Επίτιμος Δημότης της Τ.Κ. Μεσοβούνου του Δήμου Εορδαίας ο Αλεξέι Ποπόφ

Έναρξη εγγραφών στη φιλαρμονική του Δήμου Εορδαίας «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
September 14, 2016
Συμμετοχή Δήμου Εορδαίας στην «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2016»
September 19, 2016

Επίτιμος Δημότης της Τ.Κ. Μεσοβούνου του Δήμου Εορδαίας ο Αλεξέι Ποπόφ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350138
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα, 15 Σεπτεμβρίου , 2016


Επίτιμος Δημότης της Τ.Κ. Μεσοβούνου του Δήμου  Εορδαίας ο Αλεξέι Ποπόφ  

    Πανηγυρικό χαρακτήρα είχε η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας , που διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου της Τ.Κ. Μεσοβούνου , στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξης του Γενικού Προξένου Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη  Αλεξέι Ποπόφ σε επιτίμου Δημότη Μεσοβούνου του Δήμου Εορδαίας.

Ανοίγοντας τον κύκλο των ομιλιών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος, μέσα σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα , εξήρε το ήθος , τη φιλοπατρία  και την αγάπη στην Ορθοδοξία του κ. Ποπόφ συγχαίροντας το Δήμαρχο ,το Δημοτικό Συμβούλιο και την Τοπική Κοινότητα για την ομόφωνη απόφασή τους να τιμήσουν έναν ένθερμο υποστηρικτή και  φίλο της περιοχής .

Στη συνέχεια υποδέχθηκε τον κ. Ποπόφ  ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης τονίζοντας μεταξύ άλλων: « Η υλοποίηση της απόφασης αυτής αποτελεί μία συμβολική τιμή στο πρόσωπό σας , η οποία ανήκει στους Ρώσους Στρατιώτες που θυσιάστηκαν σε αυτό τον τόπο, αλλά αντανακλά και σε όλο το λαό της Ρωσίας , που εκτός από τον πόλεμο μας συνδέει η Ορθοδοξία.  Ο Δήμος Εορδαίας ,το Δημοτικό Συμβούλιο και η Τ.Κ. Μεσοβούνου   σας καθιστούν Επίτιμο Δημότη , ένα δικό μας άνθρωπο , που θα σας συνοδεύει στην ιδιαίτερη πατρίδα σας , όπου θα  μεταβείτε μετά τη συνταξιοδότησή σας. Θέλω να ξέρετε ότι θα είστε πάντα ευπρόσδεκτος στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται στο μαρτυρικό αυτό τόπο».

Το πλούσιο βιογραφικό του τιμωμένου παρουσίασε ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτιος Ιορδανίδης ,ενώ  ακολούθησαν  το θερμό καλωσόρισμα του Προέδρου της Τ.Κ. Μεσοβούνου Δημήτρη Τσιαϊδη, η ομιλία του Σοφοκλή Σιδηρόπουλου αναφορικά με την προσφορά και τους στενούς δεσμούς του κ. Ποπόφ, με την περιοχή και τους κατοίκους της  και οι χαιρετισμοί της επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννας Ανδρονικίδου και του Βουλευτή της Π.Ε. Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Θεοδοσιάδης ανέγνωσε την ομόφωνη απόφαση του σώματος , καλώντας τον  Δήμαρχο Εορδαίας να τιμήσει και να  ανακηρύξει σε επίτιμο Δημότη τον Γενικό  Πρόξενο της Ρωσίας.

Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Ποπόφ ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη   διάκριση  αποτελεί φόρο τιμής στους Σοβιετικούς Στρατιώτες ,που πολέμησαν σε αυτόν τον τόπο , ενισχύοντας τις σχέσεις των δύο λαών.

Η άρτια διοργανωμένη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων .

 

Accessibility
Κλείσιμο