.Β.Π. παρουσία της προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π., Μαρίας Κύρκα η οποία ευχαρίστησε θερμά τον Γενικό Διευθυντή  της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος,  Δρ.Φίλιππο Τσιμπόγλου και τον Πρόεδρο της Ε.Β.Ε., Σταύρο Ζουμπουλάκη, για το ενδιαφέρον που έδειξαν να ενισχύσουν τις προσπάθειες της Δ.Β.Π.

Η πρόεδρος  είχε τη χαρά να υποδεχτεί τον κ.Ζουμπουλάκη και να παρουσιάσει αναλυτικά, τα ετήσια προγράμματα φιλαναγνωσίας που εκπονεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας με στόχο την προώθηση της ανάγνωσης σε παιδιά και νέους, στα πλαίσια της επίσκεψης που πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο του 2017.

Η σημερινή παραλαβή πεντακοσίων εβδομήντα εννέα βιβλίων, δήλωσε η πρόεδρος Μαρία Κύρκα,  επισφραγίζει τη γόνιμη συνεργασία μας με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, ενισχύει δυναμικά τη συλλογή της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης και διαμορφώνει νέες προοπτικές για το μέλλον.

Accessibility
Κλείσιμο