ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 31-3-2017

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ “Let’s Do it Greece”
April 4, 2017
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
April 4, 2017

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 31-3-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη ΔΕΗ συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στις 31 Μαρτίου 2017. Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους θεσμικούς φορείς της περιοχής ανέφερε τα εξής:

Η επιχειρούμενη εκποίηση της ΔΕΗ θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή αλλά και για την εθνική οικονομία. Είναι αναγκαία η αποτροπή αυτής της εξέλιξης, στοιχείο που για να γίνει εφικτό απαιτείται η συγκρότηση παλλαϊκού μετώπου με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων της περιοχής και την σφυρηλάτηση της ενότητάς τους.

Είναι αναγκαίο η ΔΕΗ να παραμείνει υπό Δημόσιο έλεγχο γιατί σε καιρούς κρίσης η ενέργεια και το νερό αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για την αντιμετώπισή της. Η συγκεκριμένη επιλογή θέτει σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Ας έχουν υπόψη ότι διαχειρίζονται την περιουσία που τους την κληρονόμησαν οι παππούδες μας. Διαχειρίζονται τους κόπους και τις περιουσίες χρόνων ενός ολόκληρου λαού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την εισήγηση του Δημάρχου αποφασίζει:

  1. Επικαιροποιεί προηγούμενες αποφάσεις επί τη βάσει των οποίων:

α. Δηλώνει σ όλους τους τόνους τη διαχρονική και πάγια θέση του ότι είναι αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, άρα και στην πώληση μονάδων της.

β. Εκφράζει την κάθετη αντίρρησή του στις συγκεκριμένες επιλογές, οι οποίες πλήττουν τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της περιοχής.

  1. Συμμετέχει σε όποιες μορφές αγώνα προκριθούν από τους εργαζόμενους όπως έκανε και στο παρελθόν.
  2. Απαντώντας στην πρόταση περί σύστασης συντονιστικού οργάνου, το Δημοτικό Συμβούλιο είναι θετικό και θα συμμετέχει με το Δήμαρχο κ. Ζαμανίδη Σάββα.

Από το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Εορδαίας

Accessibility
Κλείσιμο