ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΟ Β΄ΚΑΠΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
July 4, 2017
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ
July 11, 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΟ Β΄ΚΑΠΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +30 246 335 01 38
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα, 07-07-2017

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΟ Β΄ΚΑΠΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 

    «Ρυθμίζουμε το Διαβήτη ζούμε φυσιολογικά» , ήταν το κεντρικό μήνυμα της ενημέρωσης των μελών του Β΄ΚΑΠΗ  Πτολεμαϊδας  σχετικά με τον «Σακχαρώδη Διαβήτη» , από τη Νοσηλεύτρια Αποστολία Κουρπουανίδου.   

    « Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από αύξηση του σακχάρου στο αίμα και οφείλεται σε μειονεκτική έκκριση ή σε μειονεκτική δράση της ινσουλίνης ή σε συνδυασμό των δύο ,με αποτέλεσμα την απόλυτη ή σχετική  έλλειψη ινσουλίνης», επεσήμανε η κ. Κουρπουανίδου δίνοντας  τον  ορισμό της νόσου.

    Ξεκινώντας από τους βασικούς τύπους 1 και 2 του Σακχαρώδη Διαβήτη η εισηγήτρια του θέματος , αναφέρθηκε στα συμπτώματα του αρρύθμιστου Διαβήτη, στη θεραπευτική αντιμετώπιση , στις οξείες και χρόνιες επιπλοκές και στη νοσηλευτική φροντίδα.

   Τα άτομα της τρίτης ηλικίας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλη την εισήγηση της κ.Κουρπουανίδου , η οποία στη συνέχεια απάντησε στα ερωτήματα που τέθηκαν από το ακροατήριο.

   Να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες  ανάλογες  πρωτοβουλίες και ομιλίες στο ΚΑΠΗ  , για την ενημέρωση των μελών του.

 

Accessibility
Κλείσιμο